4-5 év kb. semmit nem jelent. Ha a Lindemann még 10 év múlva is használható lesz, saccra akkor lehet róla elmondani, hogy hozta egy konzumer squeezebox életciklusát.Alex_Aston írta: ↑2024.11.05., kedd 14:26Ellenpélda pedig pl. a Linn, amit itt többen is hallgatnak, és több, mint 10 éves készülékek mai napig kapnak frissítéseket. Bár mindenre IS természetesen nem alkalmasak, de néhány stream szolgáltató fut rajtuk.
Vagy itt az én készülékem, a.Lindemann, aminek a kisebbik Limetree modellje is már 5 éve a piacon van, és tud Tidalt, Deezert, Qobuzt, Hiresaudiot, Sptifyt, rengeteg internet rádiót. A nagytesó Musicbook Source sem 2 éve van a piacon, hanem 5. És tud mindent, a fentiek közül, még jobb hanggal párosulva.
Nem tartom valószínűnek, hogy pár éven belül megszűnnének működni, mert elavulnak, és nem lesz majd mire használni őket.
Persze mindig lesz mindenből újabb, és szebb, de erre várni nincs sok értelme, mert elmegy a világ közben az ember mellett (ami persze néha nem baj, de az.mas tészta).
Azzal kezdted, hogy "akkor mi az, ami nem avul?" Pl. a '70-es évek erősítői, amiket karban tartottak, a mai napig használhatóak. A CD lejátszók, magnók a mozgó, kopó alkatrészek miatt valamivel több karbantartást igényelnek, de még olcsóbb eszközöket is életben lehet tartani évtizedek elteltével. Ezer éves hangfalak megfelelő karbantartás mellett ~ugyanúgy fognak szólni, mint új korukban. Szerintem nem nehéz belátni, hogy egy streamer életciklusa ezekhez képest rövidebb lesz. Szoftver fut rajta, tehát jó eséllyel el fog avulni, és a gyártó előbb-utóbb nem fogja naprakészen tartani. Nem is értem, ezt miért vitatjuk.