Én már nem járok zárt térbe rock koncertre, pont a túlhangosítás miatt, no meg ma már sokkal jobban élvezem a komolyzenei koncerteket a Müpa kényelmes székein, mint a rockkoncerteket állva.Aszpirin írta: ↑2024.10.08., kedd 19:50Sajnos az a helyzet, hogy valami általam nehezen felfoghattó okból iszonyatosan túlhangosítják idehaza a blues/rock/metál/stb elektronikus zene koncerteket. Szabadtéren is, zárt térben is. (Tisztelet a NAGYON ritka kivételnek.)dixie-chicken írta: ↑2024.10.08., kedd 18:39Életemben nem jöttem ki általam fizetett koncertröl,de megtettem (mivel céges bulink volt),a nemrég a Puskásban megtartott Coldplay-röl,mert fülsértően hangos volt (II koncert)...
Talán jön majd egy-két hangosító mester, és elmondja, hogy erre miért van szükség...
A legnagyobb vicc, hogy pl. a nagyobbik keresztfiamék, aki a feleségével együtt gyakorlott koncertjárók, spéci passzíív füldugókkal mennek a koncertekre, hogy élvezhető hangerőn hallják azokat. Hollandiában én magam láttam egy koncerthelyszínen ilyen füldugókat árusító automatát. Az Airpods Pro Mk2-esek "Transparency" üzemmódja (ami alapesetben pont a zajkioltás ellentettje) is állítólag tökéletesen alkalmas a túlhangosított koncertek egészségre kevésbé ártalmas hangerőn élvezésére.
Azt, hogy ezt a helyzetett meg lehetne oldani a hangnyomás néhány necibelle való visszavételével, látszólag már senkit nem érdekel.
Ráadásul nekem a fülem munkaeszköz, vigyáznom kell rá, a hallás amúgy is romlik a korral, nem akarom tovább rontani túl hangos koncertekkel. Egy Pribil Gyuri emlékkoncerten voltam utoljára ilyesmin kb. 2 éve, iszonyat hangos volt, utána kimértem, úgy 1000 Hz veszett el a hallásomból a felsőtartományban.