Alex_Aston írta: ↑2024.10.30., szer. 19:31
Én most ha választanom kéne, ahogy neked lehet, az új A5-öst nézném meg közelebbről.
Köszi, de most el kell teljen néhány év, hogy a VW-konszernnel egyenesbe jöjjek (főleg ha valami "új" náluk, egyelőre túl frissek "a sebek". Audi sajnos teljesen kiesik emiatt, nem is akarom megnézni, nehogy megtetsszen...
A top-top nálam egyértelműen a C-merci most, ott szerintem igazán szép a belső, ráadásul lehet, hogy elmehetek a C300-ig, mert a mercik alapból nagyon felszereltek, tehát ott tényleg (de tényleg) semmi extra nem kellett a színem (fehér, feláras) és a világos belsőn (természetesen feláras) kívül. Vagyis... izé... talán a kerekekkel variáltam még. De ezeken kívül semmi extra, mert MINDEN benne van alapból, ami kell nekem (érdemes megnézni, elképesztően felszereltek a -Mercik mostanában alapból is, nem úgy, mint a BMW-k).
Az a néhány éve megfigyelhető trend egyébként érdekes, hogy a gyártók rájöttek, hogy a fehér szín nagyon népszerű, és szerintem emiatt szinte mindenhol feláras a fehér (ez még a Skodánál is így van, amikol én rendeltem, valami kék volt az alapáras, de nem az a képé, amit rendeltem). Az elektromos és plugin hibrideket most kilőttem, bár bőven jó lettem volna pl. egy Teslára, de nekem ezekkel a hatótávokkal még nem jók az elektromosok, az Opel még tetszene, de nézd meg, miket raknak bele, francia az benne van a három F-ben

, tehát maradt a BMW, Merci és Volvo, kombiban, mert az ugyanúgy a favoritom még. A Merciben benzinesben C300 alatt másfél literes motorok vannak, ez ma valami trend vagy mi... de én nem kérnék belőlük. Tehát vagy a "gyerekgyilkos" C200D, C220D, vagy a benzines C300 (utóbbi azért már necces, hogy belefér-e a keretbe, de meglátjuk, ma küldtem el a lízing-ajánlatkérést).
Érdekes móson a BMW tűnik a legjobb ár-érték arányúnak, szóval abból is kiment két 320i konfig lízing-ajánlatra (egy gyengébben és egy nagyon durván felszerelt...).
Ami a Volókat illeti: én ezt gondoltam, hogy ezek valahol a prémium szegmens felé tartanak ugyan, de még nincsenek ott... na egészen nyilvánvaló, hogy a Volvo nem így gondolja, járj utána, ha nem hiszed, egy legalapabb kombi V60-as kb ugyanolyan áron indul, mint egy 320i Touring, a plugin hibrid V60-as pedig a 330e Touring alapárán van, és bizony ezek sincsenek túlextrázva alapáron. Ami a lehangolóan szürkét illeti: nincs semmi lehangolóbb, mint az egyenfekete-egyenantracit ami mindenhol az alap, és a futó autók 90%-át teszi ki. Az igaz, hogy a Volvonál galamszürkék az árnyalatok, de azért az a Sötétebb tweed a világos galamszürkével kombinálva, plusz a szálcsiszolt alumínium... hát ízlés kérdése, de nálam fényévnyire van az egyen-antracittól a jó irányban, és én speciel jobban komálom a szövetanyagot, mint a bőrt (mindkét másik prémium márkában bőrből vagy műbőrből van csak világos belső).
Ha esetleg ilyen piros meg sötétbarna belspkre gondoltál, NEM, köszi szépen, azok nem az én világom.