Nehogy azt mondd, hogy állandóan kinn van a következő szerviz időpontja és a hátralévő kilométer.... ez igen, ott van a menürendszer mélyén, de szerintem Te is akkor szórakoztál utoljára azzal a menürendszerrel, amikor megvetted (ha egyáltalán).
Igen, kijelzi időben. Pontosan ezt csinálja a Skoda is, csak náluk a "jó előre" az ezesetben 1500 km volt. Korábban nem tudom, mikor jelezte "jó előre", de nem volt vele problémám. Cskhogy jönnek-mennek az OTA-frissítések, me szervizben is frissítettek már egy párszor, szóval mindegy is, mi volt korábban, most 1500 km-nél jelezte ki. És korábban onnantól kezdve volt egy sárga felkiáltójel a műszerfal aljában, álandóak, hogy mindig emlékeztessen. A BMW-m ilyenkor a hátralévő kilométereket vagy időt (attól függően, hogy melyik triggerelte a figyelmeztetést) is kiírta, állandó jellegge, a műszerfalra. Ezen meg most sem világít semmi, csak indításkor írja ki, hogy x km múlva olajcsere szerviz esedékes, oszt 10 mp. múlva elttűnik, szeva. De mivel ez a felirat betakar a műszerekbe (a fulldigit kijelző miatt, amin megjelenik), kb lehetetlen nem észrevenni.
Szerinted. (Mert szerintem meg naiv vagy, de majd rájössz

Én pedig megpróbáltam. Konkrétan az első adandó alkalommal felhívtam a szervizt. Ami másnap reggel volt (este jelezte ki előre). Azt mondták, amit leírtam. Garanciavesztés, ha többet megyek vele a szerviz előtt, mint amit kiírt. Mivel pont egy hét múlva csütörtökön délelőttre volt a legközelebbi időpontjuk (és a PoHu-n belül máshol sem lett volna kb aznapra vagy másnap reggelre, ahogy még megfelelt volna), ezért még arra is vigyáznom kell, hogy itthon ne járjak véletlenül egy hét alatt többet mint 1300 km (mert már annyira csökkent a kijelzés közben).
Próbáltam vitatkozni vele, pont a Te érveddel, de a hölgy a telefonban rutinosan lerázta az érveket...
Megkérdezhetem, hogy melyik szervizben szervizelteted a tiédet, hogy ilyen bizakodó vagy a tapasztalataid alapján? Mert legközelebb akkor oda viszem az enyémet is, ha nincs 300 km-re a lakhelyemtől...