Semmiben, nem tudod integrálni, nem tudod hallgatni ezeken a szoftvereken keresztül.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...
- adamthebrave
- V.I.P.
- Értékelés: 542
Re: Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
Miben különb a Deezer, mint a Tidal vagy a Qobuz? Ha már Roon és Audirvana a lejátszás?adamthebrave írta: ↑2024.11.04., hétf. 09:54Ron, Audirvana, MConnect, Jplay alatt nem tudod a Deezert használni, nekem ez a problémám. Nem a szájízem szerint választhatok streaming szolgáltatót, hanem amit az általam preferált szoftver támogat.kaef2 írta: ↑2024.11.04., hétf. 09:37Pont erre vonatkozik a kérdésem:adamthebrave írta: ↑2024.11.04., hétf. 09:26
Félreértettél, nem az elérhető számok mennyiségére gondoltam, hanem melyik szoftveren keresztül melyik streaming szolgáltatót lehet elérni. Ebben kellene a lejátszó, latalogizáló programokat író cégeknek nagyobb szabadságot biztosítani nekünk felhasználóknak.
- ha a szolgáltatók többségénél megtalálható kb ugyanaz a legnépszerűbb pár tiz millió track, ugyanabban a CD minőségben legalább, akkor miért kellene egy másik szolgáltató még?
Miért nem elég a Tidal, Qobuz, Apple Music, Amazon, Youtube Music, stb?
Ha ugyanaz a minőség megvan a Tidalon, Qobuzon mondjuk Roon vagy Audirvana integrálással, felhasználóként miért keressünk még további szolgáltatókat?
Mi a konkrét elvárás velük szemben?
- adamthebrave
- V.I.P.
Ron, Audirvana, MConnect, Jplay alatt nem tudod a Deezert használni, nekem ez a problémám. Nem a szájízem szerint választhatok streaming szolgáltatót, hanem amit az általam preferált szoftver támogat.kaef2 írta: ↑2024.11.04., hétf. 09:37Pont erre vonatkozik a kérdésem:adamthebrave írta: ↑2024.11.04., hétf. 09:26Félreértettél, nem az elérhető számok mennyiségére gondoltam, hanem melyik szoftveren keresztül melyik streaming szolgáltatót lehet elérni. Ebben kellene a lejátszó, latalogizáló programokat író cégeknek nagyobb szabadságot biztosítani nekünk felhasználóknak.
- ha a szolgáltatók többségénél megtalálható kb ugyanaz a legnépszerűbb pár tiz millió track, ugyanabban a CD minőségben legalább, akkor miért kellene egy másik szolgáltató még?
Ha ugyanaz a minőség megvan a Tidalon, Qobuzon mondjuk Roon vagy Audirvana integrálással, felhasználóként miért keressünk még további szolgáltatókat?
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
Pont erre vonatkozik a kérdésem:adamthebrave írta: ↑2024.11.04., hétf. 09:26Félreértettél, nem az elérhető számok mennyiségére gondoltam, hanem melyik szoftveren keresztül melyik streaming szolgáltatót lehet elérni. Ebben kellene a lejátszó, latalogizáló programokat író cégeknek nagyobb szabadságot biztosítani nekünk felhasználóknak.kaef2 írta: ↑2024.11.04., hétf. 09:15A streaming szolgáltatóknál közel 180 millió track található összesen.adamthebrave írta: ↑2024.11.04., hétf. 08:43
Ez így jól hangzik, de sem a Roon, sem az Audirvana, sem az MConnect, sem a Jplay nem támogatja, amikhez nekem valamilyen szinten közöm van...
Tényleg jó lenne, ha fontos lenne mindenkinek, hogy a lehető legváltozatosabb forrást tudják nyújtani....
Kb 50-60-70 millió mindegyiknél fent van jó eséllyel.
Hogy kell ebben az esetben a változatosság iránti igényt értelmezni?
- adamthebrave
- V.I.P.
Félreértettél, nem az elérhető számok mennyiségére gondoltam, hanem melyik szoftveren keresztül melyik streaming szolgáltatót lehet elérni. Ebben kellene a lejátszó, latalogizáló programokat író cégeknek nagyobb szabadságot biztosítani nekünk felhasználóknak.kaef2 írta: ↑2024.11.04., hétf. 09:15A streaming szolgáltatóknál közel 180 millió track található összesen.adamthebrave írta: ↑2024.11.04., hétf. 08:43Ez így jól hangzik, de sem a Roon, sem az Audirvana, sem az MConnect, sem a Jplay nem támogatja, amikhez nekem valamilyen szinten közöm van...s4tch írta: ↑2024.11.04., hétf. 08:32
A deezer connect elég jól működik natív kliensek között. A Wiim, Lindemann, PiCorePlayer (és minden, ami LMS alapú), Bluesound/BluOS, HEOS, Eversolo (stb) platformok szintén támogatják a szolgáltatót. Szándék kérdése az integráció, nem úgy, mint pl. az Apple Music esetében.
Tényleg jó lenne, ha fontos lenne mindenkinek, hogy a lehető legváltozatosabb forrást tudják nyújtani....
A streaming szolgáltatóknál közel 180 millió track található összesen.adamthebrave írta: ↑2024.11.04., hétf. 08:43Ez így jól hangzik, de sem a Roon, sem az Audirvana, sem az MConnect, sem a Jplay nem támogatja, amikhez nekem valamilyen szinten közöm van...s4tch írta: ↑2024.11.04., hétf. 08:32A deezer connect elég jól működik natív kliensek között. A Wiim, Lindemann, PiCorePlayer (és minden, ami LMS alapú), Bluesound/BluOS, HEOS, Eversolo (stb) platformok szintén támogatják a szolgáltatót. Szándék kérdése az integráció, nem úgy, mint pl. az Apple Music esetében.adamthebrave írta: ↑2024.11.04., hétf. 08:12A Deezert ha otthoni környezetben szerenél streamelt zenét hallgatni, akkor erősen megnehezíti a dolgod, mivel alig van olyan szoftver, ami támogatja.
- adamthebrave
- V.I.P.
Ez így jól hangzik, de sem a Roon, sem az Audirvana, sem az MConnect, sem a Jplay nem támogatja, amikhez nekem valamilyen szinten közöm van...s4tch írta: ↑2024.11.04., hétf. 08:32A deezer connect elég jól működik natív kliensek között. A Wiim, Lindemann, PiCorePlayer (és minden, ami LMS alapú), Bluesound/BluOS, HEOS, Eversolo (stb) platformok szintén támogatják a szolgáltatót. Szándék kérdése az integráció, nem úgy, mint pl. az Apple Music esetében.adamthebrave írta: ↑2024.11.04., hétf. 08:12A Deezert ha otthoni környezetben szerenél streamelt zenét hallgatni, akkor erősen megnehezíti a dolgod, mivel alig van olyan szoftver, ami támogatja.
A deezer connect elég jól működik natív kliensek között. A Wiim, Lindemann, PiCorePlayer (és minden, ami LMS alapú), Bluesound/BluOS, HEOS, Eversolo (stb) platformok szintén támogatják a szolgáltatót. Szándék kérdése az integráció, nem úgy, mint pl. az Apple Music esetében.adamthebrave írta: ↑2024.11.04., hétf. 08:12A Deezert ha otthoni környezetben szerenél streamelt zenét hallgatni, akkor erősen megnehezíti a dolgod, mivel alig van olyan szoftver, ami támogatja.
- adamthebrave
- V.I.P.
A Deezert ha otthoni környezetben szerenél streamelt zenét hallgatni, akkor erősen megnehezíti a dolgod, mivel alig van olyan szoftver, ami támogatja.
Képzeletben?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10994
- Kapcsolat:
A Tidalt 2021-ben felvásárló Block Inc. piaci szereplése nem rózsás (30 % esés 3 év alatt), a részvényeseik kimondottan utálják a Tidal üzletet, merthogy szerintük nehéz horgonyként lehúzza az amúgy is megtorpant társaságot. Úgy tűnik, a végletekig kicsontozzák a streaming céget, hogy kevésbé legyen veszteséges, de ezzel be is áldozzák a jövőjét (ami szerintem amúgy sem volt). Az ilyen csontvázakért pedig nem kapkodnak egy olyan piacon, ahol már kialakultak az erőviszonyok és nagyobb átrendeződés nem várható.
Jön majd a kegyelemdöfés, hogy a Tidal menekülteknek felkínálnak pár ingyenes hónapot. A Roon fórumon máris vezető téma lett a Tidal playlist-ek és kedvencek exportálása, mentése, migrálása.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3279
Miben jobb a Tidal hangja a Deezernél?

Csak a Marantz! :-D
Esetleg, értékelhető hangminőség!Alex_Aston írta: ↑2024.11.03., vas. 18:19Tessék szépen a Deezer felé menni, vagy egy próbát tenni.
Több zeneszám van fent, mint Tidalon, és havi 1.650.-/hó a díja a legjobb minőségű verziónak.
Nincsen bizonytalanság, meg sötét fellegek.
Mi kell még?
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3279
Tessék szépen a Deezer felé menni, vagy egy próbát tenni.
Több zeneszám van fent, mint Tidalon, és havi 1.650.-/hó a díja a legjobb minőségű verziónak.
Mi kell még?
Mi kell még?
Csak a Marantz! :-D
-
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 91
Ez a Tidal vs Qobuz lassan eldőlni látszik, hogy Spotify és Youtube lesz. Amúgy nekem a napokban tűnt fel, hogy a Spotin egyre több a videóklip, a lossless meg már talán nem is érdekes. Amúgy jútubon egyre több a jó hang, tömörítés ide v oda.Luxor Audio írta: ↑2024.11.03., vas. 16:56Kommentár nélkül:
A tavalyi 10 %-os leépítés után most decemberben már dolgozói negyedét készül elbocsátani a Tidal. Leginkább a termékmenedzsment és marketing csapatot építik le, de mérnököktől is megválnak a jövőben, ugyanakkor a cég feladja nemzetközi terjeszkedési terveit.
