Írtam pm-t.switch_ írta: ↑2024.10.25., pén. 19:36Mayday mayday...kihez fordulhatok Lumin D2 javítás ügyben? Sajnos engem is utolért a-számomra meglepően nagy számban előforduló hiba: nem kapcsolódik be a készülék, de a táp jó, az ethernet csati ledjei rendben világítanak.
https://www.audioshark.org/threads/lumi ... ues.19332/
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
- Bodnapet
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 110
Re: Hálózati audio lejátszók
- switch_
- Nincs visszaút
- Értékelés: 36
Mayday mayday...kihez fordulhatok Lumin D2 javítás ügyben? Sajnos engem is utolért a-számomra meglepően nagy számban előforduló hiba: nem kapcsolódik be a készülék, de a táp jó, az ethernet csati ledjei rendben világítanak.
Copland CSA14, KEF Reference Model Two, Lumin D2, Yamaha CDX1060
Miért a LAN nem elég stabil? :) Én annó nézegettem az U2-mhöz optikai megoldást de inkább elengedtem, vettem inkább egy jó lan kábelt és routert, ipower2 táppal, zajnak nyoma sincs, stabilitás meg tökéletes lan-on.Mézga Aladár írta: ↑2024.10.16., szer. 11:53A LUMIN ezt huszárosan megoldotta.
Pl. a LUMIN U2-ben van optikai hálózat. Stabilitás + zajmentesség.
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 113
Igen a hibás 7260 képest.A 7260-ashoz képest szól jobban?
A hibátlan 7260 és 7265 között nem vettem észre semmi különbséget.
Mindig, mindennél van jobb!
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 85
A 7260-ashoz képest szól jobban?Mézga Aladár írta: ↑2024.10.15., kedd 08:33Megjött a 7265 WIFI kártya. A csere megtörtént hiba nélkül müxik.Mézga Aladár írta: ↑2024.10.11., pén. 08:03Sziasztok!
Megint megy tönkre az Aries Femto wifi kártyája.![]()
Raktam bele másik kártyát (ez is 7260-as, ez volt a fiókban, a 7265 úton van).
És ezek után eltátottam a számat, hogy mennyivel jobban szól az Aries.![]()
Amit észrevettem, az első órában kicsit durván reszelősen szólt majd kisimult hangja.
Az információs oldalon nem mutatja a kártya cserét még mindig a 7260 ír.
Konklúzió, elképesztően jól szól a cucc, részemről még mindig ajánlott.
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó
A LUMIN ezt huszárosan megoldotta.
Érdekes dolog ez...Mézga Aladár írta: ↑2024.10.16., szer. 10:14Az Auralic kifejezetten a WIFI kapcsolatot ajánlja.
https://support.auralic.com/hc/en-us/ar ... connection

Én mostanában tervezem kiépíteni a vezetékes összeköttetést, mert eddig ismeretlen okból, de több készülék esetében is előfordult, hogy kvázi megszakadt a kapcsolat. Ilenykor csak a teljes újraindítás segített....
Sajnos nem tudom, hogy ilyenkor hálózati probléma van, vagy a Tidal Connect vacakol... de maga a jelenség az összes készülék esetében fennállt.
Kíváncsi vagyok, hogy a vezetékes összeköttetés megoldja ezt...
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó
Az Auralic kifejezetten a WIFI kapcsolatot ajánlja.gomolalaci írta: ↑2024.10.15., kedd 20:32Kérdés, hogy meddig szól jólMézga Aladár írta: ↑2024.10.15., kedd 08:33Megjött a 7265 WIFI kártya. A csere megtörtént hiba nélkül müxik.Mézga Aladár írta: ↑2024.10.11., pén. 08:03Sziasztok!
Amit észrevettem, az első órában kicsit durván reszelősen szólt majd kisimult hangja.
Konklúzió, elképesztően jól szól a cucc, részemről még mindig ajánlott.Én nem részesítem előnyben a wifit egy hálózati lejátszó esetében....
A kábel a biztos kapcsolat...![]()
https://support.auralic.com/hc/en-us/ar ... connection
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 360
Kérdés, hogy meddig szól jólMézga Aladár írta: ↑2024.10.15., kedd 08:33Megjött a 7265 WIFI kártya. A csere megtörtént hiba nélkül müxik.Mézga Aladár írta: ↑2024.10.11., pén. 08:03Sziasztok!

A kábel a biztos kapcsolat...

