Lenne tippem - használok most egy ilyet - de könnyebb lenne válaszolni, ha tudnánk, hogy mennyire kiváló hangzású kábelt keresel és mennyiért.
Minden relatív, tudod...
Lenne tippem - használok most egy ilyet - de könnyebb lenne válaszolni, ha tudnánk, hogy mennyire kiváló hangzású kábelt keresel és mennyiért.
Zoli

Voyager írta: ↑2024.09.29., vas. 17:451. Nálam sajnos elég sok az EMI, ezért különösen fontos, hogy árnyékolt kábelt használjak. Az eddigi tapasztalataim alapján az árnyékolt kábelek az én rendszeremben lényegesen jobb teljesítményt nyújtanak. (Kérlek, ne menjünk ebbe mélyebben bele.)SoundMania írta: ↑2024.09.29., vas. 17:23Szerintem hajlékony, gyári, árnyékolt, jó hanggal.... elég ritka. :)
1:nem látom be miért kell árnyékolt
2: azt sem hogy miért kell gyári szerelt
Ha mégis, akkor a hangban kell némi kompromisszumot tenni. De megpróbálhatod a KSL-spc-t vagy az SPZ-t.
Hasonló problémámra malac6011 fórumtársunktól kaptam tökéletes megoldást.
2. Nem szeretnék a szereléssel bajlódni, van bőven más dolgom.
Olvadó bizti nem védi meg a jelenkori elektronikákat meghibásodástól, pláne a T lassú kioldású. Amit védeni tud az a trafó előtt primer-szekunder menetzárlat okán a trafó megégése. Szekunder oldalon a DC tápegységek megfutása rövidzárvédelmű stabok előtti részen. T lassú azért szükséges, mert táp bekapcsoláskor analóg tápegységek trafóinál jellemző inrush nagy induló áram, ami főleg toroid trafóknál jelentős, és a nagy kondenzátor telepek is nagy áramot szívnak bekapcsoláskor feltöltésig.zoli73 írta: ↑2024.09.29., vas. 16:27
Nem tudom, ki hogy van vele, de a rendszerem készülékei számomra kiemelt értéket képviselnek, feleslegesen(némi hangminőség javulásért) nem kockáztatnám az épségüket. És igen, szélsőséges esetben akár tüzet is okozhatnának. Nyilván van biztosítás az otthonukra, de inkább nem folytatom.
Inkább a biztosíték, mint a biztosító.![]()

Feltételezem, hogy körülnéztél az apróban, nem találtál valami kedvedre valót?Voyager írta: ↑2024.09.29., vas. 17:451. Nálam sajnos elég sok az EMI, ezért különösen fontos, hogy árnyékolt kábelt használjak. Az eddigi tapasztalataim alapján az árnyékolt kábelek az én rendszeremben lényegesen jobb teljesítményt nyújtanak. (Kérlek, ne menjünk ebbe mélyebben bele.)SoundMania írta: ↑2024.09.29., vas. 17:23Szerintem hajlékony, gyári, árnyékolt, jó hanggal.... elég ritka. :)
Ha mégis, akkor a hangban kell némi kompromisszumot tenni. De megpróbálhatod a KSL-spc-t vagy az SPZ-t.
2. Nem szeretnék a szereléssel bajlódni, van bőven más dolgom.

1. Nálam sajnos elég sok az EMI, ezért különösen fontos, hogy árnyékolt kábelt használjak. Az eddigi tapasztalataim alapján az árnyékolt kábelek az én rendszeremben lényegesen jobb teljesítményt nyújtanak. (Kérlek, ne menjünk ebbe mélyebben bele.)SoundMania írta: ↑2024.09.29., vas. 17:23Szerintem hajlékony, gyári, árnyékolt, jó hanggal.... elég ritka. :)

Én most Viablue x-25-öt használok, de sajnos nagyon vastag és nem hajlékony.(A dugók valamilyen noname aranyozottak, megboldogult Doky fórumtárstól)

Szerintem hajlékony, gyári, árnyékolt, jó hanggal.... elég ritka. :)

Valószínűleg teljesen megfelel a célnak, de vajon eléggé hajlékony? Nagyjából 100 mm-en belül kellene 90°-ban hajlania.hodyka írta: ↑2024.09.29., vas. 17:13Értem ÉnVoyager írta: ↑2024.09.29., vas. 16:39Sanya!hodyka írta: ↑2024.09.29., vas. 16:24Nem tudom milyen a hangja, de szerintem jó, dugókat teszel rá és ok![]()
https://elektrikstore.hu/spl/773482/Arn ... ikai-LiYCY
Drága barátom (megelőlegezem magamnak, hogy ezzel nem bántalak meg)!
Régebben nekem is voltak hasonló ötleteim, de hamar elmúltak.![]()
Szóval elfelejtettem leírni, hogy nem hajszárítóhoz keresek kábelt, hanem érzékeny audiokészülékhez. Esztétikai és érzelmi okokból sem szeretnék épületgépészeti kábelt használni.![]()
Szerinted eez milyen lehet, ugyan olyan mint amit linkeltem, csak drágább![]()
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/halozati-kabel-fp25
Értem ÉnVoyager írta: ↑2024.09.29., vas. 16:39Sanya!hodyka írta: ↑2024.09.29., vas. 16:24Nem tudom milyen a hangja, de szerintem jó, dugókat teszel rá és ok![]()
Drága barátom (megelőlegezem magamnak, hogy ezzel nem bántalak meg)!
Régebben nekem is voltak hasonló ötleteim, de hamar elmúltak.![]()
Szóval elfelejtettem leírni, hogy nem hajszárítóhoz keresek kábelt, hanem érzékeny audiokészülékhez. Esztétikai és érzelmi okokból sem szeretnék épületgépészeti kábelt használni.

Sanya!hodyka írta: ↑2024.09.29., vas. 16:24Nem tudom milyen a hangja, de szerintem jó, dugókat teszel rá és ok![]()

Nem tudom, ki hogy van vele, de a rendszerem készülékei számomra kiemelt értéket képviselnek, feleslegesen(némi hangminőség javulásért) nem kockáztatnám az épségüket. És igen, szélsőséges esetben akár tüzet is okozhatnának. Nyilván van biztosítás az otthonukra, de inkább nem folytatom.Voyager írta: ↑2024.09.29., vas. 16:00Szerettem volna megérteni, hogy mit gondol más arról amikor azt írja, hogy "mert veszélyes".
Az olvadó biztosítékok a berendezésekben elsősorban a készülék védelmét szolgálják. Ezek a biztosítékok arra vannak tervezve, hogy túláram vagy rövidzárlat esetén megszakítsák az áramkört, ezzel megóvva a belső alkatrészeket a károsodástól. Tehát a céljuk elsősorban nem az emberi élet védelme, hanem a készülék biztonságos működésének biztosítása.
Zárlat esetén keletkezhet akár tűz is, ami már közvetlenül hatással lehet az emberi életre.

Szerettem volna megérteni, hogy mit gondol más arról amikor azt írja, hogy "mert veszélyes".

Nem is értem, hogy ezt miért firtatod? Mikor Te is tisztában vagy vele, hogy mit kockáztatsz, ha kiiktatod, áthidalod a biztosítékokat a készülékekben.

Miért, mire veszélyes?

Miért nem?

Sajnos, vagy nem, de én nem vagyok ilyen bátor, bevállalós, hogy kihagyjam, vagy kiváltsam a biztosítékot valami mással.Rock60 írta: ↑2024.09.28., szomb. 18:06Vagyunk így egy páran, azért hagyom ki ott, ahol tudom/merem...
Egyébként, amit múltkor írtál a Yello - ról, illetve a hatásáról, a saját tapasztalataim jutottak eszembe az áthidalt biztosítékházú készülékeim hangja kapcsán.
Simaság, természetesség, eszköztelenség, levegősség, térmegjelenítés - persze az adott készülék korlátain belül.
Vagyunk így egy páran, azért hagyom ki ott, ahol tudom/merem...

Olyat egy szóval sem mondtam, hogy a Purple rossz volna, más kérdés, hogy a QSA karaktere hozzám közelebb áll, ezért az jobban tetszik. A gyárilag a készülékekben lévő üvegbiztiknék, mindegyik kiemelkedően jobb, tehát bármelyiket is választjuk, javítunk a hangzáson, és ez a lényeg. Olyat viszont írtam, hogy az ilyen vélemények, megítélések ízlés, hallás, rendszer, akusztika, stb. függők, tehát semmiképpen sem tények.Rock60 írta: ↑2024.09.28., szomb. 17:09Örülök ennek a véleményednek.zoli73 írta: ↑2024.09.28., szomb. 16:07
Kalandozásaim a biztosítékokkal vol.2
Nem tudom, a Purple előző gazdája melyik irányban használta(és járatta be), de nálam fordítva, mint elsőre használtam, szinte teljesen más arcát mutatja.
Az előzőleg kritizált hidegség-ridegség teljesen eltűnt sőt, így inkább bársonyosan melegnek mondanám.
A QSA Yello azért még mindig egy kicsit jobban tetszik, mert van valami meghatározhatatlan természetesség, folyékonyság, símulékonyság a hangjában, amitől nagyon megnyerő, és bevonz a zenébe, ennek ellenére a Purple-t örömmel hallgatom az előfokban.
Múltkor rossz néven vetted, hogy túlzónak éreztem a korábbi összehasonlításod eredményét. Azért csodálkoztam azon, hogy a Purple olyan rossz lenne, mert egy - két jól eleresztett fórumtársunk rendszerében is stabil pontot képeznek - az Audio Magic biztikkel együtt.
Örülök ennek a véleményednek, hogy így árnyaltad a kérdést.zoli73 írta: ↑2024.09.28., szomb. 16:07
Kalandozásaim a biztosítékokkal vol.2
Nem tudom, a Purple előző gazdája melyik irányban használta(és járatta be), de nálam fordítva, mint elsőre használtam, szinte teljesen más arcát mutatja.
Az előzőleg kritizált hidegség-ridegség teljesen eltűnt sőt, így inkább bársonyosan melegnek mondanám.
A QSA Yello azért még mindig egy kicsit jobban tetszik, mert van valami meghatározhatatlan természetesség, folyékonyság, símulékonyság a hangjában, amitől nagyon megnyerő, és bevonz a zenébe, ennek ellenére a Purple-t örömmel hallgatom az előfokban.