gomolalaci írta: ↑2024.10.18., pén. 20:03Tényleg lehet egy készüléket kinézetének alapján megítélni??? Kétlem... Nincs Hegel-emvazze írta: ↑2024.10.18., pén. 08:11alto írta: ↑2024.10.01., kedd 08:24
Én forgalmazom is, és ismerem is.
Kiváló hangú erősítő, egészen jó beépített Dac-al. Nehéz vas, nem sajnálták ki belőle az anyagot. A csomagolása is példás.
A hűtőbordák peremei élesek, vigyázni kell vele mozgatáskor.
Az igazi kérdés az az, hogy ennyi pénzből (akciós áron most 2 millió) milyen más opciók léteznek. És itt azért bejönnek már a képbe a prémium gyártók is pl. Sugden ANV-50, Luxman L-505uX II, McIntosh MA252, Audio Analogue Puccini, Heed Audio Lagrange S, Anthem STR Integrated, Hegel H390, Atoll IN400SE.
Műszaki érdeklődésű ember lévén én azért meg szoktam nézni a dolgok belsejét is![]()
Na persze nagyobb részt a világhálón fellelhető képekre gondolok.
Itthon vagyok táppénzen és nézegetem ezeket amiket példaként felhoztál.
Sugen: szép, igényes, árgondolt belső.
anv50.jpeg
Luxman: nagyon szép, rendezett, finom Japán műszer.
505uxII.jpeg
AA Puccini: szép is igényes , rendezett belső.
Puccini.jpeg
Heed Lagrange: különösen szép, átgondolt belső. Igényes mérnöki munka!
Lagrange s.jpeg
Anthem STR: szép, rendezett beltér.
STR.jpeg
Atoll IN400se: nagyon szép, katonás rend.
IN 400.jpeg
Hegel H390: Ehhhh... ez meg mi a sz@r??? Kábelek össze-vissza. Tiszta káosz az egész.
Lehet a világ összes dampig-faktora meg nulla torzítás, de ez belül egy kupac szemét. Mint amibe egy tizenéves hobbista belelapátol minden lomot amit az Urbán Elektronika készletkisöprésekor bevásárolt. Bocs Hegel, ez még csak meg sem hallgatnám...
390.jpeg![]()
Teljesen megítélni vagy elítélni természetesen nem lehet és a hangját sem lehet megjósólni.
Ez inkább egyfajta mutatója a műszaki igényességnek.
Ha egy mérnök nem fordít figyelmet a termék fizikai felépítésére, egyszersmind a kinézetére annak amit kiad a kezéből sorozatgyártásra akkor vajon mekkora gondot fordított annak működésére, esetünkben hangjára?
Belepakolt egy csomó kiváló specifikációval rendelkező alkatrészt majd a kapott rideg és vacak hangot lelkesedésből valamennyire hallgathatóvá állitgatják?
Ez nekem nem műszaki igényesség.
Olyan ez mint a távirányító kérdése.
Sok évvel ezelőtt az volt a mondás azoknál az erősítőknél amikhez nem volt táv, hogy anélkül jobban szól

Na kérem ha a tisztelt mérnök úr nem tudja megoldani, hogy a potméter mozgató motor kb 3-5v-os egyenfeszültsége abban a néhány másodpercben amikor állítjuk a hangerőt ne zavarjon bele a hangba, akkor tessék szíves lenni visszavinni a diplomát és a portán leadni.