wittao írta: ↑2024.08.31., szomb. 09:50
Tudsz venni UJ Nakamichi DRAGON-t 1-2 evesen, nem lelakottan, papirjaival es csomagolasaval, par ev garanciaval? Nem.
Tudsz venni Sony SCD-1 porgettyut 1-2 evesen, mindennel egyutt? Nem.
Nem olyat, vagy hasonlot, vagy “szerintem meg jobb is”, HANEM PONTOSAN EZEKET. Nem.
Ami mar nincsen, vagy alig fellelheto, annak az ara felmegy HA van ra erdeklodes.
Egyebkent ha kulfoldon annyira szuper vasarolni, miert nem vasarolsz ott?
Ha nem lett volna egyértelmű
általánosságban írtam a 10-20-30 ... éves használt termékekről, amiknek azért emelik itt is szinte hétről hétre a kedves eladók az árát, mert a
most is kapható utódja jóval drágább lett.
Erre válaszul felhozni a kuriózum Dragon-t...irreveláns, mivel ennek akkor sem és most sincs boltban kapható utódja!
Azt meg fenntartásokkal kezelném, amennyit mostanában a Sony SCD-1-ért kérnek, annyiért ne kapnál 2-3-5... éves használt gépet, ami hasonlóan jól szól, akár lehet jobban is.
"Az az érdekes, itthon legtöbb esetben az 1-2éve megjelent készülékek
bolti ára nem csökken, hanem nő, míg az EU más tagállamaiban érdekes csökken."
Ez ugye
nem a hifisharkot jelenti + már írtam, vásárolok külföldről, nem véletlenül, de ezt meg az új termékek viszonylatában írtam, kint nem ritkán már alapból jóval olcsóbbak + nagyon sok az akció.
Azt "kellene valahogy felfogni mar vegre", a 20-30-40éves használt termékekben ott van a szopacs lehetősége, akár kukázás is lehet a vége, főleg minél régebbi, !!!
és most nem a Dragon-ról és kuriózum társairól beszélek!!!
Lehet már alkatrész sincs hozzá, ha olyan megy benne tönkre vagy horror áron, pl. megeshet külföldről, tengerentúlról kellene megrendelni a már bontott, használt alkatrészt, mert már csak ilyen fellelhető hozzá...stb.
Ezért fogadom

, amikor csak a helyeselés és bólogatás megy egy-egy régebbi használt termék árának 2-3 havonta történő emeléséhez.
Értem mit mondasz, de nekem ez visszatetsző, mert az a 10-30-40éves,
nem kuriózumnak számító készülék nem lett sem jobb, sem újabb, sem szebb, nem szól jobban, mégis egyre drágább, holott napról-napra egyre régebbi, egyre nagyobb rizikóval a működését, javíthatóságát illetően.