Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1422

Re: Sztereó erősítők

Hozzászólás Szerző: vazze »

gomolalaci írta:
2024.10.18., pén. 20:03
vazze írta:
2024.10.18., pén. 08:11
alto írta:
2024.10.01., kedd 08:24

Én forgalmazom is, és ismerem is.
Kiváló hangú erősítő, egészen jó beépített Dac-al. Nehéz vas, nem sajnálták ki belőle az anyagot. A csomagolása is példás.
A hűtőbordák peremei élesek, vigyázni kell vele mozgatáskor.

Az igazi kérdés az az, hogy ennyi pénzből (akciós áron most 2 millió) milyen más opciók léteznek. És itt azért bejönnek már a képbe a prémium gyártók is pl. Sugden ANV-50, Luxman L-505uX II, McIntosh MA252, Audio Analogue Puccini, Heed Audio Lagrange S, Anthem STR Integrated, Hegel H390, Atoll IN400SE.

Műszaki érdeklődésű ember lévén én azért meg szoktam nézni a dolgok belsejét is :rolleyes:
Na persze nagyobb részt a világhálón fellelhető képekre gondolok.
Itthon vagyok táppénzen és nézegetem ezeket amiket példaként felhoztál.

Sugen: szép, igényes, árgondolt belső.
anv50.jpeg

Luxman: nagyon szép, rendezett, finom Japán műszer.
505uxII.jpeg

AA Puccini: szép is igényes , rendezett belső.
Puccini.jpeg

Heed Lagrange: különösen szép, átgondolt belső. Igényes mérnöki munka!
Lagrange s.jpeg

Anthem STR: szép, rendezett beltér.
STR.jpeg

Atoll IN400se: nagyon szép, katonás rend.
IN 400.jpeg

Hegel H390: Ehhhh... ez meg mi a sz@r??? Kábelek össze-vissza. Tiszta káosz az egész.
Lehet a világ összes dampig-faktora meg nulla torzítás, de ez belül egy kupac szemét. Mint amibe egy tizenéves hobbista belelapátol minden lomot amit az Urbán Elektronika készletkisöprésekor bevásárolt. Bocs Hegel, ez még csak meg sem hallgatnám...
390.jpeg
Tényleg lehet egy készüléket kinézetének alapján megítélni??? Kétlem... Nincs Hegel-em :ohnoohnoohno:

Teljesen megítélni vagy elítélni természetesen nem lehet és a hangját sem lehet megjósólni.
Ez inkább egyfajta mutatója a műszaki igényességnek.
Ha egy mérnök nem fordít figyelmet a termék fizikai felépítésére, egyszersmind a kinézetére annak amit kiad a kezéből sorozatgyártásra akkor vajon mekkora gondot fordított annak működésére, esetünkben hangjára?
Belepakolt egy csomó kiváló specifikációval rendelkező alkatrészt majd a kapott rideg és vacak hangot lelkesedésből valamennyire hallgathatóvá állitgatják?
Ez nekem nem műszaki igényesség.
Olyan ez mint a távirányító kérdése.
Sok évvel ezelőtt az volt a mondás azoknál az erősítőknél amikhez nem volt táv, hogy anélkül jobban szól :smile51:
Na kérem ha a tisztelt mérnök úr nem tudja megoldani, hogy a potméter mozgató motor kb 3-5v-os egyenfeszültsége abban a néhány másodpercben amikor állítjuk a hangerőt ne zavarjon bele a hangba, akkor tessék szíves lenni visszavinni a diplomát és a portán leadni.
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

Rock60 írta:
2024.10.18., pén. 18:35
vazze írta:
2024.10.18., pén. 16:08
De egy tranzisztorosnak nem kell szükségszerűen ocsmányul kinéznie.
Nem szükségszerű, ebben egyetértünk.
Csak azt mondom, hogy a szép rendezett belső kb. nem garancia semmire, erre többen hozhatnának fel példát.
Amit CB is említett, sokszor hasznosabb a jel minőségének megőrzése szempontjából, ha egy jobb dróton vezetjük, mint a nyákon.

