Shimano írta: ↑2024.10.26., szomb. 09:15
Srácok!,én nem tudom mit neveznek a gyártók valódi bőrnek,mi a bőr alapú,és mi a bőrnek látszó,de mivel napi szinten találkozok ilyenekkel,kezelem is őket,azt kell mondjam hogy olyan bőr belső,ami nem csak nyomokban tartalmaz bőrt,hát olyan csak elvétve,és csak a nagyon felső kategóriákban van.
A bőrnek kinéző belső ugyan jól néz ki,de nézz meg egy ilyen autót pár év használat után,kopik,szakad,takaríthatatlan,stb,szóval ezért még pénzt is adni,hát nem is tudom.

És ilyen " bőr" van az 50-60 millás verdákban is,tehát még csak nem is a legalja kategóriákban.
Vicces is mikor közöljük a tulajokkal hogy a jó drágán vásárolt verdájukban a bőr valójában nem is bőr,mert egyszerűen nem hiszik el,

és kérik a bőrápolást is,ami egy valódi bőrhöz készült készítménnyel csak egy maszatolás lesz,mert a valódi bőr beissza a bőrápolót,és gyönyörűen homogén is lesz,ezek a bőrnek kinézők meg nem.
Világos,bőrnek kinéző belsőt is csak az vegyen,aki nem hord pl farmert,nincs tintával,meg egyebekkel játszó gyereke a hátsó ülésen,mert ezek szinte egy takaríthatatlan és kopott okádékok lesznek pár év használat után.
A farmer dolog egxértelmű, ezt én is tapasztaltam, a lényg: sötét farmert lehetőleg ne, de ha mégis,, akkor előtte többször átmosni.
Nem tudom, hogy mennyire követted, az autók, amiket én veszek, altalam konfigurált céges autók, mindig négy évig az enyémek kizárólagos használatra. A futamidő végén a lízingcég közvetlenül nekem ajánlja fel az autót megvételre, ezért mindig úgy kezelem őket, mintha a végén meg akarnám vásárolni... de eddig még mindig megváltam tőlük, mert minek vegyem meg, ha rendelhetek egy újat helyette, és nincs szükségem egynél több autóra (hozzátenném, hogy a tapasztalatom alapján a nyílt operatív lízingvégi árajánlat nem annyira vonzó, és köze nincs a szerződésben rögzített maradványértékhez).
Szóval eddig ez a felállás. Én - ha lehetett - bőr-szövet kombináció kárpitot választottam, ez valamiért "kiment a divatból" pár éve, pedig szerintem a legpraktikusabb (és nagyon szép), szerintem.
A legjobb barátomnak most egy 2015-ös 525d-je van, kb full extra, minden amit el tudsz képzelni, még az elektromosan leereszkedő ablaksötétítők is minden hátső ablakon és a hátsó szélvédőn), és természetesen bőr belső, sötétbarna színben. Az autót használja, de olyan patika, mintha új lenne (bőven 200ezer fölött van a futásteljesítménye). Hozzátenném, hogy ilyen autót - viszonylag olcsón hozzá lehet már jutni ilyen korral és futásteljesítménnyel - azért csak olyan vegyen, akinek van pénze a fenntartására, mert meg kell kapjon mindent ahhoz, hogy patika maradjon, és a "minden", az éves szinten - természetesen az üzemanyagot nem számolva - minimum 6 számjegyű, de akár millliós tétel is. Ha ezt nem kapja meg - ami a hazao hasonló járgányokra inkább jellemző - akkor viszonylag gyorsan egy fostalicskává változik, mint külsőségekben, mind belsőségekben.
Szóval nem azt mondom, hogy nem lesznek kopott szarok a bőrbelsők (az unokahúgméknak van egy 15 éves C5-öösük világos bőrkárpittal, na az tényleg okádék), hanem hogy ez a tulaj hozzáállásától is NAGYON függ.
Ami engem illet, világosbelső-fétisem van, de nálam viszonylag (vagy inkább nagyon) ritkán ül kisgyerek az autóban, és eddig a bőrösek valahogy szerencsésen megúszták, épp a jelenlegi (szerecsére szövetbelsős) skodám kapott csúnya foltokat, de azokat szerintem a kárpitosok megoldják, szövetkárpitról van szó.