Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Autós topik autósoknak

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449
Kapcsolat:

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: stx »

Tctronic írta:
2024.09.29., vas. 14:14
Sajnos vagy nem, de az elektromos autók részesei lesznek (már azok is) az életünknek. Hogy mekkora szeletet fognak kihasítani a tortából, azt majd az idő és a pénztárcánk fogja eldönteni. Mindent nem tudnak leváltani, mindenkinek nem fognak tudni megfelelni de nyomás alá leszünk helyezve az biztos. Sajnálatosnak tartom hogy az európai gyártók komoly összegeket invesztáltak és invesztálnak még a mai napig is a fejlesztésekbe, és kb már amikor már nyakig benne vannak jut eszükbe, hogy ezzel csak a Kínától való függőséget erősítik. Emiatt plusz hogy az emberek nagy része sem veszi olyan ütemben az elektromos autókat mint ahogy elképzelték, próbálnak egy hátra arcot -de minimum egy megálljt- parancsolni.
Kvázi megy a bénázás, senki nem tudja mit és hogyan kellene csinálni. Konkrétan nincs jövőkép.

Tegnap ért véget az ÉBSZ Gépshow 2024 építőipari gépkiállítás, ahol meg lehetett tekinteni egy kínai gyártó (LiuGong) full elektromos (akkumulátoros) rakodógépeiből is. Állításuk szerint 10-11 órát képes folyamatos üzemben feltöltés nélkül dolgozni. Ez olyannyira igaz hogy a Holcim cementgyár bányájában tesztüzemen vannak jelenleg is. A gépkezelők fogadásokat kötöttek,hogy ki fogja tudni lemeríteni napközben, de senkinek sem sikerült. A képviselet elmondása szerint sem mindenhova mindenkinek ajánlják, de bizonyos esetekben versenyképes alternatíva lehet.
Azt ne felejtsük el, hogy a földalatti bányaművelésben a munkagépek jelentős része már nagyon rég elektromos és/vagy akkumulátoros üzemű. A kínai gyártók tulajdonképpen innen indultak itt szereztek tapasztalatot amit átültettek a közúti járműgyártásba. Ami még szintén nem elhanyagolható: egy kínai munkagép ára 30-40-50%-al olcsóbb az európai versenytársaiknál, úgy hogy minőségben nagyon megközelítik az európai gyártókat.
Szóval a lesajnált kínai gyártók, akiken még pár éve mosolygott a világ megtanultak munkagépeket (is) gyártani. (Hogy milyen módszerekkel, azt inkább hagyjuk)
E?> "Sajnos vagy nem, de az elektromos autók részesei lesznek (már azok is) az életünknek. Hogy mekkora szeletet fognak kihasítani a tortából, azt majd az idő és a pénztárcánk fogja eldönteni. Mindent nem tudnak leváltani, mindenkinek nem fognak tudni megfelelni de nyomás alá leszünk helyezve az biztos. Sajnálatosnak tartom hogy az európai gyártók komoly összegeket invesztáltak és invesztálnak még a mai napig is a fejlesztésekbe, és kb már amikor már nyakig benne vannak jut eszükbe, hogy ezzel csak a Kínától való függőséget erősítik. Emiatt plusz hogy az emberek nagy része sem veszi olyan ütemben az elektromos autókat mint ahogy elképzelték, próbálnak egy hátra arcot -de minimum egy megálljt- parancsolni."

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2711

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Sajnos vagy nem, de az elektromos autók részesei lesznek (már azok is) az életünknek. Hogy mekkora szeletet fognak kihasítani a tortából, azt majd az idő és a pénztárcánk fogja eldönteni. Mindent nem tudnak leváltani, mindenkinek nem fognak tudni megfelelni de nyomás alá leszünk helyezve az biztos. Sajnálatosnak tartom hogy az európai gyártók komoly összegeket invesztáltak és invesztálnak még a mai napig is a fejlesztésekbe, és kb már amikor már nyakig benne vannak jut eszükbe, hogy ezzel csak a Kínától való függőséget erősítik. Emiatt plusz hogy az emberek nagy része sem veszi olyan ütemben az elektromos autókat mint ahogy elképzelték, próbálnak egy hátra arcot -de minimum egy megálljt- parancsolni.
Kvázi megy a bénázás, senki nem tudja mit és hogyan kellene csinálni. Konkrétan nincs jövőkép.

