A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Az RCA aljzatok és dugók között van eltérés méretben. Nem véletlenül találták ki a szorítható kivitelt.
Nyilván, semmi sem egyforma a világon, de ez a Kondo-nál nagyon feltűnő, legalább is nálam...
Volt ellenpélda is. Volt nálam próbára egy szorítós dugójú digit kábel, az meg úgy rászorult mind a két végén az eszközökre - rászorítás nélkűl - hogy alig bírtam kicibálni.
Nagyon szépen ráment, kihúzni meg alig lehetett...
Nagyon maradni akart...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2024.10.15., kedd 20:44-kor.
A Kondo P dugót mindenki isteníti. nekem van még jópár egy zacskóba, meg a kondo LP-ken az van, de nemigazán érzek nagy difit a P és a kácsás 2ezer forintos ezüstözött között. Egy dolog miatt tartogatom, ha valami dróton nagyon szoros a dugó,lecserélem P-re, ami a Kondo erősítő, vagy a phono dugaljaival szépen passzol és ha ki-be kell dugdosni, ne azokon baxxa szét az aljzatot egy szoros dugasz.
Nem gondolom, hogy a P dugó annyira rossz lenne, csak nem kiemelkedően jó, van nála jobb...
Érdekes lenne egyszer meghallgatni az ezüst Kondo drótot egy ezüst - pl, Oyaide - dugóval.
Amit viszont mondott revox, az átmérőjével kapcsolatban, az egy kicsit megnyugtatott. El nem tudtam képzelni, hogy a rákban lehet, hogy egy nem agyonhasznált márkás dugó túl lazán jár az aljzatban...
Viszont, ha jól értem a Kondo elektronikákba tökéletesen passzol, tehát nem a Japcsik voltak hülyék, hogy nem tudták eltalálni, mekkora is legyen a dugó, hanem általában a Kondo termékek RCA csatlakozói pár századdal eltérnek a többitől.
/ Ezért szorul túlzottan az idegen márkájú dugó pl. a Kondo erősítőkben./
Az RCA aljzatok és dugók között van eltérés méretben. Nem véletlenül találták ki a szorítható kivitelt.
A Kondo P dugót mindenki isteníti. nekem van még jópár egy zacskóba, meg a kondo LP-ken az van, de nemigazán érzek nagy difit a P és a kácsás 2ezer forintos ezüstözött között. Egy dolog miatt tartogatom, ha valami dróton nagyon szoros a dugó,lecserélem P-re, ami a Kondo erősítő, vagy a phono dugaljaival szépen passzol és ha ki-be kell dugdosni, ne azokon baxxa szét az aljzatot egy szoros dugasz.
Nem gondolom, hogy a P dugó annyira rossz lenne, csak nem kiemelkedően jó, van nála jobb...
Érdekes lenne egyszer meghallgatni az ezüst Kondo drótot egy ezüst - pl, Oyaide - dugóval.
Amit viszont mondott revox, az átmérőjével kapcsolatban, az egy kicsit megnyugtatott. El nem tudtam képzelni, hogy a rákban lehet, hogy egy nem agyonhasznált márkás dugó túl lazán jár az aljzatban...
Viszont, ha jól értem a Kondo elektronikákba tökéletesen passzol, tehát nem a Japcsik voltak hülyék, hogy nem tudták eltalálni, mekkora is legyen a dugó, hanem általában a Kondo termékek RCA csatlakozói pár századdal eltérnek a többitől.
/ Ezért szorul túlzottan az idegen márkájú dugó pl. a Kondo erősítőkben./
Nem a P dugó rossz, hanem a kácsás jó. Legalábbis némelyik. Mindkettő nehéz. Így akkor tuti nem trendik.... :)
Volt olyan vz amin a wbt-ket le kellett dobni és kácsás került rá. Wbt-vel kb olyan volt a vz hangja mint egy vx, csak még rosszabb....
Pont Vikunya mondta, hogy Ő a P dugót nem tartja különösen jónak. Egyrészt nagy tömegű, ami kicsit szembe megy a mai elméletekkel, ami a jó dugót illeti, másrészt csak ezüstözött, szembe pl. a Oyaide RCA dugójával.
Ja, és laza, sz..ok is miatta, kis parafával feszítem meg a két dugó között, hogy magától ki ne essen...
