sutemenyx írta: ↑2024.10.12., szomb. 23:00
revox írta: ↑2024.10.12., szomb. 22:44
ez egy érdekes játék. megvárom,ki, hogy voksol
Amúgy ha már az volt a kérdés, hogy melyikre könnyebb rendszert installálni..
Szóval egy olcsóhifi, egyszólamú, túlzó rendszeren az első lesz érdekes, mert az alapvetően inkább finomsággal operáló darab azon kontrasztos és érdekes lesz, viszont a második meg hallgathatatlan, mert szilánkosra törik a szemgolyód és az egyszólamúság miatt inkább csak egy éles katyvasszá válik.
Egy szofisztikált rendszeren pedig bár az első finomsága szépen átjön, kiállítási körülmények közt mégsem lesz elég látványos. A második választékossága és gazdagsága viszont szépen fog működni rajta.
Szerintem.
Az elsőt egy egymillás b&w-n demóznám, a második viszont mehet az mbl-ekre.
Mellesleg azóta ez a Bach album megy. Szerintem ez háttérzenének is nagyon alkalmas.
egy bátor ember legalább akadt
amennyire a youtube videókról lehet hallani. bár mindkét esetben a lemez van feltöltve,vegyük validnak.
az elsőt hallgattam először... De kezdjük a 2-vel.
kellemes. szépenszóló zene. jó felvétel. a hangszert is jól hozza. De van benne egy kicsi zártság, arra ugyeltek, hogy hatásos legyen bármilyen szintű rendszeren. ahogy írtad. háttérnek is jó. Hasonló zenével szoktam melegíteni, csak Chopin zongorajátékkal. Sokszor én is hallgatom. csak úgy. pihenni, de ha jön valaki hifizni, azzal kezdek. Miért? egyrészt a rendszernek idő kell a merészebb darabokhoz, másrészt fokozni szoktam az izgalmat. Ez a zene erre tökéletes. Élő hangszerek, muzsika egysége, nyugi, stb... szerintem meg is veszem
a kérdés nem az, hogy melyiket nehezebb belőni, hanem jó helyen kopogtatsz, mi, hogy viselkedne, a 2. egy kiegyensúlyozottan szóló, vészes torzításoktól mentes p, kisebb rendszeren már képes lenyűgözni a hallgatóságot. ügyelni kell a húrok miatt a pontos sztereó beállítására, picit se lehet szellemképes és az izolációra, hogy azok a húrok szépen csengjenek, randa torzítások ne legyenek. Szerencsére. hangsugárzóigénye se vészes, nincs szükség nagy mélyekre, ami problémás lehetne és költségnövelő. Persze, a hangsugárzók izolációja is fontos, mert ha pici torzítás van, nem lesz OK. De megbocsátó, ha nem is lesz tökéletes. Kábeligénye a pont ma tárgyalt egyeres rézzel tovább fokkozza a húrok pontos megszólalását, ez nagy erőssége ezeknek a drótoknak. Tehát, ez a lemez egy bestBuy kiállítói lemez (lehet elő is fog kerülni, ha nem idén, majd jövőre, csak valaki kezdje el)
ehhez képest az első lemez más kávéház. Mérhetetlen nagy érzelmi információt tartalmaz, aminek a megjelenítése fontos, főleg, hogy baromi régi, állsztereó és nem is túl "éles". Az ilyen lemezek nálam azért jó két óra. mire előkerülnek. kell a fokozatosság. hogy aki ott ül, megértse a lépéseket és megértse. hogy ez már más szint. Egy ilyen lemezt, csak végletekig kihegyezett rendszeren mernék felrakni, egy 2A3 PSE-re gondolok (pl Souga). Ez a cső az érzelmi faktorok átadásában nagyon ott van, de a másik, amiért, az a hirtelen váltás, a baromi gyors és száraz dobbetétek miatt. Vszont ez a dob megint ad egy kanyart a sztorinak, mert ide olyan doboz kell, lehetőleg szélessávú, ami ezt is képes tolmácsolni. Kürthy nagy FAL-a képes erre. Meg tudja oldani egy Avantgarde is, de azt sokal nehezebb beállítani egy új közegben. Supertweeter közelező, de Kürthy FALában van. A kábelezés szigorúan Kondo ksl ezüst, minden ponton és izolálni kell. Ebben az esetben ez a lemez borzalmasan nagy érzelmi faktorral jelenik meg. Beállítása semmivel nem nehezebb, mint az elsőként vázolt rendszeré, kb ugyanannyi.
Ezt egy kiállításon be lehet állítani, viszont, ha csak úgy bedobom, nem biztos. hogy ül a hallgatóságnak. mi is történik, de azért sejtik. De ebben sokkal kisebb tapasztalatuk van, nem biztos. hogy értik, ez mennyire nehéz produkció, ráadásul ez magányos zene. nem lehet közben megbeszélni, hogy de szépen csengenek a húrok, ezt csak néma kussban lehet átélni.
mi történik, ha rendszert cserélünk? a második valamivel jobb lenne, de dícséretben a kis rendszeren is be lehet gyűjteni szinte ugyanennyit.
az elsőt nem merném betenni kisebb rendszerbe, de ha betenném, ott lényegesen nagyobb lenne a minőség esése, mint amivel 2-esé nőne a nagyban(de nem tenném). Otthoni körülmények között össze lehet rakni egy olyan rendszert olcsóban is, ahol élvezhető az 1es lemez, de igazából ez a lemez überhájend, mint amit Jenő (TJ) is belinkelt a csajjal.
a kettőt váltogatni egy rendszeren(a nagyon)? Szerintem nem ülne a közönségnek, mit művel az első.

Az második zene és annak megszólalása sokal közelebb áll az átlagos zenehallgató preferenciájához, tapasztalatához. így azt gondolom, arra voksolnának.
ki merném e állítani az első? persze... de ezt fel kel vezetni, ide el kel érni. Az ilyen produkció után szoktak a delikvensek ülni némán a kanapén és amikor lejár, még egy ideig révedtem néznek a semmibe.de van tovább. KEX élő felvétel... Lehet fokozni, de a KEX után, jöhet lazítani valami, mondjuk a 2-es lemez (feszkóból is megárt a sokkk)
nem egyszerű a kiállítók élete

bár, engem nem fenyeget

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu