Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3158
Kapcsolat:

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: alto »

Aszpirin írta:
2024.10.08., kedd 19:50
dixie-chicken írta:
2024.10.08., kedd 18:39
Életemben nem jöttem ki általam fizetett koncertröl,de megtettem (mivel céges bulink volt),a nemrég a Puskásban megtartott Coldplay-röl,mert fülsértően hangos volt (II koncert)...
Sajnos az a helyzet, hogy valami általam nehezen felfoghattó okból iszonyatosan túlhangosítják idehaza a blues/rock/metál/stb elektronikus zene koncerteket. Szabadtéren is, zárt térben is. (Tisztelet a NAGYON ritka kivételnek.)

Talán jön majd egy-két hangosító mester, és elmondja, hogy erre miért van szükség...
A legnagyobb vicc, hogy pl. a nagyobbik keresztfiamék, aki a feleségével együtt gyakorlott koncertjárók, spéci passzíív füldugókkal mennek a koncertekre, hogy élvezhető hangerőn hallják azokat. Hollandiában én magam láttam egy koncerthelyszínen ilyen füldugókat árusító automatát. Az Airpods Pro Mk2-esek "Transparency" üzemmódja (ami alapesetben pont a zajkioltás ellentettje) is állítólag tökéletesen alkalmas a túlhangosított koncertek egészségre kevésbé ártalmas hangerőn élvezésére.
Azt, hogy ezt a helyzetett meg lehetne oldani a hangnyomás néhány necibelle való visszavételével, látszólag már senkit nem érdekel.
Én már nem járok zárt térbe rock koncertre, pont a túlhangosítás miatt, no meg ma már sokkal jobban élvezem a komolyzenei koncerteket a Müpa kényelmes székein, mint a rockkoncerteket állva.
Ráadásul nekem a fülem munkaeszköz, vigyáznom kell rá, a hallás amúgy is romlik a korral, nem akarom tovább rontani túl hangos koncertekkel. Egy Pribil Gyuri emlékkoncerten voltam utoljára ilyesmin kb. 2 éve, iszonyat hangos volt, utána kimértem, úgy 1000 Hz veszett el a hallásomból a felsőtartományban.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 746

Hozzászólás Szerző: ELEX »

revox írta:
2024.10.08., kedd 19:36
Megismertem a szőnyeget :)
És ezt?
Csatolmányok
DSCN4191.JPG

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 984

Hozzászólás Szerző: chord_ »

dixie-chicken írta:

az a baj,beskatúlyáztad magad a komolyzene egy spéci szegmensébe,ahol valóban nincs szükség hangoskodásra,ezt a részét megértem,magam is vlszinű igy járnék el...egy Keith Jarrett "Melody at night with you",Oregon "Distant hills",vagy "Winter light",Muddy Waters"Folk singer" nem igazán igénylik a hangoskodást,de mi van egy Keith Jarrett "Survivor's suite",Muddy Waters "After the rain" felvételeknél,itt már a hangerő emlekedés jelenség kezd jelentkezni (nekem legalább is),és még nem léptük meg a Metallica,ZZ Top,Led Zeppelin,Deep Purple stb.szinteket... :D
Nincs itt semmi beskatulyázódás.
Akusztikus-zene-hallgatás van, ez a nagy híres skatulya. És a többség akusztikus zenét hallgat a drága cuccain, nem pedig Metallicát.
Elektromos zenére kb. felesleges ez a nagy hifis kínlódás. Egy Led Zeppelin koncert-feeling, az legjobb esetben visszaadja az eleve kierősített zenét?? Miféle tónushelyességről beszélhetünk itt vajon? Milyen az, amikor jól szól egy elektromos gitár? Vagy egy gépi dob? Hogy rezeg a belsőd? Ez lenne a zenehallgatás Mekkája?
Persze, a torzítatlan nagy hangerő az kell. És ahogy ballagunk fölfelé a Wattokban, úgy egyre sz@rabb erősítőkbe lehet belebotlani, és pl. szépen búcsút lehet inteni az alapvetően finom hangú SE kapcsolásoknak...

A 'lány gitárral', halkan, az ezerszer, tízezerszer nehezebb hifis feladat.
Egy barokk nagyoperát is könnyebb helyesen visszaadni, mint egy érzékeny pengetőst egy igazi jó énekessel.

