Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Autós topik autósoknak

feket663
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 265

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: feket663 »

Aszpirin írta:
2024.10.24., csüt. 13:48
Vinkler írta:
2024.10.24., csüt. 12:30
Az elektromos autók szervizcikulasánál ilyen kevésbé van jelen. Régebben naptári napra, vagy fix km-re történt, mostanában már km megkötés sincs, csak időhöz van kötve. 2 év 730 nap. Slusszpasz. Mehetsz 1000 km-t, vag 100 000-et is. Ez sem tökéletes szerintem, a fékfolyadék és a pollenszűrő használódik. Mást nagyon amúgy sem kell cserélni.
A következő cégautóm - aminek kb 1 hónapon belül mle kell adnom a megrendelőlapját - úgy néz ki vagy egy fehér, világos bőrbelsős/hozzá paszoló fabetétes, közepesen felszerelt 320i kombi, vagy egy Tesla lesz. Érdekes választás mi? Nem, nincs átmenet, vagy full belső égésű, vagy full elektromos.
Ha Tesla, a Model 3-at és Model Y-t néztem eddig, az egymotoros Long Range simán benne van a keretben (a normál autopilot-tal), a kétmotoros is benne lenne, de ugye telefonos beszélgetésünk alapján megerősítettél abban, hogy számomra nincs értelme - a minél hosszabb hatótáv fontosabb, mint a plusz lóerők.
A 320i-vel való összehasonlításban sajnos összesen két dolog szól a Tesla mellett: nulla lokális emisszió és jobb gyorsulás, emellett a kisebb fenntartási költség, de ez nekem azért nem plusz, mert a 320i-hez kapok üzemanyagkártyát, míg a Teslához munkahelyi töltési lehetőséget és némi bruttó pénzt az otthoni töltéshez - "rendesebb" otthoni töltéshez viszont hálózatfejlesztésre van szükségem itthon, ami nálam viszonylag jelentős összeg lenne / lesz - mondjuk ez amúgy is középtávó tervben van - a lényeg, hogy fenntartási költség szempontjából számomra mindegy). Cserében a belsejétől még mindig hányingert kapok, a modell Y esetében a külsejétől is (ami számomra úgy néz ki, mintha egy Model 3-at lefényképeztek volna oldalról, aztán photoshoppal nyújtották volna felvfelé az egészet :rolleyes: ). Ja, és a töltögetési macera hosszabb utakon. Meg a szerviz-macera, ha valami gond mégis lenne vele.

Ergo: lehet, hogy gyerekgyilkosnak leszek megint becézve... A BMW 320i kombi majdnem mindenben veri, ami nekem fontos.

Még változhatnak a szempontok, de egy biztos: minden VW-konszern termék kilőve (az életem legrosszabb autós tapasztalatait, amit az Octavia 4-gyel szereztem, eltart egy darabig, amíg kiheverem), de lehet még Mercedes, Kia, Polestar (!!!), Volvo, Citroen, Peugeot vagy Opel (utóbbi három között egyelőre a kombi Astra jöhetne szóba, HA nem csak max 130 lóerős háromhengeressel forgalmaznák.... noormális?) A Volvo V60 még játszhat, bár ők nagyon a plugin hibridre álltak rá újbabbaj, és az áraik ott vannak (ha nem magasabbak) mint a BMW-é.

Ami viszont meglepett: a Teslák ára már simán pariban van...
Én régi BMW tulajdonosként lebeszélnélek az új BMW vásárlásról/igénylésről, mert hallani azért csúnya dolgokat még a benzines BMW-kről is, főleg, ha 4 hengeresek, azok az M10 blokk óta soha nem voltak igazán jók. Mivel a másik autóm meg egy 14 éves Renault, így nem vagyok elfogult, ha azt mondom, hogy ha problémamentes autót/közlekedőedényt szeretnél, akkor egy Toyota Camry hibridet kellene vegyél....
RPI4B-Allo BOSS V1.2, TPA3255, Canton CT1000

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 740

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Aszpirin írta:
2024.10.24., csüt. 13:48

A következő cégautóm...
Ehiszem hogy keresed a bajt, ( :D) de ha esetleg csak gond nélkül használni szeretnél egy gépjárművet, miért nem vetetsz pl egy plugin CR-V-t?
Senki nem fog szekálni garanciavesztéssel, ha túlléped a kilit 1000-el vagy 2000-el, főleg ha már bejelentkeztél. Nem kell a szőnyeg alatt bekúszni a szervizbe kutyaként. :)
Szerintem!

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2719

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

peterson írta:
2024.10.24., csüt. 10:22
Lehet, hogy az elektromos autóé a jövő, bár remélem akkor sem ezeké a tankoké! Szerintem förtelmes.
Viszont ez még mindig szép!:
...
A belinkelt videó nem elsődlegesen arról szól hogy milyen szép maga az autó, mert európai szemmel nézve -az itteni emberek jelentős részének- valóba nem tetszik. De nem is nekünk készült, sőt nem is akarnak nekünk európaiaknak ilyet gyártani (!) (Ugye elhangzott, hogy Kína kb 1,5x akkora piac mint Európa vagy az USA, arról nem is beszélve, hogy azok száma akik megengedhetik ezt maguknak lényegesen több)
A neves formatervező, szerintem képes lett volna egy EU konform autót is megalkotni, de most nem ez volt a cél. Az EU már nem cél minden áron. Minek ha saját országában többet el tud adni?
Ez a videó arról szól, hogy Kína megmutatta, hogy képes, tud ugyanolyan minőségű luxus autókat is gyártani mint az öreg kontinens patinás cégei. Beleértve a hajtásláncot, komfortot, anyagminőséget stb. kb mindent. Abszolút ott van az élmezőnyben már nem csak a belépő szinten, hanem a legmagasabb szinten is.
Nem tudom figyeltétek-e a nálunk többet látott Bazsó Gábor beszédét, gesztusait próbált nagyon óvatosan fogalmazni, de legszívesebben kiabált volna, hogy "aztaq@va gyerekek ilyen nincs"
Most nem megyek bele a versenyképességbe, termelékenységbe, hatékonyságba, állami szerepvállalásba de félek a játszma már többé-kevésbé eldőlt, most már csak a levezetés van hátra. Félek nagyon kemény évek jönnek az EU autóiparra (is).
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

Vinkler írta:
2024.10.24., csüt. 14:31
Az biztos, hogy belenyúltál az elmúlt időszak legingoványosabb modelljébe szerencsétlen módon. Még az 1 gen id3 sem volt annyira problémás, mint a 4 gen Octavia. Ami azért is kár, hiszem a 3 gen, főleg a 3 gen facelift szerintem az utóbbi idők egyik legjobb konszernautója volt.
......
Meg tudom erősíteni amit írsz, nekem ilyen 3. generációs Octavia van cégautóként, jelenleg közel 200E km-t raktam bele 0-ról, kb semmi gond nem volt vele. Cseréltünk benne 4 lengéscsillapítót a kötelezőn kívül, de azt is inkább csak "szorgalomból". Mindig szörnyülködve olvastam amiket Aszpirin írt, mert az enyém ugyan még "butább" fajta (nincs benne annyi elektromos kütyü), de ennek ellenére (vagy ezért?) hibátlanul lefutotta ezt a 200E km-ert. Ott tartunk, hogy már csere érett lesz, de egyszerűen félünk lecserélni (Hasonlóan egy Passatot is) mert ettől csak problémásabbat kapunk szerintem bármiből. Nálunk ráadásul VW konszern párti a főnököm, nem hinném hogy más márkába beleugrana.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8965

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Az biztos, hogy belenyúltál az elmúlt időszak legingoványosabb modelljébe szerencsétlen módon. Még az 1 gen id3 sem volt annyira problémás, mint a 4 gen Octavia. Ami azért is kár, hiszem a 3 gen, főleg a 3 gen facelift szerintem az utóbbi idők egyik legjobb konszernautója volt.
VW csoporton belül nem is nagyon tudnálak mivel kecsegtetni (szinte minden SUV irányba halad), a kifutó Arteon a kedvencem, de az már nem nagyon van. Az új Passat szinte hozza a 4. Gen Octavia paráit, felejtős, a Golf gondolom kicsi. Esetleg elgondolkodnék egy Audi A 5 kombin. Az elég bitang lett szerintem.

Ahogy elmesélted, jelenlegi élethelyzetedhez nem biztos, hogy egy full elektromos autó a legideálisabb választás. Lehet várnék vele egy ciklust és majd 4 év múlva. Addig meg jó lesz (reméljük) a BMW. :rolleyes:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5992

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Vinkler írta:
2024.10.24., csüt. 12:30
Az elektromos autók szervizcikulasánál ilyen kevésbé van jelen. Régebben naptári napra, vagy fix km-re történt, mostanában már km megkötés sincs, csak időhöz van kötve. 2 év 730 nap. Slusszpasz. Mehetsz 1000 km-t, vag 100 000-et is. Ez sem tökéletes szerintem, a fékfolyadék és a pollenszűrő használódik. Mást nagyon amúgy sem kell cserélni.
A következő cégautóm - aminek kb 1 hónapon belül mle kell adnom a megrendelőlapját - úgy néz ki vagy egy fehér, világos bőrbelsős/hozzá paszoló fabetétes, közepesen felszerelt 320i kombi, vagy egy Tesla lesz. Érdekes választás mi? Nem, nincs átmenet, vagy full belső égésű, vagy full elektromos.
Ha Tesla, a Model 3-at és Model Y-t néztem eddig, az egymotoros Long Range simán benne van a keretben (a normál autopilot-tal), a kétmotoros is benne lenne, de ugye telefonos beszélgetésünk alapján megerősítettél abban, hogy számomra nincs értelme - a minél hosszabb hatótáv fontosabb, mint a plusz lóerők.
A 320i-vel való összehasonlításban sajnos összesen két dolog szól a Tesla mellett: nulla lokális emisszió és jobb gyorsulás, emellett a kisebb fenntartási költség, de ez nekem azért nem plusz, mert a 320i-hez kapok üzemanyagkártyát, míg a Teslához munkahelyi töltési lehetőséget és némi bruttó pénzt az otthoni töltéshez - "rendesebb" otthoni töltéshez viszont hálózatfejlesztésre van szükségem itthon, ami nálam viszonylag jelentős összeg lenne / lesz - mondjuk ez amúgy is középtávó tervben van - a lényeg, hogy fenntartási költség szempontjából számomra mindegy). Cserében a belsejétől még mindig hányingert kapok, a modell Y esetében a külsejétől is (ami számomra úgy néz ki, mintha egy Model 3-at lefényképeztek volna oldalról, aztán photoshoppal nyújtották volna felvfelé az egészet :rolleyes: ). Ja, és a töltögetési macera hosszabb utakon. Meg a szerviz-macera, ha valami gond mégis lenne vele.

Ergo: lehet, hogy gyerekgyilkosnak leszek megint becézve... A BMW 320i kombi majdnem mindenben veri, ami nekem fontos.

Még változhatnak a szempontok, de egy biztos: minden VW-konszern termék kilőve (az életem legrosszabb autós tapasztalatait, amit az Octavia 4-gyel szereztem, eltart egy darabig, amíg kiheverem), de lehet még Mercedes, Kia, Polestar (!!!), Volvo, Citroen, Peugeot vagy Opel (utóbbi három között egyelőre a kombi Astra jöhetne szóba, HA nem csak max 130 lóerős háromhengeressel forgalmaznák.... noormális?) A Volvo V60 még játszhat, bár ők nagyon a plugin hibridre álltak rá újbabbaj, és az áraik ott vannak (ha nem magasabbak) mint a BMW-é.

Ami viszont meglepett: a Teslák ára már simán pariban van...
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Shimano írta:
2024.10.24., csüt. 12:52
Ezt azért nehéz elképzelni.A kocsi hirtelen,minden előzmény nélküli jelzése,és a szervíz hozzá állása is fura nekem. gondolkodik.gif Ez nem így működik,szerintem.
Vagyis hazudok? Megtisztelsz a bizalommal.
Hát nem. Bizony így működik. Tudom, hogy nem szeretnéd elhinni, mert egy VW-t vettél, és remélem TE nem tapasztalod meg. A márkaszerviznek pedig (Porsche Buda) ez a hozzáállása, nyugodtan elhiheted. Kérdezd meg Vinklert, ő elsőkézből tud infót adni (még aznap este felhívtam őt egyébként).

(Az autóban 82948 kilométer volt, amikor az üzenet elsőször megjelent, műszerfalon jelenleg sincs semmi állandó figyelmeztető jelzés/lámpa, a menüben turkálva lehet, hogy korábban láttam volna már a szervizciklus végét, de mutass nekem egyvalakit, aki széttúrja havonta egyszer a szervizmenüt, hogy megnézze, mennyi van még hátra a szervizig, ami úgy változik, amhogy a kocsi jónak látja). Hogy miért 1500 km-nél fgyelmeztet először, és azt is csak egy, az indításkor megjelenő majd eltűnő üzennettel? Kérdezd meg a VW (vagy Skoda?) döntéshozóit.)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2129

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Aszpirin írta:
2024.10.24., csüt. 12:14
A legújabb Skoda-tréfa, egyben óriási 36_1_10.gif az úgynevezett dinamikus szervizintervallumnak, vagy legalábbis a Skoda (VW-konszern?) általi megvalósításnak. Hétfőn este kiírta a Skodám (indításkor a fulldigit műszerfalra becsúszatatott üzenettel, derült égből villámcsapásként), hogy 1500km múlva olajcsere-szerviz esedékes. Mindezt úgy, hogy kedden 140km volt még kilátásban (mindenképp, mert a testvérem álatalam megrendelt sírkövének felállításánál kellett jelen lennem az Új Köztemetőben, ami tőlem 60+ csak oda, majd be az irodába Budán, majd haza), és szerdától vasárnapig külföldön lettem volna, ami alsó hangon 1400 km-t vitt volna el. Tehát egyféleképp tudom betartani az 1500 km-t: ha elhalasztom a külföldi utat.
Kedden a temető felé menet felhívtam a szervizt a kérdéssel, hogy akkor most mi van, erre a válasz: az autó még 2025 május 10-ig garanciális, és sajnos garanciavesztéssel jár, ha túllépem az 1500 km-t).
Eredmény: el kellett halasztanom a külföldi utamat november 1-5-re. Egy algoritmus miatt, amely hirtelen úgy gondolta, hogy nekem bizony 1500 km múlva szervizeltetni kell az autót.
Tanulság: egy kollégám szerint akkor jön el az igazi utópia, amikor gépek iránítják az életünket - nos ez kezd megvalósulni.
Ezt azért nehéz elképzelni.A kocsi hirtelen,minden előzmény nélküli jelzése,és a szervíz hozzá állása is fura nekem. gondolkodik.gif Ez nem így működik,szerintem.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

A legújabb Skoda-tréfa, egyben óriási 36_1_10.gif az úgynevezett dinamikus szervizintervallumnak, vagy legalábbis a Skoda (VW-konszern?) általi megvalósításnak. Hétfőn este kiírta a Skodám (indításkor a fulldigit műszerfalra becsúszatatott üzenettel, derült égből villámcsapásként), hogy 1500km múlva olajcsere-szerviz esedékes. Mindezt úgy, hogy kedden 140km volt még kilátásban (mindenképp, mert a testvérem álatalam megrendelt sírkövének felállításánál kellett jelen lennem az Új Köztemetőben, ami tőlem 60+ csak oda, majd be az irodába Budán, majd haza), és szerdától vasárnapig külföldön lettem volna, ami alsó hangon 1400 km-t vitt volna el. Tehát egyféleképp tudom betartani az 1500 km-t: ha elhalasztom a külföldi utat.
Kedden a temető felé menet felhívtam a szervizt a kérdéssel, hogy akkor most mi van, erre a válasz: az autó még 2025 május 10-ig garanciális, és sajnos garanciavesztéssel jár, ha túllépem az 1500 km-t).
Eredmény: el kellett halasztanom a külföldi utamat november 1-5-re. Egy algoritmus miatt, amely hirtelen úgy gondolta, hogy nekem bizony 1500 km múlva szervizeltetni kell az autót.
Tanulság: egy kollégám szerint akkor jön el az igazi utópia, amikor gépek iránítják az életünket - nos ez kezd megvalósulni.

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 795

Hozzászólás Szerző: peterson »

Lehet, hogy az elektromos autóé a jövő, bár remélem akkor sem ezeké a tankoké! Szerintem förtelmes.
Viszont ez még mindig szép!:
58914153_998d95eb977e79ce6f72b251329bf964_q.jpg

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

Hú. BYD YangWang U8. Ezt a videót aki teheti nézze meg. Több mint tanúságos.

