Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1374

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Ja, igen...
A hűtőszekrényt hiába símogattam és a zümmögésében sem véltem felfedezni különbséget, :D így annak dugóját - és minden másét - is evvel a módszerrel pozicionáltam. Érdemes.

Rock60
Őslakos
Őslakos

GTomi írta:
2024.10.21., hétf. 20:31
A kérdésem az lenne: ha van egy készülék, aminek fix a tápzsinórja , hogyan tudom megállapítani, hogy jól dugtam-e , a fázisnak megfelelően.
Anno arra emlékszem, hogyha a hangfalról leválik a zene, akkor jó, ha nem, akkor fordítani kell.

Illetve egy tápegység csatlakozásánál is így van-e vagy más módszer is?
Jók Long módszerei is, van egy harmadik, talán egyszerűbb is.
Digitális voltmérővel is meg lehet állapítani, úgy, hogy a bekapcsolt készülék valamelyik fémtiszta részéhez, csavarjához, vagy az RCA aljzat külső részéhez nyomjuk a mérőműszer hegyét.
/ Nem kell a multiméter madzagjaival bíbelődni./
Különböző dugvilla állásnál eltérő mértékű feszültséget mérhetünk.
Amikor kisebb feszültséget mutat a műszer, az akkor választott dugó pozíció a helyes.
( 500 - 1500 Ft - ért sok helyen beszerezhető ez a digitális fázisceruza/voltmérő. )

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Hozzászólás Szerző: GTomi »

hodyka írta:
2024.10.22., kedd 05:12
GTomi írta:
A kérdésem az lenne: ha van egy készülék, aminek fix a tápzsinórja , hogyan tudom megállapítani, hogy jól dugtam-e , a fázisnak megfelelően.
Anno arra emlékszem, hogyha a hangfalról leválik a zene, akkor jó, ha nem, akkor fordítani kell.

https://longkft.hu/audioblog/long-osven ... zavarai-3/
Köszi! a bizsergéses dolgot el is felejtettem, hogy így is lehet.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: hodyka »

GTomi írta:

https://longkft.hu/audioblog/long-osven ... zavarai-3/
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

pantera
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: pantera »

kasumi írta:
2024.10.21., hétf. 18:33
Ez elgondolkodtatott... Vajon nem valahol itt van a már sokak által és sokféle módon keresett kutya elásva? gondolkodik.gif

youtu.be/bHIhgxav9LY
De..... :rolleyes: Készíteni kell 3 egyforma hosszúságú hangszóró kábel párt, ugyanabból az egyeres tömör vezetőből. Az egyiken semmilyen szigetelés ne legyen (NAGYON óvatosan kezelendő! Kb.10 cm-emként egymástól 1-2 cm távolságban kilyukasztott hullámpapír darabkákon átfűzni a drótokat hogy össze ne érjenek), a második pamut csőbe legyen húzva, a harmadikon meg legyen műanyag szigetelés). A kísérletet -anyagi okokból- célszerű lecsupaszított (az első két esetben) "mezei" MCU villanydróttal elvégezni, a harmadik esetben rajtahagyni a gyári műanyag szigetelést.
Aztán lehet hallgatózni..... ;) (nem az abszolút értelemben vett minőséget, hanem a 3 közötti különbséget)

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Ez elgondolkodtatott... Vajon nem valahol itt van a már sokak által és sokféle módon keresett kutya elásva? gondolkodik.gif

youtu.be/bHIhgxav9LY
Újratervezés

Rock60
Őslakos
Őslakos

Rock60 írta:
2024.10.15., kedd 20:36
Van valakinek tapasztalata a Telos Quantum X2 biztosítékokkal ? :quetionmark:
Senki ?

Rock60
Őslakos
Őslakos

arzachel írta:
2024.10.17., csüt. 12:30
A Jupiter 1mm ezüstöt meg egy Philips OTL erősítővel és egy 800 Ohmos 30cm-es Philips szélessávú hangszóróval próbáltuk. Nekünk jól szólt.
Az sem mindegy, hogy mihez képest jó és mennyiért ... gondolkodik.gif

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: arzachel »

A Jupiter rézfóliás több helyen jól szerepelt.Nálam a Quad ESL falakon az OTL erősítőkkel nekem jó. :rolleyes: A Jupiter 1mm ezüstöt meg egy Philips OTL erősítővel és egy 800 Ohmos 30cm-es Philips szélessávú hangszóróval próbáltuk.Nekünk jól szólt.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2876
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

arzachel írta:
2024.10.16., szer. 12:48
Egy jó barátomnál 1 mm-es Jupiter ezüstöt kötöttünk be elég sok helyre.Nekünk tetszett az eredmény. :D
Igen, de ott a jupiter rezfolias kondi is jo lett, pedig nagyon nem az. Azt nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a 3-4kHz-ig menő Altec tölcsér az nem igazán alkalmas az ilyen dolgok tesztelésére.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2024.10.16., szer. 12:25
revox írta:
2024.10.16., szer. 10:53
sutemenyx írta:
2024.10.16., szer. 10:40
Ha csak a hificollective és a kácsa valasztéka, plusz a viborg és az spz közül válogatnék, akkor a mundorfot tenném be.
én is azt nézegetem,de rájöttem, van 0,2 is és 0,5 is... ez megint fejvakarós kicsit... azt azért megfigyeltem,ahol elég a vékony egyeres és az átmőré csökken, finomodik a hang. persze, nagy tapasztalat nincs,de pl a 47Lab drótoknál így van. aztán,hogy egy 0,2-es drótot mennyi idő alatt szaggatok meg,ha nem figyelek, az más tészta :D
Mi van a saját ezüst drótoddal, amit teflonba, vagy pamutba húzol ?
Az gondolom jó...
Nincsen raktárodon ?

A 0.2 - t nagyon vékonynak találom.
Most épp nincs, majd szerintem novemberben lesz. Hát hogy jó vagy nem jó, erre itt így nehéz válaszolni részemről. Én azt használom egy ideje. Próbálták páran, legutóbb @kaef2, az expón ők azzal demóztak, facebookon írt is róla egy jellemzést, a saját oldalán most is fenn van.

0.2mm tényleg nem sok, sőt nagyon sérülékeny is, de amúgy supertweeterhez jó lehet.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

arzachel
V.I.P.
V.I.P.

Egy jó barátomnál 1 mm-es Jupiter ezüstöt kötöttünk be elég sok helyre.Nekünk tetszett az eredmény. :D
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Rock60
Őslakos
Őslakos

revox írta:
2024.10.16., szer. 10:53
sutemenyx írta:
Ha csak a hificollective és a kácsa valasztéka, plusz a viborg és az spz közül válogatnék, akkor a mundorfot tenném be.
én is azt nézegetem,de rájöttem, van 0,2 is és 0,5 is... ez megint fejvakarós kicsit... azt azért megfigyeltem,ahol elég a vékony egyeres és az átmőré csökken, finomodik a hang. persze, nagy tapasztalat nincs,de pl a 47Lab drótoknál így van. aztán,hogy egy 0,2-es drótot mennyi idő alatt szaggatok meg,ha nem figyelek, az más tészta :D
Mi van a saját ezüst drótoddal, amit teflonba, vagy pamutba húzol ?
Az gondolom jó...
Nincsen raktárodon ?

A 0.2 - t nagyon vékonynak találom.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4358
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

SoundMania írta:
2024.10.16., szer. 10:51

Csak a szupermagasra, elég lehet a mundorf, de ha teljes szinergiára is vágysz, úgysem ússzátok meg spz nélkül! És van benne 4 érpár.... És lehet hogy az elég lenne a hangszórótól tovább vezetve is. Akkor pedig még túl hosszú sem kell. Nem olcsó még így sem, de szerintem te sem találsz jobbat, csak rosszabbat.
van ilyen félelmem, de most nagyon nincs már lóvém és van mire költeni :D de ismerem magam, másnem a lelki béke miatt egyszer,majd,valamikor spz lesz. annyiból jó,hogy haverral ketten vagyunk és egy szál spz-ben lesz 8 belső szál,tudunk felezni. de egyelőre ez odébb van
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

sutemenyx írta:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1215

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

revox írta:
2024.10.16., szer. 10:38
sutemenyx írta:
2024.10.16., szer. 10:26
A hificollective-en lévő többi ezüst:

