Akkor stimmel.
A Denon, Yamaha, Pioneer - hez képest a jó hangú az valami teljesen más.

Az általad felsort D osztályú erősítőket nem hallottam, de a NuForce IA-7 V3-at igen. Ezt ajánlom neked.busman20 írta: ↑2024.10.26., szomb. 09:53Erősítő vásárlás előtt állok, és nézegetem ezeket a D -osztályú csodákat, Topping, SMSL meg társai...ezek mennyire állják meg a helyüket egy hifi láncban? A youtobe-on van fenn egy csomó videó ezekről...el vannak alélva tőlük. Eddig A/B osztályú erősítőim voltak...Denon,Yamaha,Pioneer etc. de most kipróbálnék valami mást is. A hangfal egy AE300 (6 ohm/86db).
Mert ezt írta: "....de most kipróbálnék valami mást is"Rock60 írta: ↑2024.10.26., szomb. 11:14Van aki imádja, van aki útálja őket.busman20 írta: ↑2024.10.26., szomb. 09:53Erősítő vásárlás előtt állok, és nézegetem ezeket a D -osztályú csodákat, Topping, SMSL meg társai...ezek mennyire állják meg a helyüket egy hifi láncban? A youtobe-on van fenn egy csomó videó ezekről...el vannak alélva tőlük. Eddig A/B osztályú erősítőim voltak...Denon,Yamaha,Pioneer etc. de most kipróbálnék valami mást is. A hangfal egy AE300 (6 ohm/86db).
Miért nem nézel valami klasszikus felépítésű jobb hangú márkát használtan ?
300 - 350 körül már nagyon jók vannak...
Van aki imádja, van aki útálja őket.busman20 írta: ↑2024.10.26., szomb. 09:53Erősítő vásárlás előtt állok, és nézegetem ezeket a D -osztályú csodákat, Topping, SMSL meg társai...ezek mennyire állják meg a helyüket egy hifi láncban? A youtobe-on van fenn egy csomó videó ezekről...el vannak alélva tőlük. Eddig A/B osztályú erősítőim voltak...Denon,Yamaha,Pioneer etc. de most kipróbálnék valami mást is. A hangfal egy AE300 (6 ohm/86db).
És ha hozzátesszük, hogy a Clear kicsi phonoja sem egy nagy durranás, képet kaphatunk a beépített phono valós kvalitásáról.wasiliy888 írta: ↑2024.10.24., csüt. 07:43A Rega Brio-R erősítőmet annak idején nagyon szerettem, de amikor vettem egy (legkisebb) Clearaudio phonot, dobtam egy hátast a hangminőség javulás mértékétől. Szóval, a beépített Rega phono fasorba sem volt.
Nem tudom, a mai integráltjaik is hangszínszabályzósak - e, a régi modelljeik szinte biztosan, Accuphase-hoz nekem is volt szerencsém...
Jobb belenyugodni abba, hogy a felvételek 99%-ban legalább 10-50db NE553X icén átmegy a jel...severance írta: ↑2024.10.23., szer. 20:50Sőt, a helyzet még ennél is rosszabb. Villamosmérnök kollégám, aki aktív zenész is egyben, azt mondta nekem, hogy az NE5532 egy kvázi stúdiótechnikai szabvány, még a keverőpultok is tele vannak vele, és ha valami drágább típussal helyettesítenék, az az árukon is erősen meglátszódna. Én magam Heed Canamp fejhallgató erősítőn teszteltem sokat a műveleti erősítőket, és az NE5532 erős középmezőnynek bizonyult, viszonylag semleges a hangkaraktere. A TI Burr-Brown OPA2132PA, OPA2134PA, OPA2604AP típusok számomra hallgathatatlanok, pedig relatíve drágák. A kedvencem az LME49720NA.dixie-chicken írta: ↑2024.10.23., szer. 17:09ez az NE 5532,ha nem tévedek,megtalálható pl. a (Mission) Cyrus 1,Cyrus 2,Musical Fidelity A1-ben is(az ererdetiben)...egy páran befizetnének még ma is ezekre,ha találnának,esztétikailag megkimélt,és nem buherált példányokat.. és romba dönthetnek egy pár mai "audifil" terméket![]()
A lényeg viszont, hogy ezek rányomják a bélyegüket a hangzásra annyira, hogy audiofilnek nevezni ne lehessen, és indokolt lenne elhagyni őket.