Az utolsó az európai autógyárakban kapcsolja le a lámpát....

https://totalcar.hu/tesztek/2024/10/23/ ... paign=link

imageye___-_BYD-Yangwang-U8-2023-appearance-1 (1).jpeg

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 455
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: stx »

Vinkler írta:
2024.10.20., vas. 10:22
Vasárnapi! :napsut:

.
IMG_1494.jpeg
Végre egy szépség. A használhatóság más kérdés, mert ha magasabb a söfőr 155 cm-nél, úgy kell magát behajtogatni.. sad.gif

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Vasárnapi! :napsut:

.
IMG_1494.jpeg
IMG_1494.jpeg (148.51 KiB) Megtekintve 1274 alkalommal

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

:fekverohog:
IMG_1495.jpeg

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3291

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Ahogy szokták mondani, a hősök közöttünk élnek.
Nagy respekt a kamionosnak.

https://www.instagram.com/reel/DBO4CXVoL5q/
Csak a Marantz! :-D

twinastir
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 120

Hozzászólás Szerző: twinastir »

Újra gondolva....
Csatolmányok
citroen3.jpg
citroen3.jpg (114.49 KiB) Megtekintve 1463 alkalommal
citroen3 (1).jpg
citroen3 (1).jpg (114.49 KiB) Megtekintve 1463 alkalommal

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 533

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Tegnap a Géniuszban (bocs nézek ilyeneket) egy bizonyos Königsegg János vetélkedett.
Rokon ... (A műsorvezető rákérdezett.) Én tuti mennék rokonlátogatóba ... :D

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Szalon írta:
2024.10.16., szer. 08:41

Remélem igy már jó lesz
Jó!

Szóval a GT az más liga már. Van a Porsche, azon belül van a 911 és azon belül van a GT széria.
Innen már csak egy ugrás az RS. :kapdelm:

peterson
V.I.P.
V.I.P.

Szalon írta:
2024.10.16., szer. 08:41
Vinkler írta:
2024.10.16., szer. 07:19
Szalon írta:
2024.10.15., kedd 22:44
Itt az ősz a Fekete-erdőben. Ez az egyik kedvenc részem amúgy vasárnapi hajnalokban nekem is.
Szerintem ritka jó videó. 3 nap múlva meg jön az utód 992.2 GT3.
Aaaaaaaz igeeen! ;peace;

ui. Nem tekinthető meg a video.
Remélem igy már jó lesz

youtu.be/c5LeLdbK_-A

https://www.youtube.com/watch?v=c5LeLdb ... 9ZWFw6es71
Hűűűű! Ez nagyon szép hely és nagyon jó út! De irigylem azt, aki a szomszédságában lakik! ;)

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1501

Hozzászólás Szerző: Szalon »

Vinkler írta:
2024.10.16., szer. 07:19
Szalon írta:
Itt az ősz a Fekete-erdőben. Ez az egyik kedvenc részem amúgy vasárnapi hajnalokban nekem is.
Aaaaaaaz igeeen! ;peace;

Remélem igy már jó lesz

youtu.be/c5LeLdbK_-A

https://www.youtube.com/watch?v=c5LeLdb ... 9ZWFw6es71
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Szalon írta:
Aaaaaaaz igeeen! ;peace;

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1501

Hozzászólás Szerző: Szalon »

youtu.be/cBe0sHDRw_La5-yE
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

peterson
V.I.P.
V.I.P.

Nem ennyire egzotikus, de saját (pontosabban a többségük márkatársé)... :rolleyes:
Szezonzáró csoportos gurulás a clubtársakkal, nekünk háztól-házig ~ 450 Km:
462608896_3872213763040177_5474548169278742671_n.jpg
Gyülekező:
IMG_0427.JPG
Úton...:
461989878_3019670358181160_7128914045137545514_n.jpg
462748115_3872214116373475_1190857955094932435_n.jpg
462600450_3872213816373505_6432569902500129637_n.jpg
És megérkezés a naplementébe:
462146041_3019670351514494_3845870147007101311_n.jpg
462796497_3872214539706766_1299177227404579632_n.jpg

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

Nick Mason és Dave Gilmour (Pink Floyd) a Ferrari F40-eseikkel. (1988) :smile32:
Pinkferrari.jpg
Pinkferrari.jpg (23.47 KiB) Megtekintve 1629 alkalommal

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”