Ha láttad volna Farkas Péter valamelyik korai erősítőjét belülről, elájultál volna.
Az nem csöves volt, hanem félvezetős és nagyrészt pontól - pontig forrasztott, és drótozott volt.
Szigetelés nélküli légvezetékek futottak keresztül - kasul benne, fogpiszkálóból készített póznák között kifeszítve...
Rémisztően nézett ki és brutál jól szólt. :D
Nyilván ez a topológia nem alkalmazható egy sorozatgyártású termék esetében. Ez inkább csak egy példa arra, hogy nem feltétele a hangminőségnek a tetszetős belső felépítés.
Az az eladhatóságnak a feltétele, és Te vagy a legjobb példa rá. :D :napsut:

Akkor nagyjából ugyanarról beszélünk :rolleyes:
Mint említettem vannak üdítő kivételek de azok inkább kis darabszámba előállított, kézműves darabok amiket vagy nem lehet megvásárolni a hosszú várólista okán, vagy eleve felejtős mivel vannak egy terméknek más egyéb hozzávalói is amiket egyszer már korábbak kiveséztünk (csomagolás, garancia, jótállás, szervizháttér...stb).

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3244

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Voyager írta:
2024.10.18., pén. 20:06
Egyetértek, azzal a feltétellel, hogy szerintem az Accuphase "meghalt a szépségben". Gyönyörű készülékek, de hangra sajnos sohasem tetszettek.
Zoli, ez teljesen egyéni preferencia és igény kérdése, tehát szubjektív. Semmi gond nincs azzal, ha Te így gondolod és tapasztaltad.
:smile53:
Azért is írtam bele a pozitív értékelés ablakba, és nem kommentként, mert nem szeretnék vitát nyitni belőle.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Egyetértek, azzal a feltétellel, hogy szerintem az Accuphase "meghalt a szépségben". Gyönyörű készülékek, de hangra sajnos sohasem tetszettek.
Zoli, ez teljesen egyéni preferencia és igény kérdése, tehát szubjektív. Semmi gond nincs azzal, ha Te így gondolod és tapasztaltad.
:smile53:
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 368

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

vazze írta:
alto írta:
vazze írta:
2024.09.30., hétf. 20:13

Senki nem látott-hallot még ilyet?
Kiváló hangú erősítő, egészen jó beépített Dac-al. Nehéz vas, nem sajnálták ki belőle az anyagot. A csomagolása is példás.

Az igazi kérdés az az, hogy ennyi pénzből (akciós áron most 2 millió) milyen más opciók léteznek. És itt azért bejönnek már a képbe a prémium gyártók is pl. Sugden ANV-50, Luxman L-505uX II, McIntosh MA252, Audio Analogue Puccini, Heed Audio Lagrange S, Anthem STR Integrated, Hegel H390, Atoll IN400SE.

Műszaki érdeklődésű ember lévén én azért meg szoktam nézni a dolgok belsejét is :rolleyes:

anv50.jpeg

505uxII.jpeg

Puccini.jpeg

Lagrange s.jpeg

STR.jpeg

IN 400.jpeg

Hegel H390: Ehhhh... ez meg mi a sz@r??? Kábelek össze-vissza. Tiszta káosz az egész.
Lehet a világ összes dampig-faktora meg nulla torzítás, de ez belül egy kupac szemét. Mint amibe egy tizenéves hobbista belelapátol minden lomot amit az Urbán Elektronika készletkisöprésekor bevásárolt. Bocs Hegel, ez még csak meg sem hallgatnám...
390.jpeg
Tényleg lehet egy készüléket kinézetének alapján megítélni??? Kétlem... Nincs Hegel-em :ohnoohnoohno:
A gondolkodás nem megerőltető...

