Hello! Nálam ez a funkció nem jó! Mitől lehet?freongee írta: ↑2024.09.18., szer. 21:29Mac Screen Sharing ami neked kell. Natívban tudja az OSX.suminator968 írta: ↑2024.09.18., szer. 18:42Urak!
Egy láma kérdés. Mac Mini tudja valahogy használni képernyőnek egy MacBook Air kijelzőjét?
Olyan egyszerű lenne, ha lehetne…
System Settings › Sharingben engedélyezni kell a Mini-n a Screen Sharinget. Beállítod a jogosultságokat.
Utána az Air-en bemész a Network-be, ott fel kell jöjjön a Mini, katt rá, bejelentkezés és vezérled az Air-ről a Minit.
Így baxtatom a Roon Core-nak betett Minit, ha újra kell indítani a Roon Servert vagy zenét akarok rámásolni, stb.
Amikor leírtad, hogy van ez a Screen Sharing én is elkezdtem használni. Nagyon köszi az információt!
Szóval bekapcsolás után egyből működött is. Így a macbook segítségével tudtam irányítani a mac minit. Szerintem ez ment 1-2 napig aztán szünet és amikor x nap múlva neki láttam újra csatlakozni már nem működött. Mindent is újra indítottam, de semmi. Akkor eszembe jutott, hogy egyik gépet frissítettem. A másikat is hozzá frissítettem és jó lett megint 1-2-3 napig (Ventura 13.7.1 most mindkettőn). Amikor elővettem a lapost és rácsatlakoztam a minire flottul működött.
Na most megint eltelt valahány nap és gondoltam megnézem mi újság van. Sajnos megint nem megy! Mindent újra indítottam megint, de nem megy a csatlakozás. Ami érdekes, hogy a minin van egy SSD és az is meg van osztva az első pillanattól. Ez bármikor elérhető, de a képernyő megosztása nem. Szóval itt a második szopatása ennek a funkciónak. Nem értem!
Ezt csinálja egy ideig, ha rányomok a képernyő megosztásra: Aztán dob egy ilyen hibát: A gép megy, itt vagyok előtte, most is épp zenét hallgatok róla. A tűzfal nem lett piszkálva, amikor ment akkor is ugyanígy volt minden, de megnéztem és semmi sincs elállítva és nem kér semmilyen jóváhagyást.