Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Audiophile ösvény és tápszűrő kondicionáló
Re: Audiophile ösvény vs tápszűrő kondicionáló
Sziasztok!
Az ösvény elejére, egy 14x51 mm-es Hydrasound biztosíték tartóba keresek rod-ot.
Az Aliexpressen találtam 99,9 % tisztaságú 14 mm átmérőjű réz rudat.
Van esetleg javaslatotok itthoni beszerzésre?
Az ösvény elejére, egy 14x51 mm-es Hydrasound biztosíték tartóba keresek rod-ot.
Az Aliexpressen találtam 99,9 % tisztaságú 14 mm átmérőjű réz rudat.
Van esetleg javaslatotok itthoni beszerzésre?
Nem, tudom mire gondolsz...

A biztosítékház a panel fonákján át lett hidalva ötkilences 2x0.7 -es ezüstdróttal.
Ehhez tudom hasonlítani a biztosítékokat. A semmihez tényleg nem...
Istenem..SoundMania írta: ↑2024.10.06., vas. 19:25Minek a fuse holder ha rodok vannak benne?supravox írta: ↑2024.10.06., vas. 19:01Én azt tapasztaltam,hogy a nincs bizti az a nagyobb teljesítményű keszülékeknél jobban működik mint ha bármilyen tuningbiztit használnánk.
Jellemzően ez a végfok.
Valamint az ösvény elején.
Én oda a leválsztótrafó utáni mindkét ágra QSA gold fuse holdert tettem azokba meg rod-ot.
A phono-ba usb/spdif konverterbe,a HDplex tápokba meg QSA biztiket.
Az előfokba meg a dac-ba kikerültem azt a rettenetes szűrőizét amit jellemzően az amerikai készülèkekbe tesznek.
A PC-be nincs semmi.
Szóval van némi igazsága SM-nek.
Ha nem is teljes.
És minek a leválasztó? Szerintem csak ront a hangon. Legalábbis nálam minden aktív és passzív dolog csak rontott a hálózaton. Sajnos powerkábel viszont nagyon meghallatszik ha jó.
Hagyjuk már ezt.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
És minek a leválasztó? Szerintem csak ront a hangon. Legalábbis nálam minden aktív és passzív dolog csak rontott a hálózaton. Sajnos powerkábel viszont nagyon meghallatszik ha jó.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1179
Minek a fuse holder ha rodok vannak benne?supravox írta: ↑2024.10.06., vas. 19:01Én azt tapasztaltam,hogy a nincs bizti az a nagyobb teljesítményű keszülékeknél jobban működik mint ha bármilyen tuningbiztit használnánk.
Jellemzően ez a végfok.
Én oda a leválsztótrafó utáni mindkét ágra QSA gold fuse holdert tettem azokba meg rod-ot.
Az előfokba meg a dac-ba kikerültem azt a rettenetes szűrőizét amit jellemzően az amerikai készülèkekbe tesznek.
A PC-be nincs semmi.
Ha nem is teljes.
Szóval nem a semmihez még akkor sem.
- SoundMania
- V.I.P.
Áthidalást....Rock60 írta: ↑2024.10.06., vas. 18:40Én pár oldallal korábban leírtam a Metrum Octave dacban tapasztalt hangot áthidalt biztosítékházzal, az üveghez és egy középkategóriás biztosítékhoz képest is.SoundMania írta: ↑2024.10.06., vas. 05:18Itt 128 oldalon és 3176 hozzászólásban mindig csak arról beszéltek melyik bizti a jó. De csak egymáshoz hasonlítjátok őket és sohasem ahhoz, amikor nincs.
Egyértelműen jobb áthidalva. Ja, a phonóban is...
A rossz nyelvek szerint - amit sem bizonyítani sem cáfolni nem tudok - a legjobb biztosítékokkal jobb a hang, mint nélkülük. Állítólag eredeti funkciójukon túl bizonyos tápszúró funkciójuk is van, ami tisztítja az áramot, ezáltal javítják a hangot.
Egy fórumtársunk ecsetelte telefonon fél órán keresztül a szisztéma lényegét.
Nagyon nem részletezném, de hosszan beszélt a régi tunning módszer - áthidalás - és a modern csúcs biztik közti hangminőség különbségről, utóbbiak javára.
Engem különösebben nem érint a kérdés - nincsen 1.5 millióm biztosítékokra - úgy hogy sosem fogom megtudni, van-e benne valami, de semmit sem lehet kizárni...
Ha valakinek van ebben itt tapasztalata, jártassága, fellebbenthetné a titokról a fátylat...
Szóval nem a semmihez még akkor sem.
Én azt tapasztaltam,hogy a nincs bizti az a nagyobb teljesítményű keszülékeknél jobban működik mint ha bármilyen tuningbiztit használnánk.
Jellemzően ez a végfok.
A PC-be nincs semmi.
Ha nem is teljes.
Jellemzően ez a végfok.
A PC-be nincs semmi.
Ha nem is teljes.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Én pár oldallal korábban leírtam a Metrum Octave dacban tapasztalt hangot áthidalt biztosítékházzal, az üveghez és egy középkategóriás biztosítékhoz képest is.SoundMania írta: ↑2024.10.06., vas. 05:18Itt 128 oldalon és 3176 hozzászólásban mindig csak arról beszéltek melyik bizti a jó. De csak egymáshoz hasonlítjátok őket és sohasem ahhoz, amikor nincs.
Egyértelműen jobb áthidalva. Ja, a phonóban is...
A rossz nyelvek szerint - amit sem bizonyítani sem cáfolni nem tudok - a legjobb biztosítékokkal jobb a hang, mint nélkülük. Állítólag eredeti funkciójukon túl bizonyos tápszúró funkciójuk is van, ami tisztítja az áramot, ezáltal javítják a hangot.
Egy fórumtársunk ecsetelte telefonon fél órán keresztül a szisztéma lényegét.
Nagyon nem részletezném, de hosszan beszélt a régi tunning módszer - áthidalás - és a modern csúcs biztik közti hangminőség különbségről, utóbbiak javára.
Engem különösebben nem érint a kérdés - nincsen 1.5 millióm biztosítékokra - úgy hogy sosem fogom megtudni, van-e benne valami, de semmit sem lehet kizárni...
Ha valakinek van ebben itt tapasztalata, jártassága, fellebbenthetné a titokról a fátylat...
- SoundMania
- V.I.P.
Itt 128 oldalon és 3176 hozzászólásban mindig csak arról beszéltek melyik bizti a jó. De csak egymáshoz hasonlítjátok őket és sohasem ahhoz, amikor nincs. Mindig a gyümölcsös sütit, meg gyümölcstortát meg gyümölcsös cukrot tesztelitek, de soha sem a gyümölcsöt. Érdekel itt valakit még a hangminőség?
A Tracon, ami jelenleg is a kapcsoló szekrényemben üzemel az valójában csak 32 Amperes, de lehet bele tenni max. 50 Amperes biztosító hengert...
Az ösvényem: TRACON HBA-1P-32/50 Amper szakaszoló-biztosító, gG típusú, 16 Amperes 14 x 51 mm-es hengeres biztosító betéttel, NHXH FE180/E90 4 x 4/4 mm² tömör, kétszeresen árnyékolt, tűzálló kábel.
https://www.villamossag.com/TRACON-HBA-1P-50-Szakaszo
https://www.villamossag.com/TRACON-HB-14X51-16-Henger
Időközben megjelent a Tracon még nagyobb áramerősségű (1 fázisú,100 Amperes) Szakaszolókapcsoló-biztosítója: https://shop.traconelectric.com/product ... V--1P--LED
És a bele való, gG 16 Amperes hengeres biztosító: https://shop.traconelectric.com/product ... 00kA-22x58
Vajon az új Tracon miként viszonyul a kisebb áramerősségű márkatásaihoz képest? (A hír annyira friss, hogy még nem próbáltam ki.)
Az ösvényem: TRACON HBA-1P-32/50 Amper szakaszoló-biztosító, gG típusú, 16 Amperes 14 x 51 mm-es hengeres biztosító betéttel, NHXH FE180/E90 4 x 4/4 mm² tömör, kétszeresen árnyékolt, tűzálló kábel.
Időközben megjelent a Tracon még nagyobb áramerősségű (1 fázisú,100 Amperes) Szakaszolókapcsoló-biztosítója: https://shop.traconelectric.com/product ... V--1P--LED
És a bele való, gG 16 Amperes hengeres biztosító: https://shop.traconelectric.com/product ... 00kA-22x58
Vajon az új Tracon miként viszonyul a kisebb áramerősségű márkatásaihoz képest? (A hír annyira friss, hogy még nem próbáltam ki.)
Kösziarzachel írta: ↑2024.10.02., szer. 23:39Erre gondolok : https://www.ebay.co.uk/itm/165843668108 ... R4ibk_LJZAK P írta: ↑2024.10.01., kedd 11:56
Valami ilyesmire gondolsz?
https://www.ebay.co.uk/itm/256109574391 ... R4LYv_fIZA
Az oldalán ott olvasható a Made in UK felirat.A 32 éves Passátom meg német...még a régi világból,amikor még nem fröcsi autókat gyártottak..![]()

Nem érdekel a hangminőség, csak a felségjelzés.....

- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 746
Erre gondolok : https://www.ebay.co.uk/itm/165843668108 ... R4ibk_LJZAK P írta: ↑2024.10.01., kedd 11:56
Az oldalán ott olvasható a Made in UK felirat.A 32 éves Passátom meg német...még a régi világból,amikor még nem fröcsi autókat gyártottak..

Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Az idézést még gyakorolni kellene egy kicsit. / Vagy jól csinálni./
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 360
K P írta: ↑2024.10.01., kedd 11:56A ,,kínázást" abba lehetne hagyni, mert semmi értelme sincs. Ez kb. olyan tévhit, mint a csak a német autó a jó![]()
Nagyon régen nem igaz ez sem....
A gondolkodás nem megerőltető...
És ezek olyan jók, csak azért, mert nem látták Kínát ???
Üdv Mindenkinek !
Budapesten, vagy vonzáskörében keresek olyan hivatásos villanyszerelőt, aki tisztában van az audiophil szempontok lényegével és fontosságával, esetleg gyakorló hifista.
A kábel behúzást / kiépítést megcsinálom, a biztosíték tábla környékén és a másik végén kellene majd varázsolni...
Ha ismertek ilyet, megköszönnék egy kontaktot...
Budapesten, vagy vonzáskörében keresek olyan hivatásos villanyszerelőt, aki tisztában van az audiophil szempontok lényegével és fontosságával, esetleg gyakorló hifista.
A kábel behúzást / kiépítést megcsinálom, a biztosíték tábla környékén és a másik végén kellene majd varázsolni...
Ha ismertek ilyet, megköszönnék egy kontaktot...

Biztosan 50 amperos az a szakaszolókapcsoló-biztosító?
Ismereteim szerint hazánkban a lakossági áram egy fázisa legfeljebb 32A lehet.
A Tracon, ami jelenleg is a kapcsoló szekrényemben üzemel az valójában csak 32 Amperes, de lehet bele tenni max. 50 Amperes biztosító hengert...
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3167
Szép napot mindenkinek!zoli73 írta: ↑2024.09.13., pén. 21:31Szép estét mindenkinek!
Igaz, hogy a kábeles topicban kezdtem ezt a biztosíték témát, de mivel az első lépést megtettem, itt kell folytatnom, mert az első tuning biztosítekot az ösvény elejére vettem meg.
Konkrétan erről a típusról van szó.: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/hifi-t ... biztositek
Mikor kicseréltem az amúgy jónak(hifis szempontból) számító, Merlin Gerin kismegszakítót olvadóbiztosíték tartóra, bele már csak egy prosztó egyszerű, villamossági boltban kapható, 10,3x38mm-es biztosíték került. Ez így is sokkal jobb volt, mint a kismegszakító, de most a biztosíték cseréje is időszerűvé vált.
Ma délelőtt cseléltem ki, az óta összességében úgy 5-6 órát hallgattam a zenét, tehát még nyers, bejáratatlan a biztosíték, de azt kell mondjam, hogy minden fillérjét megérte!
Ilyen szintű javulást, csak jóval több pénz elköltésével tudtam eddig előidézni a rendszeremen.
Dinamikusabb, elevenebb, élettelibb, felszabadultabb, magával ragadó lett a hangzás. A térmélység, a hangtömeg, a felbontás nőtt, valahogy olyan intenzívebb, töményebb, áthatóbb, közelibb az egész élmény.
Aki valami hasonlóban gondolkodik, annak csak ajálani tudom!![]()
Mivel már hallgatom néhány napja a rendszert a fenti biztosítékon keresztül(járódik is), így némi kiegészítéssel, plusz tapasztalattal szolgálhatok még.
Azon feltételezések, tapasztalatok, hogy a biztosítékoknak van iránya(amit a gyártók általában hangsúlyoznak, és jelölnek is), számomra is beigazolódott, hogy igaz!
Az álltalam használt Hifi Tuning biztosíték esetében, nyugodtal lehet a gyártói ajálásra hagyatkozni, nekem egyértelműen ez bizonyosodott be.
A helyes irányban, friss, eleven, élénk, világos a hangzás, a tér mélysége, magassága kiugróan jó.
Megfordítva a biztosítékot, fakóbb, unalmasabb, fátlyolosabb lesz a hang, ráül egyfajta komorság, a tér összébb húzódik, a magassága csökken, a mélység szinte kétdimenzióssá válik.
Egyszerűen elvégezhető, és nagyon tanulságos próba volt ez a biztiforgatás.
Köszönöm a figyelmet!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Ez így pontatlan. Az 50A a 10*38mm bizti tartó (szakaszoló) névleges max áram képessége. Valójában régebben inkább csak 32A volt ez az érték, de elkezdék emelni, és ma már lehet 50A-es olvadót is venni bele, de én nagyon nem ajánlom.gomolalaci írta: ↑2024.09.18., szer. 20:38Biztosan 50 amperos az a szakaszolókapcsoló-biztosító?Amatőr61 írta: ↑2024.09.17., kedd 01:55Köszönöm, de nekem már évek óta van az ösvényem elején egyfázisú, 50 Amperes Tracon HBA-1P-50 szakaszolókapcsoló-biztosító, a belevaló gG típusú, 16Amperes, 14 x 51 mm-es hengeres biztosítóval.
Megjegyzés: Kicsivel tovább javult általa a hangzás a kisebb, egyfázisú, 32 Amperes Tracon HBA-1P-32 szakaszoló-biztosítóhoz /gG típusú 16A-s 10 x 38 mm-es hengeres biztosítóval/ képest.
Lakossági csatlakozói alapdíj 32A-ig ingyenes, felette A-ként kell egyszeri kb 4ezer Ft-ot (ez is változik, de rendelet is van hozzá). De szó nincs arról hogy nincs költség pl 20A-ről növelni 32A-re. Registrált villanyszerelővel norma és áramszolgáltató előírás szerint tervezni, kiépíteni, majd jelenteni áramszolgáltanak. Kijön egy emberük, kiszállási díj, ellenőrzési dij, jegyzőkönyv... szóval csörög a kassza. Sajnos manapság az áram bővítéshez, családi házas fogyasztónál előrják a szabványos mérőhely/szekrény telepítést telekhatárra, földkábelekkel. Az igaz, ha fogyasztó hely eddig csak egyfázist kapott, és 32A fölé kéri az áramot, akkor már 3fázison fogják elosztani. Igen, én is úgy tudom, privát fogyasztó max 3x80A-t kaphat.
"3x80 A-d lehet max.", csak fizesd meg, meg ha a rendszer bírja
Tévedés, ingyenesen 32Agomolalaci írta: ↑2024.09.18., szer. 20:38
"3x80 A-d lehet max.", csak fizesd meg, meg ha a rendszer bírja

Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
„A zene lelket ad az univerzumnak, szárnyakat az elmének, menekülést a képzeletnek és életet mindennek”
„A zene lelket ad az univerzumnak, szárnyakat az elmének, menekülést a képzeletnek és életet mindennek”
Leirta, hogy 16A olvadobiztosito van benne. Melyik resze nem ment at?gomolalaci írta: ↑2024.09.18., szer. 20:38Biztosan 50 amperos az a szakaszolókapcsoló-biztosító?Amatőr61 írta: ↑2024.09.17., kedd 01:55Köszönöm, de nekem már évek óta van az ösvényem elején egyfázisú, 50 Amperes Tracon HBA-1P-50 szakaszolókapcsoló-biztosító, a belevaló gG típusú, 16Amperes, 14 x 51 mm-es hengeres biztosítóval.
Megjegyzés: Kicsivel tovább javult általa a hangzás a kisebb, egyfázisú, 32 Amperes Tracon HBA-1P-32 szakaszoló-biztosítóhoz /gG típusú 16A-s 10 x 38 mm-es hengeres biztosítóval/ képest.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric
Elektroncsovek: Sophia Electric
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 360
Biztosan 50 amperos az a szakaszolókapcsoló-biztosító?Amatőr61 írta: ↑2024.09.17., kedd 01:55Köszönöm, de nekem már évek óta van az ösvényem elején egyfázisú, 50 Amperes Tracon HBA-1P-50 szakaszolókapcsoló-biztosító, a belevaló gG típusú, 16Amperes, 14 x 51 mm-es hengeres biztosítóval.
A gondolkodás nem megerőltető...
Köszönöm, de nekem már évek óta van az ösvényem elején egyfázisú, 50 Amperes Tracon HBA-1P-50 szakaszolókapcsoló-biztosító, a belevaló gG típusú, 16Amperes, 14 x 51 mm-es hengeres biztosítóval.
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 746
Ha van türelmed néhány fontért tudsz venni az angol E-bay-n eredeti angol gyártású Memera olvadóbiztosíték tartót.Ezek még nem látták kínát....
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft