Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5998

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

tunerman írta:
2024.10.25., pén. 09:10
Háááát...én csak az itthoni csináld magad fórumokat olvasgatom, itt is mindenki szagértő, kb. úgy mint a focimérkőzéseken a lelátó népe - tévedhetetlenek a birói döntésekben, mindig tudják mi is történt valójában :smile29:
Értékeljük az önreflexiót :D :D :D
;peace;
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2754

Hozzászólás Szerző: tunerman »

dixie-chicken írta:
2024.10.25., pén. 09:33
tunerman írta:
....már ha hinni lehet a nagy DIY forumon leirtak alapján,....

Háááát...én csak az itthoni csináld magad fórumokat olvasgatom, itt is mindenki szagértő, kb. úgy mint a focimérkőzéseken a lelátó népe - tévedhetetlenek a birói döntésekben, mindig tudják mi is történt valójában :smile29:
A SemiSouth SIT-1 amúgy trióda karakterisztikát tudna, szerintem jobb helye van a Pass erősítőkben, mint egy felvonó drótkötéldobjának a forgatásában :smile53:
TJ.
:D

tény hogy nagy a felhajtás bizonyos körökben a SIT féle amplifikácioval,akár eredeti,akár DIY változatban,ott is van több féle változat (?),annyira nem követtem miszlikekre a pontos infókat,csak emlékszem hogy amikor felütötte a fejét a "hájp",valaki tisztázta,már ha helyesen (?),hogy az egy rég elfelejtett FET volt,amit Pass újraélesztett a SemiSouth segitségével...hogy az általad belinkelt szép szines vonalakat tartalmazó ábra pontosan mit jelent,nekem ámatőrnek,semmit nem jelent,de az biztos,hogy DIY példányokhoz amelyekhez volt szerencsém,a házam közelébe nem engedném,nemhogy a rendszerembe,annak ellenére hogy minden példánynak a kivitelezését,sok mai márkás,kis manufaktúrában dolgozó cég is megirigyelné :smile53:

..innét no comment :kiss:

Akkor a tévedhetetlen lelátó népéhez volt szerencséd, fogadd innen a részvétem :smile29:
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2681

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

tunerman írta:

A SemiSouth SIT-1 amúgy trióda karakterisztikát tudna, szerintem jobb helye van a Pass erősítőkben, mint egy felvonó drótkötéldobjának a forgatásában :smile53:
TJ.
:D

tény hogy nagy a felhajtás bizonyos körökben a SIT féle amplifikácioval,akár eredeti,akár DIY változatban,ott is van több féle változat (?),annyira nem követtem miszlikekre a pontos infókat,csak emlékszem hogy amikor felütötte a fejét a "hájp",valaki tisztázta,már ha helyesen (?),hogy az egy rég elfelejtett FET volt,amit Pass újraélesztett a SemiSouth segitségével...hogy az általad belinkelt szép szines vonalakat tartalmazó ábra pontosan mit jelent,nekem ámatőrnek,semmit nem jelent,de az biztos,hogy DIY példányokhoz amelyekhez volt szerencsém,a házam közelébe nem engedném,nemhogy a rendszerembe,annak ellenére hogy minden példánynak a kivitelezését,sok mai márkás,kis manufaktúrában dolgozó cég is megirigyelné :smile53:

..innét no comment :kiss:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

TJ.
Csatolmányok
SIT-1 curves.png
SIT-1 curves.png (160.98 KiB) Megtekintve 2063 alkalommal
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

tunerman írta:
2024.10.24., csüt. 21:08
dixie-chicken írta:
2024.10.24., csüt. 20:14
Aszpirin írta:
2024.10.24., csüt. 20:07

Rakétavezérléstől a porszívóig ugyanaz a csip, ez jó :fekverohog:
..ugye tudjuk hogy Pass SIT féle amplifikációban használt FET,eredetileg,liftek elektronikai vezérléséhez voltak tervezve ;) :D

Nem kellene félretájékoztatni a nagyérdemű közönséget, Nelson Pass gyártatta le a SemiSouth céggel az általa használt SIT-1 eszközt:

https://www.6moons.com/audioreviews/firstwatt14/1.html
ez igaz,ő rendelt újragyártást, x darabszámban,de az eredeti az arra volt tervezve amit leirtam...már ha hinni lehet a nagy DIY forumon leirtak alapján,és Pass termékek klónozásában igen jártas embereke szerint,aki Nelzon bácsival is puszi pajti :smile53:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4358
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

Aszpirin írta:
2024.10.24., csüt. 19:22

Szóval a csöves hangot DSP-vel előállítani nem is olyan nagy újdonság, bár a hifiben ilyent még nem hallottam, az tény.
Teljesen értem, amit mondasz. Paralel azzal hogy cudar időben, app vezèrelte, direktgörgön bringázunk a szobában, bocs, kibertérben.

De ezt a home audio csöimitációt... az nem jó, hogy nem szeretném megélni, mert már megtörtént és még itt vagyok, de köszönóm, lemondok róla :D
Amúgy kb 10éve a szomszéd mesélte, hogy valami kütyün ö is a csöves opcióval szereti legjobban gitározni. Ez lehet amit mondasz.

De! Hogy ezzel pont az Avantgardeosok kínáltak meg, számomra az a megdöbbentő. Mintha Peter Qvortrup akarta volna rámtukmálni...

Egyèbkènt, míg a gitárok világában jól definiálható a csöves hang, a mai, modern világban a home audio berkeiben kevésbé. Vagyis a jobb csöveseken csak annyiban másak, mocskos gyorsak, de a lágy, "csöves" hang rég a múlté. Köszönöm, azt se eredetiben, se guminőben nem kérem :rolleyes:
Mindegy, túltoltam, de ez a vég :D
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
2024.10.24., csüt. 20:14
Aszpirin írta:
tunerman írta:
2024.10.24., csüt. 15:26
(mert mint sejthető csak egyféle chip van és ugyanazon a gyártósoron készülnek, csak attól fűgg mire akarjuk végül felhasznàlni a rakétavezérléstől a porszívógépig)
..ugye tudjuk hogy Pass SIT féle amplifikációban használt FET,eredetileg,liftek elektronikai vezérléséhez voltak tervezve ;) :D

Nem kellene félretájékoztatni a nagyérdemű közönséget, Nelson Pass gyártatta le a SemiSouth céggel az általa használt SIT-1 eszközt:

https://www.6moons.com/audioreviews/firstwatt14/1.html
Csatolmányok
Pass SIT-1.png

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

La_Valse írta:
2024.10.24., csüt. 20:33
Porszívó helyet PlayStationt kellet volna írni. Azt mondja a fáma, régen az izraeliek a PS vezérlőjét
használták a rakéták irányítására.
Mármint a kézikonzolt (A PS perifériáját), nem? :D
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 688

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Porszívó helyet PlayStationt kellet volna írni. Azt mondja a fáma, régen az izraeliek a PS vezérlőjét
használták a rakéták irányítására.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
tunerman írta:
(mert mint sejthető csak egyféle chip van és ugyanazon a gyártósoron készülnek, csak attól fűgg mire akarjuk végül felhasznàlni a rakétavezérléstől a porszívógépig)

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

tunerman írta:

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

revox írta:
2024.10.24., csüt. 14:16
Aszpirin írta:
2024.10.24., csüt. 13:59
revox írta:
2024.10.24., csüt. 13:53
Mondjuk elég erős fröcssöt kaptam a dologból és annyit jegyeztem meg, nekem ilyen holtbiztos, hogy nem lesz, de szerintem az is valami hasonló lehetett.
Amit én ismerek, és ezt a szobakorrekciós dolgot tudja, a a MiniDSP. Nem lehet vele mindent megcsinálni, de javíthat a szoba hibái által okozott szarságokon, bizonyos mértékig.
Tudtam én, hogy itt sikítani fognak azok, akik eleve ódzkodnak mindentől, ami digitális... kivéve a számítógépeiket meg a telefonjaikat, végülis valamin be kell pötyögni azt is, hogy milyen szar egy digitális cucc :D :D :D
jajj, isten ments, hogy ezt így értsd.. de egy Nücüvel előállítani csöves hangot (amúgy az milyen? mert nálam pl kb mindenki megkérdezi, hogy "ez csőves????!!!", ja az)

amúgy meg CD nekem is van. Laci haveromnál meg rendszerint valami olcsó streamer megy (ha az az. youtube fut rajta. reméem az,mert mindenkinek azt mondtam, hogy streamer :D )
Nem a hifi világa, de ide tartozik: a "csöves hang" a gitárosoknak egy jó nagy részének is fixa ideája, ezért aki ad valamit magára, annak csöves kombója vagy csöves erősítőfeje van az elektromos gitárhoz (vannak azért kivételek, főleg a dzsesszgitárosok körében). Csakhogy ez elég drága, ezért rengeteg ún "modellezős" erősítőt lehet kapni, amely DSP-vel állítja elő a csöves hangot, mert úgy könnyebb és olcsóbb. Vannak nagyon jól sikerültek is köztük. A másik, hogy a csöves gitárerősítők meglehetősen hangosan szólnak igazán jól, ezért otthoni gitár-gyakorlóerősítőkben a csöves hangot ma már ugyancsak modellezéssel állítják elő. Meglepődnél, mennyire jók tudnak lenni ezek a kis minierősítők, persze vannak fülsértően rosszul szólük is köztük. Nekem van egy Yamaha THR10 gyakorlóerősítőm, az is modellezős, és a jobbik fajtából :D
Szóval a csöves hangot DSP-vel előállítani nem is olyan nagy újdonság, bár a hifiben ilyent még nem hallottam, az tény.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2024.10.24., csüt. 14:52
lehet az a nücü

https://ascendo.de/verstaerker.html

edit:

"Ascendo / AIA digitális végerősítők:
https://www.ascendo.de/en/amplifier.html

Analóg csöves hangzás a legújabb digitális erősítő- és DSP-
technológiák segítségével! Minden hangsugárzót könnyedén hajtó wattok ezrei! Az ön rendszerében is bemutatjuk szívesen!!!
"

az analog menüpont alatt van... émmárholtbiztoshogylemaradtamkétkanyarralezelőtt
https://ultimateav.hu/analog/

Parasztvakítás kinai mosógép chipekkel :smile29:
TJ.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

lehet az a nücü

https://ascendo.de/verstaerker.html

edit:

"Ascendo / AIA digitális végerősítők:
https://www.ascendo.de/en/amplifier.html

Analóg csöves hangzás a legújabb digitális erősítő- és DSP-
technológiák segítségével! Minden hangsugárzót könnyedén hajtó wattok ezrei! Az ön rendszerében is bemutatjuk szívesen!!!
"

az analog menüpont alatt van... émmárholtbiztoshogylemaradtamkétkanyarralezelőtt
https://ultimateav.hu/analog/
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Aszpirin írta:
2024.10.24., csüt. 13:59
revox írta:
Mondjuk elég erős fröcssöt kaptam a dologból és annyit jegyeztem meg, nekem ilyen holtbiztos, hogy nem lesz, de szerintem az is valami hasonló lehetett.
Amit én ismerek, és ezt a szobakorrekciós dolgot tudja, a a MiniDSP. Nem lehet vele mindent megcsinálni, de javíthat a szoba hibái által okozott szarságokon, bizonyos mértékig.
Tudtam én, hogy itt sikítani fognak azok, akik eleve ódzkodnak mindentől, ami digitális... kivéve a számítógépeiket meg a telefonjaikat, végülis valamin be kell pötyögni azt is, hogy milyen szar egy digitális cucc :D :D :D
jajj, isten ments, hogy ezt így értsd.. de egy Nücüvel előállítani csöves hangot (amúgy az milyen? mert nálam pl kb mindenki megkérdezi, hogy "ez csőves????!!!", ja az)

amúgy meg CD nekem is van. Laci haveromnál meg rendszerint valami olcsó streamer megy (ha az az. youtube fut rajta. reméem az,mert mindenkinek azt mondtam, hogy streamer :D )
halfnote.hu

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

revox írta:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Aszpirin írta:
2024.10.24., csüt. 12:41
Nem életem hangja, és tudom azt is, hogy ez itt blaszfémiával ér fel, de hadd említsem meg: én elég jó eredményeket értem el DSP-zésre épülő Dirac Live digitális szobakorrekcióval egy 20 m2-es hálószobában a NAD M33-mal és az Audio Physic Classic 20 hangsugárzókkal. (további részletek itt: viewtopic.php?p=2863597#p2863597 )
Egyáltalán nem azt írom ezzel, hogy a szobaakusztika nem fontos, sőt a Dirac is leírja, hogy a szobakorrekciója nem helyettesíti a szoba akusztikai kezelését, de szerintem érdemes lehet tenni vele egy próbát.
huhúúú, nekem most a hifiShown kezdtek el magyarázni valami kütyüről. Az Avantgarde kis tölcsérest nézegettem (ez de picike... de olyan kis szép, de még élőben sose láttam ezt a modellt. Meglepődtem, ez olyan liliputi Avantgarde, de mindegy) . Szóval, nem mondtam semmit (mit használok,stb...) csak nézelődtem és bár öreg vagyok, mint az országút, igyekszem fiatalosnak tűnni, vélhetően ezt lovagolták meg (és az ártatlan tekintetem, mint aki most életében először lát hifit) :kapdelm: Gőzöm sincs, hogy jutottunk el oda (bár engem az Avatgarde jobban érdekelt volna,de mindig ide terelődött vissza a szó), van valami kütyü, ami minden beállítást megold és nem kell baxkurálni a cuccost. Aztán visszakérdeztem, hogy ezt az Avantgarde csinálja? de mondta az illető, hogy nem, valami kis doboz (vagy ez erősítő? gondolkodik.gif ) . Mondjuk elég erős fröcssöt kaptam a dologból és annyit jegyeztem meg, nekem ilyen holtbiztos, hogy nem lesz, de szerintem az is valami hasonló lehetett. Volt ennek egy neve, legye Nücü (most találtam ki, de hasonló hangzású). kérdeztem, a bemutatóteremben mivel hajtjátok az Avantgardeokat? Nücüvel... úgyhogy, a jövő a Nücü... ami ha akarod, csöves hangzást is kikever a szobádban, nincs értelme csövesre költeni (amikor itt jártunk, már be se mertem volna vallani, hogy csöves a főcsapás nálam... :rolleyes: )
halfnote.hu

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Nem életem hangja, és tudom azt is, hogy ez itt blaszfémiával ér fel, de hadd említsem meg: én elég jó eredményeket értem el DSP-zésre épülő Dirac Live digitális szobakorrekcióval egy 20 m2-es hálószobában a NAD M33-mal és az Audio Physic Classic 20 hangsugárzókkal. (további részletek itt: viewtopic.php?p=2863597#p2863597 )
Egyáltalán nem azt írom ezzel, hogy a szobaakusztika nem fontos, sőt a Dirac is leírja, hogy a szobakorrekciója nem helyettesíti a szoba akusztikai kezelését, de szerintem érdemes lehet tenni vele egy próbát.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

kaef2 írta:
2024.10.24., csüt. 09:08

A "nagy" rendszer sok esetben túl sok a helységhez, egyszerűen nem illeszthető oda, túlméretezi az ember, magam is estem ebbe a hibába többször is az elmúlt kb 40 évben.
A minimalista rendszer viszont jól érezheti magát.
Az igazán "high-end" rendszer sajnos a szobával kezdődik.
ez sajnos így van. nagyot illeszteni kisebb szobához nem egyszerű, de pl erre jó az Avantgarde. Gyári ajánlása >15m2 (csak ott ugye van egy(két) állítható szub,amivel lehet játszani) és borzalmasan kis helyen is képes értelmesen megszólalni. De, egy kétszer ekkora szobában és plusz 1,5 méterrel nagyobb belmagasságban mindjárt egyszerűbb lenne minden, akár nálam is (kb 25m2-en vannak) :D
a mi falunkban erre két lehetőség van, vagy építkezni kezd az ember (arról én már lekéstem és már nincs az az isten), vagy beköltözik a belvárosba (polgári lakások... villamos, 50méteres körzetben 6-7 "kocsma", garázs, parkolóhely, madárcsicsergés max lemezről :D ).

ettől én senkit nem beszélek le a nagy "hang"-ról (ami nem egyenértékű a hangossal), csak azoknak akarok némi vígaszt nyújtani, akit az asszony lapáttal verne el a hifiboltig és vitetné vissza a megvett "dögöket" ;peace;
halfnote.hu

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3637

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

revox írta:
2024.10.24., csüt. 08:49
chord_ írta:
2024.10.23., szer. 22:48
tottyi írta:
2024.10.23., szer. 10:29
.
.
.

Igen, de ehez el kell jutni arra a szintre es ez mashogy nem megy mint hosszu evek kutyuzesevel es zenehallgatasaval. Mert olyan nincs, hogy en most elolvasom tobb ember elettapasztalatat a hifi vilagban es veszek egy minimalis rendszert mert en masok hibajabol tanultam. Mindenkinek be kell jarnia a sajat utjat, senki sem tudja bejarni helyetted. :D
Ez mennyire igaz.
Mert becsapós ám ez a 'veszek egy minimalista rendszert, és ...stb'. Én ismerek néhány ilyen embert; keveset, igaz.
De itt ám az történik, hogy ez a minimalista rendszer, lehetséges, hogy objektíve nem is szól valami jól, (nem szól jól), de neki valahogy behívja a megtapasztalt hangokat, - és ez az adott élményhez erősen hozzáadódik.
Mint amikor ül a csúcs-cowboy az ivóban, meg a boltos, mindkettő issza a sört, de az egyik az a megelőző napon legyőzte a fő-gonosz-banditát, meg a 20 emberét, meg 10 nőt kiszabadított, a másik meg csak aznap érkezett, és eladott három zsák zabot...
Más ízű a két sör, ez holtbiztos.

Amúgy, ez a nosztalgia a 25-30 éve hallott 'csúcs' hangokhoz, legalább ennyire becsapós. Akkor nagy élmény volt. 'Életem hangja', meg ilyenek.
Nem kizárt, hogy ma egy erős szájhúzást kapna a legtöbb.
szerintem ez félrement kicsit, de majd Totyi ráerősít. Én ezt úgy értem, míg a delikvens ezt nem saját bőrén tapasztalja, úgyse hiszi el. Ha nem így értette, én így értem :D

a másik, hogy egy downgrade nyilván minőségeséssel jár, de nem gondolnám, hogy aki ilyet elkövet, nagyon mellé fog nyúlni. Értem, hogy a hiányzó lukakat kitömi az agya, vagyis gondolom, így érted, de ez azért nem így működik.
Tegyük hozzá, hogy ilyen esetben a minimálkoncepció nem azt jelenti,hogy bemegyek a közértbe és veszek egy egyenhifit.
nálam volt, hogy Kökény haverom elment külföldre dolgozni és megőrzésre kb 2-3 évre megkaptam az Avantgarde Solo hangsugrzóit. Duálkón, aktív "doboz", nem kell hozzá semmi, csak egy szabályozható kimenetű forrás. Esetemben egy Dimarson DVD-író volt (asztali). Nem volt olyan felbontása, mint a nagy rendszernek? Nem. De, ha mértem volna az időt, többet ment, mint a nagy. Rémegyszerű, kellően elegendő infót közvetít,hogy értelmezhető legyen a zene, de nem önt rád mindent, hogy le kelljen ülni hallgatni, hagy élni :rolleyes:

Ilyen megoldások vannak ezrével, ami egy komolyabb rendszer 1, max 2 interkonnektjének az árából kitelik. Audio Note OTO (PP, persze csaj használt áron, de lehet új is pl a P1. Mielőtt erre ráugrasz, mert tudom, nem komálod az AN-ot, az OTO, vagy P1 nagyon jó erősítő, de én pl nem szeretem feltétlenül márkatársaival párosítani. Lehet, csak akkor nagyon zsebbe kell nyúlni, pl Signature hangdobozok. A mindjárt vázolt konfigban teljesen máshogy viselkedik) erősítő és egy Quad 21L, vagy az éppen apróban találhat (70-ért) ALR Jordan 3M hangsugárzó és ha flancolok egy Quad CD, ha nem, egy régebbi, robosztus Philips, Marantz, Meridian. Vagy a mostanában általam propagált TMP Audio elektronikák az RLC206 hangfallal. Olcsóbb, de jónak mondható réz kábelrendszer és tökéletesen le lehet élni vele egy életet.

sokan megpróbálják a nagy rendszereket megoldani "okosban", de ha arra nem költik el a kellő pénzmagot, annak mindig csak egy szeletét kapják meg, hol ezt, hol azt és ezért megy a cserebere éveken, évtizedeken át.

De Totyi szavait jól értve, avagy kiforgatva, ezt csak akkor fogja elhinni az illető, amikor megéli, megtapasztalja :smile53:

ui: a K csemballós CD-d még nem érti ide :D de megvettem a jethro tull-t is, az se... :smile51:
A "nagy" rendszer sok esetben túl sok a helységhez, egyszerűen nem illeszthető oda, túlméretezi az ember, magam is estem ebbe a hibába többször is az elmúlt kb 40 évben.
A minimalista rendszer viszont jól érezheti magát.
Az igazán "high-end" rendszer sajnos a szobával kezdődik.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

chord_ írta:
2024.10.23., szer. 22:48
tottyi írta:
2024.10.23., szer. 10:29
.
.
.

Igen, de ehez el kell jutni arra a szintre es ez mashogy nem megy mint hosszu evek kutyuzesevel es zenehallgatasaval. Mert olyan nincs, hogy en most elolvasom tobb ember elettapasztalatat a hifi vilagban es veszek egy minimalis rendszert mert en masok hibajabol tanultam. Mindenkinek be kell jarnia a sajat utjat, senki sem tudja bejarni helyetted. :D
Ez mennyire igaz.
Mert becsapós ám ez a 'veszek egy minimalista rendszert, és ...stb'. Én ismerek néhány ilyen embert; keveset, igaz.
De itt ám az történik, hogy ez a minimalista rendszer, lehetséges, hogy objektíve nem is szól valami jól, (nem szól jól), de neki valahogy behívja a megtapasztalt hangokat, - és ez az adott élményhez erősen hozzáadódik.
Mint amikor ül a csúcs-cowboy az ivóban, meg a boltos, mindkettő issza a sört, de az egyik az a megelőző napon legyőzte a fő-gonosz-banditát, meg a 20 emberét, meg 10 nőt kiszabadított, a másik meg csak aznap érkezett, és eladott három zsák zabot...
Más ízű a két sör, ez holtbiztos.

Amúgy, ez a nosztalgia a 25-30 éve hallott 'csúcs' hangokhoz, legalább ennyire becsapós. Akkor nagy élmény volt. 'Életem hangja', meg ilyenek.
Nem kizárt, hogy ma egy erős szájhúzást kapna a legtöbb.
szerintem ez félrement kicsit, de majd Totyi ráerősít. Én ezt úgy értem, míg a delikvens ezt nem saját bőrén tapasztalja, úgyse hiszi el. Ha nem így értette, én így értem :D

a másik, hogy egy downgrade nyilván minőségeséssel jár, de nem gondolnám, hogy aki ilyet elkövet, nagyon mellé fog nyúlni. Értem, hogy a hiányzó lukakat kitömi az agya, vagyis gondolom, így érted, de ez azért nem így működik.
Tegyük hozzá, hogy ilyen esetben a minimálkoncepció nem azt jelenti,hogy bemegyek a közértbe és veszek egy egyenhifit.
nálam volt, hogy Kökény haverom elment külföldre dolgozni és megőrzésre kb 2-3 évre megkaptam az Avantgarde Solo hangsugrzóit. Duálkón, aktív "doboz", nem kell hozzá semmi, csak egy szabályozható kimenetű forrás. Esetemben egy Dimarson DVD-író volt (asztali). Nem volt olyan felbontása, mint a nagy rendszernek? Nem. De, ha mértem volna az időt, többet ment, mint a nagy. Rémegyszerű, kellően elegendő infót közvetít,hogy értelmezhető legyen a zene, de nem önt rád mindent, hogy le kelljen ülni hallgatni, hagy élni :rolleyes:

Ilyen megoldások vannak ezrével, ami egy komolyabb rendszer 1, max 2 interkonnektjének az árából kitelik. Audio Note OTO (PP, persze csaj használt áron, de lehet új is pl a P1. Mielőtt erre ráugrasz, mert tudom, nem komálod az AN-ot, az OTO, vagy P1 nagyon jó erősítő, de én pl nem szeretem feltétlenül márkatársaival párosítani. Lehet, csak akkor nagyon zsebbe kell nyúlni, pl Signature hangdobozok. A mindjárt vázolt konfigban teljesen máshogy viselkedik) erősítő és egy Quad 21L, vagy az éppen apróban találhat (70-ért) ALR Jordan 3M hangsugárzó és ha flancolok egy Quad CD, ha nem, egy régebbi, robosztus Philips, Marantz, Meridian. Vagy a mostanában általam propagált TMP Audio elektronikák az RLC206 hangfallal. Olcsóbb, de jónak mondható réz kábelrendszer és tökéletesen le lehet élni vele egy életet.

sokan megpróbálják a nagy rendszereket megoldani "okosban", de ha arra nem költik el a kellő pénzmagot, annak mindig csak egy szeletét kapják meg, hol ezt, hol azt és ezért megy a cserebere éveken, évtizedeken át.

De Totyi szavait jól értve, avagy kiforgatva, ezt csak akkor fogja elhinni az illető, amikor megéli, megtapasztalja :smile53:

ui: a K csemballós CD-d még nem érti ide :D de megvettem a jethro tull-t is, az se... :smile51:
halfnote.hu

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

kaef2 írta:
2024.10.24., csüt. 08:21
tunerman írta:
2024.10.23., szer. 19:30
... egy pár PQ féle highenshown,késöbb prezentált rendszer sokkal jobban gyere be volt,211-es végfokok és stb nyalánkságok,azt nem mondom hogy legjobb volt amivel találkoztam az életemben, ...

Azért odáig illik mindenkinek eljutni, hogy a másolatok gyengébbek az eredetinél. :smile29:
TJ.
Egy másik kontextusban érdeklődnék, hogy az un "mesterszalag" másolatok mennybe menesztői is tudják ezt?

Persze, nem is mondom, hogy jobb mint az eredeti :smile29:
TJ.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3637

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

tunerman írta:
... egy pár PQ féle highenshown,késöbb prezentált rendszer sokkal jobban gyere be volt,211-es végfokok és stb nyalánkságok,azt nem mondom hogy legjobb volt amivel találkoztam az életemben, ...

Azért odáig illik mindenkinek eljutni, hogy a másolatok gyengébbek az eredetinél. :smile29:
TJ.
Egy másik kontextusban érdeklődnék, hogy az un "mesterszalag" másolatok mennybe menesztői is tudják ezt?

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

tunerman írta:

TJ.
nem baj,én azt jobban élveztem mint az eredetit 31_1_21.gif ...nem vagyon én annyira kukacoskodó természetű ;peace; :smile49:

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2293

Hozzászólás Szerző: cables »

-----
Mindehhez még annyit, hogy az audió tanuláshoz sokan választanak (önkéntelenül) valakit, akiben hisznek. Ha ez görcsössé válik és csak ez az illető aki a frankót mondhatja és csak ennek hisz az illető az könnyen rossz útra tereli őt.
A kiállítás véleményekben is meglátszik ez a történet, sokan függnek egy valakitől és ez nem mindig jó a rendszer, a hangzás fejlesztés folyamatában. Érdemes nem elfelejteni, hogy senki sem ász, az audió nagyon összetett hobby, érdemes nyitottnak maradni.

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”