Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 273

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: st81 »

Block írta:
2024.10.10., csüt. 17:47
Kedves Hobbytársak!
Egy kérdést szeretnék intézni vásárlás előtt lejátszó ügyében,hátha a tapasztaltabbak tudnak tanácsot adni a választáshoz.
200 és 400000 Ft között nézegetnék ,4-5 kütyüből szeretnék kiválasztani egyet...
Csak Tidalt hallgatok,....az sem gond ,ha DAC nélküli verzió,mert DAC-om van,és androidos tablettel vezérelném.
Ha valakinek van ötlete,szívesen venném,ha megosztaná... :)
Köszönettel : András
Amiket tudok ajánlani (nem évente vált készüléket a gyártó és felejti el az előző típusát teljesen): Lindemann Limetree bridge I vagy II, Matrix audio Mini I-4 (ebben van DAC is), Cambridge Audio CXN 100 (ebben is van DAC).
Használtban egy próbát megér például az Auralic Aries femto is.
Az apróban láttam a Silent Angel és a Denafrips gyártó készülékeit is, de azokat abszolút nem ismerem.
Japán vonal: Accuphase, Denon
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold

Zewaa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 13

Hozzászólás Szerző: Zewaa »

Tudja valaki innen esetleg hogy a Lumin U2-be pontosan milyen tipusú az a 4db oszcillátor ami benne van, és hány dBc/hz @1khz-re képes szám szerint? a gyártó ennyit közöl: 4 exceptionally low-phase-noise crystal clock oscillators

Ottokár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 103

Hozzászólás Szerző: Ottokár »

Mézga Aladár írta:
2024.10.11., pén. 08:03
Sziasztok!

Megint megy tönkre az Aries Femto wifi kártyája. :smile30:
Raktam bele másik kártyát (ez is 7260-as, ez volt a fiókban, a 7265 úton van).
És ezek után eltátottam a számat, hogy mennyivel jobban szól az Aries. 31_1_21.gif
Én egy ideje már nem wifin használom az enyémet. Van egy korlátlan mobilinternet társkártya, és külön modem tuningolva, tuning táppal. A Femto is kapott egy tuning tápot. A tápokat SüteményX vagyis Sabo Audio készítette. A hang nagyon jó így.
Sony-STS770ES, Philips CD304, Nakamichi 480, Nakamichi 680 ZX, Tascam 122 MKIII, Auralic Aries femto - DIY AN5 DAC - Luxman 1500, Sugden A21 SE Signature, DPA 300B SE - Celestion 700, Celestion Ditton 25, Videoton Minimax.

Block
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 115

Hozzászólás Szerző: Block »

st81 írta:
2024.10.10., csüt. 20:34
Üdv!

Újat szeretnél venni, vagy használt is jó lehet?
Üdv!
Ha nem is feltétlenül újat,..de valami friss kiadást,mert az előző streamerem azért kell lecserélni,mert már nem megszűnt
a Tidal kompatibilitása,és nem szeretnék megint így járni.

Kaef... Zsebkészülékem van,..néha rá is kötöm a rendszerre,de nekem ez nem megoldás,...mert a rendszer nem ott van ahol a
fotelom...:)) A hangja sem olyan ,hogy megérdemelné,hogy ott használjam,..egy JBL "blútúszos" hangszóróhoz jó,kinti zenéléshez.
Ezért szeretnék inkább olyat,ami erősítő és DAC nélküli,viszont normális hang jön ki belőle..:))

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 113

Hozzászólás Szerző: Mézga Aladár »

Sziasztok!

Megint megy tönkre az Aries Femto wifi kártyája. :smile30:
Raktam bele másik kártyát (ez is 7260-as, ez volt a fiókban, a 7265 úton van).
És ezek után eltátottam a számat, hogy mennyivel jobban szól az Aries. 31_1_21.gif
Mindig, mindennél van jobb!

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3554

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Block írta:
2024.10.10., csüt. 17:47
Kedves Hobbytársak!
Egy kérdést szeretnék intézni vásárlás előtt lejátszó ügyében,hátha a tapasztaltabbak tudnak tanácsot adni a választáshoz.
200 és 400000 Ft között nézegetnék ,4-5 kütyüből szeretnék kiválasztani egyet...
Csak Tidalt hallgatok,....az sem gond ,ha DAC nélküli verzió,mert DAC-om van,és androidos tablettel vezérelném.
A Fiio R7 egészen kiváló, újonnan 299.000.- Ft bruttó:
https://fiio.hu/fiio-r7-feher-asztali-s ... ?search=r7

Kicsit drágábban az M15s is jó. Még ha DAP is.
https://fiio.hu/lejatszo/FiiO-M15s

Arról, hogy a DAP miért jó asztali megoldás is egyben, itt írok:
https://medium.com/@mediaengineering/da ... 84d3eabb36

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 273

Hozzászólás Szerző: st81 »

Üdv!

Újat szeretnél venni, vagy használt is jó lehet?
Japán vonal: Accuphase, Denon
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold

Block
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 115

Hozzászólás Szerző: Block »

Kedves Hobbytársak!

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 121

Hozzászólás Szerző: SSS »

Virgil írta:
2024.08.14., szer. 16:51
Virgil írta:
2024.07.12., pén. 16:12
Szóval a kérdésem, létezhet ez, hogy a volumio jobb hangú mint a tidal connect, vagy ez hülyeség, ugyanolyannak kell lennie, inkább csak placebo lehet ez nálam is?
van ilyesmi tapasztalatotok, esetlegesen csak vezérlőszoftver csere-berénél?
kis utózönge, még a múltkor általam felvetett kérdéssel kapcsolatban..mert csak nem hagyott azóta sem nyugodni a dolog.
hiszen zenét hallgatunk, mindig a legjobb módon, de ugyanakkor a legkényelmesebben is szeretnénk ezt megtenni.
nos, a kényelemről a tidal natív applikációja gondoskodik, gyak.hibamentesen, minden funckióját hibátlanul végezve működik.

ugyanakkor meg, mégis csak az van, hogy akárhányszor megcsinálom az ide-oda váltogatást, volumio-ból ki tidal app-ba be, majd vissza, mindig érzem azt, hogy a volumio instabilabb ugyan de rhadjon meg, jobban szól.. csak azt hallom mindig

nna, volumio közösségi fórumát végignyálaztam, más is írt-e ilyesmi észrevételt. és azon kívül igen, hogy írta más is, hogy a volumioba integrált tidal-lal jobban szeret zenét hallgatni, találtam mást is (google fordító):

sfdghjhgfds.jpg

szóval akkor -mivel nem ugyanaz a lejátszó valóban- mégis valós lehet az, hogy van a kapott hangban különbség végül
Csak egy tipp, a Volumioban Playback options/Volume options NONE-ra van állítva, ha nem Tidal rosszabbul szól. Nem teszteltem connect és volumio alol külön, de nálam ez okozta a legnagyobb különbséget. Ha be is állítottad érdemes néha ránézni, mert újraindításnál néha átállítódik.
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14

firka0511
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 49

Hozzászólás Szerző: firka0511 »

merida írta:
2024.10.04., pén. 11:08
Wiim Ultrát hallott már valaki, és ha nem,mi a véleménye róla?
Nekem kb egy hónapja van. Nagyon szeretem, a streamer része szerintem szuper jó. A benne lévő dac számomra csalódás volt, de egy Chord Mojo megoldotta a problémát. Szuper kis kombó lett belőle!

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Első tesztek szerint hangban nem jobb mint a +, csak más. Azonban sokkal praktikusabb, sokoldalúbb.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 181

Hozzászólás Szerző: merida »

Wiim Ultrát hallott már valaki, és ha nem,mi a véleménye róla?
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8886

Re: DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Csak szólok:

Mától a Heed Abacus S streamer Roon platform alól is vezérelhető! Az Abacus S tulajdonosok az első két hónapban a Roon szolgáltatást ingyen használhatják!

.
IMG_3215.jpeg
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Zewaa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 13

Hozzászólás Szerző: Zewaa »

alto írta:
2024.08.24., szomb. 18:10
vazze írta:
2024.08.24., szomb. 17:47
Lumin U1 mini-ről mit gondoltok?
Volt korábban D1-em ami jó volt de szoftveresen akadozott.
D2 is volt ami jobb volt sokkal de ott is lehetett néha akadozást tapasztalni az app és a lejátszó között.
Nem lehet, hogy valami hálózati problémád van? Én többféle Lumint használok, de soha nem tapasztaltam akadozást. Illetve egyszer igen, amikor a routerem "elfáradt", és rengeteg hibás csomagot produkált.

Ha az appra lassan reagál a lejátszó, az meg akkor szokott előfordulni, ha túl gyenge a wifi a telefonon.
+1

Nálam vajsimán,atomstabilan, és nagyon gyorsan történik minden U2-n. De ideális is neki a környezet.. iphone+500mbit wifivel , lanról meg gigabitet kap. felébresztés/standby azonnali appon keresztül, + minden beállitásra való reakcióidő, ezen kivül tidal connectet használom.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3147
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

vazze írta:
2024.08.24., szomb. 17:47
D2 is volt ami jobb volt sokkal de ott is lehetett néha akadozást tapasztalni az app és a lejátszó között.
Nem lehet, hogy valami hálózati problémád van? Én többféle Lumint használok, de soha nem tapasztaltam akadozást. Illetve egyszer igen, amikor a routerem "elfáradt", és rengeteg hibás csomagot produkált.

Ha az appra lassan reagál a lejátszó, az meg akkor szokott előfordulni, ha túl gyenge a wifi a telefonon.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1400

Hozzászólás Szerző: vazze »

Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

Catman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Catman »

Sziasztok, szegény öreg squeezebox classic-om megadta magát, sötét a kijelzője. Tudnátok ajánlani szervizt, ahol életet tudnának lehelni bele?
SB Classic > H/K970LE > CAV DP880A

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1521

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Virgil írta:
2024.08.14., szer. 16:51
Virgil írta:
Szóval a kérdésem, létezhet ez, hogy a volumio jobb hangú mint a tidal connect, vagy ez hülyeség, ugyanolyannak kell lennie, inkább csak placebo lehet ez nálam is?
kis utózönge, még a múltkor általam felvetett kérdéssel kapcsolatban..mert csak nem hagyott azóta sem nyugodni a dolog.
hiszen zenét hallgatunk, mindig a legjobb módon, de ugyanakkor a legkényelmesebben is szeretnénk ezt megtenni.
nos, a kényelemről a tidal natív applikációja gondoskodik, gyak.hibamentesen, minden funckióját hibátlanul végezve működik.

ugyanakkor meg, mégis csak az van, hogy akárhányszor megcsinálom az ide-oda váltogatást, volumio-ból ki tidal app-ba be, majd vissza, mindig érzem azt, hogy a volumio instabilabb ugyan de rhadjon meg, jobban szól.. csak azt hallom mindig

nna, volumio közösségi fórumát végignyálaztam, más is írt-e ilyesmi észrevételt. és azon kívül igen, hogy írta más is, hogy a volumioba integrált tidal-lal jobban szeret zenét hallgatni, találtam mást is (google fordító):

sfdghjhgfds.jpg

szóval akkor -mivel nem ugyanaz a lejátszó valóban- mégis valós lehet az, hogy van a kapott hangban különbség végül
Jól hallottad, több lejátszónál tapasztaltuk, hogy a T.Connent gyengébben szól. Pl. Linn...

Virgil
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 67

Hozzászólás Szerző: Virgil »

Virgil írta:

sfdghjhgfds.jpg
sfdghjhgfds.jpg (55.94 KiB) Megtekintve 2668 alkalommal
fine music & cinema: toroid power isolation->>> zidoo >> Rotel RSX 1550 >> JM Lab Tantal 505

richard87
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: richard87 »

Alex_Aston írta:
2024.07.26., pén. 11:45
Egy bemutató/teszt az Eversolo A8-ról.

https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.55826/

Nem tudom, fizetett oldal e. Nem is szeretném véleményezni. Csak mint érdekesség teszem ide.

Viszont annyi jó dolgot hallani róla, hogy ha nem lenne Musicbook Sourcem, biztosan nálam lenne már tesztelni.
Az egyik legjobb oldal, ahol nem csak szuperlatívuszokban beszélnek minden termékről, de talán nem ide való.
Ha nem is fizetett, de támogatásokat biztosan kapnak, viszont ettől még bőven van "lefejezett párduc" (nem javasolt termék).

Másik hasonló "minőségi" oldal/csatorna:
https://www.youtube.com/@ErinsAudioCorner/videos
https://www.erinsaudiocorner.com/

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8886

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Alex_Aston írta:
2024.07.26., pén. 11:45

Nem tudom, fizetett oldal e. Nem is szeretném véleményezni. Csak mint érdekesség teszem ide.

Viszont annyi jó dolgot hallani róla, hogy ha nem lenne Musicbook Sourcem, biztosan nálam lenne már tesztelni.
Egyébként elég ambivalens a dolog. A Hype mellett elég sokszor belefutok pár hetes készülékek eladásába. gondolkodik.gif
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3256

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Csak a Marantz! :-D

Virgil
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 67

Hozzászólás Szerző: Virgil »

Elmo írta:
2024.07.16., kedd 12:13
Virgil írta:
sziasztok,
hetek óta töprengek azon,
Kipróbáltam és szóról-szóra az van, amit tapasztaltál. Mondjuk nem csodálkozom, hiszen a Bubleupnp és az Mconnect között is van különbség, nem is kevés.
a fffrancba.. nem könnyítettél a dolgomon :D
(de ugye??..)
fine music & cinema: toroid power isolation->>> zidoo >> Rotel RSX 1550 >> JM Lab Tantal 505

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Virgil írta:
sziasztok,
hetek óta töprengek azon, vajon van-e értelme annak, hogy a volumio-t 'erőltetem' lejátszó-felületnek, mert én azt jobb hangúnak érzékelem, és nem mondjuk a tidal saját natív felületét (tidal connect), ami viszont meg használhatóbb úgy egyébként számomra..
én mintha azt érezném/hallanám, hogy a volumio-val egyszerüen jobban szólna a cucc. és ez a nagy dilemmám, vajon létezhet-e ez, hogy a vezérlő-felület/szoftver hatással lehet egyáltalán a hangra, vagy ez csak beképzelés, és - onnanstól ugye, hogy a streamerről közvetlen megy a cucc a dac/erősítő felé, nem pedig más eszközről a streamerre és onnan tovább - a streameren lévő szoftver már nem befolyásolhatna semmit, ugyanazt adja kifele..

Kipróbáltam és szóról-szóra az van, amit tapasztaltál. Mondjuk nem csodálkozom, hiszen a Bubleupnp és az Mconnect között is van különbség, nem is kevés.
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3147
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

vazze írta:
2024.07.16., kedd 07:52
Ígéretes új kütyü a Lumin-tól

https://www.luminmusic.com/lumin-p1-mini.html
Már meg is érkeztek belőle az első darabok.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”