Inkabb a Tritonra
Van egy eladó Rega IO 120 ezerért, de ami feltűnt, hogy nem földelt. Én már szívtam olyannal, hogy USB földhurok: a Primare A20 gyárilag nem földelt, és az USB DAC (Heed Dactilus III) csatlakoztatása brummot okozott. Végül egy USB leválasztó segített, de ez azért erősen kényszermegoldás.
Nekem is volt több MF erősítőm, A1 és egy Rainbow-2xTyphoon hídkapcsolású elő-végfokom. Utóbbit bánom már nagyon, hogy megváltam tőleJózsef1960 írta: ↑2024.10.23., szer. 20:22Valahol azt olvastam, hogy az igazán jó erősítő nem táplálja, hanem hajtja a hangfalakat. Ezt eddig csak az MF erősítőivel éreztem, hallottam.A1, A100, E20/E30, M2Si.
Naja, marketing osztály ott is biztos van. Az átlag japán hifista akkor boldog, ha kismillió gombot nyomogathat meg potikat tekergethet, és közben színes ledek villódznak. Sokat tudnék mesélni olyanokról, hogy hogyan vérzik el a normalitás a piaci/jogi elvárásokon
Sőt, a helyzet még ennél is rosszabb. Villamosmérnök kollégám, aki aktív zenész is egyben, azt mondta nekem, hogy az NE5532 egy kvázi stúdiótechnikai szabvány, még a keverőpultok is tele vannak vele, és ha valami drágább típussal helyettesítenék, az az árukon is erősen meglátszódna. Én magam Heed Canamp fejhallgató erősítőn teszteltem sokat a műveleti erősítőket, és az NE5532 erős középmezőnynek bizonyult, viszonylag semleges a hangkaraktere. A TI Burr-Brown OPA2132PA, OPA2134PA, OPA2604AP típusok számomra hallgathatatlanok, pedig relatíve drágák. A kedvencem az LME49720NA.dixie-chicken írta: ↑2024.10.23., szer. 17:09ez az NE 5532,ha nem tévedek,megtalálható pl. a (Mission) Cyrus 1,Cyrus 2,Musical Fidelity A1-ben is(az ererdetiben)...egy páran befizetnének még ma is ezekre,ha találnának,esztétikailag megkimélt,és nem buherált példányokat.. és romba dönthetnek egy pár mai "audifil" terméket![]()
Rock60 írta: ↑2024.10.23., szer. 20:42Azért nem fogalmaznék ilyen sarkosan.
Vélelmezhetően az olcsóbb erősítőhöz olcsóbb dobozokat, kábeleket, forrást vásárol a delikvens és ebbe a kissé sávhatárolt, levegőtlenebb, fojtottabb hangzásba egy kis hangszínszabályzással lehet lelket verni. Ez kb. a Hi-Fi szint.
Erre mondják, hogy " ügyes ".József1960 írta: ↑2024.10.23., szer. 20:31
Ez volt a DIN 45500-as szabvány. Többször javítottak rajta, pl. a magnók "nyávogását" 0,15-ről felengedték 0,2-re, hogy a kazettás magnók is beleférjenek.
Azért nem fogalmaznék ilyen sarkosan.
Ez volt a DIN 45500-as szabvány. Többször javítottak rajta, pl. a magnók "nyávogását" 0,15-ről felengedték 0,2-re, hogy a kazettás magnók is beleférjenek.Rock60 írta: ↑2024.10.23., szer. 20:25Nem egészen.
A Hi-Fi - nek vannak Din szabványban kifejezhető mérőszámai - fene sem emlékszik már rájuk - amiket teljesíteniük kell. Ami ezeket teljesítette, az Hi-Fi volt, arra régen egyes - főleg Német - gyártók még büszkén rá is nyomták a plecsnit.
Ezt kb. tudta az ősrégi Orion torony és a Videoton készülékei is, meg persze a kommersz Japán és Német, stb. hifi tornyok. Ezekre még a maguk korában sem, hát még mostanság sem mondanánk, hogy audiophil termékek lettek volna.
Míg a 60 - 80 - es években a Hi - Fi még egy minőségi szintet jelentett, az azt következő időszakban már egyre inkább peoratív jelzőként volt használatban.
Ettől persze még a saját cuccunkat megszokásból hifinek hívjuk, meg mondhatjuk, hogy hifi-show, de ha egy hang megítélésénél azt halljuk, hogy, " hát ez olyan hifi " , na az semmi jót nem jelent...
Nem egészen.