Nyilván, 'in selected theatres only'.

Amúgy, a kiállításon, inkább egyfajta fordított 'beszakadás' volt megfigyelhető. Amikor azon a kb. öt helyen, ahol véletlenül előfordult komolyzene, a sok tuf-tuf után hirtelen bejött valami akusztikus dolog, és ne adj'Isten egy piánó rész, ami éppen nem ordított 112dB-el, akkor a hangok hirtelen beszürkültek, elpunnyadtak, olyan 'furcsák' lettek a rengeteg üvöltő dobgép meg gépi ciripelés meg elektromosgitár-nyúzás után...
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3177

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

chord_ írta:
2024.10.08., kedd 14:58
Mi ez, valami Loudness Wars?
Hogy mi mit és hogyan hajt, meg milyen hangos lesz, meg hány dB a szoba végében...
Ezek pl. nekem teljesen és totálisan irreleváns dolgok.
Egy mérsékelt / halk zenehallgatás során a tónushelyességért én bármikor odadobom a Wattokat.

Beszakad??
Egy Rammstein lemeznél csutka hangerőn?
Már ne haragudjatok, de ki a frászt érdekel ez?
Azt a néhányat, aki ilyennel él, én messziről tisztelem, de ugyanakkor sajnálom azt a mérnököt/ aki azért izzad, hogy a Rammstein konert jól szóljon lemezről...

Valahogy miért nem jut el hozzátok, hogy pl. a hétvégi Expo-n gyakorlatilag a rendezőkön kívül minden ember arra panaszkodott, hogy TÚLHANGOS ?
Hozzám nem jutott el, pedig beszélgettem néhány emberrel(látogatókkal), de egyikőjük sem panaszkodott, hogy minden túl hangos volna.
Nyilván egy kiállítónak több dolgot figyelembe kell venni egy ilyen helyen, és nem választhatja úgy meg a hangerőt, mintha otthon, egyedül hallgatná.
Én egyik szobában sem hallottam olyan kérést, hogy vegyük lejebb a hangerőt, mert ez sok, olyat viszont többet is, hogy "egy kicsit lehetne hangosabban?"
Volt 1-2 olyan szoba, ahol bár nagyon tetszett a produkció, de egy kicsivel magasabb hangerőállásnál, biztosan még valósabb hangszerhangokat, énekhangot, és jelenlétérzetet kaphattunk volna.
A valósan átélt jelenlétérzethez szerintem kell az a hangerő, ami megközelíti például egy hegedű, egy nagybőgő, egy klarinét, stb. hangerejét, és ez az énekhangra is igaz. Természetesen hangosítatlan hangszerekről, énekről beszélek.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

dixie-chicken írta:
Életemben nem jöttem ki általam fizetett koncertröl,de megtettem (mivel céges bulink volt),a nemrég a Puskásban megtartott Coldplay-röl,mert fülsértően hangos volt (II koncert)...
Sajnos az a helyzet, hogy valami általam nehezen felfoghattó okból iszonyatosan túlhangosítják idehaza a blues/rock/metál/stb elektronikus zene koncerteket. Szabadtéren is, zárt térben is. (Tisztelet a NAGYON ritka kivételnek.)

Talán jön majd egy-két hangosító mester, és elmondja, hogy erre miért van szükség...
A legnagyobb vicc, hogy pl. a nagyobbik keresztfiamék, aki a feleségével együtt gyakorlott koncertjárók, spéci passzíív füldugókkal mennek a koncertekre, hogy élvezhető hangerőn hallják azokat. Hollandiában én magam láttam egy koncerthelyszínen ilyen füldugókat árusító automatát. Az Airpods Pro Mk2-esek "Transparency" üzemmódja (ami alapesetben pont a zajkioltás ellentettje) is állítólag tökéletesen alkalmas a túlhangosított koncertek egészségre kevésbé ártalmas hangerőn élvezésére.
Azt, hogy ezt a helyzetett meg lehetne oldani a hangnyomás néhány necibelle való visszavételével, látszólag már senkit nem érdekel.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4322
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

ELEX írta:
2024.10.08., kedd 18:06

Az egyik piros Trio itthoni HES-en volt.
Megismertem a szőnyeget :)
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

tunerman írta:
2024.10.08., kedd 17:34
Azért a jó berendezésnek biztos alapon kell állnia - mint például a HiFi Magazin kiválogatott számainak a példányai. :smile29:
Ez visz mindent :D
TJ.
Na az úgy volt, hogy a szonszéd segített becipelni az állványt. Ez kb 10éve volt,passz. Olyan mocskos nehéz, majdnem sérvet kaptunk. Bevittük. Letenni nem nertem, a lába hegyes. Mondom axxonynak,lökjön oda valamit, fel ne szaggassa a parkettát. A HFM erre tökéletes volt. Gondoltam, majd elrakom, azóta se sikerült. DE! Kitaláltam, hogy ebből építek egy hétköznapi, egyszerű lemezjátszót, amitől nem fél az asszony, de ha tűt tör, akkor se halok bele. Goldring MM. Nade! Meguntam a HFMeket bámulni, és,bár ott maradtak, került a lábak alá 1-1 greslap. a szentölt insulator maradt :D . De nem, nem akarom, hogy a már nem beszerezhető ikeás szőnyeget a greslap tönkretegye :rolleyes:

De az MM lemezjátszó egész jó lett :tutiok:
20241008_193010.jpg
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3589

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

chord_ írta:
Hogy mi mit és hogyan hajt, meg milyen hangos lesz, meg hány dB a szoba végében...
Egy mérsékelt / halk zenehallgatás során a tónushelyességért én bármikor odadobom a Wattokat.

Beszakad??
Azt a néhányat, aki ilyennel él, én messziről tisztelem, de ugyanakkor sajnálom azt a mérnököt/ aki azért izzad, hogy a Rammstein konert jól szóljon lemezről...

Valahogy miért nem jut el hozzátok, hogy pl. a hétvégi Expo-n gyakorlatilag a rendezőkön kívül minden ember arra panaszkodott, hogy TÚLHANGOS ?
Ketten megróttak a hétvégi kiállításon azért, hogy nem vagyunk elég hangosak. Kicsit csodálkoztak, amikor megmutattam a telefonos hangosságmérő szoftveren, hogy kb 5 méterre a hangsugárzótól 85-88 dB volt a hangosság éppen akkor.
A hangosságérzetünk eléggé trükkös dolog, Akkor működik igazán, ha mozgatják a hangszórók a levegőt rendesen, sokat ráadásul. 6,5, 8 vagy 10 inches mélysugárzók ritkán tudnak nagyon hangosan is kellemesen szólni. Punch nélkül nem ugyanaz a hangosságérzet sem. Több évtizedes tapasztalatom kiállítóként, hogy egy picit halknak lenni kevesebb embert zavar, mint a túlságosan hangos, így összességében jobb benyomást tud a kiállító a látogatókban hagyni.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

tunerman írta:
2024.10.08., kedd 10:17
Mit jelent szoftver esetében az "Anyag"? Például?
Nagyon OFF!
Talán inkább csak elgondolkodtatónak nevezném ezt a "szoftver szentháromságot" , és itt mindjárt félbe is szakitanám az ezzel való foglalkozásomat, és meghagyom azt a terület szagértőinek :smile29:
TJ.
ON!
Ezt így tényleg ne erőltesd, mert nagyon nem erről szól a “szoftver szentháromság”, amire gondoltam, és pont azt írtam, hogy nem lehet (szerintem) a háromszögmodelled analógiáiban gondolkodni, ha szoftverről van szó.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2662

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

chord_ írta:

Beszakad??

az a baj,beskatúlyáztad magad a komolyzene egy spéci szegmensébe,ahol valóban nincs szükség hangoskodásra,ezt a részét megértem,magam is vlszinű igy járnék el...egy Keith Jarrett "Melody at night with you",Oregon "Distant hills",vagy "Winter light",Muddy Waters"Folk singer" nem igazán igénylik a hangoskodást,de mi van egy Keith Jarrett "Survivor's suite",Muddy Waters "After the rain" felvételeknél,itt már a hangerő emlekedés jelenség kezd jelentkezni (nekem legalább is),és még nem léptük meg a Metallica,ZZ Top,Led Zeppelin,Deep Purple stb.szinteket... :D

