megnézem mindjárt,most kaja van. emlékezni már nem amléxem, de szerintem igen...
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
Re: Általában a hifiről
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
bőven elég egy pár Basshorn is... máris bentebb vagy

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2741
revox írta: ↑2024.10.09., szer. 09:29definiálom én, mi sem könyebb: A hifi az, amin otthon -többnyire- zenét hallgatunktunerman írta: ↑2024.10.09., szer. 09:20engedd el légyszives ezt a szentelvizes megközelitést,sokan nem evezenek Veled egy csónakban...mindenki úgy élvez ahogyan tud,és jól esik neki..a Te pénzed Te szórakozásod,én pénzem,én szórakozásom....
Igen, jól "megmondtad", de ez nagyon nem a High Fidelity eredeti definiciója ...már hogy legalább a topik eredeti témájánál maradjunk.![]()
TJ.![]()
Aranyos vagy, de én ezt inkább "lehallgató berendezéseknek" hívnàm

Mindennek van (alsó) határa!
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3
Én tudok egy jobb definíciót (most jutott eszembe hallva amit hallok ) : a hifi az, amivel ha panelban vagy társasházban lakunk próbáljuk elnyomni, de legalább is kompenzálni a fölöttünk lakó egész napos zajongását, mert már agyfaszt kapunk a népművészeti tejtartó agyagedénytől ...revox írta: ↑2024.10.09., szer. 09:29definiálom én, mi sem könyebb: A hifi az, amin otthon -többnyire- zenét hallgatunktunerman írta: ↑2024.10.09., szer. 09:20engedd el légyszives ezt a szentelvizes megközelitést,sokan nem evezenek Veled egy csónakban...mindenki úgy élvez ahogyan tud,és jól esik neki..a Te pénzed Te szórakozásod,én pénzem,én szórakozásom....
Igen, jól "megmondtad", de ez nagyon nem a High Fidelity eredeti definiciója ...már hogy legalább a topik eredeti témájánál maradjunk.![]()
TJ.![]()

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Snipi 2024.10.09., szer. 09:34-kor.
No kigugliztam a Trio árát a három szubládával : 150 millió forint körül van.
Arra is csak akkor futna ha ... (inkább nem írom le mikor, mert utálom a politikát ... )
Arra is csak akkor futna ha ... (inkább nem írom le mikor, mert utálom a politikát ... )
definiálom én, mi sem könyebb: A hifi az, amin otthon -többnyire- zenét hallgatunktunerman írta: ↑2024.10.09., szer. 09:20engedd el légyszives ezt a szentelvizes megközelitést,sokan nem evezenek Veled egy csónakban...mindenki úgy élvez ahogyan tud,és jól esik neki..a Te pénzed Te szórakozásod,én pénzem,én szórakozásom....
TJ.

halfnote.hu
halfnote.hu
Most gugliztam ki az a Magico aminek a képét Elex belinkelte 700.000 dodó. Annyiért már legyen is jó.
De gondolom a Trio azokkal a basszusládákkal is nagyon drága. Én azért maradnék a realitás talaján, és számomra 200-300 milliós hangsugárzó nem az. De még a 20 milliós se, bármennyire is szeretnék egy B&W 801 D4-et mondjuk. Ez van.
Amúgy Gábor a kérdésedre a válasz : igen. (Csak azóta 30 évet öregedtem ... )
De gondolom a Trio azokkal a basszusládákkal is nagyon drága. Én azért maradnék a realitás talaján, és számomra 200-300 milliós hangsugárzó nem az. De még a 20 milliós se, bármennyire is szeretnék egy B&W 801 D4-et mondjuk. Ez van.
Amúgy Gábor a kérdésedre a válasz : igen. (Csak azóta 30 évet öregedtem ... )
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2741
engedd el légyszives ezt a szentelvizes megközelitést,sokan nem evezenek Veled egy csónakban...mindenki úgy élvez ahogyan tud,és jól esik neki..a Te pénzed Te szórakozásod,én pénzem,én szórakozásom....
Igen, jól "megmondtad", de ez nagyon nem a High Fidelity eredeti definiciója ...már hogy legalább a topik eredeti témájánál maradjunk.

TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3
tudom, ez köztudott

Ha emlékszünk István Csontos mondatára a "merlines ízlésficamról" "Voltak, akik újjongva (tapsolva??? talán tapsolva) örültek és voltak, akik futva menekültek", ami a zenei sítlusok szokszínűségét jelentette és azt, hogy nem kizárólag Arthur Rubinstenit kell hallgatni, vagy demózni (bár azt én is kedvelem, de szigorúan korhű nyomaton,nyilván monó), hanem bármit, amit szeretsz. Egy, nevezzük high-end rendszernek, minden stíluson meg tudja mutatni magát. Minden stílusan vannak apró nűanszok, amit érdemes előcsalni a barázdából, pitekből, ki honnan akarja. Fenti haverom borzalmasan magasról tesz a régi értelemben vett hifis zenékre. 10-15 éve mondta, hogy van 800 Depeche Mode lemeze. Ez elképesztő, már-hogy egyáltalán ennyi létezik

De érdemes benézni a 10 kedvenc lemezem topicba. Nem tudtam,hogy létezik, nem is tudom, hol találod, én is véletlenül találtam meg. 5-ből 4 embernél pl előkerül a Depeche Mode, vagy valami holdudvara. Mennyire reprezentatív? Azt nem tudom, de azt látom, hogy vannak "hifisták", akik merik vállalni a zenei irányultságukat (aminek én pl roppantmód örülök) és nem mennek a klisék után.
ezen a (kb 20 éves)videón, ha türelemmel végignézed, nem tudom, hány percnél jön, de ott az üzenet az Aphex Twinnel. Ne futva menekülj, örülj

youtu.be/EhsJJu11msY
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára revox 2024.10.09., szer. 09:22-kor.
halfnote.hu
halfnote.hu
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2669
engedd el légyszives ezt a szentelvizes megközelitést,sokan nem evezenek Veled egy csónakbanchord_ írta: ↑2024.10.08., kedd 20:12Nincs itt semmi beskatulyázódás.dixie-chicken írta: ↑2024.10.08., kedd 18:39
az a baj,beskatúlyáztad magad a komolyzene egy spéci szegmensébe,ahol valóban nincs szükség hangoskodásra,ezt a részét megértem,magam is vlszinű igy járnék el...egy Keith Jarrett "Melody at night with you",Oregon "Distant hills",vagy "Winter light",Muddy Waters"Folk singer" nem igazán igénylik a hangoskodást,de mi van egy Keith Jarrett "Survivor's suite",Muddy Waters "After the rain" felvételeknél,itt már a hangerő emlekedés jelenség kezd jelentkezni (nekem legalább is),és még nem léptük meg a Metallica,ZZ Top,Led Zeppelin,Deep Purple stb.szinteket...![]()
Akusztikus-zene-hallgatás van, ez a nagy híres skatulya. És a többség akusztikus zenét hallgat a drága cuccain, nem pedig Metallicát.
Elektromos zenére kb. felesleges ez a nagy hifis kínlódás. Egy Led Zeppelin koncert-feeling, az legjobb esetben visszaadja az eleve kierősített zenét?? Miféle tónushelyességről beszélhetünk itt vajon? Milyen az, amikor jól szól egy elektromos gitár? Vagy egy gépi dob? Hogy rezeg a belsőd? Ez lenne a zenehallgatás Mekkája?
Persze, a torzítatlan nagy hangerő az kell. És ahogy ballagunk fölfelé a Wattokban, úgy egyre sz@rabb erősítőkbe lehet belebotlani, és pl. szépen búcsút lehet inteni az alapvetően finom hangú SE kapcsolásoknak...
A 'lány gitárral', halkan, az ezerszer, tízezerszer nehezebb hifis feladat.
Egy barokk nagyoperát is könnyebb helyesen visszaadni, mint egy érzékeny pengetőst egy igazi jó énekessel.
Nyilván, 'in selected theatres only'.
Amúgy, a kiállításon, inkább egyfajta fordított 'beszakadás' volt megfigyelhető. Amikor azon a kb. öt helyen, ahol véletlenül előfordult komolyzene, a sok tuf-tuf után hirtelen bejött valami akusztikus dolog, és ne adj'Isten egy piánó rész, ami éppen nem ordított 112dB-el, akkor a hangok hirtelen beszürkültek, elpunnyadtak, olyan 'furcsák' lettek a rengeteg üvöltő dobgép meg gépi ciripelés meg elektromosgitár-nyúzás után...

Nekem elég ha át vagyok verve. Vagyis én úgy érzem mintha ...ELEX írta: ↑2024.10.08., kedd 18:23Nem baj! Írd le nyugodtan, ha neked így esik jól a zenehallgatás.
Csak ne beszéljünk "jelenlét érzet"-ről.
Vagy te akkor soha az életben nem voltál még nagyzenekari koncerten, bigband vagy fúvós zenekari előadáson, nem hallottad, hogy akár egy szál zongora mekkora dinamikával/hangnyomással tud megszólalni vagy akár egy mesterhegedű. (a hangosított koncerteket most hagyjuk)
Ha te otthon csak nyomokban szeretnéd visszakapni ezek jelenlét érzetét, ahhoz sajnos a dinamika csúcsokban extrém magas hangnyomásra van szükség. Ha megelégszünk a dinamika tartomány beszűkítésével, lefaragásával, ez magával vonja, hogy nem kapjuk meg a "jelenlét érzetet", csak annak nagyon távoli leképezését. Egy kellemes háttérzenévé degradálódik a zenekar produkciója.
De ezt már kb. 100-szor leírtam. De nem várhatom el, hogy minden hülyeségre emlékezzen bárki is amiket leírtam.
Gratulálok. Ügyes vagy.revox írta: ↑2024.10.09., szer. 07:32Tedd hozzá hogy "szerintem".kaef2 írta: ↑2024.10.09., szer. 07:11A nagyon drága audio rendszerek gazdái a több tízmilliós kategóriában általában az un "részletgazdagság" és "felbontás", esetleg a "simaság" (egyik sem zenei tulajdonság btw) oltárán szeretik leginkább a sok pénzt feláldozni.revox írta: ↑2024.10.08., kedd 23:29
mert a hifihatárőrség ott áll a front end interkonnektjének a végén és kirendeli a sorból a rockzenei elektronokat Azért ez az elmélet gyökereiben veri pofán az egész sztorit. Ezt én máshogy látom: Minden zene hangokból ál. hogy a zene, milyen hangok eredője, egy dolog. de a hifi vigye, amit kel, aztán majd amikor megszólal a hangszóró, ott rendeződik zenévé. Vinkler említete, hogy lexarja milyen csokoládé. én azt gondolom, a hifi is xarja le és tegye a dolgát..
Tom Waits régi manus. a Ti generációtokat kevésbé érintette meg, mert olyan undergrunder, nem klasszikus rockzene. javallom a swordfishtrombones albumot, aztán ott kiderül, mit érdemel![]()
Az autentikus rock zenei reprodukcióhoz ezek teljességgel szükségtelenek.
Ez még feszesebb, ami következik. Egy hete, ezzel a lemezzel "adtam el" (értsd, havernak megmutattam és "nekem is kell") egy majd félmillás supertweetert. Nyilván hülye és süket, neki ez nem dukál![]()
youtu.be/e5MkwKQrZzE
Ajánlom a posztomban az "autentikus" jelzőt észrevételezni.
Tedd hozzá hogy "szerintem".kaef2 írta: ↑2024.10.09., szer. 07:11A nagyon drága audio rendszerek gazdái a több tízmilliós kategóriában általában az un "részletgazdagság" és "felbontás", esetleg a "simaság" (egyik sem zenei tulajdonság btw) oltárán szeretik leginkább a sok pénzt feláldozni.revox írta: ↑2024.10.08., kedd 23:29mert a hifihatárőrség ott áll a front end interkonnektjének a végén és kirendeli a sorból a rockzenei elektronokat Azért ez az elmélet gyökereiben veri pofán az egész sztorit. Ezt én máshogy látom: Minden zene hangokból ál. hogy a zene, milyen hangok eredője, egy dolog. de a hifi vigye, amit kel, aztán majd amikor megszólal a hangszóró, ott rendeződik zenévé. Vinkler említete, hogy lexarja milyen csokoládé. én azt gondolom, a hifi is xarja le és tegye a dolgát..
Tom Waits régi manus. a Ti generációtokat kevésbé érintette meg, mert olyan undergrunder, nem klasszikus rockzene. javallom a swordfishtrombones albumot, aztán ott kiderül, mit érdemel![]()
Ez még feszesebb, ami következik. Egy hete, ezzel a lemezzel "adtam el" (értsd, havernak megmutattam és "nekem is kell") egy majd félmillás supertweetert. Nyilván hülye és süket, neki ez nem dukál

youtu.be/e5MkwKQrZzE
halfnote.hu
halfnote.hu
A nagyon drága audio rendszerek gazdái a több tízmilliós kategóriában általában az un "részletgazdagság" és "felbontás", esetleg a "simaság" (egyik sem zenei tulajdonság btw) oltárán szeretik leginkább a sok pénzt feláldozni.revox írta: ↑2024.10.08., kedd 23:29mert a hifihatárőrség ott áll a front end interkonnektjének a végén és kirendeli a sorból a rockzenei elektronokat Azért ez az elmélet gyökereiben veri pofán az egész sztorit. Ezt én máshogy látom: Minden zene hangokból ál. hogy a zene, milyen hangok eredője, egy dolog. de a hifi vigye, amit kel, aztán majd amikor megszólal a hangszóró, ott rendeződik zenévé. Vinkler említete, hogy lexarja milyen csokoládé. én azt gondolom, a hifi is xarja le és tegye a dolgát..
mert a hifihatárőrség ott áll a front end interkonnektjének a végén és kirendeli a sorból a rockzenei elektronokat Azért ez az elmélet gyökereiben veri pofán az egész sztorit. Ezt én máshogy látom: Minden zene hangokból ál. hogy a zene, milyen hangok eredője, egy dolog. de a hifi vigye, amit kel, aztán majd amikor megszólal a hangszóró, ott rendeződik zenévé. Vinkler említete, hogy lexarja milyen csokoládé. én azt gondolom, a hifi is xarja le és tegye a dolgát..
Tom Waits régi manus. a Ti generációtokat kevésbé érintette meg, mert olyan undergrunder, nem klasszikus rockzene. javallom a swordfishtrombones albumot, aztán ott kiderül, mit érdemel

halfnote.hu
halfnote.hu
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2876
- Kapcsolat:
Trance/Techno/Drum&Bass témakörben ez abszolút szükséges, több okból. Az egyik, hogy semminek, de tényleg semminek ne legyen esélye bezavarni a zenébe. Sokszor 10dB-lel halkabb zene mellett már hajlamosak az emberek üvöltve beszélgetni, ami rohadt zavaró annak, aki benne szeretne lenni a zenében teljesen. A másik, hogy ezekben a műfajokban a folytonos monoton ütem átveszi a test felett az irányítást, mintha master clock lenne. Amellett, hogy ebbe is nagyon be tud zavarni az egyéb zaj, még az is van, hogy nagyban hozzájárul ehhez a reclock hatáshoz, ha fizikailag is érezhető ütést produkál a hangosítás.Aszpirin írta: ↑2024.10.08., kedd 19:50Sajnos az a helyzet, hogy valami általam nehezen felfoghattó okból iszonyatosan túlhangosítják idehaza a blues/rock/metál/stb elektronikus zene koncerteket. Szabadtéren is, zárt térben is. (Tisztelet a NAGYON ritka kivételnek.)dixie-chicken írta: ↑2024.10.08., kedd 18:39Életemben nem jöttem ki általam fizetett koncertröl,de megtettem (mivel céges bulink volt),a nemrég a Puskásban megtartott Coldplay-röl,mert fülsértően hangos volt (II koncert)...
Talán jön majd egy-két hangosító mester, és elmondja, hogy erre miért van szükség...
A legnagyobb vicc, hogy pl. a nagyobbik keresztfiamék, aki a feleségével együtt gyakorlott koncertjárók, spéci passzíív füldugókkal mennek a koncertekre, hogy élvezhető hangerőn hallják azokat. Hollandiában én magam láttam egy koncerthelyszínen ilyen füldugókat árusító automatát. Az Airpods Pro Mk2-esek "Transparency" üzemmódja (ami alapesetben pont a zajkioltás ellentettje) is állítólag tökéletesen alkalmas a túlhangosított koncertek egészségre kevésbé ártalmas hangerőn élvezésére.
Azt, hogy ezt a helyzetett meg lehetne oldani a hangnyomás néhány necibelle való visszavételével, látszólag már senkit nem érdekel.
Szoval igen, kell füldugó, az Alpine pl gyárt direkt erre a célra, nagyon jól működnek.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
a Quad is lejátsza, nem is rosszul, csak nem életnagyságban. olyan, mint a FAL egyutasom, amivel tegnap, míg a supertweeterét állítgattam (zárójel, nevetséges, 25ezres áron itt van pár nap alat franciaorazâgból, javaslom Neked is kipróbálni, Sokan használnak ESL-hez Townshendet, csak az nem 25 ezer, inkább 525), ledaráltam egy Lou Reed, egy Tankcsapda és egy Doors koncertet. Bonsai rocckoncert, de az arányok rendben vannak és az egyutasok, vagy panelek természetessége finom tud ám lenni. Azt gondolom, ha a természetes megszólalást nézem, ezek viszik a pálmát. Ami szélessávú és nagyot is szól, az Kürthy két nagy paravánja. Nem olyan dögös. mint egy Avantgarde, de iszonyat nagy igazságot beszél. Spec, én azt próbálom leutánizni, ami nyilván 100%-ban nem lehetséges, de valami hasonlót ki lehet hozni a buliból.Rock60 írta: ↑2024.10.08., kedd 22:10Elméletileg igazad lenne.Vinkler írta: ↑2024.10.08., kedd 20:36Egyébiránt nekem a tesztzenéim között szerepel Metallica (One) és elektronikus zene is (Daft Punk Random Access Memories).
Meglepődnél, mennyi rendszert fektet meg az előbb említett 2 zene.
Számít az instrumentális zene, a szimfonikus zenekar...
Számomra egy rendszer akkor jó, ha mindezt közvetíteni tudja, úgy, ahogy nekem tetszik. Ha valamelyik nem megy, az a rendszer nem jó.
De.
Nem mindenkinek fussssa 20 - 40 milliós mindenevő rendszerre.
A kompromisszumosabb kategória tulajának bizony érdemes a zenei preferenciái szerint hangolnia/választania a rendszerét.
Miért kellene tudnia a cumónak pl. a fülsiketítő rock-ot hitelesen tolmácsolnia, ha a büdös életben nem hallgatnék olyat, de emiatt a műfaj miatt le kellene mondanom pl. a Quad zseniálisan muzikális középtartományáról - amire a Metallikának nincsen olyan nagy szűksége.
Szóval de, van olyan, hogy egy rendszernek az egyik stílus fekszik, a másik meg kevésbé.
Attól az még nagyon megfelelhet a gazdijának.![]()
halfnote.hu
halfnote.hu
Az autentikus, dögös rock zenei reprodukció nem igazán a 20-40 milliós rendszerek terepe.Rock60 írta: ↑2024.10.08., kedd 22:10Elméletileg igazad lenne.Vinkler írta: ↑2024.10.08., kedd 20:36Egyébiránt nekem a tesztzenéim között szerepel Metallica (One) és elektronikus zene is (Daft Punk Random Access Memories).
Számomra egy rendszer akkor jó, ha mindezt közvetíteni tudja, úgy, ahogy nekem tetszik. Ha valamelyik nem megy, az a rendszer nem jó.
De.
A kompromisszumosabb kategória tulajának bizony érdemes a zenei preferenciái szerint hangolnia/választania a rendszerét.
Miért kellene tudnia a cumónak pl. a fülsiketítő rock-ot hitelesen tolmácsolnia, ha a büdös életben nem hallgatnék olyat, de emiatt a műfaj miatt le kellene mondanom pl. a Quad zseniálisan muzikális középtartományáról - amire a Metallikának nincsen olyan nagy szűksége.
Szóval de, van olyan, hogy egy rendszernek az egyik stílus fekszik, a másik meg kevésbé.
Attól az még nagyon megfelelhet a gazdijának.![]()
Van egy ismerősömnek egy komplett Danley hangosító cucca (SH100, SH-LPM), szubbal (TH-28), 12 csatorna AB osztályú erősítővel (MC2 Audio), egy rakás AT és Telefunken mikrofonnal, Yamaha keverővel, effektekkel, stb, egy blues zenekar használta kb 5 alkalommal. Olyan 13-15 millió lehett újkorában, most alig használtan töredék pénzen árulja. Nincs az a hifi rendszer, ami tudja azt a megszólalást, mondjuk Dream Theatre, King Crimson, Steely Dan, és elektronikus zene vonalon, még 20-40 millióért sem, amit ez a cucc meg igen. Jazzen is jó, még big banden is, és még klasszikus nagy zenekaron is hallgatható, de nem az már nem az erőssége. Modern keverésű, maszterelésű hangos zenék is jól szólnak rajta, ideértve a kommersz pop zenét, persze csak akkor ha valakinek az jön be.
A rock zenei megszólalás autentikusságához nem feltétlenül azok az erények kellenek, amiért pár tíz milliót elkölt az ember hifire.
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
Ez így azt gondolom teljesen jó álláspont.Vinkler írta: ↑2024.10.08., kedd 20:36
Egyébiránt nekem a tesztzenéim között szerepel Metallica (One) és elektronikus zene is (Daft Punk Random Access Memories).
Számomra egy rendszer akkor jó, ha mindezt közvetíteni tudja, úgy, ahogy nekem tetszik. Ha valamelyik nem megy, az a rendszer nem jó. És hiába takaróznak azzal, hogy én csak a szögletes, fehér csokoládét szeretem, ezért ilyen a rendszer, mert azt tudja, akkor el kell oszlatni ezt a tévhitet, mert valójában azt sem tudja, csak azt hiszik, hogy tudja.![]()
Yello-nak is van pár száma szvsz (pl. Takla Makan 2009-ből) amikre azt gondolom rendesen megmutatná egy rendszer hiányosságait a rengeteg részlet, effekt miatt. De lehet tévedek.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Elméletileg igazad lenne.Vinkler írta: ↑2024.10.08., kedd 20:36Egyébiránt nekem a tesztzenéim között szerepel Metallica (One) és elektronikus zene is (Daft Punk Random Access Memories).
De.
Attól az még nagyon megfelelhet a gazdijának.

lehet szimplân csak xar zenét tettek be, ahogy gépzenében is van értelmezhető és kacat, ez ugyanígy él a hangszeres zenére is. a kortárs művészek sokszor hiába elektronikus hangokkal mahinálnak, mégis érdekesebb zenét alkotnak. Nálam is sokszor előfordul, ha jön valaki. pl David Sylvian után mutogathatok bármit, az a csávó olyat tol rád, utána egy közérthető hangszeres zene fődunalom, nincs benne akkora érték, nem köt le.chord_ írta: ↑2024.10.08., kedd 20:12, a sok tuf-tuf után hirtelen bejött valami akusztikus dolog, és ne adj'Isten egy piánó rész, ami éppen nem ordított 112dB-el, akkor a hangok hirtelen beszürkültek, elpunnyadtak, olyan 'furcsák' lettek a rengeteg üvöltő dobgép meg gépi ciripelés meg elektromosgitár-nyúzás után...
persze, nem állítom, hogy a kiállításon ez volt, de, akár...
halfnote.hu
halfnote.hu
- ELEX
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 750
Ne zárd ki magad nagyon sok élményből!
Számomra a legjobb és legjobban hangosított zárt téri koncertje Nick Mason Saucerful of Secrets koncertje volt Bécsben.
Káprázatos volt a koncert és a hang is. Olyan éteri tisztasága volt a hangnak hihetetlen sebességgel, impulzusokkal, dinamikával, amit addig és azóta se hallottam zárt térben.
Itthon Chick Corea utolsó budapesti koncertje feledhetetlen számomra. A végén a színpad szélén hasaltunk, előttem 2 m-re játszottak a zenészek, a végén masíroztak és örömzenéltek.
Corea első koncertjén vagy 45 éve voltam szintén Budapesten. Az első sorokból élveztem a zenéjét.
2005. Keszei -Korog- Krisztián. Duo Omega, az akkor új Avantgarde Model5+ erősítővel hajtva, de elé volt kötve illesztés miatt a Final Lab csöves táppal (a csövek,amik látszanak) hajtott előfoka. Funk Vector lemezjátszó, Schröder karral és ZYX hangszedő, 47Lab Phono Cube, Kondo ksl ezüst kábelek.
jól emlékszem rá, mert hajnal kettőkor itt szembesültem azzal, mit művel ez a cucc, ha igazán odapörkölünk neki (Skopkó Tomi haverommal). Frenkie Goes to Hollywood / Liverpool koncertlemez... (aki nem ismeri, tipp) warriors of the wasteland... ezzel nyit... megálltt bennünk az ütő

zárójel: izgulok, az asszony gyakorol az új lemezjátszóján... Doors este van... vagy a 3. lemez van fent

halfnote.hu
halfnote.hu
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8944
Az én fórumos és fórumon kívüli “hifista” ismeretségem alapján egyértelműen mondhatom, hogy ez az állítás nem igaz!
Egyébiránt nekem a tesztzenéim között szerepel Metallica (One) és elektronikus zene is (Daft Punk Random Access Memories).
Meglepődnél, mennyi rendszert fektet meg az előbb említett 2 zene. És mielőtt azzal vádolsz, hogy egy lány gitárral nem számít, hát sajnos azt kell, hogy mondjam, az is számít. Számít az instrumentális zene, a szimfonikus zenekar, a kerek csokoládé, a szögletes csokoládé, a karamellás csokoládé, az étcsokoládé, a mentás csokoládé, a fehér csokoládé…
Számomra egy rendszer akkor jó, ha mindezt közvetíteni tudja, úgy, ahogy nekem tetszik. Ha valamelyik nem megy, az a rendszer nem jó. És hiába takaróznak azzal, hogy én csak a szögletes, fehér csokoládét szeretem, ezért ilyen a rendszer, mert azt tudja, akkor el kell oszlatni ezt a tévhitet, mert valójában azt sem tudja, csak azt hiszik, hogy tudja.

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos