Ha már csontváz, és az legalább tetszik:
Townshend Rock7 / Igaz, azt nem kínálnak háromszázvalamennyiért. /
Ha már csontváz, és az legalább tetszik:
elvileg a hangra gyakorolt hatás miatt ilyen a forma. régen hajtottunk ilyet, Schrö(e)der karral, elég magabiztosan kezelte a muzsikát. amúgy a felső polcon nem vészes az optika se
Biztos jó, az ára is nagyon rendben van - tudom, izlések és pofonok - de hogy néz ki ?
Pink >>> FunkRock60 írta: ↑2024.11.11., hétf. 20:42Köszi, klassz, de hogy jön ez ide ?![]()
![]()
Maradnék inkább a lemezjátszó formájú lemezjátszóknál.![]()
/ Az az ember sosem tudja mit árul.../
Köszi, klassz, de hogy jön ez ide ?
Voyager írta: ↑2024.11.11., hétf. 20:07Nesze! Ezt jól megkaptad.SoundMania írta: ↑2024.11.11., hétf. 19:50Az időt talán még el is találtad, de a szintet nagyon nem! :)
Azok a márkák amiket említettél az akkori "Tecsnics-ek" szintje....![]()
![]()

Nesze! Ezt jól megkaptad.SoundMania írta: ↑2024.11.11., hétf. 19:50Az időt talán még el is találtad, de a szintet nagyon nem! :)
Azok a márkák amiket említettél az akkori "Tecsnics-ek" szintje....

Annak is megvan a maga varázsa.

Az időt talán még el is találtad, de a szintet nagyon nem! :)
Gondolom már mindenki tudja rólam, hogy nagy tisztelője voltam CSI - nek, mindig sokat adtam a szavára és véleményére, de volt pár dolog, amiben nem értettünk egyet.SoundMania írta: ↑2024.11.11., hétf. 18:14
Sajnos te is kevés Systemdeket hallottál ezek szerint. Amúgy valamikor persze én sem gondoltam , hogy ez igaz, amikor Csontos Pista mondta, hogy tudja úgy instalálni a Systemdeket, hogy jobb lesz mint egy Sondek. Mégis igaza volt!

Sajnos te is kevés Systemdeket hallottál ezek szerint. Amúgy valamikor persze én sem gondoltam , hogy ez igaz, amikor Csontos Pista mondta, hogy tudja úgy instalálni a Systemdeket, hogy jobb lesz mint egy Sondek. Mégis igaza volt!Rock60 írta: ↑2024.11.11., hétf. 17:57Ez még nekem is fájt, még viccnek is rossz...SoundMania írta: ↑2024.11.11., hétf. 16:46
Sajnos a kar/hangszedő fontosabb. Szerintem a lezjátszó összeállításod nem ér annyit mint egy Systemdek mondjuk egy Tabriz zi karral meg egy nagyon jó hangszedővel. Talán egy Rega karossal Ania hangszedővel már felveszi a versenyt. Ez a szett nagyon egyben van. Hogy kinek milyen a csöves hang...? Nem tudom. De nekem az ellenütemüek sem azok. És inkább egy semlegesebb Systemdek mint egy erősen színezett Linn. Pláne a Heedakkal.![]()
Nem az a része, hogy a kar, vagy a futómű-e a fontosabb - egyformán fontosak - hanem, hogy a Systemdeck bármilyen karral jobb lenne, mint a Linn valami közepes árfekvésű karral.![]()
Rega karos Systemdeckel talán felveszi a versenyt a Linn, ha nagyon igyekszik ???
Azzal a Rega karral, amire mindig elmondod, hogy mekkora egy hulladék ?
Tehát a döglött Sysí a döglött Regával csak annyira rosz, mint Linn ?![]()
Színezés ide, színezetlenség oda, a Linn klasszissal jobb futómű, mint a Systemdeck, talán nem véletlenűl 2 - 3 - szoros áron lehet hozzájuk jutni a Cápán, annyival többet is ér.
Ha már annyira színezetlenség.
Anno a Merlinben hallottam eleget Systemdecket, Plnk Triangle - t, AN TT1-2 - t Valdi-t, Voyd - ot.
A Pink színezetlenebb, mint a Sysi, és minden paraméterében sokkal jobb.
Annál is jobb a Valdí, testesebb, nagyobb hang, és bár más karakter, vele tartom egy szintűnek a Linn-t.
Ez még nekem is fájt, még viccnek is rossz...SoundMania írta: ↑2024.11.11., hétf. 16:46
Sajnos a kar/hangszedő fontosabb. Szerintem a lezjátszó összeállításod nem ér annyit mint egy Systemdek mondjuk egy Tabriz zi karral meg egy nagyon jó hangszedővel. Talán egy Rega karossal Ania hangszedővel már felveszi a versenyt. Ez a szett nagyon egyben van. Hogy kinek milyen a csöves hang...? Nem tudom. De nekem az ellenütemüek sem azok. És inkább egy semlegesebb Systemdek mint egy erősen színezett Linn. Pláne a Heedakkal.

