Feri, ez nagyon nem így működik, vagyis egy-egy előadás, mi és hogy a komoly zenében, nem ez a módja. Amit lentebb chord leírt, hogy jut el mezei emberek azon csoportja klasszikus műfaj kedvteléséhez, akiket hifiseknek nevezünk,100%-osan egyet értek. Azzal eltéréssel, hogy klasszikus műfaj annyira széles és sokféle, sokkal nagyobb palettájú, mint a pop-rock-jazz, nem szükségszerű szektálódni. Ott toleranciára is nevel a sokféleség.kaef2 írta: ↑2024.10.12., szomb. 12:26Habár a HIfi Shown csak, mint ADM Audio partner leszek jelen a nagy fehér aktív hangsugárzókkal, de esetleg meg tudnám beszélni velük, hogy a szobáik valamelyikében adjanak Neked egy órát és tarthatnál egy "Bevezetés klasszikus zene hallgatásába" című előadást. Lesz CD játszó, streamer, file lejátszási lehetőség és eléggé jó hangúnak mondható rendszerek a két szobában. Én biztosan végigülném.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
Re: Általában a hifiről
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2671
...aztán van az az opció,amikor erőltetnek vlmit,és pont az ellenkező hatást váltja ki az embernél...lehet az bármi:étel,ital,zene,autómárka,hifimárka stb...sutemenyx írta: ↑2024.10.12., szomb. 11:03Ki kell ábrándítsalak, van aki zsigerileg utálja, akárhogy is szól. Ez van. Ária dettó, az mèg szűkebb kör, aki bírja.chord_ írta: ↑2024.10.12., szomb. 10:27Szóval, az van, hogy igen, én is tapasztaltam már ilyet.
Valóban, felállnak, és kimennek, ha jön a klasszikus zene.
De miért vajon?
Az én verzióm: mert attól, hogy 'komolyzene', attól még lehet sz@r, és rossz előadás, és rossz lemez, és gyenge dolog.
És legfőképpen, hogy egyszerűen rosszul szól. Fentebb oldalakat írtunk teli a lehetséges okokról.
Nekem kedves foglalatosságom a szűzi ártatlanokat befertőzni komolyzenével. Ehhez jó zenék kellenek ám. És olyan felvételek / megszólalás, hogy a Zeppelin-rajongó felkapja a fejét, hogy 'Uuuu. miaf@szez?' és marad, mert ilyen jót még sosem hallott...

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Hát, ezt elég nehéz útálni...

Hát nem vagyunk egyformák, én Callas-t nagyon szeretem, ettől meg visítva szaladok világgá.Alex_Aston írta: ↑2024.10.12., szomb. 12:42Én vagyok akkor az, aki ilyet nem ül le meghallgatni.
Ha csak női ének a lényeg, akkor nekem ő a kedvenc.
youtu.be/0e_3aIqkcGQ

BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
youtu.be/0e_3aIqkcGQ
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3300
Én vagyok akkor az, aki ilyet nem ül le meghallgatni.
youtu.be/0e_3aIqkcGQ
Csak a Marantz! :-D
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2876
- Kapcsolat:
Na azt lehet, hogy én is!kaef2 írta: ↑2024.10.12., szomb. 12:26Habár a HIfi Shown csak, mint ADM Audio partner leszek jelen a nagy fehér aktív hangsugárzókkal, de esetleg meg tudnám beszélni velük, hogy a szobáik valamelyikében adjanak Neked egy órát és tarthatnál egy "Bevezetés klasszikus zene hallgatásába" című előadást. Lesz CD játszó, streamer, file lejátszási lehetőség és eléggé jó hangúnak mondható rendszerek a két szobában. Én biztosan végigülném.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
Habár a HIfi Shown csak, mint ADM Audio partner leszek jelen a nagy fehér aktív hangsugárzókkal, de esetleg meg tudnám beszélni velük, hogy a szobáik valamelyikében adjanak Neked egy órát és tarthatnál egy "Bevezetés klasszikus zene hallgatásába" című előadást. Lesz CD játszó, streamer, file lejátszási lehetőség és eléggé jó hangúnak mondható rendszerek a két szobában. Én biztosan végigülném.
Aztán rock.
Meg a Pink Floyd, azt különösen nagyon szerettem. Mai napig tudok idézni angol szövegeket belőle. Meg aztán sok minden.
Aztán unalmas lett.
Aztán picit a 'bestof' komolyzenék.
És most jön a lényeg: a hifi. Engem konkrétan a jó hang vezetett a komolyzenéhez. Ott hallottam olyan hangszerhangokat, hogy komolyan elkezdett érdekelni az egész.
Aki aztán beleáll, nem sok idő múlva 'szakosodik', és megtalálja az igazán neki való korszakot / előadókat / lemezeket.
Volt nagyhosszú Bach korszakom... még 24ó-s zenehallgatást is szerveztem a születésnapján...
Most már más szelek fújnak.
Én disco-val kezdtem. Tényleg. A dallamosság. Meg a népzene.tottyi írta: ↑2024.10.12., szomb. 10:32
En arra lennek kivancsi, hogy aki a klasszikus zenet szereti az hogyan jutott arra, hogy neki az tetszik es ami fontis, hogy hany evesen szerette meg ezt a zenet. En membegyszer probaltam hallgatni de nekem nem sokat mond az a fajta zene sajnos. Van-e olyan aki pl 30 + eves koraban dontott ugy vagy szerette meg a klasszikust teljesen onszantabol es nem bolt kulso befojas vagy segitseg, hogy hogyan is lehet azt a fajta stilust megkedvelni. Mert aki megtudja mondani, hogy epp melyik "verzio" szol az nem keves idot toltott a zenemu megismeresevel.![]()
Aztán rock.
Meg a Pink Floyd, azt különösen nagyon szerettem. Mai napig tudok idézni angol szövegeket belőle. Meg aztán sok minden.
Aztán unalmas lett.
Aztán picit a 'bestof' komolyzenék.
És most jön a lényeg: a hifi. Engem konkrétan a jó hang vezetett a komolyzenéhez. Ott hallottam olyan hangszerhangokat, hogy komolyan elkezdett érdekelni az egész.
Aki aztán beleáll, nem sok idő múlva 'szakosodik', és megtalálja az igazán neki való korszakot / előadókat / lemezeket.
Volt nagyhosszú Bach korszakom... még 24ó-s zenehallgatást is szerveztem a születésnapján...
Most már más szelek fújnak.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Ott a blog, a nevem alatt.
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2744
Maria Callassutemenyx írta: ↑2024.10.12., szomb. 11:03Ki kell ábrándítsalak, van aki zsigerileg utálja, akárhogy is szól. Ez van. Ária dettó, az mèg szűkebb kör, aki bírja.chord_ írta: ↑2024.10.12., szomb. 10:27Szóval, az van, hogy igen, én is tapasztaltam már ilyet.
De miért vajon?
Az én verzióm: mert attól, hogy 'komolyzene', attól még lehet sz@r, és rossz előadás, és rossz lemez, és gyenge dolog.
És legfőképpen, hogy egyszerűen rosszul szól. Fentebb oldalakat írtunk teli a lehetséges okokról.
Nekem kedves foglalatosságom a szűzi ártatlanokat befertőzni komolyzenével. Ehhez jó zenék kellenek ám. És olyan felvételek / megszólalás, hogy a Zeppelin-rajongó felkapja a fejét, hogy 'Uuuu. miaf@szez?' és marad, mert ilyen jót még sosem hallott...
youtu.be/nsNMP6_Q0Js
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3
Klasszikusokat csak elmélyülten szeretek hallgatni. A kiállítások meg erre generálisan nem alkalmas helyek. Klasszikusokkal demózni sajnos kétélű fegyver. Van, amikor a kiállító ezzel nem törődik, van, amikor meg igen. Általában inkább kontraproduktívnak mondanám.chord_ írta: ↑2024.10.12., szomb. 10:27Szóval, az van, hogy igen, én is tapasztaltam már ilyet.
De miért vajon?
- még bőven az előző évezredben. Az iskolai énekórák egyátalán nem hozták meg a kedvemet a komolyzenéhez. Aztán jött a progresszív rockzene mint kedvenc műfaj, és ezen belül az Emerson Lake and Palmer Egy kiállítás képei feldolgozása fordította a figyelmemet a komolyzene felé. Ismerkedtem a műfajjal folyamatosan, de alapvetően a jazz lett a leginkább hallgatott műfajom. Úgy 15-20 éve - amikor már komolyabb rendszerem lett - kezdtem egyre inkább a komolyzene felé fordulni, és bár a jazz szeretette nem múlt el, ma már egyértelműen ez a kedvenc műfajom. Azt gondolom, hogy a jó hangminőség - bár nem feltétlenül szükséges hozzá - sokat segít a komolyzene megkedvelésében. A komolyzene irodalma hatalmas, nagyon sokféle különböző stílus irányzattal. Ezekből van amit imádok, van amit ki nem állhatok. Érdemes próbálkozni különböző szerzőkkel, formációkkal - a komolyzene nemcsak szimfónikus nagyzenekari művekből áll! - szerintem előbb-utóbb mindenki találhat a saját maga számára tetszetős zenéket.
Én rock zenén nőttem fel, még gitároztam is egy zenekarban - amolyan őszinte kőkeményettottyi írta: ↑2024.10.12., szomb. 10:32En arra lennek kivancsi, hogy aki a klasszikus zenet szereti az hogyan jutott arra, hogy neki az tetszik es ami fontis, hogy hany evesen szerette meg ezt a zenet. En membegyszer probaltam hallgatni de nekem nem sokat mond az a fajta zene sajnos. Van-e olyan aki pl 30 + eves koraban dontott ugy vagy szerette meg a klasszikust teljesen onszantabol es nem bolt kulso befojas vagy segitseg, hogy hogyan is lehet azt a fajta stilust megkedvelni. Mert aki megtudja mondani, hogy epp melyik "verzio" szol az nem keves idot toltott a zenemu megismeresevel.![]()

BARTIMEX AUDIO Honlap
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Egyébként sajnos még csak nem is annyira egyszerű, hogy jól szól-e, a stílus is eléggé számít. Pl Stravinsky vagy Liszt műveit általában szívesen hallgatom, miközben egy Mozart többnyire nagyon unalmas számomra. Ugyanakkor viszont Bach-ot meg szívesen hallgatok háttérzenének. Szóval még a komolyzenén belül az is feladat lenne, hogy eltaláld a másik ízlését abból, amiről neki sincs fogalma.chord_ írta: ↑2024.10.12., szomb. 10:27Szóval, az van, hogy igen, én is tapasztaltam már ilyet.
De miért vajon?
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Igen, pl én. Azóta szeretem, hogy hallottam rendesen szólni. Ez kb 34-35évesen történt.tottyi írta: ↑2024.10.12., szomb. 10:32En arra lennek kivancsi, hogy aki a klasszikus zenet szereti az hogyan jutott arra, hogy neki az tetszik es ami fontis, hogy hany evesen szerette meg ezt a zenet. En membegyszer probaltam hallgatni de nekem nem sokat mond az a fajta zene sajnos. Van-e olyan aki pl 30 + eves koraban dontott ugy vagy szerette meg a klasszikust teljesen onszantabol es nem bolt kulso befojas vagy segitseg, hogy hogyan is lehet azt a fajta stilust megkedvelni. Mert aki megtudja mondani, hogy epp melyik "verzio" szol az nem keves idot toltott a zenemu megismeresevel.![]()
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Ki kell ábrándítsalak, van aki zsigerileg utálja, akárhogy is szól. Ez van. Ária dettó, az mèg szűkebb kör, aki bírja.chord_ írta: ↑2024.10.12., szomb. 10:27Szóval, az van, hogy igen, én is tapasztaltam már ilyet.
De miért vajon?
Egyik legkorábbi élményem még kisgyerek koromból, családi vacsora orvos rokonainknál, háttérben Liszt 2. magyar rapszódiája szól...fast forward...14 éves vagyok, tátott szájjal bámulom, ahogy a mozivásznon Wagner a "Walkürok lovaglására" helikopterről lövik a vietnámi falut, másnap irány a Megyei Könyvtár fonotékája, ahol egy Eterna kiadású, Solti-vezényelte Walkür keresztmetszetet hallgatok, de mivel a "Walkürok lovaglása" az A oldal végén, kénytelen vagyok az első felvonás jelentős részét meghallgatni...hmmm...nem is rossz, sőt!...83, Wagner-év, a Bartók leadja a Böhm-féle bayreuth-i Ring-et, amit persze felveszek és ronggyá hallgatok, nem csoda, hogy évekkel később az egyik legelső CD-m ebből a "Rajna kincse" lesz...közben jött a Beethoven Hetedik Casals-szal, majd Monteux-vel...Brahms Első Böhmmel...a többi már történelem!
Sokáig a hangos, elsősorban romantikus nagyzenekari darabok vittek mindent, manapság egyre inkább fordulok a kamarazene felé, meg különböző korszakok, kultúrák egyre gyarapodó kínálatához.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára juliush 2024.10.12., szomb. 11:03-kor.
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 863
Akkor ne tartsd magadba es linkelj ket-harom felvetelt. :) Ha lehetne akkor tidalrol.chord_ írta: ↑2024.10.12., szomb. 10:27Szóval, az van, hogy igen, én is tapasztaltam már ilyet.
De miért vajon?

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 863
En arra lennek kivancsi, hogy aki a klasszikus zenet szereti az hogyan jutott arra, hogy neki az tetszik es ami fontis, hogy hany evesen szerette meg ezt a zenet. En membegyszer probaltam hallgatni de nekem nem sokat mond az a fajta zene sajnos. Van-e olyan aki pl 30 + eves koraban dontott ugy vagy szerette meg a klasszikust teljesen onszantabol es nem bolt kulso befojas vagy segitseg, hogy hogyan is lehet azt a fajta stilust megkedvelni. Mert aki megtudja mondani, hogy epp melyik "verzio" szol az nem keves idot toltott a zenemu megismeresevel.

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
De miért vajon?
Szóval, az van, hogy igen, én is tapasztaltam már ilyet.
De miért vajon?
Hangfalkábel:

A legdurvább az a digitális összekötő az egy szál .06 dróttal.
Az már annyira nagyon-nagyon vékony, hogy a fényképezőgép autofókusza nem találja meg, csak a vastagabbik 'hideg' szálat. Én meg konkrétan nem látom, csak egy adott szögben, óriási fény mellett. Forrasztani majdnem lehetetlen.
Hangra fenomenális, használatra majdhogynem alkalmatlan.
Talált.revox írta: ↑2024.10.12., szomb. 08:33.. Ahogy valaki beszél a hifiről, vagy zenereprodukciós hozzáállásáról, abból lehet tudni, mit hallgat. Nyakam teszem rá, hogy pl Chord szaktárs használ vékony drótokat. Vagyis ezt érzem. Nekünk ez nem ujdonság mett lassan 25éve, hogy a 47Labok betették a köztudatba ezt a letisztult de nem fakó hangkèpet. Amit, persze, nem ők találtak ki, de velük terjedt el. A Goto valahol ennek a tiszta hangnak a tökéletes japán megtestesítője.
Hangfalkábel:
A legdurvább az a digitális összekötő az egy szál .06 dróttal.
Az már annyira nagyon-nagyon vékony, hogy a fényképezőgép autofókusza nem találja meg, csak a vastagabbik 'hideg' szálat. Én meg konkrétan nem látom, csak egy adott szögben, óriási fény mellett. Forrasztani majdnem lehetetlen.
Hangra fenomenális, használatra majdhogynem alkalmatlan.
Jóhogy. Amúgy, eltekintve a jó alapanyagoktól, ezt a letisztult, bár néha kicsit száraz hangot nagyon jól meg lehet célozni pl vékony, egyeres rézdrótok használatával. Ahogy valaki beszél a hifiről, vagy zenereprodukciós hozzáállásáról, abból lehet tudni, mit hallgat. Nyakam teszem rá, hogy pl Chord szaktárs használ vékony drótokat. Vagyis ezt érzem. Nekünk ez nem ujdonság mett lassan 25éve, hogy a 47Labok betették a köztudatba ezt a letisztult de nem fakó hangkèpet. Amit, persze, nem ők találtak ki, de velük terjedt el. A Goto valahol ennek a tiszta hangnak a tökéletes japán megtestesítője.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
óóó, nincs itt semmi tyúkszem, csak felmerült benem, honan jön az az infó, ha valami tud hangos lenni, az mást nem tud. Biztos van ilyen is, látam én is már, de akad pár gyártó, ahol nagyjából mindenre gondolnak.chord_ írta: ↑2024.10.11., pén. 17:09
Na, tyúkszemre léptem.... bocsánat.
Nem tudom, mi lenne nálad az én lemezeimmel, 20+ éve találkoztunk, nem hinném, hogy az ízlésünk közelebb került; a fentiek is ezt mutatják. Ami van most a szobádban, biztos, hogy nem hallottam még pont olyan rendszert. Az aláírásodban lévő dolgokból, amiket hallottam, különféle helyeken, elszórtan, a sok év alatt, egyik sem varázsolt el, a Kondo-féle dolgokkal kifejezetten hadilábon vagyok/voltam.
Ill. volt egy pár év AN kitérőm, vittem a zászlaját is kicsit, pár dolgot hallottam, PQ-val pár hétig leveleztünk, elég jó fej, szóval, szép volt, jó volt, elmúlt, nem szidom, de most konkrétan már nekem nagyon kevés.
Az pedig, hogy a kiállítások alkalmával a hangosság-helyesség nagyobb szerepet kap, mint a tónushelyesség, és hogy az akusztikus zene egyre ritkább a porondon, a komolyzene meg szinte nulla, az azért sugall valamit a trendekről.
De minden, amit írok, egy magánvélemény, nem kell azt képzelni, hogy feltétlen igaz.
amúgy az AN nem rossz, csak költséges kirakni a megfeleőt. pl a dobozaik inkáb a signature sorban kévő, kidobozolt váltósok, amik jobbak. Vannak eltalált CD játszójuk és erősítők is, De ha valaki nem tol bele sok-sokkk milliót, csak mixben jön ki jól (más hangfal, vagy itt-ott bele kel nyúlni. Volt már olyan rendszer, ahol eegy Marantz CD õuror, Quad 21L dobozzal és egy an oto hajtotta. De kb mindegy is... axxem mára elfáradtam... De nálam pl az AN nar rég nem érdekes, a Kondo meg más... majd máskor,most bukik le a fejem
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
itt a hasonló, csak japán agylövés...Tctronic írta: ↑2024.10.11., pén. 15:50Egy kicsit kisebb verzióban szerintem még vállalható otthon is. Nem Western Electric driverekkel, de még így is tök jó.
youtu.be/AqhS3BA0BYQ
amúgy mi baj van ezekkel? ha a hifi a nappaliban van. akkor WE is oda való...
na. japók, Goto unit..
youtu.be/GFofrMJdD_4
halfnote.hu
halfnote.hu
A pár napja beharangozott kérdőívben lesz erre vonatkozó kérdés is.