Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Audiophile ösvény és tápszűrő kondicionáló
Re: Audiophile ösvény vs tápszűrő kondicionáló
Az automata csak a fázist oldja, nem ?
Olvadóban miért kellene a nullát is védeni ?
Olvadóban miért kellene a nullát is védeni ?
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1182
Szerintem a "nulla" helyére kötelezően rodot kell tenni.wittao írta: ↑2024.10.19., szomb. 17:04Alapvetően a nulla helyére ajánlják. Kioldani itt valóban nem fog.SoundMania írta: ↑2024.10.19., szomb. 16:54Na, most akkor viszont minek is ezek? Kioldani úgysem fog. Alább a legtöbben már attól őrjöngenek a biztonságot a zászlójukra tűzve, hogy a készülékek biztijét kellene kikötni! Itt meg nem számít a "biztonság"?
Hohy is van ez? Persze nem is érdekel a válasz sem....
A készülékek biztijét pedig marhára nem kellene kikötni.
HTS3H_1.jpg
Alapvetően a nulla helyére ajánlják. Kioldani itt valóban nem fog.SoundMania írta: ↑2024.10.19., szomb. 16:54Na, most akkor viszont minek is ezek? Kioldani úgysem fog. Alább a legtöbben már attól őrjöngenek a biztonságot a zászlójukra tűzve, hogy a készülékek biztijét kellene kikötni! Itt meg nem számít a "biztonság"?
A készülékek biztijét pedig marhára nem kellene kikötni.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric
Elektroncsovek: Sophia Electric
- SoundMania
- V.I.P.
Na, most akkor viszont minek is ezek? Kioldani úgysem fog. Alább a legtöbben már attól őrjöngenek a biztonságot a zászlójukra tűzve, hogy a készülékek biztijét kellene kikötni! Itt meg nem számít a "biztonság"?
tömör nagy tisztaságú réz rudat/csövet nem egyszerű találni. Javaslok egy módszert, amit én is elkövettem. Ha talász bontható Mundorf CFC 12-es fólia induktivitást (52mm széles), akkor ezzel borítasz egy mezei 14x51-es olvadót. Ügyesen zárod, forrasztod, hogy minden irányból stabilan és szorosan feküdjön. Az anyagát Mundorf OFC-nek adja, százalékot nem említ. Egy réteg ebből a fóliából bőven elég, 200A-ig nem fog kiolvadni, de lehet több A is.
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 360
Tehát magyarul: olvadó biztosítót helyettesítő réz henger.... Jó tudni!
A gondolkodás nem megerőltető...
Biztosíték helyére tehető, rézből vagy ezüstből készített kis henger.
-
- Fórumlakó
Bocs, de mi az a ,,rod"?
Sziasztok!
Az ösvény elejére, egy 14x51 mm-es Hydrasound biztosíték tartóba keresek rod-ot.
Az Aliexpressen találtam 99,9 % tisztaságú 14 mm átmérőjű réz rudat.
Van esetleg javaslatotok itthoni beszerzésre?
Az ösvény elejére, egy 14x51 mm-es Hydrasound biztosíték tartóba keresek rod-ot.
Az Aliexpressen találtam 99,9 % tisztaságú 14 mm átmérőjű réz rudat.
Van esetleg javaslatotok itthoni beszerzésre?
Nem, tudom mire gondolsz...

A biztosítékház a panel fonákján át lett hidalva ötkilences 2x0.7 -es ezüstdróttal.
Ehhez tudom hasonlítani a biztosítékokat. A semmihez tényleg nem...
Istenem..SoundMania írta: ↑2024.10.06., vas. 19:25Minek a fuse holder ha rodok vannak benne?supravox írta: ↑2024.10.06., vas. 19:01Én azt tapasztaltam,hogy a nincs bizti az a nagyobb teljesítményű keszülékeknél jobban működik mint ha bármilyen tuningbiztit használnánk.
Jellemzően ez a végfok.
Valamint az ösvény elején.
Én oda a leválsztótrafó utáni mindkét ágra QSA gold fuse holdert tettem azokba meg rod-ot.
A phono-ba usb/spdif konverterbe,a HDplex tápokba meg QSA biztiket.
Az előfokba meg a dac-ba kikerültem azt a rettenetes szűrőizét amit jellemzően az amerikai készülèkekbe tesznek.
A PC-be nincs semmi.
Szóval van némi igazsága SM-nek.
Ha nem is teljes.
És minek a leválasztó? Szerintem csak ront a hangon. Legalábbis nálam minden aktív és passzív dolog csak rontott a hálózaton. Sajnos powerkábel viszont nagyon meghallatszik ha jó.
Hagyjuk már ezt.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
És minek a leválasztó? Szerintem csak ront a hangon. Legalábbis nálam minden aktív és passzív dolog csak rontott a hálózaton. Sajnos powerkábel viszont nagyon meghallatszik ha jó.
- SoundMania
- V.I.P.
Minek a fuse holder ha rodok vannak benne?supravox írta: ↑2024.10.06., vas. 19:01Én azt tapasztaltam,hogy a nincs bizti az a nagyobb teljesítményű keszülékeknél jobban működik mint ha bármilyen tuningbiztit használnánk.
Jellemzően ez a végfok.
Én oda a leválsztótrafó utáni mindkét ágra QSA gold fuse holdert tettem azokba meg rod-ot.
Az előfokba meg a dac-ba kikerültem azt a rettenetes szűrőizét amit jellemzően az amerikai készülèkekbe tesznek.
A PC-be nincs semmi.
Ha nem is teljes.
Szóval nem a semmihez még akkor sem.
- SoundMania
- V.I.P.
Áthidalást....Rock60 írta: ↑2024.10.06., vas. 18:40Én pár oldallal korábban leírtam a Metrum Octave dacban tapasztalt hangot áthidalt biztosítékházzal, az üveghez és egy középkategóriás biztosítékhoz képest is.SoundMania írta: ↑2024.10.06., vas. 05:18Itt 128 oldalon és 3176 hozzászólásban mindig csak arról beszéltek melyik bizti a jó. De csak egymáshoz hasonlítjátok őket és sohasem ahhoz, amikor nincs.
Egyértelműen jobb áthidalva. Ja, a phonóban is...
A rossz nyelvek szerint - amit sem bizonyítani sem cáfolni nem tudok - a legjobb biztosítékokkal jobb a hang, mint nélkülük. Állítólag eredeti funkciójukon túl bizonyos tápszúró funkciójuk is van, ami tisztítja az áramot, ezáltal javítják a hangot.
Egy fórumtársunk ecsetelte telefonon fél órán keresztül a szisztéma lényegét.
Nagyon nem részletezném, de hosszan beszélt a régi tunning módszer - áthidalás - és a modern csúcs biztik közti hangminőség különbségről, utóbbiak javára.
Engem különösebben nem érint a kérdés - nincsen 1.5 millióm biztosítékokra - úgy hogy sosem fogom megtudni, van-e benne valami, de semmit sem lehet kizárni...
Ha valakinek van ebben itt tapasztalata, jártassága, fellebbenthetné a titokról a fátylat...
Szóval nem a semmihez még akkor sem.
Én azt tapasztaltam,hogy a nincs bizti az a nagyobb teljesítményű keszülékeknél jobban működik mint ha bármilyen tuningbiztit használnánk.
Jellemzően ez a végfok.
A PC-be nincs semmi.
Ha nem is teljes.
Jellemzően ez a végfok.
A PC-be nincs semmi.
Ha nem is teljes.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Én pár oldallal korábban leírtam a Metrum Octave dacban tapasztalt hangot áthidalt biztosítékházzal, az üveghez és egy középkategóriás biztosítékhoz képest is.SoundMania írta: ↑2024.10.06., vas. 05:18Itt 128 oldalon és 3176 hozzászólásban mindig csak arról beszéltek melyik bizti a jó. De csak egymáshoz hasonlítjátok őket és sohasem ahhoz, amikor nincs.
Egyértelműen jobb áthidalva. Ja, a phonóban is...
A rossz nyelvek szerint - amit sem bizonyítani sem cáfolni nem tudok - a legjobb biztosítékokkal jobb a hang, mint nélkülük. Állítólag eredeti funkciójukon túl bizonyos tápszúró funkciójuk is van, ami tisztítja az áramot, ezáltal javítják a hangot.
Egy fórumtársunk ecsetelte telefonon fél órán keresztül a szisztéma lényegét.
Nagyon nem részletezném, de hosszan beszélt a régi tunning módszer - áthidalás - és a modern csúcs biztik közti hangminőség különbségről, utóbbiak javára.
Engem különösebben nem érint a kérdés - nincsen 1.5 millióm biztosítékokra - úgy hogy sosem fogom megtudni, van-e benne valami, de semmit sem lehet kizárni...
Ha valakinek van ebben itt tapasztalata, jártassága, fellebbenthetné a titokról a fátylat...
- SoundMania
- V.I.P.
Itt 128 oldalon és 3176 hozzászólásban mindig csak arról beszéltek melyik bizti a jó. De csak egymáshoz hasonlítjátok őket és sohasem ahhoz, amikor nincs. Mindig a gyümölcsös sütit, meg gyümölcstortát meg gyümölcsös cukrot tesztelitek, de soha sem a gyümölcsöt. Érdekel itt valakit még a hangminőség?
A Tracon, ami jelenleg is a kapcsoló szekrényemben üzemel az valójában csak 32 Amperes, de lehet bele tenni max. 50 Amperes biztosító hengert...
Az ösvényem: TRACON HBA-1P-32/50 Amper szakaszoló-biztosító, gG típusú, 16 Amperes 14 x 51 mm-es hengeres biztosító betéttel, NHXH FE180/E90 4 x 4/4 mm² tömör, kétszeresen árnyékolt, tűzálló kábel.
https://www.villamossag.com/TRACON-HBA-1P-50-Szakaszo
https://www.villamossag.com/TRACON-HB-14X51-16-Henger
Időközben megjelent a Tracon még nagyobb áramerősségű (1 fázisú,100 Amperes) Szakaszolókapcsoló-biztosítója: https://shop.traconelectric.com/product ... V--1P--LED
És a bele való, gG 16 Amperes hengeres biztosító: https://shop.traconelectric.com/product ... 00kA-22x58
Vajon az új Tracon miként viszonyul a kisebb áramerősségű márkatásaihoz képest? (A hír annyira friss, hogy még nem próbáltam ki.)
Az ösvényem: TRACON HBA-1P-32/50 Amper szakaszoló-biztosító, gG típusú, 16 Amperes 14 x 51 mm-es hengeres biztosító betéttel, NHXH FE180/E90 4 x 4/4 mm² tömör, kétszeresen árnyékolt, tűzálló kábel.
https://www.villamossag.com/TRACON-HBA-1P-50-Szakaszo
https://www.villamossag.com/TRACON-HB-14X51-16-Henger
Időközben megjelent a Tracon még nagyobb áramerősségű (1 fázisú,100 Amperes) Szakaszolókapcsoló-biztosítója: https://shop.traconelectric.com/product ... V--1P--LED
És a bele való, gG 16 Amperes hengeres biztosító: https://shop.traconelectric.com/product ... 00kA-22x58
Vajon az új Tracon miként viszonyul a kisebb áramerősségű márkatásaihoz képest? (A hír annyira friss, hogy még nem próbáltam ki.)
Kösziarzachel írta: ↑2024.10.02., szer. 23:39Erre gondolok : https://www.ebay.co.uk/itm/165843668108 ... R4ibk_LJZAK P írta: ↑2024.10.01., kedd 11:56
Valami ilyesmire gondolsz?
https://www.ebay.co.uk/itm/256109574391 ... R4LYv_fIZA
Az oldalán ott olvasható a Made in UK felirat.A 32 éves Passátom meg német...még a régi világból,amikor még nem fröcsi autókat gyártottak..![]()

Nem érdekel a hangminőség, csak a felségjelzés.....

- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 746
Erre gondolok : https://www.ebay.co.uk/itm/165843668108 ... R4ibk_LJZAK P írta: ↑2024.10.01., kedd 11:56
Az oldalán ott olvasható a Made in UK felirat.A 32 éves Passátom meg német...még a régi világból,amikor még nem fröcsi autókat gyártottak..

Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Az idézést még gyakorolni kellene egy kicsit. / Vagy jól csinálni./
-
- Fórumlakó
K P írta: ↑2024.10.01., kedd 11:56A ,,kínázást" abba lehetne hagyni, mert semmi értelme sincs. Ez kb. olyan tévhit, mint a csak a német autó a jó![]()
Nagyon régen nem igaz ez sem....
És ezek olyan jók, csak azért, mert nem látták Kínát ???