Vajon Spotify/Apple vagy Amazon vasarolja fel oket 

Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric
Elektroncsovek: Sophia Electric
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10994
- Kapcsolat:
Kommentár nélkül:
A tavalyi 10 %-os leépítés után most decemberben már dolgozói negyedét készül elbocsátani a Tidal. Leginkább a termékmenedzsment és marketing csapatot építik le, de mérnököktől is megválnak a jövőben, ugyanakkor a cég feladja nemzetközi terjeszkedési terveit.
Tidal vs Qoboz kérdés.
Ma sikerült szert tennem Qoboz hozzáféréshez. Mivel nemrég itt olvastam egy fórumtárs hozzászólását, ez ügyben, aki úgy fogalmazott " ha akarom jobb, ha akarom nem"! A véleményező rendszere emlékeim szerint nem alap kategóriás volt, nagyon nem. Felmerül a kérdés rendszerfüggő-e a különbség? Nem. Jelenlegi rendszeremben hallgatva a Qobuz minden szempontból jobb! Rétegzettebb, finomabb, felbontás tekintetében is jobbnak hallom, összességében, ha százalékos arányban akarom kifejezni, akkor +25% minden téren.
Ma sikerült szert tennem Qoboz hozzáféréshez. Mivel nemrég itt olvastam egy fórumtárs hozzászólását, ez ügyben, aki úgy fogalmazott " ha akarom jobb, ha akarom nem"! A véleményező rendszere emlékeim szerint nem alap kategóriás volt, nagyon nem. Felmerül a kérdés rendszerfüggő-e a különbség? Nem. Jelenlegi rendszeremben hallgatva a Qobuz minden szempontból jobb! Rétegzettebb, finomabb, felbontás tekintetében is jobbnak hallom, összességében, ha százalékos arányban akarom kifejezni, akkor +25% minden téren.
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE
- gyt
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 237
Nekem is csinálta szerdán, többször is hiába próbálkoztam. Aztán másnap meg beengedett (Auralic mini). gyt
Heed, Soulines, Power-R
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
Kicsit zavar van az erőmben:
abban kérnék segítséget, hogyha a Tidal-ba akarok belépni, csak "web player" -en keresztül enged, hiába írom be a "manage account" -ba az email címem, jelszavam. Nem tudom mit állítottam be, és hogyan, vagy ez most hogy is van?
abban kérnék segítséget, hogyha a Tidal-ba akarok belépni, csak "web player" -en keresztül enged, hiába írom be a "manage account" -ba az email címem, jelszavam. Nem tudom mit állítottam be, és hogyan, vagy ez most hogy is van?
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
Valóban, hanem az Audirvana oldaláról kell letöltened apk fájlként. https://help.audirvana.com/support/solu ... 2000051039BigZ_Steel írta: ↑2024.10.31., csüt. 13:18Talán ide tartozik, hogy a napokban vettem észre, hogy a Play áruházban nem elérhető az Audirvana remote app...
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 1
Talán ide tartozik, hogy a napokban vettem észre, hogy a Play áruházban nem elérhető az Audirvana remote app...
Tudom, hogy nem pont idevágó téma, de az Audirvana ezt küldte hírlevélben:
"JOBB TELJESÍTMÉNY A WINDOWS RENDSZEREN
Annak érdekében, hogy a Windows teljesítményének élvonalában maradjon, az Audirvāna a Microsoft .NET 8 szoftverkörnyezetre költözött. Ez része az Audirvāna Studio és az Origin legújabb frissítéseinek.
Emellett, mivel az ARM Windows valósággá válik, kifejlesztettük az Audirvāna natív verzióját, hogy a legtöbbet hozzuk ki a processzorok és PC-k új generációjából. Ha ezt az utat választod, tudod, hogy még mindig élvezheted az Audirvánát. A rendszer megkérheti, hogy frissítse vagy telepítse a ".NET 8 futtatókörnyezetet", amikor megnyitja az Audirvāna-t a karos számítógépen. Ne habozzon, ez a legjobb!"
Tapasztalat, vélemény érdekelne!
"JOBB TELJESÍTMÉNY A WINDOWS RENDSZEREN
Annak érdekében, hogy a Windows teljesítményének élvonalában maradjon, az Audirvāna a Microsoft .NET 8 szoftverkörnyezetre költözött. Ez része az Audirvāna Studio és az Origin legújabb frissítéseinek.
Emellett, mivel az ARM Windows valósággá válik, kifejlesztettük az Audirvāna natív verzióját, hogy a legtöbbet hozzuk ki a processzorok és PC-k új generációjából. Ha ezt az utat választod, tudod, hogy még mindig élvezheted az Audirvánát. A rendszer megkérheti, hogy frissítse vagy telepítse a ".NET 8 futtatókörnyezetet", amikor megnyitja az Audirvāna-t a karos számítógépen. Ne habozzon, ez a legjobb!"
Tapasztalat, vélemény érdekelne!
Akárhány eszközön be tudsz jelentkezni, de zenét hallgatni online módban egyszerre csak egy eszközön tudsz. Ha viszont mondjuk telefonra töltesz le zenét és offline módba teszed az eszközt, akkor második eszközön is tudsz lejátszani.