chord_ írta: ↑2024.10.08., kedd 14:58
Mi ez, valami Loudness Wars?
Hogy mi mit és hogyan hajt, meg milyen hangos lesz, meg hány dB a szoba végében...
Ezek pl. nekem teljesen és totálisan irreleváns dolgok.
Egy mérsékelt / halk zenehallgatás során a tónushelyességért én bármikor odadobom a Wattokat.
Beszakad??
Egy Rammstein lemeznél csutka hangerőn?
Már ne haragudjatok, de ki a frászt érdekel ez?
Azt a néhányat, aki ilyennel él, én messziről tisztelem, de ugyanakkor sajnálom azt a mérnököt/ aki azért izzad, hogy a Rammstein konert jól szóljon lemezről...
Valahogy miért nem jut el hozzátok, hogy pl. a hétvégi Expo-n gyakorlatilag a rendezőkön kívül minden ember arra panaszkodott, hogy TÚLHANGOS ?
az a baj,beskatúlyáztad magad a komolyzene egy spéci szegmensébe,ahol valóban nincs szükség hangoskodásra,ezt a részét megértem,magam is vlszinű igy járnék el...egy Keith Jarrett "Melody at night with you",Oregon "Distant hills",vagy "Winter light",Muddy Waters"Folk singer" nem igazán igénylik a hangoskodást,de mi van egy Keith Jarrett "Survivor's suite",Muddy Waters "After the rain" felvételeknél,itt már a hangerő emlekedés jelenség kezd jelentkezni (nekem legalább is),és még nem léptük meg a Metallica,ZZ Top,Led Zeppelin,Deep Purple stb.szinteket...
Életemben nem jöttem ki általam fizetett koncertröl,de megtettem (mivel céges bulink volt),a nemrég a Puskásban megtartott Coldplay-röl,mert
fülsértően hangos volt (II koncert)...azt hittem hogy agyvérzést kapok,kb a koncert felénél,otthagytam az egészet

...nem vagyok extra Coldplay rajongó,de van egy jó pár számuk amelyeket szeretek...olyan katyvaz,hangkavalkádban még életemben nem volt részem,mint ott ami volt

...lehetséges hogy a földszinten rendben volt minden,de a felső szinteken a csutkára tekert Sokol rádió high end hangzás lehetne ahoz képest ami ott volt....az hogy a vak vezet világtalant Coldplay rajongók csápoltak,az egy egész más dolog
Lehet ha kiperkáltam volna az 50-100.000 jegyárat,elgondolkodtam volna,de lazán leléptem,annak ellenére hogy a VIP helyünkön volt fenséges kaja meg pia

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)