Életemben nem jöttem ki általam fizetett koncertröl,de megtettem (mivel céges bulink volt),a nemrég a Puskásban megtartott Coldplay-röl,mert fülsértően hangos volt (II koncert)...azt hittem hogy agyvérzést kapok,kb a koncert felénél,otthagytam az egészet :smile30: ...nem vagyok extra Coldplay rajongó,de van egy jó pár számuk amelyeket szeretek...olyan katyvaz,hangkavalkádban még életemben nem volt részem,mint ott ami volt :smile51: ...lehetséges hogy a földszinten rendben volt minden,de a felső szinteken a csutkára tekert Sokol rádió high end hangzás lehetne ahoz képest ami ott volt....az hogy a vak vezet világtalant Coldplay rajongók csápoltak,az egy egész más dolog :smile53:

Lehet ha kiperkáltam volna az 50-100.000 jegyárat,elgondolkodtam volna,de lazán leléptem,annak ellenére hogy a VIP helyünkön volt fenséges kaja meg pia ;)

:kiss:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2719

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

ELEX írta:
2024.10.08., kedd 18:06
.......

Nem mászik az az arcba. Nekem a top 3-ban benne van a Triok hangja természetesen a Basshornokkal kiegészítve.
Maga az élő zene.
És szintén a top 3-ban van a régi Western Electricek hangja Silbatone elektronikákkal.

Nagyon sok egyéb hibrid tölcséres hangfalat hallottam már, de sajnos ezeknek a nyomába sem érnek.
Talán csak a Magico nagy tölcséres hangfala.
Egyetértek. Azok a régi Western Electricek nagyon nagyon jók. :smile32: Egy 15A, 22A replika tölcséren én is elgondolkodtam, de félek a garázsba kellett volna költöznöm. :D Ugyanígy Münchenben a Trio + subok rendszeren hallott Kraftwerk The robots száma mai napig etalon számomra, ha rá gondolok borsódzik a hátam. Azt próbálom reprodukálni, de eddig még sehogy se jött össze, nem is értem... :D
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Snipi írta:
2024.10.08., kedd 16:29
... A lényeg a "jelenlét érzet", vagy legalább is annak illúziója, és ehhez nekem nem kell nagy hangerő. De ezt már szerintem unásig leírtam ... Nembaj, leírom még egyszer, mert jólesik ... :D
Nem baj! Írd le nyugodtan, ha neked így esik jól a zenehallgatás.

Csak ne beszéljünk "jelenlét érzet"-ről.
Vagy te akkor soha az életben nem voltál még nagyzenekari koncerten, bigband vagy fúvós zenekari előadáson, nem hallottad, hogy akár egy szál zongora mekkora dinamikával/hangnyomással tud megszólalni vagy akár egy mesterhegedű. (a hangosított koncerteket most hagyjuk)
Ha te otthon csak nyomokban szeretnéd visszakapni ezek jelenlét érzetét, ahhoz sajnos a dinamika csúcsokban extrém magas hangnyomásra van szükség. Ha megelégszünk a dinamika tartomány beszűkítésével, lefaragásával, ez magával vonja, hogy nem kapjuk meg a "jelenlét érzetet", csak annak nagyon távoli leképezését. Egy kellemes háttérzenévé degradálódik a zenekar produkciója.

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

revox írta:
2024.10.08., kedd 17:03
.... Ha azt a 2004-es HES-t nézzük, ott a Triok kb 5-7 méter bázistávolságban voltak betéve, abba a bazi nagy terembe. Aki ott beült a 2 méterre lévő első sorba,az felült a színpadra konkrétan. Kisebb hangsugárzóknál ez esetleg azért nem következik be, mert nem tudják úgy kitölteni a két hangfal közti teret. Keresek fotót, milyen távolságba teszem le a tölcsért és ehhez képest a FAL egyutast,ugyanahhoz a hallgatási pozícióhoz. Ez a nemmindegy. Így arcba se mászik, de szét se esik a hangkép.
Nem mászik az az arcba. Nekem a top 3-ban benne van a Triok hangja természetesen a Basshornokkal kiegészítve.
Maga az élő zene.
És szintén a top 3-ban van a régi Western Electricek hangja Silbatone elektronikákkal.

Nagyon sok egyéb hibrid tölcséres hangfalat hallottam már, de sajnos ezeknek a nyomába sem érnek.
Talán csak a Magico nagy tölcséres hangfala.
Csatolmányok
DSC_6460.JPG
DSC_4774.JPG
DSC_9972.JPG
DSCN4200.JPG
DSC_6495.JPG

janijani
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: janijani »

:fekverohog: :tutiok:
tunerman írta:
Azért a jó berendezésnek biztos alapon kell állnia - mint például a HiFi Magazin kiválogatott számainak a példányai. :smile29:
TJ.

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

tunerman írta:
TJ.
Emlékeztek?, a régi hificity-n félévekig ment, hogy rakjunk egy darabka nádat a villanykapcsoló műanyag kerete alá.
Egyes törzsek úgy gyógyítanak, hogy leírják / leíratják egy pici papírra, hogy 'ne fájjon', aztán ráültetik egy fél napra a pacienst.
Szóval, ebben itt nincs semmi különleges. :)

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2740

Hozzászólás Szerző: tunerman »

TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Snipi írta:
2024.10.08., kedd 16:29
revox írta:
2024.10.08., kedd 16:12
ha a művésznő előző este házikolbászt evett
No ez az ami nekem a legfontosabb, bár szerintem sok mindenben nem vagyunk egyformák. Én pl. nem szeretem a tölcséreseket ...
DE! Én is azt szoktam mondani, hogy az a jó hang, ha érezni vélem az énekes(nő) szájszagát ...
Még ha messziről is, mert a "pofába mászós" hangot nem szeretem, és nekem a tölcséresek kb. ilyenek, de itt most nem is ez a lényeg. A lényeg a "jelenlét érzet", vagy legalább is annak illúziója, és ehhez nekem nem kell nagy hangerő. De ezt már szerintem unásig leírtam ... Nembaj, leírom még egyszer, mert jólesik ... :D
nem mászik az a pofába. én is távolságtartóbb vagyok. nekem kb ugyanazt hozza, mint a Furuyama egyutas, csak nagyobb,meg teljesebb a hangkép. DE javallot kerülni a régi klasszikus szabályos háromszög elrendezést. Nálam a bázistáv kisebb,mint amilyen messziről hallgatom, de ez igaz, minden más hangsugárzó(m)ra is. Ha azt a 2004-es HES-t nézzük, ott a Triok kb 5-7 méter bázistávolságban voltak betéve, abba a bazi nagy terembe. Aki ott beült a 2 méterre lévő első sorba,az felült a színpadra konkrétan. Kisebb hangsugárzóknál ez esetleg azért nem következik be, mert nem tudják úgy kitölteni a két hangfal közti teret. Keresek fotót, milyen távolságba teszem le a tölcsért és ehhez képest a FAL egyutast,ugyanahhoz a hallgatási pozícióhoz. Ez a nemmindegy. Így arcba se mászik, de szét se esik a hangkép. (szoba kb 5x5m. szeritnem a hallgatási poziból van fotózva,legfeljebb nem hátradőlve.. edit: elnézve a fotót, ezt vagy zoomoltam, vagy közelebb mentem. messzebb ülök, mint amit a kép sejtet. tölcsérek bázistávja kb 2 méter. az elejének a síkjától vagy 3 méterre ülök.

Kép
halfnote.hu

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 527

Hozzászólás Szerző: Snipi »

revox írta:
2024.10.08., kedd 16:12
ha a művésznő előző este házikolbászt evett
No ez az ami nekem a legfontosabb, bár szerintem sok mindenben nem vagyunk egyformák. Én pl. nem szeretem a tölcséreseket ...
DE! Én is azt szoktam mondani, hogy az a jó hang, ha érezni vélem az énekes(nő) szájszagát ...
Még ha messziről is, mert a "pofába mászós" hangot nem szeretem, és nekem a tölcséresek kb. ilyenek, de itt most nem is ez a lényeg. A lényeg a "jelenlét érzet", vagy legalább is annak illúziója, és ehhez nekem nem kell nagy hangerő. De ezt már szerintem unásig leírtam ... Nembaj, leírom még egyszer, mert jólesik ... :D

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Snipi írta:
2024.10.08., kedd 15:12
chord_ írta:

Beszakad??

Egy dolgot nem veszel figyelembe : az aki már X éve hifivel kereskedik, és mondjuk napi 8-10 órában hangászik az már gyakorlatilag süket. Tehát kell nekik, hogy HANGOS legyen. :D
Egyébként személy szerint én sem szeretem ha hangos a zene.
Én ha mérnök lennék - mint ahogy hála a jó istennek nem vagyok :D - arra gyúrnék, hogy ne csak a Rammstein, és ne csak a Chopin szonáta, hanem minden úgy kb. elfogadhatóan szóljon azon amit kiadok a kezeim közül. Szerencsére - nem az enyémre, hanem a Föld többi lakója szerencséjére :D - erre nulla az esély. (MIvel mint írtam nem vagyok mérnök :D )
az a baj, kevesen vagyunk, akinek ilyen van. de akinek van, az mosolyog,mert ezeknek az egyik véglete,hogy megjelenítik a teljes rockkoncert élményét, olyan hangnyomással, amit sokan elképzelni se tudnak, hogy szobában létezik (nem,attól is sokkal nagyobb. befeszül a mellkasod, nem kapsz levegőt és nyúlsz a hangerőhöz ,elviselhetetlen és mint említettem, nem azért, mert torzít, borzalmas hangos), de mellette légyfinghalkan is helyesen szólnak. jómagam általában a halk zenélést preferálom, nem hajtom a tölcséreket (se. van mellette 3 pár egyutasom). halkan is tudja ugyanazt a lendületet, erőt közvetíteni,ami akár egy zongorabillentyű leütésében ott van. A felbontása borzalmasan nagy, érzed, ha a művésznő előző este házikolbászt evett, de ami a talán a legfontosabb, a zene sose esik darabjaira. egy komplex egységet alkot, ha hangos, ha halk. Nálam inkább halk. szégyenletesen halk :D

a fejlesztőt nem kell félteni, mert amikor demózta a hangnyomást, Faithless lemezzel tette :) A hájgend, mint szoktam mondani, mindenkié. Az ne válogasson zenei stílusokban. Egy jó irányba mutató rendszernek tökmindegy,mit kell lejátszani, lenyomja. de nyilván,az extrém hangerő csak a hab a tortán, a bónusz egy ilyen rendszer esetén.
halfnote.hu

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

chord_ írta:

Beszakad??

Egy dolgot nem veszel figyelembe : az aki már X éve hifivel kereskedik, és mondjuk napi 8-10 órában hangászik az már gyakorlatilag süket. Tehát kell nekik, hogy HANGOS legyen. :D
Egyébként személy szerint én sem szeretem ha hangos a zene.
Én ha mérnök lennék - mint ahogy hála a jó istennek nem vagyok :D - arra gyúrnék, hogy ne csak a Rammstein, és ne csak a Chopin szonáta, hanem minden úgy kb. elfogadhatóan szóljon azon amit kiadok a kezeim közül. Szerencsére - nem az enyémre, hanem a Föld többi lakója szerencséjére :D - erre nulla az esély. (MIvel mint írtam nem vagyok mérnök :D )

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

Beszakad??

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

még egy apróság: nyilván próbáltuk azt is,hogy az előfokról levett jelet küldjük a szubra, akkor nem a kimenőtrafó küzd a szubokkal, de elég felemás megoldásnak tűnt. Olyat is prbáltuk,hogy az előfok és szub közé még betettünk egy erősítőt, leilleszteni a szubot,de az se. A klasszikus, "mindent az erősítő kimenetéről hajtunk" adta a legüdvözítőbb hangot.

De, amiről most itt szó van,lesz, az szerintem nem aktív. ennyire nem néztem meg, telefonon nem volt kedvem vaksizni ezt a hangsugárzót (Odeon), de szerintem ez nem aktív alul.
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Snipi írta:
2024.10.08., kedd 13:38
revox írta:
2024.10.08., kedd 13:29
Snipi írta:
2024.10.08., kedd 13:16

Az Avantgarde-nak van az a kis félvezetős erősítője. Vagyis gondolom félvezetős mert nem olyan nagy. Lehet, hogy hülye vagyok (nem lehet, biztos ... ) de nekem azzal tetszettek legjobban azok a tölcsérek. Vagyis leginkább csak azzal tetszettek ...
erről beszéltem- azzal hajtottam 15 évig (még megvan, az a nyári erősítőm). még vágódeszkára szerelve ismetem meg,hozta Matthias Ruff, hogy mit szólunk hozzá (hirtelen pálfordulásuk a csövektől. a 47Lab Gaincard isnpirálta). Aztán néha-néha belekacsintottam a csövekbe, de SE,PSE és maradt mindig a Model5+ (+ a balck gate verzió). Aztán próbáltam Mactone XM34-et, PP amp,ami már majdnem jó volt. a végén a pushpull kondo overture nyert. Ez k bazt tudja,mint a Model5, de finomabban. ami nem azt jelenti,hogy elfolyósan,csak nagyobb a felbontás
Amikor én találkoztam vele, akkor azt a böször nagyon Trio-t hajtotta meg, és még egy nagy böszme szub is rá volt kötve (bár felteszem az aktív). Art'otel valamikor ...
csodálkoztam is, hogy milyen bazi nagy hangsugárzót milyen mini kis erősítővel hajtanak, ezek biztos nem normálisak ... :D
2004. HES a pincében. TRIO Omega+2 Basshorn. mivel, azok 17-19 Ohm körül vannak és 107 dB volt, még könnyebben lehetett vele hajtani :) Egyébként AB oszt erősítő, 1,5Wattig dolgozik tiszta A osztályban. Zenehallgatásra bőven elég (több,mint 100dB). Ha meg koncerthangosítást akarsz, akkor átlép parasztba és lemos a kanapéról.
A Basshornban (tölcséres akatív szub) két 30centis, >95dB érzékenységű hosszúlöketű(!!! a kisebbekben 25cm hosszúlöket) mély van beszerelve és talán 300Watt hajtotta. persze, egy pár volt belőle. Azt a cuccot vittük a Műcsarnokba is, Music Forum Expora. Ahogy belépsz a Műcsaranok bazi nagy előterében volt felállítva. Megkentük vele a DJ Krush-t,... megtöltötte :D

edit: a szubokat mi nem előfokról hajtjuk, hanem a végfok kimenetéről. így azért komolyabb jelet kap az a 300Wattos, de lehet nagyobb erősítő. A "kicsikkben" 250W gondoskodik arról, hogy a 95dB-s mélyhangszórók "érzékenysége" fel legyen tornázva a tölcsérekhez 100 fölé. Ha mechanikus erősítéssel szeretnénk ezt elérni, 8 méteres tölcsért kellen építeni, az meg nem túl életszerű
halfnote.hu

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

revox írta:
2024.10.08., kedd 13:29
Snipi írta:
revox írta:
2024.10.08., kedd 13:06

Az Avantgarde is így akarta :) ez SE pro, SE kontra, majd kiderül :rolleyes:
Az Avantgarde-nak van az a kis félvezetős erősítője. Vagyis gondolom félvezetős mert nem olyan nagy. Lehet, hogy hülye vagyok (nem lehet, biztos ... ) de nekem azzal tetszettek legjobban azok a tölcsérek. Vagyis leginkább csak azzal tetszettek ...
erről beszéltem- azzal hajtottam 15 évig (még megvan, az a nyári erősítőm). még vágódeszkára szerelve ismetem meg,hozta Matthias Ruff, hogy mit szólunk hozzá (hirtelen pálfordulásuk a csövektől. a 47Lab Gaincard isnpirálta). Aztán néha-néha belekacsintottam a csövekbe, de SE,PSE és maradt mindig a Model5+ (+ a balck gate verzió). Aztán próbáltam Mactone XM34-et, PP amp,ami már majdnem jó volt. a végén a pushpull kondo overture nyert. Ez k bazt tudja,mint a Model5, de finomabban. ami nem azt jelenti,hogy elfolyósan,csak nagyobb a felbontás
Amikor én találkoztam vele, akkor azt a böször nagyon Trio-t hajtotta meg, és még egy nagy böszme szub is rá volt kötve (bár felteszem az aktív). Art'otel valamikor ...
csodálkoztam is, hogy milyen bazi nagy hangsugárzót milyen mini kis erősítővel hajtanak, ezek biztos nem normálisak ... :D

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Snipi írta:
revox írta:
2024.10.08., kedd 13:06
kaef2 írta:
2024.10.08., kedd 12:37
így 6-8 W SE triódával (jól megcsinált kimenő trafóval és a szubhoz használt 2000W-tal) egészen kíválóan, punchosan lehet majd bármilyen zenei műfajon zenét hallgatni rajta.
Az Avantgarde is így akarta :) ez SE pro, SE kontra, majd kiderül :rolleyes:
halfnote.hu

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”