Gondolom ezért gyártanak ennyi különböző hangú terméket. A jó hang mindenkinek mást jelent.SoundMania írta: ↑2024.11.11., hétf. 16:46
Sajnos a kar/hangszedő fontosabb. Szerintem a lezjátszó összeállításod nem ér annyit mint egy Systemdek mondjuk egy Tabriz zi karral meg egy nagyon jó hangszedővel. Talán egy Rega karossal Ania hangszedővel már felveszi a versenyt. Ez a szett nagyon egyben van. Hogy kinek milyen a csöves hang...? Nem tudom. De nekem az ellenütemüek sem azok. És inkább egy semlegesebb Systemdek mint egy erősen színezett Linn. Pláne a Heedakkal.
dehogy cseréltem. örültem,hogy találtam egyet olcsón. Az asszonynak raktam össze egy Goldring 1012GX-el (+PA1 phono), hogy ne a veszélyes karokat/PU-kat piszkálja. báár,sokszor én is csak ezt nyomom be. igénytelen mint a fene és tisztességesen szólSoundMania írta: ↑2024.11.11., hétf. 16:50
Remélem az rb250 ellensúly és a csapja legalább ki lett cserélve valami jobbra!? :)
Pl minimum tungsten tengely és súly, esetleg Michelle.... (vahy hogy kell írni :) )

Remélem az rb250 ellensúly és a csapja legalább ki lett cserélve valami jobbra!? :)revox írta: ↑2024.11.10., vas. 16:22
Nem arra gondoltam, bár azon se nehéz, de ahhoz kell egy imbuszkulcs. Van egy másik kar, amin csak simán van egy bazi nagy, fejű, kézzel lazítható csavar. Kilazít, kicsit fenteeb, lentebbhúz, aztán visszaszorít. Idővel kialakul a rutin, a torzítást hallva,merre és mennyit kell állítani.
Amúgy nem nagy difik ezek. Csak akkor piszkálom, ha nagyon ki akarom maxolni. Egy közepes vastagságú lemezhez belőve élhető egy setuppal is a micro ridge is.
Az MM esetén semmi állítasi lehetőségem az RB250 karral, de szerencsère (nemcsak)manapság nagyon sok lemezjátszó kardeszkája alapértelmezetten Rega kompatibilis.
Abszolute élhető

Sajnos a kar/hangszedő fontosabb. Szerintem a lezjátszó összeállításod nem ér annyit mint egy Systemdek mondjuk egy Tabriz zi karral meg egy nagyon jó hangszedővel. Talán egy Rega karossal Ania hangszedővel már felveszi a versenyt. Ez a szett nagyon egyben van. Hogy kinek milyen a csöves hang...? Nem tudom. De nekem az ellenütemüek sem azok. És inkább egy semlegesebb Systemdek mint egy erősen színezett Linn. Pláne a Heedakkal.DeProtector írta: ↑2024.11.10., vas. 16:24Az, hogy elég sok változata van, az nem kifejezés.dixie-chicken írta: ↑2024.11.10., vas. 14:52
@DeProtector:mikori/milyen speckóval van az általad birtokolt LP12-es ?...önmagában mint "LP12" elég sok változat lehet,változik/változó a hangjuk stb...nincs (már) semmilyen érdekeltségem velük kapcsolatban,csak kérdem...![]()
![]()
![]()
Szériaszám alapján ~87-es évjárat. Cirkus csapágy és szubsasszi, Valhalla volt, de Orbit 1 lett nálam.
Audio Origami által moddolt Akito mk1 (az összes csapágy csere, Cardas belső kábel a hangszedőtől közvetlenül az 5pines csatlakozóig. Illetve a gyári műanyag "bázis" mart alura cserélve (ebben lakik ugye az antiskating)).
Szóval még egy klasszikusabb kiépítés.
Ne aggódj, a "nem" nélkül sem sértődtem meg!
Plusz tulajdonképpen én elé helyeztem a futóművet a többinek.
Persze önmagában az sem elég, ha csak az jó. De tapasztalatom szerint a kar sem elég magában. A hangszedő meg aztán pláne.
Szóval igen, ezek egymásra hatása a legfontosabb, de ha nincs mindenre ugyan annyi pénz, vagy még épül épp a "szett", akkor én a futóműre voksolok.

