Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10962
Kapcsolat:

Re: Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Kommentár nélkül:

A tavalyi 10 %-os leépítés után most decemberben már dolgozói negyedét készül elbocsátani a Tidal. Leginkább a termékmenedzsment és marketing csapatot építik le, de mérnököktől is megválnak a jövőben, ugyanakkor a cég feladja nemzetközi terjeszkedési terveit.

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 181

Hozzászólás Szerző: merida »

Tidal vs Qoboz kérdés.
Ma sikerült szert tennem Qoboz hozzáféréshez. Mivel nemrég itt olvastam egy fórumtárs hozzászólását, ez ügyben, aki úgy fogalmazott " ha akarom jobb, ha akarom nem"! A véleményező rendszere emlékeim szerint nem alap kategóriás volt, nagyon nem. Felmerül a kérdés rendszerfüggő-e a különbség? Nem. Jelenlegi rendszeremben hallgatva a Qobuz minden szempontból jobb! Rétegzettebb, finomabb, felbontás tekintetében is jobbnak hallom, összességében, ha százalékos arányban akarom kifejezni, akkor +25% minden téren.
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE

gyt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 237

Hozzászólás Szerző: gyt »

GTomi írta:
2024.11.01., pén. 18:14
Kicsit zavar van az erőmben:

abban kérnék segítséget, hogyha a Tidal-ba akarok belépni, csak "web player" -en keresztül enged, hiába írom be a "manage account" -ba az email címem, jelszavam. Nem tudom mit állítottam be, és hogyan, vagy ez most hogy is van?
Nekem is csinálta szerdán, többször is hiába próbálkoztam. Aztán másnap meg beengedett (Auralic mini). gyt
Heed, Soulines, Power-R

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 665

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Kicsit zavar van az erőmben:

abban kérnék segítséget, hogyha a Tidal-ba akarok belépni, csak "web player" -en keresztül enged, hiába írom be a "manage account" -ba az email címem, jelszavam. Nem tudom mit állítottam be, és hogyan, vagy ez most hogy is van?
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 665

Hozzászólás Szerző: GTomi »

BigZ_Steel írta:
2024.10.31., csüt. 13:18
Talán ide tartozik, hogy a napokban vettem észre, hogy a Play áruházban nem elérhető az Audirvana remote app...
Valóban, hanem az Audirvana oldaláról kell letöltened apk fájlként. https://help.audirvana.com/support/solu ... 2000051039
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

BigZ_Steel
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: BigZ_Steel »

Talán ide tartozik, hogy a napokban vettem észre, hogy a Play áruházban nem elérhető az Audirvana remote app...

merida
V.I.P.
V.I.P.

Tudom, hogy nem pont idevágó téma, de az Audirvana ezt küldte hírlevélben:

"JOBB TELJESÍTMÉNY A WINDOWS RENDSZEREN

Annak érdekében, hogy a Windows teljesítményének élvonalában maradjon, az Audirvāna a Microsoft .NET 8 szoftverkörnyezetre költözött. Ez része az Audirvāna Studio és az Origin legújabb frissítéseinek.

Emellett, mivel az ARM Windows valósággá válik, kifejlesztettük az Audirvāna natív verzióját, hogy a legtöbbet hozzuk ki a processzorok és PC-k új generációjából. Ha ezt az utat választod, tudod, hogy még mindig élvezheted az Audirvánát. A rendszer megkérheti, hogy frissítse vagy telepítse a ".NET 8 futtatókörnyezetet", amikor megnyitja az Audirvāna-t a karos számítógépen. Ne habozzon, ez a legjobb!"

Tapasztalat, vélemény érdekelne!
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 304

Hozzászólás Szerző: s4tch »

Roli80 írta:
2024.10.23., szer. 22:11
Köszönöm a válaszokat! A Tidal-nál az hi-Fi előfizetést mennyi készüléken lehet használni?
Nem találtam rá leírást.
Akárhány eszközön be tudsz jelentkezni, de zenét hallgatni online módban egyszerre csak egy eszközön tudsz. Ha viszont mondjuk telefonra töltesz le zenét és offline módba teszed az eszközt, akkor második eszközön is tudsz lejátszani.

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 127

Hozzászólás Szerző: Roli80 »

Zewaa írta:
2024.10.24., csüt. 03:33
Roli80 írta:
Köszönöm a válaszokat! A Tidal-nál az hi-Fi előfizetést mennyi készüléken lehet használni?
Nem találtam rá leírást.
ahol bejelentkezel fiókoddal.
Ok. Köszi

Zewaa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 13

Hozzászólás Szerző: Zewaa »

Roli80 írta:
Nem találtam rá leírást.
ahol bejelentkezel fiókoddal.

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég

Nem találtam rá leírást.

rTom
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: rTom »

Roli80 írta:
2024.10.23., szer. 18:51
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Apple Music-ot az Airplay használatával, hogy lehet nagyfelbontású hangra kényszeríteni?
Elvileg külső dac használatával, de a készülékek(Primare np5) ès az erősítő is 44.1 khz-et ír ki. Hol van a hiba, ha van egyáltalán?
Vagy az Apple music ennyire csak a saját készüléke ível kompatibilis? A csatlakozók tudják a 192 khz-et; ezt felkonvertálással ki is próbáltam.

https://darko.audio/2023/10/apple-airpl ... its-lossy/
airplay-table-580x358.jpg
airplay-table-580x358.jpg (46.21 KiB) Megtekintve 1890 alkalommal

Zewaa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 13

Hozzászólás Szerző: Zewaa »

Roli80 írta:
2024.10.23., szer. 18:51
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Apple Music-ot az Airplay használatával, hogy lehet nagyfelbontású hangra kényszeríteni?
Elvileg külső dac használatával, de a készülékek(Primare np5) ès az erősítő is 44.1 khz-et ír ki. Hol van a hiba, ha van egyáltalán?
Vagy az Apple music ennyire csak a saját készüléke ível kompatibilis? A csatlakozók tudják a 192 khz-et; ezt felkonvertálással ki is próbáltam.
Nincs hiba ennyit tud az AirPlay

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég

Sziasztok!

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Nálam ezeket már régóta csinálja a Lumin app + Tidal connect, de csak és kizárólag ez!
Persze itt mások szerint a hálózatomban van a hiba... ;peace;

edzoba
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 172
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: edzoba »

Mióta frissítettem a Tidal appot (iPhone-on) néhány hete nekem is random dolgokat produkál a Connect, lelassult, elveszti a készüléket ami önálló életre kel...
iFi audio Zen Stream+LHY Audio LPS ǀ Gustard R26+LHY Audio OCK-1 ǀ AUDIONET AMP I V2 ǀ Dynaudio Audience 40+REL T5i ǀ Perfect Acoustic elemek ǀ ENTREQ Vibbeater ǀ iFi audio DC Blocker ǀ Supra kábelek

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: Elmo »

A Tidal connect kb. egy perc inaktivitás után, átvált másik kimenetre. Szerintetek ez normális viselkedés? Ja, Windows PC, Tidal alkalmazás.
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5956

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

shany írta:
2024.09.18., szer. 11:52
Tidal Connect "hangminőség" tapasztalatok érdekelnének, olyan szempontból, hogy érdemes-e külön lejátszóprogramot/egyéb hardver komponenseket használni a Tidal stream előállításhoz.
Pl. a Gustard LAN csatlakozóval ellátott modelljei alkalmasak a Tidal Connectre, de használhatóak a Roon vagy HQPlayer lejtszók hálózati végpontjaként is. Ez utóbbi esetben külön (audio) számítógépre/számítógépekre van szükség a lejátszáshoz, ezek állítják elő a dac-ba menő streamet közvetlenül/a helyi routeren keresztül. ( Meg persze lehetne táplálni a dacot USB/I2S/SPDIF alrendszeren keresztül is, de az még újabb tényezőket hoz be.)

Tehát a kétféle stream jelút-, és a stream előállítási módja jelentősen eltér. Csak bitekről van szó... :D
SZERINTEM:
a lejátszóprogramok megvalósítása komoly szerepet játszik a hangminőségben abban az esetben, ha a DAC (vagy hangkártya vagy digitális bemenettel rendelkező erősítő) USB-vel vagy S/PDIF-en esetleg egy USB->S/PDIF konverterrel van csatlakoztatva a gépre. A legfontosabb kérdés itt, hogy a lejátszó szoftver exkluzív módban használja-e a hang-perifériát, vagy átküldi a rendszermixeren. Utóbbi sajnos nagyon beleszólhat a hangba (és konkrétan a biteket is megváltoztatja a legtöbb esetben, pont emiatt a legjelentősebb kérdés ez).

Sajnos ebből a szempontból pl. az Apple Music Mac-en nem "jó" lejátszó (de nincs választási lehetőség erre a szolgáltatóra), és amennyire tudom, Tidal applikációja sem, a z Audirvana és Roon viszont "jók".

A Tidal Connect esetében - amennyiben a lejátszó program és a végpont is implementálja azt, a lejátszó programnak elhanyagolható a szerepe a hangminőségben. A Tidal connect esetében ugyanis a lejátszó programot futtató számítógép (vagy okostelefon vagy tablet) nem közvetlen lejátszóként funkcionál, hanem inkább egy vezérlőpultként, amely kiválasztja a zenét és beállítja a lejátszási listát. A tényleges adatfolyam a Tidal szerveréről közvetlenül az eszközre érkezik, nem megy át a PC-n.

Különbség így is lehet (hangban is), de nagyon bolhaf.sznyi, inkább csak "érzés" kategória.

DE: most jön a hajócsavar: a Roon (ami az egyik "jó" lejátszó ugye) sajnos nem használja a Tidal Connectet, hiába képes rá a végpont. A Roon-on a zenét hordozó bitfolyamot mindenképpen a Roon Core "hozza el" Tidal szerveréről, és "pumpálja" tovább a végpont felé. Az Audirvana Studio viszont (tudomásom szerint) használja a Tidal Connectet. Ezért az Audirvana esetében a végpontod közvetlenül az internetről szedi a streamet, míg Roon esetében a Roon Core-on keresztül. A különbség szerintem így is bolhafasznyi, de ha maximalista vagy hang tekintetében, akkor az Audirvanát vagy a Tidal kliensprogramot használod Tidal-lejátszáshoz, amenyiben a végpont Tidal Connect-es. Ha csak Tidalt játszol le és csak Tidal Connect-et tudó hálózati végpontra, akkor nincs értelme az Audirvanára előfizetni, mert nem fogsz különbséget hallani, cserében az Audirvana kezelése valamivel nehézkesebb lesz, mint a Tidal applikációé, tehát ebben az egy esetben nincs előnye az Audirvanának. Ha viszont nem csak Tidal Connect-es végpontra játszanál, akkor az Audirvana hangbéli előnye azonnal nyilvánvalóvá válik, ráadásul az Audirvana más forrásból is tud lejátszani, nem utolsósorban lokális forrásokból (NAS, gépre kötött SSD vagy HDD, stb).

A döntés a tiéd: a Tidal applikáció - Tidal connect végponttal kimaxolod a Tidal élményt mind hangminőség, mind felhasználói élmény szempontjából, a Tidal előfizetésen kívül nem kell másra fizess, ugyanakkor bezárod magad ebbe a dobozba. Ha ez a cél, akkor alighanem ez a legjobb megoldás a lejátszó-szoftver kérdésre.

Ha viszont Tidal streamet más perifériával illetve nem Tidal Connect-es végponttal is szeretnéd használni, akkor az Audirvanára érdemes előfizetni.

A Roon mindkét esetben nem a hangminőségben veri ezeket, hanem funkciókban és felhasználói élményben.

Just my two pence.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 439

Hozzászólás Szerző: hodyka »

Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

„A zene lelket ad az univerzumnak, szárnyakat az elmének, menekülést a képzeletnek és életet mindennek”

tnp
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: tnp »

Sziasztok!
Van esetleg valakinél 1db szabad hely Tidal csoportban?
Ha igen, PM-ben kérek szépen elérhetőséget.
Köszi előre is.

shany
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 353

Hozzászólás Szerző: shany »

merida írta:
2024.09.18., szer. 13:16
...Nekem az Audirvana tetszett a legjobban 2. a Roon.
Ok, de hanyadik a Tidal Connect?
Ha csak lejátszó program, akkor nekem pl.: 1. HQPlayer ( Roon alatt ), 2. Roon,...de a Tidal Connect - a dacba menő jelfolyam előállítására - nem használ helyi lejátszó szoftvert egyáltalán, nincs szükség ilyenre, ezt egy távoli szerver állítja elő. ( nem jártam utána a műszaki hátterének )

merida
V.I.P.
V.I.P.

shany írta:
Tidal Connect "hangminőség" tapasztalatok érdekelnének, olyan szempontból, hogy érdemes-e külön lejátszóprogramot/egyéb hardver komponenseket használni a Tidal stream előállításhoz.
Pl. a Gustard LAN csatlakozóval ellátott modelljei alkalmasak a Tidal Connectre, de használhatóak a Roon vagy HQPlayer lejtszók hálózati végpontjaként is. Ez utóbbi esetben külön (audio) számítógépre/számítógépekre van szükség a lejátszáshoz, ezek állítják elő a dac-ba menő streamet közvetlenül/a helyi routeren keresztül. ( Meg persze lehetne táplálni a dacot USB/I2S/SPDIF alrendszeren keresztül is, de az még újabb tényezőket hoz be.)

Tehát a kétféle stream jelút-, és a stream előállítási módja jelentősen eltér. Csak bitekről van szó... :D
Nekem az Audirvana tetszett a legjobban 2. a Roon.

bezse
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 74

Hozzászólás Szerző: bezse »

shany írta:
Csak bitekről van szó... :D
Grabs popcorn...

shany
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 353

Hozzászólás Szerző: shany »

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3517

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Gabcsika írta:
2024.09.18., szer. 06:26
Sziasztok. Lenne egy kis problémám, és érdekelne a véleményetek. Apple Music előfizum van már jópár éve. PC-ről megy a zene, összekötve egy sztereó erősítővel. Amióta váltottam az iTunes kliensről az Apple Music kliensre, azóta minden egyes track egy hallható, hangosabb sercegéssel, majd egy megakadással/megugrással kezdődik. Ez olyan 2-3 másodperc is lehet minden szám indulásakor. Rohadt idegesítő már. Tapasztaltatok hasonlót? Hogy tudnám ezt a hibát kiiktatni?

Az iTunes kliensre nem szeretnék visszaállni, nincs lossless lehetőség, meg olyan nyomorultul működik az egész applikáció.
Amióta létezik az Apple Music, használom, és soha nem tapasztaltam hasonlót sem.
Főképpen Macbook Pro, iMac Pro, iPhone 13 a gépek alatta, de használtam a Fiio R9-en futó Androidos klienssel is. Flottul működött mindegyiken.
Vagyis nem a streaming szolgáltatás lehet a ludas, hanem a PC.
A Windows környezetben lehet valami probléma, ott még nem próbáltam.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”