Ahogy hallom, állítólag nem olyan nehéz jobb hangú dugót találni a P helyére, nem tudom, ki isteníti... Ha nem lenne olyan über - macera, én már lecseréltettem volna a VZ - n, már a lazasága miatt is, nemigen lesz már Kondo elektronikám...
nekem is van egy hangkarom,amin nem tudom lecserélni a dugót,mert nagyon vékony a vezeték, szerintem a karkábel megy végig az RCA dugókig. Szoros a dugó (de ez más. Eichmann, vagy micsoda, a műanyag szorul rajta már kezdek ráérezni,hogy lehet úgy kihúzni,hogy ne fájjon a dugaljnak ) de nem merem a P-t rátenni. Nálam mondjuk flottul csatlakozik (A P). úgy csúszik be,mintha olajozva lenne :)
eichmann, bár Ti jobban ismeritek. sokéve nem veszek dugót, általában szerelt drótjaim voltak
... Pl a Kondo P dugót mindenki isteníti. nekem van még jópár egy zacskóba, meg a kondo LP-ken az van, de nemigazán érzek nagy difit a P és a kácsás 2ezer forintos ezüstözött között. Egy dolog miatt tartogatom, ha valami dróton nagyon szoros a dugó,lecserélem P-re, ami a Kondo erősítő, vagy a phono dugaljaival szépen passzol és ha ki-be kell dugdosni, ne azokon baxxa szét az aljzatot egy szoros dugasz (felsérti,kilazítja).
Pont Vikunya mondta, hogy Ő a P dugót nem tartja különösen jónak. Egyrészt nagy tömegű, ami kicsit szembe megy a mai elméletekkel, ami a jó dugót illeti, másrészt csak ezüstözött, szembe pl. a Oyaide RCA dugójával.
Ja, és laza, sz..ok is miatta, kis parafával feszítem meg a két dugó között, hogy magától ki ne essen...
Ahogy hallom, állítólag nem olyan nehéz jobb hangú dugót találni a P helyére, nem tudom, ki isteníti... Ha nem lenne olyan über - macera, én már lecseréltettem volna a VZ - n, már a lazasága miatt is, nemigen lesz már Kondo elektronikám...
ja,az ilyen ócót én eleve forrasztom. kiszedem a tokból az érintkezőt,aztán nemoldhatóra szerelem csavarozni nyilván agylövés. de egy 20ezres drótra nem költök 50-et dugóra
Nyilván...
Vikunya mester nagy dugó-fan, de Ő is azt mondta, hogy nem biztos, hogy nekem érdemes a DIY drótjaimra jobb - Oyaide - dugókat tenni.
Mindegy, ha lesz időm, ki fogom próbálni, különben sose tudom meg.
A Quad Neotech kábelén lévő Viborgokkal - korábban Kácsa - kezdem a cserét, az az egység nagyon érzékeny a változásra....
Tulajdonképen azért halogattam, mert a Duelund DGA 12/16 kanócokból készített, font tápkábelre szántam őket, de ha arra teszem, akkor nem tudom megfülelni a dugók közötti különbséget...
Nehéz a hifista élete...
Ha nem jön be, legfeljebb lesz pár eladó 004 - es IEC dugóm...
én húztam egy határvonalat és ez az. van így is elég változó a rendszerben, amin törhetem a fejem. egyelőre a dugók nagyon messze vannak ettől. ráadásul, pl a Kondo P dugót mindenki isteníti. nekem van még jópár egy zacskóba, meg a kondo LP-ken az van, de nemigazán érzek nagy difit a P és a kácsás 2ezer forintos ezüstözött között. Egy dolog miatt tartogatom, ha valami dróton nagyon szoros a dugó,lecserélem P-re, ami a Kondo erősítő, vagy a phono dugaljaival szépen passzol és ha ki-be kell dugdosni, ne azokon baxxa szét az aljzatot egy szoros dugasz (felsérti,kilazítja).
megelőzöm a kérdést,miért kell ki-be dugdosni
pl a 3 hangkarból mindig egy van bedugva a phonoba, de mindnek van saját kábele. De az erősítőből,ha nagyon ki akarom maxolni, kihúzok minden fölös dugót,csak az van bedugva,ami szól is. minden bedugott kábel viszi a rendszer hangját valamerre. De ez főleg az MM-el szerelt lemezjátszóra igaz,amit a full ezüstkábel-rengetegbe rézdróttal kötök be. Az tud zavart kelteni, ha be van dugva.
ja,az ilyen ócót én eleve forrasztom. kiszedem a tokból az érintkezőt,aztán nemoldhatóra szerelem csavarozni nyilván agylövés. de egy 20ezres drótra nem költök 50-et dugóra
Nyilván...
Vikunya mester nagy dugó-fan, de Ő is azt mondta, hogy nem biztos, hogy nekem érdemes a DIY drótjaimra jobb - Oyaide - dugókat tenni.
Mindegy, ha lesz időm, ki fogom próbálni, különben sose tudom meg.
A Quad Neotech kábelén lévő Viborgokkal - korábban Kácsa - kezdem a cserét, az az egység nagyon érzékeny a változásra....
Tulajdonképen azért halogattam, mert a Duelund DGA 12/16 kanócokból készített, font tápkábelre szántam őket, de ha arra teszem, akkor nem tudom megfülelni a dugók közötti különbséget...
Nehéz a hifista élete...
Ha nem jön be, legfeljebb lesz pár eladó 004 - es IEC dugóm...
Az az olcsó, ár/érték arányban rendben van, de eléggé korlátozott a befogadóképessége, ráadásul a kábelt rögzítő csavarok hajlamosak kitépni a menetet. Olcsó, de olyan is, csak szívás vele dolgozni.
A Neotech egyeressel pl. óriási sz..ás szerelni. Az egyeres drót végét szinte képtelenség a pici csavar alá bekunkorítani...
Nem is kínlódtam tovább a csavarral...
Úgy oldottam meg, hogy a kábel végére hajtottam egy 4 milliméteres kampót és azt forrasztottam be a kihajított csavar helyére.
Kis csavaró erő hatására nyikorog, nyekereg, elég nagy hulladék - áram átmegy rajta, de nem több...
Ha lesz időm, rászánom már magam, és ráküzdöm az Oyaide - ket, ott figyelnek a polcon már egy ideje...
Az az olcsó, ár/érték arányban rendben van, de eléggé korlátozott a befogadóképessége, ráadásul a kábelt rögzítő csavarok hajlamosak kitépni a menetet. Olcsó, de olyan is, csak szívás vele dolgozni.
A Neotech egyeressel pl. óriási sz..ás szerelni. Az egyeres drót végét szinte képtelenség a pici csavar alá bekunkorítani...
Nem is kínlódtam tovább a csavarral...
Úgy oldottam meg, hogy a kábel végére hajtottam egy 4 milliméteres kampót és azt forrasztottam be a kihajított csavar helyére.
Kis csavaró erő hatására nyikorog, nyekereg, elég nagy hulladék - áram átmegy rajta, de nem több...
Ha lesz időm, rászánom már magam, és ráküzdöm az Oyaide - ket, ott figyelnek a polcon már egy ideje...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2024.10.14., hétf. 17:33-kor.
Vagy csak nem néztél utána, de a silver is készül fröccsöntött dugóval szerelve
[/quote]
Ezek szerint van ilyen is, olyan is.
Délelőtt beszéltem a WW, az Oyaide és Telos forgalmazójával - Audio-Video Stream KFT - szóba került Voyager kábele is - amiből már csak 1 db. van.
Ő mondta, hogy az általa forgalmazott Silver és Platinum nem öntött dugós, hozzá már szerelt dugóval érkezik a gyártótól.
Ennél mélyebben tényleg nem kutakodtam a kérdés után...
Például ez már elég jó minőség: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/furute ... zulek-dugo
pont ezt akartam linkelni, nekem is ezt dobta hirtelen. ha burás a madzag,ezt illik rátenni.
de túl van ez néha tolva. nemrég adtam el a Tiglon legnagyobb tápdrótját, azon a két dugó > 400.000 Ft. A Kondo Avocadon meg csak 60ezer, mégis az Avocado jobb nálam. De! mivel a szubokhoz is kellett és nem volt két egyforma, ami tökéletesen ugyanúgy szólt volna, és persze a kisördög, a manók és a szellemek azt súgták, inkább vágjak ketté egyet, akkor az tuti ugyanaz a drót és így is tettem. De sóher voltak kiadni 120ezret 2 szett dugóra (úgy voltam vele,majd később lecserélem, ha jobban lesz pénzem), így bepróbáltam a 3-ezres kínait. láss csodát, az Avocado Avocado maradt. azóta is azok vannak rajta. Darai Gyuszival szereltettem, azt mondja,teljesen rendben vannak. Bár az fix, picit kényelmesebb a gyári, talán Furutechet szerelni, a kínait se volt ördöglakat és a nem túl vaskos Avocadok kényelmesen elfértek benne. (nagyon vastag kábel nem férne,az biztos)
Igen, ilyen is van, és passzolna(elférne) is a Technics hátuljába, de én ezt a dugót inkább nem ajálanám, ha valaki egy kicsit is komolyan gondolja.
Pár darabot elhasználtam már belőle...
semmitől jobb. nincs ezekkel olyan nagy baj. ha belegondolsz,hogy a készülékek kései is milyen anyagból vannak... egy próbát megér 2ezer. hifishown még postaköltésg se lesz. de szerintem van ilyenből "drágább" is, ami biztos jobb, hirtelen ezt dibta a guggli. De a kácsában vannak ilyenek menő gyéártótól is,emlékeim szerint,direkt gondolva a hülyén faragott kasztnikra
Például ez már elég jó minőség: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/furute ... zulek-dugo
Igen, ilyen is van, és passzolna(elférne) is a Technics hátuljába, de én ezt a dugót inkább nem ajálanám, ha valaki egy kicsit is komolyan gondolja.
semmitől jobb. nincs ezekkel olyan nagy baj. ha belegondolsz,hogy a készülékek kései is milyen anyagból vannak... egy próbát megér 2ezer. hifishown még postaköltésg se lesz. de szerintem van ilyenből "drágább" is, ami biztos jobb, hirtelen ezt dibta a guggli. De a kácsában vannak ilyenek menő gyéártótól is,emlékeim szerint,direkt gondolva a hülyén faragott kasztnikra
Itt csak a gyárilag, fröccsöntött dugóval szerelt kábelek alkalmazhatók, mint pl. a WireWorld, Audioquest, stb.
WW - nél sem mindegyik, csak a Silver alatti szinteknél. A Silver és a Platinum már a szabványos, bumszli dugóval szerelt.
Az AQ legnagyobb kábelei is szerelhető dugóval készülnek, de én konkrétan a fröccsöntöttekre gondoltam, azokból is elég bőséges a választék. Szerintem a fröccsöntött dugó is szabványos.
Emellett olyan markáns változást hozott a fonó tápegység kábel cseréje, hogy azóta sem akarom onnan kihúzni.
Mástól is hallottam, hogy nagyon jó az a kábel, még egy darab van belőle, akit érdekel, siessen...
Jó fej a tulaj, tőle vettem az Oyaide dugókat is, most rendelek pár biztit...
Egyébként a lemezjátszó tápkábel cseréje helyett (egyelőre) inkább a fonó előerősítőt kiszolgáló 24V-os tápegység kábelét cseréltem egy WW Aurora 7-re
Azért remélem belepróbáltad az Aurorát a lemezjátszóba is hallottál valamit, és ha igen, milyen változást hozott?
Nem próbálkoztam az Aurórával a GR motor tápegységénél. A helyzet az, hogy ezzel a kábellel egészült ki a rendszerem minden kritikus egységének (igényes) kiszolgálása a tápvonalon.
Emellett olyan markáns változást hozott a fonó tápegység kábel cseréje, hogy azóta sem akarom onnan kihúzni.
Pedig ez relatív nem egy drága kábel. Mondjuk nekem eddig a WW tápkábelek közül kizárólag a Platinummal vannak "tapasztalataim".
Egyébként a lemezjátszó tápkábel cseréje helyett (egyelőre) inkább a fonó előerősítőt kiszolgáló 24V-os tápegység kábelét cseréltem egy WW Aurora 7-re
Azért remélem belepróbáltad az Aurorát a lemezjátszóba is hallottál valamit, és ha igen, milyen változást hozott?
Nem próbálkoztam az Aurórával a GR motor tápegységénél. A helyzet az, hogy ezzel a kábellel egészült ki a rendszerem minden kritikus egységének (igényes) kiszolgálása a tápvonalon.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”