A gondolkodás nem megerőltető...
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó
Megjött a 7265 WIFI kártya. A csere megtörtént hiba nélkül müxik.Mézga Aladár írta: ↑2024.10.11., pén. 08:03Sziasztok!
viewtopic.php?f=31&t=205465&p=2903240&h ... n#p2903240
Ha használt is szóba jöhet. A kiszemelt példányt személyesen láttam/hallottam, újszerű és igencsak jól szól.
Ha használt is szóba jöhet. A kiszemelt példányt személyesen láttam/hallottam, újszerű és igencsak jól szól.
- hildgyorgy
- Nincs visszaút
- Értékelés: 71
- Kapcsolat:
Ami szerintem nagyon nagyon szuper lejátszó és 200e alatt van az a SOtM sMS-200 NEO https://sotm-audio.com/sotm_shop/index. ... ition-none.
Szépséghibája, hogy a Tidal-t önmagában nem támogat, de Roon-nal természetesen igen. És éppen van is egy eladó itt a fórumon úgy látom.
Szépséghibája, hogy a Tidal-t önmagában nem támogat, de Roon-nal természetesen igen. És éppen van is egy eladó itt a fórumon úgy látom.
office: Roon server (Mac mini M1) -> AVM AUDIO Inspiration CS 2.3 -> Tellurium Q Silver II -> Amphion Argon3S
family: Apple TV 4K -> Apple Homepod 2 stereo pair,
personal: Tonal app (MacBook Pro) -> Chord Mojo 2 -> T+A Solitaire T
family: Apple TV 4K -> Apple Homepod 2 stereo pair,
personal: Tonal app (MacBook Pro) -> Chord Mojo 2 -> T+A Solitaire T
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást,...,most először ebben az irányban keresgélek..
A Lumin U1 mini nálam is képbe került,..csak most nincs eladó. Még a Zidoo Eversolo dmp-a6 -on lamentáltam,azzal kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Lehet,hogy mire lesz a hirdetések közt lehetőség,addigra már több lesz az U2 mini eladó... Addig majd CD-zek....:))
A Lumin U1 mini nálam is képbe került,..csak most nincs eladó. Még a Zidoo Eversolo dmp-a6 -on lamentáltam,azzal kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Lehet,hogy mire lesz a hirdetések közt lehetőség,addigra már több lesz az U2 mini eladó... Addig majd CD-zek....:))
Pl alternatívaként érdemes körülnézni a DAP-ok világában is.Block írta: ↑2024.10.10., csüt. 17:47Kedves Hobbytársak!
Egy kérdést szeretnék intézni vásárlás előtt lejátszó ügyében,hátha a tapasztaltabbak tudnak tanácsot adni a választáshoz.
200 és 400000 Ft között nézegetnék ,4-5 kütyüből szeretnék kiválasztani egyet...
Csak Tidalt hallgatok,....az sem gond ,ha DAC nélküli verzió,mert DAC-om van,és androidos tablettel vezérelném.
Ha valakinek van ötlete,szívesen venném,ha megosztaná... :)
Köszönettel : András
Ami teljes értékű futóműként és streamingként is tud működni.
https://fiio.com/m11s
Itt van rögtön egy a Fiio-tól egy, de létezik az ibasso és a Hiby márkanéven is.stb
https://www.av-online.hu/lejatszo/fiio- ... teszt_3968
Külső DAC-ra csatlakoztathatóUSB-n keresztül. Ha viszont tovább szeretnéd javítani a hangzást akkor Interface DDC-re is ráköthető szintén USB keresztül hdmi IIS-LVDS további kimenettel javítva a jelet.
https://blog.muzix.hu/2022/09/07/ddc-in ... megertese/
Talán egy hátránya van hogy 2-3 naponta tölteni kell a készüléket ha usb kimeneten használod, de működik koaxon is.
Plusz előny hogy viheted magaddal bárhová és fülessel rendkívül tisztán és szépen szól. Autóban koaxon keresztül a Fiio csodákat tett a hangzással.Iszonyatosan megdobta azt.
Nekem ez a fenti van, pc mellett.
Valamikor ezt, valamikor azt üzemeltetem.
Orr: Iso Tek EVO3 Polaris
Horgony: Nordost Blue Heaven, Iso Tek EVO3 premier, AudioQuest Rocket 33
Fedélzet: Asus PN 60
Híd: Mátrix X Spidf 2 (lvds hdmi)
Kormány: Cambridge cxa 81
Kémény: Musician Pegasus
Tat: Quadral Chromium Style 8
Ja és a negyedik dimenzió az biza a zene
Horgony: Nordost Blue Heaven, Iso Tek EVO3 premier, AudioQuest Rocket 33
Fedélzet: Asus PN 60
Híd: Mátrix X Spidf 2 (lvds hdmi)
Kormány: Cambridge cxa 81
Kémény: Musician Pegasus
Tat: Quadral Chromium Style 8
Ja és a negyedik dimenzió az biza a zene