- Jupiter: én nem próbáltam, de ismerös probalgatta, amikor ez téma volt es probalgattuk a kulonfele ezustoket. Azt mondta nem az igazi, ott sincs tónusgazdagság
- Duelund: túl tompa -szerintem az asvanyi olaj miatt-, jobban hasonlít egy rézkábelre, bármeddig is járatod. Viszont az tény, hogy a közepe nagyon nagy tömegű és tónusgazdag
-HGC: Kuka. Idegesítő, torz hang.
-Neotech SOCT: Elsőre megnyerő, végtelenül részletes és nagyon nyitott hang, de aztán 3nap után nemtudod miert nincs kedved zenet hallgatni. Sajna elcseszi a flow-t.
na,tessék, teljes "service" :rolleyes:

ezt szeretem :tutiok: :tutiok: :tutiok:

persze, csak azt erősíti bennem, hogy hagyjuk a fenébe :D :smile51: az asszony lottózik, van remény :D
Csak a szupermagasra, elég lehet a mundorf, de ha teljes szinergiára is vágysz, úgysem ússzátok meg spz nélkül! És van benne 4 érpár.... És lehet hogy az elég lenne a hangszórótól tovább vezetve is. Akkor pedig még túl hosszú sem kell. Nem olcsó még így sem, de szerintem te sem találsz jobbat, csak rosszabbat.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

sutemenyx írta:
2024.10.16., szer. 10:26

- Jupiter: én nem próbáltam, de ismerös probalgatta, amikor ez téma volt es probalgattuk a kulonfele ezustoket. Azt mondta nem az igazi, ott sincs tónusgazdagság
- Duelund: túl tompa -szerintem az asvanyi olaj miatt-, jobban hasonlít egy rézkábelre, bármeddig is járatod. Viszont az tény, hogy a közepe nagyon nagy tömegű és tónusgazdag
-Neotech SOCT: Elsőre megnyerő, végtelenül részletes és nagyon nyitott hang, de aztán 3nap után nemtudod miert nincs kedved zenet hallgatni. Sajna elcseszi a flow-t.
na,tessék, teljes "service" :rolleyes:

ezt szeretem :tutiok: :tutiok: :tutiok:

persze, csak azt erősíti bennem, hogy hagyjuk a fenébe :D :smile51: az asszony lottózik, van remény :D
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

sutemenyx írta:
2024.10.16., szer. 10:14

Az spz biztosan jó, de nem biztos, hogy ide annyiért, stb..
Hát látatlanban biztosan nen vennék kínai ezüstöt. Előbb vennék ugyanebből egy interconnectet, aztán ha jó, akkor lehet mást is.
A Mundorf az nem olyan rossz, hallgatható dolog hosszútávon is, jó ritmusú, jó dinamikával, de egy kicsit látványpékség jelleggel. Nem egy Kondo/Audio Note UK jellegű, szép hangú és természetes arányú dolog, hanem inkább kicsit rájátszik a sávszélekre, a középtartomány kárára, valódi felbontása/tónusgazdagsága kisebb, mint lehetne, de amugy supertweeterhez a nyíltsága miatt lehet, hogy jó.
Ami közelebb áll a Kondo vonalhoz az az Audio Note UK által gyártott belső kábel, ami hificollective-en kapható is, de az meg egy kicsit túl romantikus, túl gömbölyű, supertweeterhez kevésbé való szerintem.
Köszi, kb ezt vártam :tutiok: már így leírva... Néztem én is közben a collective-t, elég tág ott is a játszótér (Jupiter, Duelund, de ha jól rakom össze, a kácsának is van ezüstje), itt indul az be,amit kerülni szoktam a kísérletezgetést :D De lehet kérek Tompitól (TMP Audio) Mundorfot, csak rövidet,amivel a hangszóróktól átveszem a delejt és ha jó az irány, akkor lehet teljes hosszt venni. Rövid, AN qssc-vel ezt kipróbáltam, ott jó az irány,de fent mintha lenne egy kis zártság a hangban. De az fix, hogy az ezüst egyensúly azzal volt meg legjobban eddig. Csak az kb 35cm, nem tudom a twetert oda tenni,ahova kellene, hogy jól együttdolgozzon a kürtökkel és okoz némi zavart így a sztereóban.

gyenge idegzetűek ne figyeljenek most ide: verjem bele az egész hifibe, azt, amire gondolok :D baromira unom ezt a xarakodást és a kényelemnek magas ára van (pl spz) :D tiszteletem azok előtt, akik sokéve keresik a megoldást és van türelmük kísérletezni :smile53:
halfnote.hu

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

revox írta:
2024.10.16., szer. 09:03
sutemenyx írta:
2024.10.15., kedd 23:52
ELEX-nek: Igen, a WBT-0110Ag az már a nextgen rendszerű ezüst. Mondjuk más tipust már nem is kapni azt hiszem, csak nextgent.

https://www.hificollective.co.uk/phono_ ... ature.html

Ennél van még drágább dugójuk, de ha jól értelmeztem, akkor az csak annyi, hogy a teljes test is fémből van belül, a contact pinek ugyanazok. Én meg nem akartam orrnehéz kábeleket.
Süti!

ha már itt drótozunk... Ezt ismered? vagy bárki ismeri? supertweeterhez keresek valami vékony ezüstöt, de nagy lóvét nem akarok beleölni, ksl spz szétvágásán agyalunk (persze,ahhoz előbb venni kellene) de szétvégjuk aztán ha xar, elbaxtunk párszázezret :D (ja, a végfokról akarom kivezetni, nem a hansgzórótól. az meg hosszal jár

de lehet próbát tennék valami nagyon vékony egyeressel is. persze, ezüst. tipp? (a mundorf célba van véve, de azon nem is tudok kiigazodni, mert hol 0,5-nek írják, hol 0,2-nek)

https://www.ebay.com/itm/115866662396?_ ... fresh=true
Az spz biztosan jó, de nem biztos, hogy ide annyiért, stb..
Hát látatlanban biztosan nen vennék kínai ezüstöt. Előbb vennék ugyanebből egy interconnectet, aztán ha jó, akkor lehet mást is.
A Mundorf az nem olyan rossz, hallgatható dolog hosszútávon is, jó ritmusú, jó dinamikával, de egy kicsit látványpékség jelleggel. Nem egy Kondo/Audio Note UK jellegű, szép hangú és természetes arányú dolog, hanem inkább kicsit rájátszik a sávszélekre, a középtartomány kárára, valódi felbontása/tónusgazdagsága kisebb, mint lehetne, de amugy supertweeterhez a nyíltsága miatt lehet, hogy jó.
Ami közelebb áll a Kondo vonalhoz az az Audio Note UK által gyártott belső kábel, ami hificollective-en kapható is, de az meg egy kicsit túl romantikus, túl gömbölyű, supertweeterhez kevésbé való szerintem.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

sutemenyx írta:
2024.10.15., kedd 23:52
ELEX-nek: Igen, a WBT-0110Ag az már a nextgen rendszerű ezüst. Mondjuk más tipust már nem is kapni azt hiszem, csak nextgent.

https://www.hificollective.co.uk/phono_ ... ature.html

Ennél van még drágább dugójuk, de ha jól értelmeztem, akkor az csak annyi, hogy a teljes test is fémből van belül, a contact pinek ugyanazok. Én meg nem akartam orrnehéz kábeleket.
Süti!

ha már itt drótozunk... Ezt ismered? vagy bárki ismeri? supertweeterhez keresek valami vékony ezüstöt, de nagy lóvét nem akarok beleölni, ksl spz szétvágásán agyalunk (persze,ahhoz előbb venni kellene) de szétvégjuk aztán ha xar, elbaxtunk párszázezret :D (ja, a végfokról akarom kivezetni, nem a hansgzórótól. az meg hosszal jár

de lehet próbát tennék valami nagyon vékony egyeressel is. persze, ezüst. tipp? (a mundorf célba van véve, de azon nem is tudok kiigazodni, mert hol 0,5-nek írják, hol 0,2-nek)

https://www.ebay.com/itm/115866662396?_ ... fresh=true
halfnote.hu

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1047

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Tudja valaki, hogy Lumin A1-tap osszekoto kabelt honnan tudnek beszerezni?

A koltozesnel elveszett.
koszi

arzachel
V.I.P.
V.I.P.

Sajnos ez végképpen eltünt.Már a használtakat is levadászták.

https://www.hificollective.co.uk/phono_ ... pline.html
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”