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

supravox írta:
2024.10.18., pén. 19:09
vazze írta:
A csöves technikát ne soroljuk ide, mert azok teljesen más kategória. Azoknál a lábtól-lábig drótozás teljesen normális. De egy tranzisztorosnak nem kell szükségszerűen ocsmányul kinéznie. Jellemzően azért a gondosan megtervezett és igényesen kivitelezett készülékek a topplisták felső negyedében vannak. Persze vannak itt is kivételek de a Hegel sajnos nem az. Amiket eddig hallottam mind vacak volt. Attól, hogy valami drága és ridegen szól még nem hájend.
Teljesen egyetértek.
Nekem is nagyon fontos a rendezett,átgondolt,szemnek is szép "bélés".
A megelőlegezett bizalom záloga.
Ha egy készülékbelső kesze-kusza az nálam eleve kiesett a pixisből.
Bárhogy is szól.
Egyetértek azzal a nézettel, hogy a belső elrendezés és a tervezési logika jelentős szerepet játszhat a minőségi hangzás elérésében, de nem elengedhetetlen feltétele annak, hogy egy erősítő az adott felhasználó számára élvezhető hangzást nyújtson.

Mindazonáltal, ha a tervező továbbra is magas szintű igényességgel közelít a munkájához, akkor az esztétikus belső kialakításra való törekvés sem maradhat el, mindezt úgy, hogy közben a hangminőség szempontjai továbbra is elsődlegesek maradnak. Nem kívánok konkrét példákat említeni, de gondolhatunk olyan márkákra, mint például a Mark Levinson vagy az Accuphase, ahol a belső esztétika és a hangminőség kéz a kézben jár.

Speciel én nagyra értékelem a rendet és a makulátlan tisztaságot nemcsak a hangminőségben, hanem a készülékek belső felépítésében is. Viszont azzal sincs semmi problémám, ha valakinél ez nem elsődleges szempont, és gyakorlatilag mellékes tényezőnek tekinti.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2615

Hozzászólás Szerző: supravox »

vazze írta:
A csöves technikát ne soroljuk ide, mert azok teljesen más kategória. Azoknál a lábtól-lábig drótozás teljesen normális. De egy tranzisztorosnak nem kell szükségszerűen ocsmányul kinéznie. Jellemzően azért a gondosan megtervezett és igényesen kivitelezett készülékek a topplisták felső negyedében vannak. Persze vannak itt is kivételek de a Hegel sajnos nem az. Amiket eddig hallottam mind vacak volt. Attól, hogy valami drága és ridegen szól még nem hájend.
Teljesen egyetértek.
Nekem is nagyon fontos a rendezett,átgondolt,szemnek is szép "bélés".
A megelőlegezett bizalom záloga.
Ha egy készülékbelső kesze-kusza az nálam eleve kiesett a pixisből.
Bárhogy is szól.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1432

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

vazze írta:
De egy tranzisztorosnak nem kell szükségszerűen ocsmányul kinéznie.
Nem szükségszerű, ebben egyetértünk.
Csak azt mondom, hogy a szép rendezett belső kb. nem garancia semmire, erre többen hozhatnának fel példát.
Amit CB is említett, sokszor hasznosabb a jel minőségének megőrzése szempontjából, ha egy jobb dróton vezetjük, mint a nyákon.

Ha láttad volna Farkas Péter valamelyik korai erősítőjét belülről, elájultál volna.
Az nem csöves volt, hanem félvezetős és nagyrészt pontól - pontig forrasztott, és drótozott volt.
Szigetelés nélküli légvezetékek futottak keresztül - kasul benne, fogpiszkálóból készített póznák között kifeszítve...
Rémisztően nézett ki és brutál jól szólt. :D
Nyilván ez a topológia nem alkalmazható egy sorozatgyártású termék esetében. Ez inkább csak egy példa arra, hogy nem feltétele a hangminőségnek a tetszetős belső felépítés.
Az az eladhatóságnak a feltétele, és Te vagy a legjobb példa rá. :D :napsut:

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3244

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Rock60 írta:
2024.10.18., pén. 14:11
vazze írta:

Én is szeretem a rendezett megjelenésű cuccokat, de nem vagyok erősítő konstuktőr, hogy ennek a szempontnak a hangra gyakorolt hatását meg tudjam ítélni.
Katalógusban tényleg jól mutat, de ha CSAK abból próbálnánk következtetni egy erőlködő hangjára, hogy milyen rendezettnek tűnik, asszem nagyon tévúton járnánk.
Gondolom, a Hegel sem azért szól ridegen, mert kacsázik benne párszor 20 centi drót...
Engem, például tök hidegen hagyna, hogy mi van belűl, ha q. jól szól, legfeljebb ritkábban nézegetném a belsejét.
Gondolok itt például egy csöves lábtól - lábig drótozott alkatrészeire.
Ronda ? Ronda. Számít ? Nem.
Ja volt olyan masinám, ami gyönyörű volt kívúl - belül, csak hallgatni ne kellett volna. / Accuphase /
Nem baj, ha szép belül is, de legelsősorban a hangja számít.

Aszt gondolom, hogy minden termék egy kompromisszum, több szempontnak kell megfelelni, abból az esztétika az egyik. Ha az esztétika nem a konstrukció természetességéből fakad, hanem azt megerőszakolva juttatjuk érvényre, akkor más szempontok rovására történhet ez meg, esetleg a hangminőségére.
Tehát, ha túl rendezett, túl szép valami, az még gyanakodásra is adhat okot.
A MekkiMA252 - ről nincsen kép, de lenne egy fogadásom, hogy annak a legkuszább a belseje és gyaníthatóan hangra a jobbak között van. gondolkodik.gif

De, majd a szagértők elmondják, mitől döglik a légy...
Nyilván az esztétikus kivitel nem alapfeltétele a jó hangminőségnek.
Én értem, és megértem Vazze kolléga álláspontját, ha a jó hang mellett szép kivitelű, szépen, esztétikusan tervezett, szerelt az a készülék, akkor valahogy jobban látszik benne a mérnőki munka, az átgondolt tervezés.
De megközelíthetjük onnan is, hogy ha ki kell adjak mondjuk 2 milliót egy erősítőért, és ha a hang alapján már nem tudok dönteni(mert mindegyik nagyon tetszik), akkor szívesebben választanám azt a készüléket, ami esztétikusan, tetszetősen van kivitelezve, mintsem a kusza, hanyag kivitelüt.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1238

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Rock60 írta:
2024.10.18., pén. 14:11
vazze írta:

Én is szeretem a rendezett megjelenésű cuccokat, de nem vagyok erősítő konstuktőr, hogy ennek a szempontnak a hangra gyakorolt hatását meg tudjam ítélni.
Katalógusban tényleg jól mutat, de ha CSAK abból próbálnánk következtetni egy erőlködő hangjára, hogy milyen rendezettnek tűnik, asszem nagyon tévúton járnánk.
Gondolom, a Hegel sem azért szól ridegen, mert kacsázik benne párszor 20 centi drót...
Engem, például tök hidegen hagyna, hogy mi van belűl, ha q. jól szól, legfeljebb ritkábban nézegetném a belsejét.
Ja volt olyan masinám, ami gyönyörű volt kívúl - belül, csak hallgatni ne kellett volna. / Accuphase /

Aszt gondolom, hogy minden termék egy kompromisszum, több szempontnak kell megfelelni, abból az esztétika az egyik. Ha az esztétika nem a konstrukció természetességéből fakad, hanem azt megerőszakolva juttatjuk érvényre, akkor más szempontok rovására történhet ez meg, esetleg a hangminőségére.
A MekkiMA252 - ről nincsen kép, de lenne egy fogadásom, hogy annak a legkuszább a belseje és gyaníthatóan hangra a jobbak között van. gondolkodik.gif

Lehet, hogy a többi rendezettebbnek tűnik, de nem látjuk mi van a nyák másik oldalán...
Lehet, hogy a Hegel pár kuszának ható ponttól-pontig drótozással áthidalt pár nyákon sokkal hosszabban vezethető összekötést...
Egyébként meg nézzünk már bele egy jóféle ponttól pontig vezetékezett csöves erősítőbe, hogy mi van ott...