Még eszembe jutott a Lumin U1 mini. Az még talán belefér a 400 ezres felső korlátba.
Japán vonal: Accuphase, Denon
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold
- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1209
Cambridge CXN V2-őt használtam futóműnek 2 évig. Jó volt. Sztem az 1-es is elég lenne erre a célra, és valahol 140 körül megkapod. Mondjuk a 2-esnek is beesett az ára, az is 220 körül megy használtan.
Én is a Cambridge CXN 100-at ajánlanám ebben a kategóriában. Költséghatékony megoldásként még szóba jöhet a Wiim Ultra is, ami a beépített DAC-jával elég gyengécske hangot produkál, de streamer futóműnek elmegy.Block írta: ↑2024.10.10., csüt. 17:47Kedves Hobbytársak!
Egy kérdést szeretnék intézni vásárlás előtt lejátszó ügyében,hátha a tapasztaltabbak tudnak tanácsot adni a választáshoz.
200 és 400000 Ft között nézegetnék ,4-5 kütyüből szeretnék kiválasztani egyet...
Csak Tidalt hallgatok,....az sem gond ,ha DAC nélküli verzió,mert DAC-om van,és androidos tablettel vezérelném.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Amiket tudok ajánlani (nem évente vált készüléket a gyártó és felejti el az előző típusát teljesen): Lindemann Limetree bridge I vagy II, Matrix audio Mini I-4 (ebben van DAC is), Cambridge Audio CXN 100 (ebben is van DAC).Block írta: ↑2024.10.10., csüt. 17:47Kedves Hobbytársak!
Használtban egy próbát megér például az Auralic Aries femto is.
Az apróban láttam a Silent Angel és a Denafrips gyártó készülékeit is, de azokat abszolút nem ismerem.
Tudja valaki innen esetleg hogy a Lumin U2-be pontosan milyen tipusú az a 4db oszcillátor ami benne van, és hány dBc/hz @1khz-re képes szám szerint? a gyártó ennyit közöl: 4 exceptionally low-phase-noise crystal clock oscillators
Én egy ideje már nem wifin használom az enyémet. Van egy korlátlan mobilinternet társkártya, és külön modem tuningolva, tuning táppal. A Femto is kapott egy tuning tápot. A tápokat SüteményX vagyis Sabo Audio készítette. A hang nagyon jó így.Mézga Aladár írta: ↑2024.10.11., pén. 08:03Sziasztok!
Sony-STS770ES, Philips CD304, Nakamichi 480, Nakamichi 680 ZX, Tascam 122 MKIII, Auralic Aries femto - DIY AN5 DAC - Luxman 1500, Sugden A21 SE Signature, DPA 300B SE - Celestion 700, Celestion Ditton 25, Videoton Minimax.
Üdv!
Ha nem is feltétlenül újat,..de valami friss kiadást,mert az előző streamerem azért kell lecserélni,mert már nem megszűnt
a Tidal kompatibilitása,és nem szeretnék megint így járni.
Kaef... Zsebkészülékem van,..néha rá is kötöm a rendszerre,de nekem ez nem megoldás,...mert a rendszer nem ott van ahol a
fotelom...:)) A hangja sem olyan ,hogy megérdemelné,hogy ott használjam,..egy JBL "blútúszos" hangszóróhoz jó,kinti zenéléshez.
Ezért szeretnék inkább olyat,ami erősítő és DAC nélküli,viszont normális hang jön ki belőle..:))
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó
Sziasztok!
Megint megy tönkre az Aries Femto wifi kártyája.
És ezek után eltátottam a számat, hogy mennyivel jobban szól az Aries.
Megint megy tönkre az Aries Femto wifi kártyája.

És ezek után eltátottam a számat, hogy mennyivel jobban szól az Aries.

https://fiio.hu/fiio-r7-feher-asztali-s ... ?search=r7
Kicsit drágábban az M15s is jó. Még ha DAP is.
https://fiio.hu/lejatszo/FiiO-M15s
Arról, hogy a DAP miért jó asztali megoldás is egyben, itt írok:
https://medium.com/@mediaengineering/da ... 84d3eabb36
A Fiio R7 egészen kiváló, újonnan 299.000.- Ft bruttó:Block írta: ↑2024.10.10., csüt. 17:47Kedves Hobbytársak!
https://fiio.hu/fiio-r7-feher-asztali-s ... ?search=r7
Kicsit drágábban az M15s is jó. Még ha DAP is.
https://fiio.hu/lejatszo/FiiO-M15s
Arról, hogy a DAP miért jó asztali megoldás is egyben, itt írok:
https://medium.com/@mediaengineering/da ... 84d3eabb36
Üdv!
Újat szeretnél venni, vagy használt is jó lehet?
Újat szeretnél venni, vagy használt is jó lehet?
Kedves Hobbytársak!