kaef2 írta: ↑2024.10.08., kedd 11:34
A tavalyi bécsi kiállításon a Djabe LP-ket, szalagokat a képen látható szettel mutattuk be. A hangsugárzó passziv csak a szubja volt aktív. A passzív rész érzékenységét 95 dB értékkel adta meg a gyártó. A 13 W-os dual monoblokk PSE 300B erősítő a képen, 50m2-es teremben még éppen jól meghajtotta olyan 85 dB első sorban mérhető hangosságig (kb 3m-re a hangsugárzóktól). Afölött már nem nagyon.
A 33W-os 211-es SE triódás (a képen nem látszik) 90 dB feletti hangnyomásra is könnyedén képes volt ugyanezzel az eszközrendszerrel, ugyanabban a távolságban.
vártam egy kicsit, merre gurul ez a tölcsér dolog, de az a kép elindította a kezem
tökmindegy,hogy van egy kürt a hangszóró elé téve, vagy nincs, ha a váltója és maga az egész elv nem olyan,amit érdemes egy SE vagy PSE erősítővel hajtani (mert nálam pl a PSE se annyira alkalmas. Egy ideig megy,de ha toltam a hangerőt, berogyott. két Kondoval próbáltam az enyémet -2A3-, mindkettő az audiogonon kötött ki. Kisebb SE nem érdekes,de volt sima AN.UK is, talán 18Wattal

az is berogyott, talán hamarabb, mint a 7Wattos Neiro).
Amit leírsz, tipikus jelenség és biztos érezted, hogy emeltebb hangerőn már semmi stabilitása nincs a hangnak.
Ellenben nálam pl a direkt ehhez, a gyártó által készített erősítő 100as skáláján, ha 80-ason állt a hangerő, belepréselte a Rammstein koncertet a mellkasodba (2x25Watt a max), de oly módon, hogy fájt. nem,nem torzított egy dekát se, de borzalmasan hangos volt. félvezetős pushPull, minimális visszacsatolással. 15 év után csak furdalta az oldlam a cső és találtam egy hasonló elven működő csövest, kemény 30 Wattal. Lassan két év után azt mondom, ezzel már nem lesz gondom.
95dB, semmit nem jelent (az enyém 102, az SE). próbálni kell, mert bele lehet futni drága szopattyúba

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu