Hatodik éve használok egy saját építésű, alacsony TDP-jű Xeon processzoros, passzív hűtésű gépet, többnyire Linux OS-sel. Mégcsak extra USB kártya, vagy clockolt Ethernet kártya sincs benne. Asus workstation alaplap és nagyon drága ECC RAM van benne, 16 GB.tottyi írta: ↑2024.11.05., kedd 08:54En is ezen a hardware dolgon annyit agyalok, de mindig visszajutok az audio pc-hez pedig mennyivel egyszerubb lenne egy Lumin vagy Linn dedikalt lejatszo csak sajnos hallgatok/nezek youtubot-ot is meg nekem a pc a mozilejatszom is, de gondolkodom, hogy kulon valasztom de akkor meg megint eggyel tobb keszulek lesz. :(mishow írta: ↑2024.11.05., kedd 08:40Jó összefoglaló, egybevág a tapasztalataimmal azon szolgáltatók esetén, amiket magam is kipróbáltam.
Plusz ide is illik, amit az előbb @pjm-nek adott válaszom végére írtam a fül "tanulásáról".
És azt is egyre inkább belátom, hogy jelenleg a készülék a streaming szolgáltatás leggyorsabban "avuló" része (illetve úgy tűnik, egyes esetekben maga a szolgáltató is az), úgyhogy az all-in-one gépészkedést egyelőre lehet, hogy halasztom egy kicsit![]()
Szoval ezt a pc-et csak azert irtam mert ebben lehet talan a legkevesebbet bukni ha cserelgetsz benne par evente alkatreszeket es a software meg mindig napra kesz lesz benne. Persze nem mindenkinek valo es egyszerubb egy kesz lejatszot venni de kiprobalnek egy olyat.
Amikor megjelent az Audirvana is Linuxon, akkor elkezdtünk kísérletezni egy kollégámmal egy nagyon lebutított Ubuntu szerveres alappal a Roon Core és Audrivana alá. Sokféle dedikált streamerrel próbáltam, a legdrágább olyan 30e euro árú volt, de egyik sem hozott olyan változást, ami miatt vásárlási kényszert éreztem volna.
Két figyelemre méltó tapasztalatot szereztem:
- a Hifiman Serenade létrás dac-ba épített egyszerű, egy ARM csipes Roon végpont nagyon jól bevált, főképpen az ár/érték arány tekintetében. Nem komplett streamer, csak Roon végpont.
- a Fiio DAP-okba (M15s, M17) épített wifi és az ezen keresztül használható Roon végpont konfig milyen meglepően jó, megint csak ár/érték arány tekintetében. nem éreztem a wifit egyáltalán semmilyen szempontból kompromisszumnak még a DAP belső 64 GB SSD-jéről lejátszva ugyanazt a file-t, mint a Roon alól, sem.
A képen a jobb felső polcon látható a Streacom házba épített Roon Core/Audirvana headless gép.