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

vazze írta:

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1238

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Rock60 írta:
2024.10.17., csüt. 18:03
fülelek írta:
2024.10.17., csüt. 15:43
A Denon még soha nem csinált igazán jó erősítőt, miért pont most sikerülne? Elavult ESS dac csipek (2013), a réz lemezzel megvalósított hangszórókijárat meg mókusvakítás.
Ezt a rézlemez - sztorit én sem értem.
Míg a lemezből készűlt hangfal jumpert is bőszen cserélik az igényesebbek valami jobb drótra, addig ők halál büszkék rá... gondolkodik.gif
A Marantz is tolja ezt a vakítást. Még a készülékcsavarok is rézzel bevontak...

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

GTomi írta:
2024.10.18., pén. 09:51
alto írta:
2024.10.02., szer. 18:03
cskk írta:
2024.10.02., szer. 17:03

Nem tudom mennyiért lehet értelmezhető lépést tenni a jelenlegi szetthez képest, idén csak 100-200 között van rá.
100-200 között még használtban sem kapsz értelmezhető minőségű erősítőt vagy hangfalat.
Az "értelmezhető"-t ebben a kontextusban hogy érted?
Még mindig itt tartunk ?
Az én olvasatomban :
Cskk nem 100 - 200 között keres erősítőt, hanem annyival tudná megtoldani a mostaniért kapott árat.
Példa :D : Ha 200 - ért eladja a sajátját, akkor már 400 körül keresgélhet.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3193
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

GTomi írta:
2024.10.18., pén. 09:51
alto írta:
cskk írta:

Nem tudom mennyiért lehet értelmezhető lépést tenni a jelenlegi szetthez képest, idén csak 100-200 között van rá.
Hát nem akarlak elkeseríteni, de az utóbbi 3-4 évben rendesen megszaladtak a hifi árak. 100-200 között még használtban sem kapsz értelmezhető minőségű erősítőt vagy hangfalat.
Az "értelmezhető"-t ebben a kontextusban hogy érted? (nem kötözködős kérdés, élőszóban másképpen hangozna nyilván ez a kérdés :) )
Úgy értem, hogy ez most az abszolút belépő szint, nagyon gyenge hangminőséggel.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 671

Hozzászólás Szerző: GTomi »

alto írta:
cskk írta:
-CB- írta:
2024.10.02., szer. 14:35

Hát nem akarlak elkeseríteni, de az utóbbi 3-4 évben rendesen megszaladtak a hifi árak. 100-200 között még használtban sem kapsz értelmezhető minőségű erősítőt vagy hangfalat.
Az "értelmezhető"-t ebben a kontextusban hogy érted? (nem kötözködős kérdés, élőszóban másképpen hangozna nyilván ez a kérdés :) )
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 706

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

vazze írta:
Hát még ha a hozzájuk tartozó kapcsolási rajzot is lehet tanulmányozni, ha nagy ritkán hozzáférhető.
Meglepő és tanulságos, hogy kiválónak mondott/hallott erősítőkhöz milyen kapcsolástechnika, alkatrészkészlet
tartozik.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

alto írta:
vazze írta:
2024.09.30., hétf. 20:13
vazze írta:
2024.09.29., vas. 16:37
Halihó!

Cambridge Audio Edge A erősítővel van valakinek tapasztalata?

