Vinkler írta: ↑2024.09.29., vas. 13:02
stx írta: ↑2024.09.29., vas. 12:59
Vinkler írta: ↑2024.09.29., vas. 10:52
Érdekes adatokat adnak meg. A Sealnél a 2 kerék meghajtásúnál 30% az összkerekesnél 50%.
Ez a teherautó egy elég öreg technika a sebessége is le van korlátozva 100km/h ra, lehet nem véletlen, de szerintem ezek az adatok nem relevánsak. Valaki rámondott valamit mateknak tűnik nekem, Mi foglalkozunk Dongfeng-el, ott is kapunk érdekes számokat, amik ki tudja, hogy honnan származnak.
Ahogy látjuk, elemes autó felejtős.
Dehogy felejtős. Éve óta nagy megelégedettséggel használjuk. Évente 1,5M forint üzemanyagköltséget takarítunk meg vele.
Mindenki úgy spórol, ahogy tud.
Ez csak a Te példád, de ez egyáltalán nem általános.
Én úgy látom, hogy aki akart, ill. megtehette már vásarolt villanyautót.
Azért valljuk be, mint minden újdonság, az elektromos autó igen drága. Olcsóbban üzemeltethető, mint a belsőégésűek, de csak annak, aki tudja saját hálózatról(napkollektor) tölteni, viszont ez az emberek legalább felének nem opció.
Az elektromos autók jelenleg legnagyobb "bevetési területe" a város, viszont ahogy hallom(médiából, tulajdonosoktól), pl. Budapesten nem kielégítő a töltők száma, és ezeken töltve már nem is olyan gazdaságos.
Ezek mellett a villanyautók még nem alternatívák minden feladatra, így sokaknál nem is jöhet számításba.
Nyilván ez, vagy valami hasonló a jövő, de még bőven van mit reszelni az elektromos autókon, hogy nagyobb teret nyerjenek, vonzóbbak legyenek mindenki számára.
Vegül, ha már Te is a saját példádat hoztad fel, akkor én is bátorkodom az enyémet.
Évi 35-40e km-t autózom, ennek legalább 80%-a autópálya, rend szerint több száz kilóméteres utakon, pl. holnap hajnalban is vár rám egy 400+ km-es út.
Erre a feladatra tudtommal az elektromos autók többsége nem alkalmas/ideális, ami mégis ilyen, az számomra totál lőtávolon kívül esik, és az emberek jelentős része kb. ebben a cipőben jár.
Ehhez még hozzáveszem azt a körülményt, hogy sokat járok olyan helyeken, ahol semmiféle töltési lehetőség nem elérhető, ill. nem kivitelezhető a töltés.
Ahogy látom az elektromos autók jelenlegi helyzetét, nekem és a hozzám hasonló embereknek, még belátható ideig nem lesz alternatíva.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech