De.....kasumi írta: ↑2024.10.21., hétf. 18:33Ez elgondolkodtatott... Vajon nem valahol itt van a már sokak által és sokféle módon keresett kutya elásva?![]()
youtu.be/bHIhgxav9LY

Aztán lehet hallgatózni.....

De.....kasumi írta: ↑2024.10.21., hétf. 18:33Ez elgondolkodtatott... Vajon nem valahol itt van a már sokak által és sokféle módon keresett kutya elásva?![]()
youtu.be/bHIhgxav9LY
Igen, de ott a jupiter rezfolias kondi is jo lett, pedig nagyon nem az. Azt nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a 3-4kHz-ig menő Altec tölcsér az nem igazán alkalmas az ilyen dolgok tesztelésére.
Most épp nincs, majd szerintem novemberben lesz. Hát hogy jó vagy nem jó, erre itt így nehéz válaszolni részemről. Én azt használom egy ideje. Próbálták páran, legutóbb @kaef2, az expón ők azzal demóztak, facebookon írt is róla egy jellemzést, a saját oldalán most is fenn van.Rock60 írta: ↑2024.10.16., szer. 12:25Mi van a saját ezüst drótoddal, amit teflonba, vagy pamutba húzol ?revox írta: ↑2024.10.16., szer. 10:53én is azt nézegetem,de rájöttem, van 0,2 is és 0,5 is... ez megint fejvakarós kicsit... azt azért megfigyeltem,ahol elég a vékony egyeres és az átmőré csökken, finomodik a hang. persze, nagy tapasztalat nincs,de pl a 47Lab drótoknál így van. aztán,hogy egy 0,2-es drótot mennyi idő alatt szaggatok meg,ha nem figyelek, az más tészta![]()
Az gondolom jó...
Nincsen raktárodon ?
A 0.2 - t nagyon vékonynak találom.
Mi van a saját ezüst drótoddal, amit teflonba, vagy pamutba húzol ?revox írta: ↑2024.10.16., szer. 10:53én is azt nézegetem,de rájöttem, van 0,2 is és 0,5 is... ez megint fejvakarós kicsit... azt azért megfigyeltem,ahol elég a vékony egyeres és az átmőré csökken, finomodik a hang. persze, nagy tapasztalat nincs,de pl a 47Lab drótoknál így van. aztán,hogy egy 0,2-es drótot mennyi idő alatt szaggatok meg,ha nem figyelek, az más tészta![]()
van ilyen félelmem, de most nagyon nincs már lóvém és van mire költeniSoundMania írta: ↑2024.10.16., szer. 10:51
Csak a szupermagasra, elég lehet a mundorf, de ha teljes szinergiára is vágysz, úgysem ússzátok meg spz nélkül! És van benne 4 érpár.... És lehet hogy az elég lenne a hangszórótól tovább vezetve is. Akkor pedig még túl hosszú sem kell. Nem olcsó még így sem, de szerintem te sem találsz jobbat, csak rosszabbat.
én is azt nézegetem,de rájöttem, van 0,2 is és 0,5 is... ez megint fejvakarós kicsit... azt azért megfigyeltem,ahol elég a vékony egyeres és az átmőré csökken, finomodik a hang. persze, nagy tapasztalat nincs,de pl a 47Lab drótoknál így van. aztán,hogy egy 0,2-es drótot mennyi idő alatt szaggatok meg,ha nem figyelek, az más tészta
Csak a szupermagasra, elég lehet a mundorf, de ha teljes szinergiára is vágysz, úgysem ússzátok meg spz nélkül! És van benne 4 érpár.... És lehet hogy az elég lenne a hangszórótól tovább vezetve is. Akkor pedig még túl hosszú sem kell. Nem olcsó még így sem, de szerintem te sem találsz jobbat, csak rosszabbat.revox írta: ↑2024.10.16., szer. 10:38na,tessék, teljes "service"sutemenyx írta: ↑2024.10.16., szer. 10:26A hificollective-en lévő többi ezüst:
- Jupiter: én nem próbáltam, de ismerös probalgatta, amikor ez téma volt es probalgattuk a kulonfele ezustoket. Azt mondta nem az igazi, ott sincs tónusgazdagság
- Duelund: túl tompa -szerintem az asvanyi olaj miatt-, jobban hasonlít egy rézkábelre, bármeddig is járatod. Viszont az tény, hogy a közepe nagyon nagy tömegű és tónusgazdag
-HGC: Kuka. Idegesítő, torz hang.
-Neotech SOCT: Elsőre megnyerő, végtelenül részletes és nagyon nyitott hang, de aztán 3nap után nemtudod miert nincs kedved zenet hallgatni. Sajna elcseszi a flow-t.![]()
ezt szeretem![]()
![]()
![]()
persze, csak azt erősíti bennem, hogy hagyjuk a fenébe![]()
az asszony lottózik, van remény
![]()
na,tessék, teljes "service"sutemenyx írta: ↑2024.10.16., szer. 10:26A hificollective-en lévő többi ezüst:
- Jupiter: én nem próbáltam, de ismerös probalgatta, amikor ez téma volt es probalgattuk a kulonfele ezustoket. Azt mondta nem az igazi, ott sincs tónusgazdagság
- Duelund: túl tompa -szerintem az asvanyi olaj miatt-, jobban hasonlít egy rézkábelre, bármeddig is járatod. Viszont az tény, hogy a közepe nagyon nagy tömegű és tónusgazdag
-HGC: Kuka. Idegesítő, torz hang.
-Neotech SOCT: Elsőre megnyerő, végtelenül részletes és nagyon nyitott hang, de aztán 3nap után nemtudod miert nincs kedved zenet hallgatni. Sajna elcseszi a flow-t.
Köszi, kb ezt vártamsutemenyx írta: ↑2024.10.16., szer. 10:14
Az spz biztosan jó, de nem biztos, hogy ide annyiért, stb..
Hát látatlanban biztosan nen vennék kínai ezüstöt. Előbb vennék ugyanebből egy interconnectet, aztán ha jó, akkor lehet mást is.
A Mundorf az nem olyan rossz, hallgatható dolog hosszútávon is, jó ritmusú, jó dinamikával, de egy kicsit látványpékség jelleggel. Nem egy Kondo/Audio Note UK jellegű, szép hangú és természetes arányú dolog, hanem inkább kicsit rájátszik a sávszélekre, a középtartomány kárára, valódi felbontása/tónusgazdagsága kisebb, mint lehetne, de amugy supertweeterhez a nyíltsága miatt lehet, hogy jó.
Ami közelebb áll a Kondo vonalhoz az az Audio Note UK által gyártott belső kábel, ami hificollective-en kapható is, de az meg egy kicsit túl romantikus, túl gömbölyű, supertweeterhez kevésbé való szerintem.
Az spz biztosan jó, de nem biztos, hogy ide annyiért, stb..revox írta: ↑2024.10.16., szer. 09:03Süti!sutemenyx írta: ↑2024.10.15., kedd 23:52ELEX-nek: Igen, a WBT-0110Ag az már a nextgen rendszerű ezüst. Mondjuk más tipust már nem is kapni azt hiszem, csak nextgent.
https://www.hificollective.co.uk/phono_ ... ature.html
Ennél van még drágább dugójuk, de ha jól értelmeztem, akkor az csak annyi, hogy a teljes test is fémből van belül, a contact pinek ugyanazok. Én meg nem akartam orrnehéz kábeleket.
ha már itt drótozunk... Ezt ismered? vagy bárki ismeri? supertweeterhez keresek valami vékony ezüstöt, de nagy lóvét nem akarok beleölni, ksl spz szétvágásán agyalunk (persze,ahhoz előbb venni kellene) de szétvégjuk aztán ha xar, elbaxtunk párszázezret(ja, a végfokról akarom kivezetni, nem a hansgzórótól. az meg hosszal jár
de lehet próbát tennék valami nagyon vékony egyeressel is. persze, ezüst. tipp? (a mundorf célba van véve, de azon nem is tudok kiigazodni, mert hol 0,5-nek írják, hol 0,2-nek)
https://www.ebay.com/itm/115866662396?_ ... fresh=true
Süti!sutemenyx írta: ↑2024.10.15., kedd 23:52ELEX-nek: Igen, a WBT-0110Ag az már a nextgen rendszerű ezüst. Mondjuk más tipust már nem is kapni azt hiszem, csak nextgent.
https://www.hificollective.co.uk/phono_ ... ature.html
Ennél van még drágább dugójuk, de ha jól értelmeztem, akkor az csak annyi, hogy a teljes test is fémből van belül, a contact pinek ugyanazok. Én meg nem akartam orrnehéz kábeleket.
fene tudja. nekem a P mindenhez jól passzol. bár nagyjából minden japcsi. de a 47Labokkal is finoman, de cuppanósan ileszkedik. Hangkarokkal is, vagy az Avantgard erősítővel. de a Quad CD-vel is. De biztos vannak eltérések aljzatban is. meg tuti vannak elméletek. hogy szorosan illeszkedjen (bár ez szerintem nem jó. ami szorul, az feszül és a hifi az elektronika mellett mechanika is). Mindegy... Vegyél eichmannt. ha láttad, Elex odaírta, hogy le ne szedjem. nem akaromRock60 írta: ↑2024.10.15., kedd 20:32Nyilván, semmi sem egyforma a világon, de ez a Kondo-nál nagyon feltűnő, legalább is nálam...MrCollector írta: ↑2024.10.15., kedd 20:13
Az RCA aljzatok és dugók között van eltérés méretben. Nem véletlenül találták ki a szorítható kivitelt.
Volt ellenpélda is. Volt nálam próbára egy szorítós dugójú digit kábel, az meg úgy rászorult mind a két végén az eszközökre - rászorítás nélkűl - hogy alig bírtam kicibálni.
Nagyon szépen ráment, kihúzni meg alig lehetett...![]()
Nagyon maradni akart...![]()
szerintem ez az. valamikor csak 800Ft volt, de mennek az árak. ha nincs bedugva. levegőn hamar el tud feketedni. de szódabikrabónába beletettem, szép fényes lett. Jelenleg egy drótomon van ilyen, de teljesen rendben van. Optikailag még hasonlít is a kisebb AN dugóra.zizi8003 írta: ↑2024.10.15., kedd 17:37"de nemigazán érzek nagy difit a P és a kácsás 2ezer forintos ezüstözött között"
namost itt álljunk meg egy szóra :-) ha valahol, akkor nálad azokon a tölcséreken minden apró szrságnak elő kellene jönnie :-)
ez persze sok mindent jelenthet és akár vissza is igazolhatja Soundmania fórumtárs korábbi pozitív megjegyzéseit a kácsás dugaszról