Rock60 írta: ↑2024.09.28., szomb. 17:09
zoli73 írta: ↑2024.09.28., szomb. 16:07
Kalandozásaim a biztosítékokkal vol.2
Nem tudom, a Purple előző gazdája melyik irányban használta(és járatta be), de nálam fordítva, mint elsőre használtam, szinte teljesen más arcát mutatja.
Az előzőleg kritizált hidegség-ridegség teljesen eltűnt sőt, így inkább bársonyosan melegnek mondanám.
A QSA Yello azért még mindig egy kicsit jobban tetszik, mert van valami meghatározhatatlan természetesség, folyékonyság, símulékonyság a hangjában, amitől nagyon megnyerő, és bevonz a zenébe, ennek ellenére a Purple-t örömmel hallgatom az előfokban.
Örülök ennek a véleményednek.
Múltkor rossz néven vetted, hogy túlzónak éreztem a korábbi összehasonlításod eredményét. Azért csodálkoztam azon, hogy a Purple olyan rossz lenne, mert egy - két jól eleresztett fórumtársunk rendszerében is stabil pontot képeznek - az Audio Magic biztikkel együtt.
Olyat egy szóval sem mondtam, hogy a Purple rossz volna, más kérdés, hogy a QSA karaktere hozzám közelebb áll, ezért az jobban tetszik. A gyárilag a készülékekben lévő üvegbiztiknék, mindegyik kiemelkedően jobb, tehát bármelyiket is választjuk, javítunk a hangzáson, és ez a lényeg. Olyat viszont írtam, hogy az ilyen vélemények, megítélések ízlés, hallás, rendszer, akusztika, stb. függők, tehát semmiképpen sem tények.
Szerencsémre én is ismerek 1-2 "jól eleresztett fórumtársat", de Ők nem ebben a homokozóban játszanak.
Ez a néhány biztosítek, amikkel eddig dolgom volt, ezek mind a Sinergistic Research, mind a QSA kinálatának alacsonyabb szegmenséből kerülnek ki, de hát szegény ember vízzel főz.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech