Egy több tárcsás (lamellás) rendszerű lehet hasonló mint az F1 autókban is van, itt látható kompletten, mondjuk jó ára van.
https://www.xdalys.lt/en/product/13056932961/
Ez a kép BMW múzeumból van, hasonló lehet az is:
Egy több tárcsás (lamellás) rendszerű lehet hasonló mint az F1 autókban is van, itt látható kompletten, mondjuk jó ára van.
Szerintem is simán jó. Azt mondták, hogy a 0W20-assal kisebb a súrlódás, ezáltal a fogyasztás, ezáltal a káros anyag kibocsátás. Állítólag sötét zöld nyomásra történt a váltás.Lemmy9.1 írta: ↑2024.10.31., csüt. 11:02A gyűrűszett kevés nálunk, mert a 3 részes gyűrű szélesebb, így csak dugóval együtt lehetséges a csere.
Bocsánat, az elöbb rosszul írtam, mert 2 részes a gagyi nálunk is, mert ugye ott a rugó alatta.
A 3 részes totál más, ezeréves, jól bevált konstrukció. Szerencsére újra ezt használják.
Nálunk is volt kavarás az olajjal 5w30, 0w30 majd 0w20. Ebből is látszik túl van misztifilálva ez.
Szerintem egy mai bármilyen motorba, egy 5w30 simán jó.
Nyilván, bár szerintem a 0W20-as olaj nem az igazi.Lemmy9.1 írta: ↑2024.10.31., csüt. 08:03Hondánál is a 0-20-as olaj van, de csak azok eszik az olajat, amiknek az alsó dugattyúgyűrűje egyrészes. Ezt a gyűrűt 2012-ben alkalmazták spórolásból. Majd visszatértek a hátomrészesre.
Minden megjavult, nincs olajfogyasztás. Tehát nem a 0-20 olajgond ez. Egy jó gyűrűszett lehúzza a vizet is.
Hát ja,kb,de ha ezt teszik bele a márkaszervizek a gyár ajánlása alapján,akkor ez van, agyrém ide,vagy oda.
Ezt a Volvo témát engedd el!
Köszi, de most el kell teljen néhány év, hogy a VW-konszernnel egyenesbe jöjjek (főleg ha valami "új" náluk, egyelőre túl frissek "a sebek". Audi sajnos teljesen kiesik emiatt, nem is akarom megnézni, nehogy megtetsszen...Alex_Aston írta: ↑2024.10.30., szer. 19:31Én most ha választanom kéne, ahogy neked lehet, az új A5-öst nézném meg közelebbről.
Fotón minden jól mutat, bár nekem ez így is nagyon leghangolóan szürke, semmi szín nincs benne.
Ha kipróbálod a volvot,akkor olyan körülmények közt is menjél vele,ahol pl az út kétoldalán autók is parkolnak,mert nekem az a bajom ezekkel,(két db-ot is hozok viszek rendszeresen) hogy indokolatlanul közbelép a vészfékasszisztens sok esetben bennük,ami egyrészt baromi idegesítő,másrészt meg a frászt hozza az emberre.Tehát ha úgy akarsz elmenni köztük hogy nem lassitasz mert úgy látod hogy van elég hely,az nem tetszik neki,és fékez.A múlkoriban meg hazamentem az egyikkel egy kávéra,és alig akart kiengedni az udvarból,mert szerinte közel volt a bokor.Aszpirin írta: ↑2024.10.30., szer. 17:29Köszi! Már elküldtem az árajánláskérést gyöngyházfehér fényezéssel, de szerintem árajánlat után még tudom módosítani a színt (ugyanannyiba kerül a kettő, de nekem a fehér a fétisem, minden konfigot fehérben rendeltem, csak egy pillanatra megakadt a szemem ezen a Jupiteren, mert volt egy hasonló bömösöm, amiben az alapvetően metálszürkében volt egy meleg árnyalat /bézs/, és az nagyon jó szín volt, meg praktikus).
A Volvo az egyetlen egyébként, amelynek van világos szövetbelsője (nem kell bőrt kérni a világos belsőért), és képek alapján nagyon faja és nem is olyan kényes, mert ilyen világos galambszürke tweed-szerű anyag. Eléggé rábuktam, de ha jó ajánlatot kapok a C220D/C300-ra, akkor azt fogom választani szerintem. A legkevésbé szimpi most pont a BMW lett....
A konfigurátor képei alapján nekem baromira tetszik a Volvo világos szövetbelseje. Lehet röhögni fogtok, meg nagypapásnak hatok ezzel, de nekem a műszerfala is jobban tetszik, mint a C-Klasse-é, legalábbis ami a kormány mögött van (a C-Merci "tablet" műszerfalát szoknom kell majd, ha az lesz a befutó... én valahogy ezeket a "süllyesztett" hagyományos® hajazó) műszerfalakat jobban bírom - a középkonzol viszont a Merciben sokkal szebb. Mega. kormány is. De nézzétek meg ezt a belsőt, csak én találom nagyon királynak? :
Screenshot 2024-10-30 at 18.02.32.png
Screenshot 2024-10-30 at 18.03.27.png
Screenshot 2024-10-30 at 18.04.26.png
Köszi! Már elküldtem az árajánláskérést gyöngyházfehér fényezéssel, de szerintem árajánlat után még tudom módosítani a színt (ugyanannyiba kerül a kettő, de nekem a fehér a fétisem, minden konfigot fehérben rendeltem, csak egy pillanatra megakadt a szemem ezen a Jupiteren, mert volt egy hasonló bömösöm, amiben az alapvetően metálszürkében volt egy meleg árnyalat /bézs/, és az nagyon jó szín volt, meg praktikus).
A szomszédom most vett egy ilyen színű XC60 at. Szerintem jól néz ki! Ami fontos, hogy Dark csomaggal rendeld, ne a képen látható Bright-al, azzal mutat baromi jól!Aszpirin írta: ↑2024.10.30., szer. 11:53Vlaki látott már közületek "Jupiter" színű Volvót élőben?
Screenshot 2024-10-30 at 11.49.59.png
Ezt a halvány rózsszín dolgot mennyire kell komolyan venni? Jó szín ez? (mi a sz.ért nem "halvány bézs" a beütés a metálba, olyan volt az első BMW-m, zseniálisan jó szín volt - és nagyon praktikus is, nem akart látszani rajta a kosz )Barátságos tónusú, halvány rózsaszín árnyalatokat is tartalmazó ezüstmetál fényezés, amely az eloxált alumíniumra emlékeztető felületével még inkább kihangsúlyozza a karosszéria egyedi vonalvezetését.
Ezt a halvány rózsszín dolgot mennyire kell komolyan venni? Jó szín ez? (mi a sz.ért nem "halvány bézs" a beütés a metálba, olyan volt az első BMW-m, zseniálisan jó szín volt - és nagyon praktikus is, nem akart látszani rajta a kosz )Barátságos tónusú, halvány rózsaszín árnyalatokat is tartalmazó ezüstmetál fényezés, amely az eloxált alumíniumra emlékeztető felületével még inkább kihangsúlyozza a karosszéria egyedi vonalvezetését.
Ebben én már semmi BMW-st nem látok. Legaléábbis ebből a szögből. Deformált vesék, amik mintha boncasztalon lennének kifordítva, márkaidegenül felhúzott lámpák, és karaktertelen összevisszaság az orr-összképben. Ezt látom. Egy KIA jobban néz ki.