A legújabb Skoda-tréfa, egyben óriási

az úgynevezett dinamikus szervizintervallumnak, vagy legalábbis a Skoda (VW-konszern?) általi megvalósításnak. Hétfőn este kiírta a Skodám (indításkor a fulldigit műszerfalra becsúszatatott üzenettel, derült égből villámcsapásként), hogy 1500km múlva olajcsere-szerviz esedékes. Mindezt úgy, hogy kedden 140km volt még kilátásban (mindenképp, mert a testvérem álatalam megrendelt sírkövének felállításánál kellett jelen lennem az Új Köztemetőben, ami tőlem 60+ csak oda, majd be az irodába Budán, majd haza), és szerdától vasárnapig külföldön lettem volna, ami alsó hangon 1400 km-t vitt volna el. Tehát egyféleképp tudom betartani az 1500 km-t: ha elhalasztom a külföldi utat.
Kedden a temető felé menet felhívtam a szervizt a kérdéssel, hogy akkor most mi van, erre a válasz: az autó még 2025 május 10-ig garanciális, és sajnos garanciavesztéssel jár, ha túllépem az 1500 km-t).
Eredmény: el kellett halasztanom a külföldi utamat november 1-5-re. Egy algoritmus miatt, amely hirtelen úgy gondolta, hogy nekem bizony 1500 km múlva szervizeltetni kell az autót.
Tanulság: egy kollégám szerint akkor jön el az igazi utópia, amikor gépek iránítják az életünket - nos ez kezd megvalósulni.