Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1373

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

MrCollector írta:
2024.10.15., kedd 20:13

Az RCA aljzatok és dugók között van eltérés méretben. Nem véletlenül találták ki a szorítható kivitelt.
Nyilván, semmi sem egyforma a világon, de ez a Kondo-nál nagyon feltűnő, legalább is nálam...
Volt ellenpélda is. Volt nálam próbára egy szorítós dugójú digit kábel, az meg úgy rászorult mind a két végén az eszközökre - rászorítás nélkűl - hogy alig bírtam kicibálni.
Nagyon szépen ráment, kihúzni meg alig lehetett... gondolkodik.gif
Nagyon maradni akart... :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2024.10.15., kedd 20:44-kor.

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

Rock60 írta:
2024.10.15., kedd 19:54
revox írta:
2024.10.15., kedd 11:16

A Kondo P dugót mindenki isteníti. nekem van még jópár egy zacskóba, meg a kondo LP-ken az van, de nemigazán érzek nagy difit a P és a kácsás 2ezer forintos ezüstözött között. Egy dolog miatt tartogatom, ha valami dróton nagyon szoros a dugó,lecserélem P-re, ami a Kondo erősítő, vagy a phono dugaljaival szépen passzol és ha ki-be kell dugdosni, ne azokon baxxa szét az aljzatot egy szoros dugasz.
Nem gondolom, hogy a P dugó annyira rossz lenne, csak nem kiemelkedően jó, van nála jobb...
Érdekes lenne egyszer meghallgatni az ezüst Kondo drótot egy ezüst - pl, Oyaide - dugóval.
Amit viszont mondott revox, az átmérőjével kapcsolatban, az egy kicsit megnyugtatott. El nem tudtam képzelni, hogy a rákban lehet, hogy egy nem agyonhasznált márkás dugó túl lazán jár az aljzatban... gondolkodik.gif
Viszont, ha jól értem a Kondo elektronikákba tökéletesen passzol, tehát nem a Japcsik voltak hülyék, hogy nem tudták eltalálni, mekkora is legyen a dugó, hanem általában a Kondo termékek RCA csatlakozói pár századdal eltérnek a többitől.
/ Ezért szorul túlzottan az idegen márkájú dugó pl. a Kondo erősítőkben./
Az RCA aljzatok és dugók között van eltérés méretben. Nem véletlenül találták ki a szorítható kivitelt.

Rock60
Őslakos
Őslakos

revox írta:

A Kondo P dugót mindenki isteníti. nekem van még jópár egy zacskóba, meg a kondo LP-ken az van, de nemigazán érzek nagy difit a P és a kácsás 2ezer forintos ezüstözött között. Egy dolog miatt tartogatom, ha valami dróton nagyon szoros a dugó,lecserélem P-re, ami a Kondo erősítő, vagy a phono dugaljaival szépen passzol és ha ki-be kell dugdosni, ne azokon baxxa szét az aljzatot egy szoros dugasz.
Nem gondolom, hogy a P dugó annyira rossz lenne, csak nem kiemelkedően jó, van nála jobb...
Érdekes lenne egyszer meghallgatni az ezüst Kondo drótot egy ezüst - pl, Oyaide - dugóval.
Amit viszont mondott revox, az átmérőjével kapcsolatban, az egy kicsit megnyugtatott. El nem tudtam képzelni, hogy a rákban lehet, hogy egy nem agyonhasznált márkás dugó túl lazán jár az aljzatban... gondolkodik.gif
Viszont, ha jól értem a Kondo elektronikákba tökéletesen passzol, tehát nem a Japcsik voltak hülyék, hogy nem tudták eltalálni, mekkora is legyen a dugó, hanem általában a Kondo termékek RCA csatlakozói pár századdal eltérnek a többitől.
/ Ezért szorul túlzottan az idegen márkájú dugó pl. a Kondo erősítőkben./

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1215

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Nem a P dugó rossz, hanem a kácsás jó. Legalábbis némelyik. Mindkettő nehéz. Így akkor tuti nem trendik.... :)
Volt olyan vz amin a wbt-ket le kellett dobni és kácsás került rá. Wbt-vel kb olyan volt a vz hangja mint egy vx, csak még rosszabb....

zizi8003
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 218

Hozzászólás Szerző: zizi8003 »

"de nemigazán érzek nagy difit a P és a kácsás 2ezer forintos ezüstözött között"

namost itt álljunk meg egy szóra :-) ha valahol, akkor nálad azokon a tölcséreken minden apró szrságnak elő kellene jönnie :-)

ez persze sok mindent jelenthet és akár vissza is igazolhatja Soundmania fórumtárs korábbi pozitív megjegyzéseit a kácsás dugaszról
Tidal=>Macmini=>KondoKSLUSB=>CoreAudioTranszport=>KSLdigiIC=>EARAcute3=>SAEC1980=>Almarro A205=>SAEC SPC700=>Audio Note AN-E/D vagy lapitopi =>SAEC USB =>Surricata =>KSLdigiIC=>QuadCDP99=>SAEC1980=>FAL Supreme-S integrált 47Lab erősítővel :-)

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4358
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

Rock60 írta:
2024.10.15., kedd 13:39

Pont Vikunya mondta, hogy Ő a P dugót nem tartja különösen jónak. Egyrészt nagy tömegű, ami kicsit szembe megy a mai elméletekkel, ami a jó dugót illeti, másrészt csak ezüstözött, szembe pl. a Oyaide RCA dugójával.
Ja, és laza, sz..ok is miatta, kis parafával feszítem meg a két dugó között, hogy magától ki ne essen... :smile49:
Ahogy hallom, állítólag nem olyan nehéz jobb hangú dugót találni a P helyére, nem tudom, ki isteníti... gondolkodik.gif Ha nem lenne olyan über - macera, én már lecseréltettem volna a VZ - n, már a lazasága miatt is, nemigen lesz már Kondo elektronikám... sad.gif
nekem is van egy hangkarom,amin nem tudom lecserélni a dugót,mert nagyon vékony a vezeték, szerintem a karkábel megy végig az RCA dugókig. Szoros a dugó (de ez más. Eichmann, vagy micsoda, a műanyag szorul rajta már kezdek ráérezni,hogy lehet úgy kihúzni,hogy ne fájjon a dugaljnak :D ) de nem merem a P-t rátenni. Nálam mondjuk flottul csatlakozik (A P). úgy csúszik be,mintha olajozva lenne :)

eichmann, bár Ti jobban ismeritek. sokéve nem veszek dugót, általában szerelt drótjaim voltak

Kép
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Rock60
Őslakos
Őslakos

revox írta:

... Pl a Kondo P dugót mindenki isteníti. nekem van még jópár egy zacskóba, meg a kondo LP-ken az van, de nemigazán érzek nagy difit a P és a kácsás 2ezer forintos ezüstözött között. Egy dolog miatt tartogatom, ha valami dróton nagyon szoros a dugó,lecserélem P-re, ami a Kondo erősítő, vagy a phono dugaljaival szépen passzol és ha ki-be kell dugdosni, ne azokon baxxa szét az aljzatot egy szoros dugasz (felsérti,kilazítja).
Pont Vikunya mondta, hogy Ő a P dugót nem tartja különösen jónak. Egyrészt nagy tömegű, ami kicsit szembe megy a mai elméletekkel, ami a jó dugót illeti, másrészt csak ezüstözött, szembe pl. a Oyaide RCA dugójával.
Ja, és laza, sz..ok is miatta, kis parafával feszítem meg a két dugó között, hogy magától ki ne essen... :smile49:
Ahogy hallom, állítólag nem olyan nehéz jobb hangú dugót találni a P helyére, nem tudom, ki isteníti... gondolkodik.gif Ha nem lenne olyan über - macera, én már lecseréltettem volna a VZ - n, már a lazasága miatt is, nemigen lesz már Kondo elektronikám... sad.gif

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2024.10.15., kedd 10:51
revox írta:
2024.10.15., kedd 09:29

ja,az ilyen ócót én eleve forrasztom. kiszedem a tokból az érintkezőt,aztán nemoldhatóra szerelem :D csavarozni nyilván agylövés. de egy 20ezres drótra nem költök 50-et dugóra
Nyilván...
Vikunya mester nagy dugó-fan, de Ő is azt mondta, hogy nem biztos, hogy nekem érdemes a DIY drótjaimra jobb - Oyaide - dugókat tenni. gondolkodik.gif
Mindegy, ha lesz időm, ki fogom próbálni, különben sose tudom meg.
A Quad Neotech kábelén lévő Viborgokkal - korábban Kácsa - kezdem a cserét, az az egység nagyon érzékeny a változásra....
Tulajdonképen azért halogattam, mert a Duelund DGA 12/16 kanócokból készített, font tápkábelre szántam őket, de ha arra teszem, akkor nem tudom megfülelni a dugók közötti különbséget... gondolkodik.gif
Nehéz a hifista élete... :D
Ha nem jön be, legfeljebb lesz pár eladó 004 - es IEC dugóm... :yingyang:
én húztam egy határvonalat és ez az. van így is elég változó a rendszerben, amin törhetem a fejem. egyelőre a dugók nagyon messze vannak ettől. ráadásul, pl a Kondo P dugót mindenki isteníti. nekem van még jópár egy zacskóba, meg a kondo LP-ken az van, de nemigazán érzek nagy difit a P és a kácsás 2ezer forintos ezüstözött között. Egy dolog miatt tartogatom, ha valami dróton nagyon szoros a dugó,lecserélem P-re, ami a Kondo erősítő, vagy a phono dugaljaival szépen passzol és ha ki-be kell dugdosni, ne azokon baxxa szét az aljzatot egy szoros dugasz (felsérti,kilazítja).
megelőzöm a kérdést,miért kell ki-be dugdosni :D

pl a 3 hangkarból mindig egy van bedugva a phonoba, de mindnek van saját kábele. De az erősítőből,ha nagyon ki akarom maxolni, kihúzok minden fölös dugót,csak az van bedugva,ami szól is. minden bedugott kábel viszi a rendszer hangját valamerre. De ez főleg az MM-el szerelt lemezjátszóra igaz,amit a full ezüstkábel-rengetegbe rézdróttal kötök be. Az tud zavart kelteni, ha be van dugva.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Rock60
Őslakos
Őslakos

revox írta:
2024.10.15., kedd 09:29

ja,az ilyen ócót én eleve forrasztom. kiszedem a tokból az érintkezőt,aztán nemoldhatóra szerelem :D csavarozni nyilván agylövés. de egy 20ezres drótra nem költök 50-et dugóra
Nyilván...
Vikunya mester nagy dugó-fan, de Ő is azt mondta, hogy nem biztos, hogy nekem érdemes a DIY drótjaimra jobb - Oyaide - dugókat tenni. gondolkodik.gif
Mindegy, ha lesz időm, ki fogom próbálni, különben sose tudom meg.
A Quad Neotech kábelén lévő Viborgokkal - korábban Kácsa - kezdem a cserét, az az egység nagyon érzékeny a változásra....
Tulajdonképen azért halogattam, mert a Duelund DGA 12/16 kanócokból készített, font tápkábelre szántam őket, de ha arra teszem, akkor nem tudom megfülelni a dugók közötti különbséget... gondolkodik.gif
Nehéz a hifista élete... :D
Ha nem jön be, legfeljebb lesz pár eladó 004 - es IEC dugóm... :yingyang:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2024.10.14., hétf. 17:16
zoli73 írta:
2024.10.14., hétf. 15:57

Az az olcsó, ár/érték arányban rendben van, de eléggé korlátozott a befogadóképessége, ráadásul a kábelt rögzítő csavarok hajlamosak kitépni a menetet. Olcsó, de olyan is, csak szívás vele dolgozni.
A Neotech egyeressel pl. óriási sz..ás szerelni. Az egyeres drót végét szinte képtelenség a pici csavar alá bekunkorítani...
Nem is kínlódtam tovább a csavarral...
Úgy oldottam meg, hogy a kábel végére hajtottam egy 4 milliméteres kampót és azt forrasztottam be a kihajított csavar helyére. :D
Kis csavaró erő hatására nyikorog, nyekereg, elég nagy hulladék - áram átmegy rajta, de nem több...
Ha lesz időm, rászánom már magam, és ráküzdöm az Oyaide - ket, ott figyelnek a polcon már egy ideje...
halfnote.hu

Rock60
Őslakos
Őslakos

Re: Lemezjátszó tápkábel

zoli73 írta:
2024.10.14., hétf. 15:27

Szerintem a fröccsöntött dugó is szabványos.
Persze, hogy az...

Rock60
Őslakos
Őslakos

zoli73 írta:

Az az olcsó, ár/érték arányban rendben van, de eléggé korlátozott a befogadóképessége, ráadásul a kábelt rögzítő csavarok hajlamosak kitépni a menetet. Olcsó, de olyan is, csak szívás vele dolgozni.
A Neotech egyeressel pl. óriási sz..ás szerelni. Az egyeres drót végét szinte képtelenség a pici csavar alá bekunkorítani...
Nem is kínlódtam tovább a csavarral...
Úgy oldottam meg, hogy a kábel végére hajtottam egy 4 milliméteres kampót és azt forrasztottam be a kihajított csavar helyére. :D
Kis csavaró erő hatására nyikorog, nyekereg, elég nagy hulladék - áram átmegy rajta, de nem több...
Ha lesz időm, rászánom már magam, és ráküzdöm az Oyaide - ket, ott figyelnek a polcon már egy ideje...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2024.10.14., hétf. 17:33-kor.

Rock60
Őslakos
Őslakos

[quote=a.gabriel post_id=2903979 time=1728908788 user_id=3459

Vagy csak nem néztél utána, de a silver is készül fröccsöntött dugóval szerelve

[/quote]

Ezek szerint van ilyen is, olyan is. :smile53:
Délelőtt beszéltem a WW, az Oyaide és Telos forgalmazójával - Audio-Video Stream KFT - szóba került Voyager kábele is - amiből már csak 1 db. van.
Ő mondta, hogy az általa forgalmazott Silver és Platinum nem öntött dugós, hozzá már szerelt dugóval érkezik a gyártótól.
Ennél mélyebben tényleg nem kutakodtam a kérdés után...

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

zoli73 írta:

Például ez már elég jó minőség: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/furute ... zulek-dugo
pont ezt akartam linkelni, nekem is ezt dobta hirtelen. ha burás a madzag,ezt illik rátenni.
de túl van ez néha tolva. nemrég adtam el a Tiglon legnagyobb tápdrótját, azon a két dugó > 400.000 Ft. A Kondo Avocadon meg csak 60ezer, mégis az Avocado jobb nálam. De! mivel a szubokhoz is kellett és nem volt két egyforma, ami tökéletesen ugyanúgy szólt volna, és persze a kisördög, a manók és a szellemek azt súgták, inkább vágjak ketté egyet, akkor az tuti ugyanaz a drót és így is tettem. De sóher voltak kiadni 120ezret 2 szett dugóra (úgy voltam vele,majd később lecserélem, ha jobban lesz pénzem), így bepróbáltam a 3-ezres kínait. láss csodát, az Avocado Avocado maradt. azóta is azok vannak rajta. Darai Gyuszival szereltettem, azt mondja,teljesen rendben vannak. Bár az fix, picit kényelmesebb a gyári, talán Furutechet szerelni, a kínait se volt ördöglakat és a nem túl vaskos Avocadok kényelmesen elfértek benne. (nagyon vastag kábel nem férne,az biztos)
halfnote.hu

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3192

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

revox írta:
2024.10.14., hétf. 15:47
zoli73 írta:
2024.10.14., hétf. 15:32
Igen, ilyen is van, és passzolna(elférne) is a Technics hátuljába, de én ezt a dugót inkább nem ajálanám, ha valaki egy kicsit is komolyan gondolja.
Pár darabot elhasználtam már belőle...
semmitől jobb. nincs ezekkel olyan nagy baj. ha belegondolsz,hogy a készülékek kései is milyen anyagból vannak... egy próbát megér 2ezer. hifishown még postaköltésg se lesz. de szerintem van ilyenből "drágább" is, ami biztos jobb, hirtelen ezt dibta a guggli. De a kácsában vannak ilyenek menő gyéártótól is,emlékeim szerint,direkt gondolva a hülyén faragott kasztnikra
Például ez már elég jó minőség: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/furute ... zulek-dugo
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

zoli73 írta:
2024.10.14., hétf. 15:32
Igen, ilyen is van, és passzolna(elférne) is a Technics hátuljába, de én ezt a dugót inkább nem ajálanám, ha valaki egy kicsit is komolyan gondolja.
semmitől jobb. nincs ezekkel olyan nagy baj. ha belegondolsz,hogy a készülékek kései is milyen anyagból vannak... egy próbát megér 2ezer. hifishown még postaköltésg se lesz. de szerintem van ilyenből "drágább" is, ami biztos jobb, hirtelen ezt dibta a guggli. De a kácsában vannak ilyenek menő gyéártótól is,emlékeim szerint,direkt gondolva a hülyén faragott kasztnikra
halfnote.hu

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2024.10.14., hétf. 13:41
zoli73 írta:
2024.10.13., vas. 17:26

Itt csak a gyárilag, fröccsöntött dugóval szerelt kábelek alkalmazhatók, mint pl. a WireWorld, Audioquest, stb.
WW - nél sem mindegyik, csak a Silver alatti szinteknél. A Silver és a Platinum már a szabványos, bumszli dugóval szerelt.
Az AQ legnagyobb kábelei is szerelhető dugóval készülnek, de én konkrétan a fröccsöntöttekre gondoltam, azokból is elég bőséges a választék. Szerintem a fröccsöntött dugó is szabványos. ;)

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

halfnote.hu

a.gabriel
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 98

Hozzászólás Szerző: a.gabriel »

Rock60 írta:
2024.10.14., hétf. 13:41
zoli73 írta:

Itt csak a gyárilag, fröccsöntött dugóval szerelt kábelek alkalmazhatók, mint pl. a WireWorld, Audioquest, stb.
WW - nél sem mindegyik, csak a Silver alatti szinteknél. A Silver és a Platinum már a szabványos, bumszli dugóval szerelt.
Vagy csak nem néztél utána, de a silver is készül fröccsöntött dugóval szerelve

eng_pl_Wireworld-Silver-Electra-7-Power-Cord-SEP-1513_3.jpg

Rock60
Őslakos
Őslakos

zoli73 írta:

Rock60
Őslakos
Őslakos

Voyager írta:
2024.10.13., vas. 18:19

Emellett olyan markáns változást hozott a fonó tápegység kábel cseréje, hogy azóta sem akarom onnan kihúzni.
Mástól is hallottam, hogy nagyon jó az a kábel, még egy darab van belőle, akit érdekel, siessen... :D
Jó fej a tulaj, tőle vettem az Oyaide dugókat is, most rendelek pár biztit...

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

Voyager írta:
2024.10.13., vas. 18:19
mishow írta:
2024.10.13., vas. 17:56
Voyager írta:
2024.10.13., vas. 16:52
Egyébként a lemezjátszó tápkábel cseréje helyett (egyelőre) inkább a fonó előerősítőt kiszolgáló 24V-os tápegység kábelét cseréltem egy WW Aurora 7-re
Azért remélem belepróbáltad az Aurorát a lemezjátszóba is :D hallottál valamit, és ha igen, milyen változást hozott?
Nem próbálkoztam az Aurórával a GR motor tápegységénél. A helyzet az, hogy ezzel a kábellel egészült ki a rendszerem minden kritikus egységének (igényes) kiszolgálása a tápvonalon.

Emellett olyan markáns változást hozott a fonó tápegység kábel cseréje, hogy azóta sem akarom onnan kihúzni.
Pedig ez relatív nem egy drága kábel. Mondjuk nekem eddig a WW tápkábelek közül kizárólag a Platinummal vannak "tapasztalataim".

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Hozzászólás Szerző: Voyager »

mishow írta:
2024.10.13., vas. 17:56
Voyager írta:
Egyébként a lemezjátszó tápkábel cseréje helyett (egyelőre) inkább a fonó előerősítőt kiszolgáló 24V-os tápegység kábelét cseréltem egy WW Aurora 7-re
Azért remélem belepróbáltad az Aurorát a lemezjátszóba is :D hallottál valamit, és ha igen, milyen változást hozott?
Nem próbálkoztam az Aurórával a GR motor tápegységénél. A helyzet az, hogy ezzel a kábellel egészült ki a rendszerem minden kritikus egységének (igényes) kiszolgálása a tápvonalon.

„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2544

Hozzászólás Szerző: mishow »

Voyager írta:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”