Volt.Alex_Aston írta: ↑2024.10.16., szer. 11:26Musicbook Sourcehoz volt már szerencséd?
Nekem nagyon bevált.
És a füles kimenete is remek.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9837
Re: DAC-olás
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Nekem nagyon bevált.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3979
Musicbook Sourcehoz volt már szerencséd?
Nekem nagyon bevált.
Csak a Marantz! :-D
- Vinkler
- Adminisztrátor

Majd lehet kipróbálok egyet. Az Eversolo hangban sajnos nagyon gyengén teljesített.kaef2 írta: ↑2024.10.16., szer. 10:52
Jó pár ismerősöm használja a Fiio R9-et aktív hangsugárzókkal (PMC, Danley, stb). Ketten RME ADI-2-ről váltottak rá.
Ár/érték arányban, a maga bruttó 600e körüli árával verhetetlen, szvesz. Full szimmetrikus belül, van analóg és HDMI eARC bemenete is és a kimenetet 2 db 9038Pro DAC csip adja, van hozzá külső gyári lineáris táp is.
Nálam jobban bevált, mint az Eversolok bármelyike.
Jó pár ismerősöm használja a Fiio R9-et aktív hangsugárzókkal (PMC, Danley, stb). Ketten RME ADI-2-ről váltottak rá.Vinkler írta: ↑2024.10.16., szer. 10:42Én is nézegetem már egy ideje ezt az opciót, de amiket el tudnék képzelni a rendszeremben, az még használtan is több milliós kategória. Olcsóbbat nagyon nem találtam. Sokak unszolására meghallgattam végül egy Eversolo DMP-A8-ast, ami 1M alatt van, de sajnos hamar kiderült, hogy az sem az, amit keresek.
Ár/érték arányban, a maga bruttó 600e körüli árával verhetetlen, szvesz. Full szimmetrikus belül, van analóg és HDMI eARC bemenete is és a kimenetet 2 db 9038Pro DAC csip adja, van hozzá külső gyári lineáris táp is.
Nálam jobban bevált, mint az Eversolok bármelyike.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Én is nézegetem már egy ideje ezt az opciót, de amiket el tudnék képzelni a rendszeremben, az még használtan is több milliós kategória. Olcsóbbat nagyon nem találtam. Sokak unszolására meghallgattam végül egy Eversolo DMP-A8-ast, ami 1M alatt van, de sajnos hamar kiderült, hogy az sem az, amit keresek.
Nálam most - a hétvégi kiállításra 2 aktív hangsugárzóval is készülve - a következő a rendszer:tottyi írta: ↑2024.10.16., szer. 09:10Streamer - Preamp egyben es hozza aktiv hangfal. Ennel egyeszerubb nincs. :) En is ilyesmin gondolkodom csak nekem ott van a filmezes is ezert kell egyenlore a pc.mishow írta: ↑2024.10.16., szer. 08:44Dehogynem! A kérdés bennem is ott van, csak nem tudom a választAlex_Aston írta: ↑2024.10.16., szer. 08:34
Ez azért számomra olyan kérdést vet fel, hogy nem vezet jobb eredményre, ha ennyiért inkább jobb (ennyivel drágább) eszközt vesz az ember?![]()
próbálgatni kellene, ahhoz meg már nem sok kedvem van. Már nem izgat - sőt inkább zavar - a kütyüzés mostanában - lehet megöregedtem?
Kieg: Nem véletlenül agyalok egyre inkább az egydobozos (vagy minél kevesebb dobozos) kiépítésen, de ott se találtam még egyértelmű választ az általam reálisan elfogadható árkategóriában.
Fiio M15s (vagy M17) DAP akkuról --- Kácsa ezüst 4,4mm Pentaconn/XLR adapter ----- 4m-es XLR kábel ----- aktív hangsugárzók.
Nem kell drága táp kábel az elektronikákhoz, a wifit streameléshez használva galvanikuan izolált a hálózat, full szimmetrkus
a jelútvonal az aktív hangsugárzóig (a nagyobbik kiállítandó aktív hangsugárzónk belül is full szimmetrikus).
Megy így a Tidal, Apple Music, Spotify, a DAP-ok Roon Brdige módot is tudnak. Kb 12 órát mennek el egy akku töltéssel, DAC/előfok módban. Van 64 GB belső tár, tud SD kártyát is olvasni, az USB C csatlozón akár külső háttértárat is lehet csatlakoztatni, vagy egy számítógéppel is használható USB-s DAC-ként.
Jobban belegondolva ettől nem nagyon kell több, ott ahol a stream, file az elsődleges forrás.
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 945
Streamer - Preamp egyben es hozza aktiv hangfal. Ennel egyeszerubb nincs. :) En is ilyesmin gondolkodom csak nekem ott van a filmezes is ezert kell egyenlore a pc.mishow írta: ↑2024.10.16., szer. 08:44Dehogynem! A kérdés bennem is ott van, csak nem tudom a választAlex_Aston írta: ↑2024.10.16., szer. 08:34Ez azért számomra olyan kérdést vet fel, hogy nem vezet jobb eredményre, ha ennyiért inkább jobb (ennyivel drágább) eszközt vesz az ember?![]()
próbálgatni kellene, ahhoz meg már nem sok kedvem van. Már nem izgat - sőt inkább zavar - a kütyüzés mostanában - lehet megöregedtem?
Kieg: Nem véletlenül agyalok egyre inkább az egydobozos (vagy minél kevesebb dobozos) kiépítésen, de ott se találtam még egyértelmű választ az általam reálisan elfogadható árkategóriában.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2649
Dehogynem! A kérdés bennem is ott van, csak nem tudom a választAlex_Aston írta: ↑2024.10.16., szer. 08:34Ez azért számomra olyan kérdést vet fel, hogy nem vezet jobb eredményre, ha ennyiért inkább jobb (ennyivel drágább) eszközt vesz az ember?![]()
- mishow
- V.I.P.

Csak futóműről beszéltem és csak a példa kedvéért (megjegyzem, nekem is inkább csak futóműnek BestBuy a wiim, de erről ennyit, mert ez ugye nem a streamer topic). Inkább az volt a hsz-em lényege, hogy sokszor a kiszolgálás mennyit tud számítani. Egyébként ját az agyam, de a chifit igazán nem ismerem, max annyi tippem lenne, hogy a régebbi, PCM vagy WM chipes, nevesebb használt cuccok közt lehetne esetleg érdemes szétnézned
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3979
Ez azért számomra olyan kérdést vet fel, hogy nem vezet jobb eredményre, ha ennyiért inkább jobb (ennyivel drágább) eszközt vesz az ember?
Csak a Marantz! :-D
Az itteni rajongás után nekem a pro plus hanga is nagy csalódás volt.
Nem sokára lesz nálam egy ilyen kipróbálásra. NIncs benne DAC.mishow írta: ↑2024.10.16., szer. 08:02Ugyanezt a jelenséget a Wiim PRO streamernél tapasztaltam. Volt olyan szett, amikor a táp + kábelek a készülék árának háromszorosát (!) is elérték - és működött! Hozzáteszem, csak akkor, ha futóműnek használtam, mert a saját dacjával már elmaradt a csoda. Csak azért mondom, hogy forráskészülék esetén is működhet a dolog, de sajnos pont ez tesz a chifit olyan kiszámíthatatlanná.fülelek írta: ↑2024.10.15., kedd 19:26Vannak 100e környékén is igen kitűnő dacok, csak ki kell szolgálni őket rendes hálózati és egyéb kábelekkel, ami adott esetben akár többe is kerülhetnek a dacnál ....
A legnagyobb probléma, hogy ezt nehéz elhinni, még akkor is, amikor saját füleddel hallgatod ... forrásoknál már más a helyzet, itt igen ritkán van mérsékelt árú gyöngyszem.
https://www.fiio.com/sr11
Kb 50e Ft körül lesz a bruttó ára. Számos Fiio terméket kipróbálva az elmúlt két évben, sokat várok ettől az új streamertől.
Talán csak az USB C tápcsatlakozó ami zavaró rajta de egyebekben sokaknak lehet ideális, főképpen a Roon felhasználók számára. Bónusz, hogy a Fiio eszközök wifije nagyon stabil, ha valaki optikai kábelezés helyett wifivel szeretné galvanikusan izolálni az ethernet hálózatát és a Roon Core-hoz csatlakozni, akkor az üzembiztosan működik egy sima átlagos telekomos router wifijével is, akár DSD512 mintavételezéssel is.
- mishow
- V.I.P.

Ugyanezt a jelenséget a Wiim PRO streamernél tapasztaltam. Volt olyan szett, amikor a táp + kábelek a készülék árának háromszorosát (!) is elérték - és működött! Hozzáteszem, csak akkor, ha futóműnek használtam, mert a saját dacjával már elmaradt a csoda. Csak azért mondom, hogy forráskészülék esetén is működhet a dolog, de sajnos pont ez tesz a chifit olyan kiszámíthatatlanná.fülelek írta: ↑2024.10.15., kedd 19:26Vannak 100e környékén is igen kitűnő dacok, csak ki kell szolgálni őket rendes hálózati és egyéb kábelekkel, ami adott esetben akár többe is kerülhetnek a dacnál ....
A legnagyobb probléma, hogy ezt nehéz elhinni, még akkor is, amikor saját füleddel hallgatod ... forrásoknál már más a helyzet, itt igen ritkán van mérsékelt árú gyöngyszem.
Köszi! Tippek?fülelek írta: ↑2024.10.15., kedd 19:26Vannak 100e környékén is igen kitűnő dacok, csak ki kell szolgálni őket rendes hálózati és egyéb kábelekkel, ami adott esetben akár többe is kerülhetnek a dacnál, de nem feltétlenül. Némelyik chifi dachoz kell egy kis tuning, de olyan is van, amihez nem.
A legnagyobb probléma, hogy ezt nehéz elhinni, még akkor is, amikor saját füleddel hallgatod. (öreg bácsi meg a zsiráf az állatkertben) Erősítőknél, forrásoknál már más a helyzet, itt igen ritkán van mérsékelt árú gyöngyszem.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5317
Vannak 100e környékén is igen kitűnő dacok, csak ki kell szolgálni őket rendes hálózati és egyéb kábelekkel, ami adott esetben akár többe is kerülhetnek a dacnál, de nem feltétlenül. Némelyik chifi dachoz kell egy kis tuning, de olyan is van, amihez nem.
A legnagyobb probléma, hogy ezt nehéz elhinni, még akkor is, amikor saját füleddel hallgatod. (öreg bácsi meg a zsiráf az állatkertben) Erősítőknél, forrásoknál már más a helyzet, itt igen ritkán van mérsékelt árú gyöngyszem.
Nem mondtam, hogy csak kínai érdekel... De a válaszod elmond valamit, ami már a jelen. Nemigen van már más a megfizethetőbb ársávban, csak a kínaiak. Meg a Schiit. Meg még elkapható az Arcam.
Mindegy, az a lényeg, ha utána karok járni be kell mennem a HRT-vel a muzixba. Gondolom.
- mishow
- V.I.P.

... vagy mindkettő + a korrekt válaszhoz nem csak a HRT-ket kellene ismerni, hanem a mai, főleg chi-fi kínálatot is. Valószínűleg ezek között a halmazok között lehet túl kicsi az átfedés
Nem gondoltam, hogy ilyen kevesen ismerik a HRT-ket... Úgy látszik 8-10 év alatt volt egy generációváltás itt is.
Nem jó, a lényeg az lenne, hogy usb-n kívül legyen optikai és koax bemenet. A hrt nem megy, az csak minőség mérce.
Volt nekem is, szerettem nagyon!
Kérdés, mi a forráskészülék? Titkos filléres tipp: Ifi Go Link.
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk DA - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2
Érdemes.Lali-213 írta: ↑2024.10.09., szer. 19:58Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni, hátha van személyes talapasztalat. Felkeltette az érdeklődésemet a FiiO KA11-LT mobil DAC. Apple Music-kal használnám egy Apple telefonnal és egy Audio-Technica ATH-SR50BT fejhallgatóval.
Érdemes pénzt áldozni ilyen eszközre? Lenne esetleg ajánlott alternatíva?
Köszönöm.
Meglepően jó hangú kombó ez így. Ha a fejhallgató drótos és nem bluetooth.
Hali, mi az a kategória ami hozza gy HRT Music Streamer szintjét? A koporsóét. Csak kíváncsiskodom...