Igen visszajött, de nem segít semmit ha összekötöm a földelést meg a Rega karját. Megmozgattam a cambridge földelését és felhangosodott majd eltűnt ez a zúgás. (Úgy hogy semmi nem volt beledugva)revox írta: ↑2024.11.15., pén. 21:43Valsz vissza fog jönni a gerjedès, akkor kösd be állandóra. Előfoknak nincs bajaRappit írta: ↑2024.11.15., pén. 21:20Elkezdtem azt megpróbálni amit Revox javasolt, odáig jutottam hogy egy lengő kábelt bekötöttem a phonoba és a másik végét gondoltam hozzáérintem a karhoz de láss csodát a probléma teljesen megszűnt..., kihúztam a lengő dugót és úgyis kussol. Valami beszarhatott a cambridg előfokon?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Re: Lemezjátszó
Valsz vissza fog jönni a gerjedès, akkor kösd be állandóra. Előfoknak nincs bajaRappit írta: ↑2024.11.15., pén. 21:20Elkezdtem azt megpróbálni amit Revox javasolt, odáig jutottam hogy egy lengő kábelt bekötöttem a phonoba és a másik végét gondoltam hozzáérintem a karhoz de láss csodát a probléma teljesen megszűnt..., kihúztam a lengő dugót és úgyis kussol. Valami beszarhatott a cambridg előfokon?
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2169
Ez most azt jelenti, hogy így jó?Rappit írta: ↑2024.11.15., pén. 21:20Elkezdtem azt megpróbálni amit Revox javasolt, odáig jutottam hogy egy lengő kábelt bekötöttem a phonoba és a másik végét gondoltam hozzáérintem a karhoz de láss csodát a probléma teljesen megszűnt..., kihúztam a lengő dugót és úgyis kussol. Valami beszarhatott a cambridg előfokon?
Próbáld meg azt, hogy mindent kikapcsolsz, majd vissza. Ha ezután is jó, akkor a földelést nem kell visszakötni, de ha megint probléma lesz, akkor az a megoldás.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Elkezdtem azt megpróbálni amit Revox javasolt, odáig jutottam hogy egy lengő kábelt bekötöttem a phonoba és a másik végét gondoltam hozzáérintem a karhoz de láss csodát a probléma teljesen megszűnt..., kihúztam a lengő dugót és úgyis kussol. Valami beszarhatott a cambridg előfokon?
- Voyager
- V.I.P.

Nem kell! Azon a PU-n műanyag öntvény a felfogató, tehát nem lehet galvanikus kapcsolat a karral.Rappit írta: ↑2024.11.15., pén. 21:04Rega Elys 2 a hangszedője, magának a hangszedőnek az imbusz csavarjain lazítsak?Voyager írta: ↑2024.11.15., pén. 20:45Amennyiben fém a hangszedőtest, okozhat ilyen problémát a PU body galvanikus kapcsolata a karral. Ha ilyen a PU, akkor próbálj úgy lazítani a felfogatásán (csavarjain), hogy ne mozduljon el a beállított túlnyúlás és szög.Rappit írta: ↑2024.11.15., pén. 20:24Sziasztok! Vettem egy Rega Planar 2 lemezjátszót, az eladónál tökéletesen működött. Itthon egy Denon 1911es erositore van rákötve egy Cambridge MM phonon keresztül. A régi NAD lemezjátszón van test kivezetés ami be is van kötve a cambridge phonon és ezzel nincs semmi zaj, viszont a Planar 2-n nincs test kivezetés és ezzel iszonyat hangos búgás jelentkezik a bal hangszórón. Próbáltam a hálózati elosztóba bekötni a földelésbe a phono előfok földelését de nem javított. Mi lehet a baj?
Próbáld meg azt, amit REVOX javasolt.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Rega Elys 2 a hangszedője, magának a hangszedőnek az imbusz csavarjain lazítsak?Voyager írta: ↑2024.11.15., pén. 20:45Amennyiben fém a hangszedőtest, okozhat ilyen problémát a PU body galvanikus kapcsolata a karral. Ha ilyen a PU, akkor próbálj úgy lazítani a felfogatásán (csavarjain), hogy ne mozduljon el a beállított túlnyúlás és szög.Rappit írta: ↑2024.11.15., pén. 20:24Sziasztok! Vettem egy Rega Planar 2 lemezjátszót, az eladónál tökéletesen működött. Itthon egy Denon 1911es erositore van rákötve egy Cambridge MM phonon keresztül. A régi NAD lemezjátszón van test kivezetés ami be is van kötve a cambridge phonon és ezzel nincs semmi zaj, viszont a Planar 2-n nincs test kivezetés és ezzel iszonyat hangos búgás jelentkezik a bal hangszórón. Próbáltam a hálózati elosztóba bekötni a földelésbe a phono előfok földelését de nem javított. Mi lehet a baj?
Mármint hol alul? A hangszedőnél, vagy melyik csavarra gondolsz?revox írta: ↑2024.11.15., pén. 20:44A kart próbáld meg összekötni a phono földjêvel. . Valami csipeszre tegyêl drótot ès valahogy csiptesd meg a kart alul a csavarnál. Ha jó, majd megcsinálod rendesen de akár így is maradhatRappit írta: ↑2024.11.15., pén. 20:24Sziasztok! Vettem egy Rega Planar 2 lemezjátszót, az eladónál tökéletesen működött. Itthon egy Denon 1911es erositore van rákötve egy Cambridge MM phonon keresztül. A régi NAD lemezjátszón van test kivezetés ami be is van kötve a cambridge phonon és ezzel nincs semmi zaj, viszont a Planar 2-n nincs test kivezetés és ezzel iszonyat hangos búgás jelentkezik a bal hangszórón. Próbáltam a hálózati elosztóba bekötni a földelésbe a phono előfok földelését de nem javított. Mi lehet a baj?
- Voyager
- V.I.P.

Ne rongálj idegileg! :)
Ez "dísznek" is csúnya. De a céljának megfelelő, ha arra használod, hogy a műanyag abrosz ne olvadjon szarrá a forró fazéktól.
- Voyager
- V.I.P.

Amennyiben fém a hangszedőtest, okozhat ilyen problémát a PU body galvanikus kapcsolata a karral. Ha ilyen a PU, akkor próbálj úgy lazítani a felfogatásán (csavarjain), hogy ne mozduljon el a beállított túlnyúlás és szög.Rappit írta: ↑2024.11.15., pén. 20:24Sziasztok! Vettem egy Rega Planar 2 lemezjátszót, az eladónál tökéletesen működött. Itthon egy Denon 1911es erositore van rákötve egy Cambridge MM phonon keresztül. A régi NAD lemezjátszón van test kivezetés ami be is van kötve a cambridge phonon és ezzel nincs semmi zaj, viszont a Planar 2-n nincs test kivezetés és ezzel iszonyat hangos búgás jelentkezik a bal hangszórón. Próbáltam a hálózati elosztóba bekötni a földelésbe a phono előfok földelését de nem javított. Mi lehet a baj?
- Voyager
- V.I.P.

Nem olvasod a fórumot Tesó?
Semmi!
A kart próbáld meg összekötni a phono földjêvel. . Valami csipeszre tegyêl drótot ès valahogy csiptesd meg a kart alul a csavarnál. Ha jó, majd megcsinálod rendesen de akár így is maradhatRappit írta: ↑2024.11.15., pén. 20:24Sziasztok! Vettem egy Rega Planar 2 lemezjátszót, az eladónál tökéletesen működött. Itthon egy Denon 1911es erositore van rákötve egy Cambridge MM phonon keresztül. A régi NAD lemezjátszón van test kivezetés ami be is van kötve a cambridge phonon és ezzel nincs semmi zaj, viszont a Planar 2-n nincs test kivezetés és ezzel iszonyat hangos búgás jelentkezik a bal hangszórón. Próbáltam a hálózati elosztóba bekötni a földelésbe a phono előfok földelését de nem javított. Mi lehet a baj?
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Mi volt a TERV ezzel az alátéttel?
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Sziasztok! Vettem egy Rega Planar 2 lemezjátszót, az eladónál tökéletesen működött. Itthon egy Denon 1911es erositore van rákötve egy Cambridge MM phonon keresztül. A régi NAD lemezjátszón van test kivezetés ami be is van kötve a cambridge phonon és ezzel nincs semmi zaj, viszont a Planar 2-n nincs test kivezetés és ezzel iszonyat hangos búgás jelentkezik a bal hangszórón. Próbáltam a hálózati elosztóba bekötni a földelésbe a phono előfok földelését de nem javított. Mi lehet a baj?
Sajnos nem vált be. 5 mm vastag és piszkál, hogy nincs vízszintben a kar, a másik, hogy a lemezkefével le lehet fogni a lemezt, annyira csúszik rajta. Dísznek jó csak.
- Voyager
- V.I.P.

Mivel vágtad ki? Nem morzsolódott nagyon? Ezeket speciális, úgynevezett stancoló szerszámmal szokták mérethelyesen vágni, kifejezetten audió célra tervezett és préselt anyagokból.
Csak azért lényeges ez, mert a parafaforgács baromira nagy ellenséges a hanglemez barázdáiban, főleg abban a méretben amit szabad szemmel nem látunk. Ugyanis a kötőanyag (ragasztó) kellemetlenül ráéghet a tűre és beleéghet a barázdába.
Igen, edény alátét le kellett vágni belőle. Köszönöm van világos több parafa és sötétebb színű több gumi keverékkel. Kicsit bevágottan is nagyobb benne a groovie faktor.
- Voyager
- V.I.P.

Persze nagyon fontos a fonóerősítő is, de a téma alapvetően a lemezjátszót alkotó főegységek fontosságából indult ki. Mindazonáltal a hozzászólásod rendkívül jól prezentálja azt, hogy mennyire más hangot keresünk és szeretünk.hukkle írta: ↑2024.11.15., pén. 08:24A futómű, kár, hangszedő mellett kiemelném a phono szerepét. Nekem a Systemdek-en volt Roksan Tabriz kar egy teljesen egyszerű Denon DL110-el. Semmi flanc, de nagyon szerethető, és megbízható volt. A phono vonalon először Heed Questar majd Quasar +QPSU volt mellette, majd Heed Thesis phono. Nem hagyományos upgrade path, de így jött ki nálam.
A jelenlegi Vpi Scout 1.1 futómű a gyári inipivot karral és Nagaoka MP 150 pickuppal jobb.
Nálam a helyzet az, hogy a régi setup nem volt jó, hanem az hogy ha anyagiak miatt vissza kellene lépni, nem halnék bele.
Nagyon régen, én is próbálkoztam 900-as Systemdek-kel, de nem találtam bele a fülemnek megfelelő hangszedőt, pedig egy DL-110 is tanyázott az RB-250 karjában sokáig.
Nem mondom, hogy rossz volt és aki hallotta nálam nagyon jónak vélte, de nekem valahogy a hangszíne mégsem feküdt. Néhány Rega próbálkozás után teljesen feladtam a UK vonalat.
Ha gondolod szívesen adok egy rendeset parafából, parafa gumi keverékből, filcből, mert ez azért így nem annyira pöpec.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3442
Ugye ez valami edényalátét akart lenni eredendően, és Te vágtad ki? Mert nem sikerült valami szépen.
Ha gondolod szívesen adok egy rendeset parafából, parafa gumi keverékből, filcből, mert ez azért így nem annyira pöpec.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Voyager
- V.I.P.

Szép lett!
Terelés képpen mutatom mit vettem. Pöpec parafa alátét a Pepco-ból.