Látom pesti vagy.
Itt szomorkodik bebugyolálva a Celestion F18 -am és tudok átvinni - ha gondolod - egy Metrum dacot is, mindkettőt próbára. Van IC és digi coax kábel is.
Ezekből már valamit ki lehet deríteni...
T+A TMR 70
Mi van akkor, ha első körben csak a szubot illesztem a rendszerbe?wasiliy888 írta: ↑2024.11.19., kedd 10:35Konkrétumot, amit láttam most hirdetésben egy Epos M5i állványos - 140e. Ez úgy tíz éves lehet, jó kis állványos az alap M5 fejlesztett változata. Mélyekben valószínű, hogy még a Tannoynál is kevesebb, de láttam még egy Elac Debut 2.0 aktív szubot - 135e. Kábelt is adnak hozzá. Ez így együtt már túl van a megadott kereteden, de a Tannoyt csak el lehet adni 70e körül.
En sokat keresgeltem hangfalak kozott aminek jo basszusa van de azt nem fogod megkapni 150-200 e forint korul. A hangfalnak kene tudnia 30Hz koruli frekvenciat akkor lesz neki jo mélye. Allitolag a regebbi Canton GLE 100-ak eleg jok meylben vagy nemet markak ami talan beleferne de pl ez a Canton is igen ritkan van elado. Nekem ami mar eleg jo volt melyben az a Dynaudio Contour 1.8 MKII de ahoz viszont kell egy eromu, hogy meghajtsa.ikapsel írta: ↑2024.11.18., hétf. 10:04Szia, igen állványon vannak a Tannoyok is.
A Tannoy-okkal alapvetően a legnagyobb problémám az, hogy csak nagyobb hangerőnél jönnek meg a részletek és a basszus. És abból kiindulva, hogy ezek 30 éves dobozok, gondoltam azóta a hangsugárzó technológia fejlődött(?) annyit, hogy ebben az árkategóriában legyen valami ami ezeknél jobb.
Nem analitikus stúdiómonitorokat keresek, hanem olyat ami meleg (analóg) és dinamikus. Van ilyen ebben az árkategóriában?
A probléma az, hogy amit szeretnél (jobb basszus, több részlet) egyáltalán nem biztos, hogy megjön egy hangsugárzó cserével. A keretedből kijön egy a mostaninál lényegesen fiatalabb dobozpár, mondjuk 5-10 éves, viszont mindenképp állványos fér csak el. Az állóknál sem garantált, hogy jobb lenne mélyben, de aminek meg hasonló a mérete és a hangszórói is, ott végképp. Ennek fizikai korlátai vannak. És ahogy Rock írta, lehet nem is a hangsugárzóid korlátozzák a rendszered hangját.ikapsel írta: ↑2024.11.18., hétf. 21:37Állódoboz sajnos nem fér el, viszont 200-ig fel tudok menni, szóval nem 150 a határ...
Én a T+A - t is meghallgatnám - szeretem a hangjukat.
Igen, az nem jó, ha csak hajtva jön elő a lényeg...
Szia!ikapsel írta: ↑2024.11.18., hétf. 10:04Szia, igen állványon vannak a Tannoyok is.
A Tannoy-okkal alapvetően a legnagyobb problémám az, hogy csak nagyobb hangerőnél jönnek meg a részletek és a basszus. És abból kiindulva, hogy ezek 30 éves dobozok, gondoltam azóta a hangsugárzó technológia fejlődött(?) annyit, hogy ebben az árkategóriában legyen valami ami ezeknél jobb.
Nem analitikus stúdiómonitorokat keresek, hanem olyat ami meleg (analóg) és dinamikus. Van ilyen ebben az árkategóriában?
Mi nem tetszik a Tannoy - ban, milyen irányú változás lenne számodra a megfelelő ?ikapsel írta: ↑2024.11.17., vas. 22:48Sziasztok, én is segítséget szeretnék kérni az új hangsugárzók kiválasztásában, a 30 éves Tannoy dobozaimat szeretném cserélni valami jobbra.
20 nm-es szobába keresek polcsugárzókat a jelenlegi Tannoy 632-esek helyett.
Én inkább a melegebb, barátságosabb, sokáig fárasztó hatás nélkül hallgatható dobozokat keresem
Jó. Gyors is, ellentétben néhány társával. Nagyobb vasakat meghálálja.
Segíts kérlek...zoli73 írta: ↑2024.11.17., vas. 13:34Ahogy korábban is javasoltam, ha használható tanácsot szeretnél adni...
Tudtommal a zenei ízlésed nem éppen a Pop és a Rockzene, így meglepő...
Szerintem csak abban szabad tanácsot adni...
Ahogy korábban is javasoltam, ha használható tanácsot szeretnél adni, akkor próbáld meg a kérdező helyébe képzelni magad, és ne csak a saját preferenciáidat helyezd előtérbe, mert itt nem arra van szükség. A kérdező nem lehet tisztában a Te ízléseddel, és könnyen meglehet, hogy a számodra elfogadhatatlan hangzású hangsugárzó, neki pont a vágyott hangzást testesíti meg. És ugyanez forditva is igaz, amit Te jónak tartasz, az általad kedvelt stílusú zenéken az lehet, hogy a kérdezőnek kimondottan csalódás lesz.Rock60 írta: ↑2024.11.17., vas. 13:02Vártam már a reflexiódat.![]()
Elolvastam a felsorolást természetesen, és csak azt mondtam, hogy meggondolnám. Az én értelmezésemben ez nem jelent sem többet, sem kevesebbet, csak azt, hogy, mielőtt a mellett dönt a delikvens, hallgassa meg, hogy biztosan az a markáns stílus kell-e neki.
Mi másból indulnék ki, mint hogy tetszik - e nekem ?
Bár ki, aki ajánl valamit, csak abból tud kiindulni, hogy mi tetszik neki.
Hallottam Klipsch-et kisebbet, nagyobbat, olcsóbbat , drágábbat.
Az előbb nem fogalmaztam meg egyértelműen, akkor most megteszem.
Semmilyen zenén nem elfogadható számomra a harsánysága, rendkívűl színezett, kiemelt magastartománya, ezért nem ajánlom.
Aki szerint meg jó, az ajánlja jó szívvel, ez egy ilyen sport....![]()