Senki nem látott-hallot még ilyet?

anv50.jpeg
anv50.jpeg (20.94 KiB) Megtekintve 1572 alkalommal
505uxII.jpeg
505uxII.jpeg (16.97 KiB) Megtekintve 1572 alkalommal
Puccini.jpeg
Puccini.jpeg (26.63 KiB) Megtekintve 1572 alkalommal
Lagrange s.jpeg
Lagrange s.jpeg (21.82 KiB) Megtekintve 1572 alkalommal
STR.jpeg
STR.jpeg (17.56 KiB) Megtekintve 1572 alkalommal
IN 400.jpeg
IN 400.jpeg (23.47 KiB) Megtekintve 1572 alkalommal
390.jpeg
390.jpeg (23.33 KiB) Megtekintve 1572 alkalommal

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Voyager írta:
2024.10.17., csüt. 18:12

Megfülelem azért, majd amikor alkalmam nyílik rá. :napsut:
Külön bónusz, hogy az IEC aljzat fejjel lefelé áll... :D :tutiok: :napsut:

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 278

Hozzászólás Szerző: st81 »

Voyager írta:
2024.10.17., csüt. 18:12
fülelek írta:
A Denon még soha nem csinált igazán jó erősítőt, miért pont most sikerülne? Elavult ESS dac csipek (2013), a réz lemezzel megvalósított hangszórókijárat meg mókusvakítás.
Az ára meg dupla csali, hátha mégis jó, ha mán ennyibe kerül...
Évfordulós PMA-A110?
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

wasiliy888 írta:
2024.10.17., csüt. 18:23
Lehet, hogy én nem jól értelmeztem a felvetést, de úgy gondoltam az említett Teac dac megvan. Így ehhez gondolom, jobb megoldás lenne egy sztereó végfok (Naim, Parasound már van 1,1 millió környékén, de más is szóba jön persze), ha a phono megléte nem kitétel. És akkor nem kell eladni a Teac dacot bukóval, hanem inkább venni egy kábelt a kettő közé.
Köszönöm kedvességed és a hozzászólásodat, de van több sztereó végerősítőm. :napsut:

ui.: volt régen egy PMA 1090-em (amit nagyon szerettem) ezért most kíváncsian várom, hogy mit produkál ez a készülék.

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 157

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

Lehet, hogy én nem jól értelmeztem a felvetést, de úgy gondoltam az említett Teac dac megvan. Így ehhez gondolom, jobb megoldás lenne egy sztereó végfok (Naim, Parasound már van 1,1 millió környékén, de más is szóba jön persze), ha a phono megléte nem kitétel. És akkor nem kell eladni a Teac dacot bukóval, hanem inkább venni egy kábelt a kettő közé.
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAgSSmk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

fülelek írta:
Az ára meg dupla csali, hátha mégis jó, ha mán ennyibe kerül...

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

fülelek írta:
Ezt a rézlemez - sztorit én sem értem.
Míg a lemezből készűlt hangfal jumpert is bőszen cserélik az igényesebbek valami jobb drótra, addig ők halál büszkék rá... gondolkodik.gif

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

wasiliy888 írta:
2024.10.17., csüt. 16:10
Közel másfél millióért biztosan van jobb erősítő, vagy olyan amiben legalább a dac jobb. De nem hinném, hogy egy hasonló árban lévő bármilyen integráltba tennének olyan dacot, ami veri a félmillióba kerülő szintén bármilyen önálló dacot, vagy közel van hozzá.
Valószínűleg nem.
Ez a 9018 - as chip még most is felbukkan itt, ott, úgy tűnik bevásárolhattak belőle a készülékgyártók egy - egy kamionnal, vagy üveggyöngyökért még leseprik a kedvükért a polcot...
Másfelől újonnan 1.4 - ért egy viszonylag nagy teljesítményű erősítő, dac-kal, phono-val, nem maximalista elvárással megérheti az árát. Azon túl, megspórolsz vele legalább 2x100 -150 ezret amit nem kell kiadni még két pár IC kábelért és két tápkanócért.
/ És az is igaz, hogy a hozzáértők azt is leírták ezerszer - nem tudom, mi igaz belőle - hogy a chip az egy dolog, a körítés és a megvalósítás az meg a másik... gondolkodik.gif /

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”