[/quote]DeProtector írta: ↑2024.11.10., vas. 16:24Az, hogy elég sok változata van, az nem kifejezés.dixie-chicken írta: ↑2024.11.10., vas. 14:52
@DeProtector:mikori/milyen speckóval van az általad birtokolt LP12-es ?...önmagában mint "LP12" elég sok változat lehet,változik/változó a hangjuk stb...nincs (már) semmilyen érdekeltségem velük kapcsolatban,csak kérdem...![]()
![]()
![]()
Szériaszám alapján ~87-es évjárat. Cirkus csapágy és szubsasszi, Valhalla volt, de Orbit 1 lett nálam.
Audio Origami által moddolt Akito mk1 (az összes csapágy csere, Cardas belső kábel a hangszedőtől közvetlenül az 5pines csatlakozóig. Illetve a gyári műanyag "bázis" mart alura cserélve (ebben lakik ugye az antiskating)).
Szóval még egy klasszikusabb kiépítés.

Az, hogy elég sok változata van, az nem kifejezés.dixie-chicken írta: ↑2024.11.10., vas. 14:52
![]()
Ne aggódj, a "nem" nélkül sem sértődtem meg!

Elnézést kérek az elírásért.Voyager írta: ↑2024.11.10., vas. 12:56Érthető az amire gondolsz, de én egyiket sem helyezném a másik elé. (persze tudom, hogy NEM ezt írtad)DeProtector írta: ↑2024.11.10., vas. 10:48Nekem az a tapasztalatom, hogy a kar ugyan nagyon fontos, de annak a jó tulajdonságait a futómű "nagyítja" fel, ha tudja.wasiliy888 írta: ↑2024.11.10., vas. 10:32Persze az AN TT sem rossz, nekem TT1em volt, OL Alliance hangkarral meg egy rakat futómű tuninggal. És egy DV K17D hangszedő, meg Heed Orbit2. De igazán lenyűgözően akkor szólt az egész, amikor pár napig nálam volt egy OL Silver mk3a hangkar. Sajnos, vissza kellett küldenem, mert nem volt 100%-os, de így is úgy zenélt, hogy csaknem megkönnyeztem. Talán még ma is meglenne ez a szet, ha hibátlan a hangkar.
Nekem volt OL Zephyr kar (is) a Kubrick-on, az sem segített...
De ez persze csak az én teóriám.
Véleményem szerint nincs jó lemezjátszó a komponensek "együttélése" nélkül.

@DeProtector:mikori/milyen speckóval van az általad birtokolt LP12-es ?...önmagában mint "LP12" elég sok változat lehet,változik/változó a hangjuk stb...nincs (már) semmilyen érdekeltségem velük kapcsolatban,csak kérdem...Voyager írta: ↑2024.11.10., vas. 12:56Érthető az amire gondolsz, de én egyiket sem helyezném a másik elé. (persze tudom, hogy ezt írtad)DeProtector írta: ↑2024.11.10., vas. 10:48Nekem az a tapasztalatom, hogy a kar ugyan nagyon fontos, de annak a jó tulajdonságait a futómű "nagyítja" fel, ha tudja.wasiliy888 írta: ↑2024.11.10., vas. 10:32Persze az AN TT sem rossz, nekem TT1em volt, OL Alliance hangkarral meg egy rakat futómű tuninggal. És egy DV K17D hangszedő, meg Heed Orbit2. De igazán lenyűgözően akkor szólt az egész, amikor pár napig nálam volt egy OL Silver mk3a hangkar. Sajnos, vissza kellett küldenem, mert nem volt 100%-os, de így is úgy zenélt, hogy csaknem megkönnyeztem. Talán még ma is meglenne ez a szet, ha hibátlan a hangkar.
Nekem volt OL Zephyr kar (is) a Kubrick-on, az sem segített...
De ez persze csak az én teóriám.
Véleményem szerint nincs jó lemezjátszó a komponensek "együttélése" nélkül.