Tegnap ért véget az ÉBSZ Gépshow 2024 építőipari gépkiállítás, ahol meg lehetett tekinteni egy kínai gyártó (LiuGong) full elektromos (akkumulátoros) rakodógépeiből is. Állításuk szerint 10-11 órát képes folyamatos üzemben feltöltés nélkül dolgozni. Ez olyannyira igaz hogy a Holcim cementgyár bányájában tesztüzemen vannak jelenleg is. A gépkezelők fogadásokat kötöttek,hogy ki fogja tudni lemeríteni napközben, de senkinek sem sikerült. A képviselet elmondása szerint sem mindenhova mindenkinek ajánlják, de bizonyos esetekben versenyképes alternatíva lehet.
Azt ne felejtsük el, hogy a földalatti bányaművelésben a munkagépek jelentős része már nagyon rég elektromos és/vagy akkumulátoros üzemű. A kínai gyártók tulajdonképpen innen indultak itt szereztek tapasztalatot amit átültettek a közúti járműgyártásba. Ami még szintén nem elhanyagolható: egy kínai munkagép ára 30-40-50%-al olcsóbb az európai versenytársaiknál, úgy hogy minőségben nagyon megközelítik az európai gyártókat.
Szóval a lesajnált kínai gyártók, akiken még pár éve mosolygott a világ megtanultak munkagépeket (is) gyártani. (Hogy milyen módszerekkel, azt inkább hagyjuk)
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8899

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

stx írta:
2024.09.29., vas. 12:59
Vinkler írta:
2024.09.29., vas. 10:52
AAttila írta:
2024.09.28., szomb. 21:42

Nem tudom melyik elektromos autó ez, a VW csoportnál alapvetően nem adnak meg ilyen adatokat. Mindenesetre ez a 20% elég kevésnek tűnik. gondolkodik.gif
BYD ETP 3
Screenshot_20240928_214050_Chrome.jpg
Érdekes adatokat adnak meg. A Sealnél a 2 kerék meghajtásúnál 30% az összkerekesnél 50%.
Ez a teherautó egy elég öreg technika a sebessége is le van korlátozva 100km/h ra, lehet nem véletlen, de szerintem ezek az adatok nem relevánsak. Valaki rámondott valamit mateknak tűnik nekem, Mi foglalkozunk Dongfeng-el, ott is kapunk érdekes számokat, amik ki tudja, hogy honnan származnak.
Ahogy látjuk, elemes autó felejtős.
Dehogy felejtős. Éve óta nagy megelégedettséggel használjuk. Évente 1,5M forint üzemanyagköltséget takarítunk meg vele.
Mindenki úgy spórol, ahogy tud. :rolleyes:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: stx »

Vinkler írta:
2024.09.29., vas. 10:52
AAttila írta:

Nem tudom melyik elektromos autó ez, a VW csoportnál alapvetően nem adnak meg ilyen adatokat. Mindenesetre ez a 20% elég kevésnek tűnik. gondolkodik.gif
BYD ETP 3
Érdekes adatokat adnak meg. A Sealnél a 2 kerék meghajtásúnál 30% az összkerekesnél 50%.
Ez a teherautó egy elég öreg technika a sebessége is le van korlátozva 100km/h ra, lehet nem véletlen, de szerintem ezek az adatok nem relevánsak. Valaki rámondott valamit mateknak tűnik nekem, Mi foglalkozunk Dongfeng-el, ott is kapunk érdekes számokat, amik ki tudja, hogy honnan származnak.
Ahogy látjuk, elemes autó felejtős.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

AAttila írta:

BYD ETP 3

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3524

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Vinkler írta:
2024.09.28., szomb. 18:56
AAttila írta:
2024.09.26., csüt. 09:46
Tudom,hogy alapvetően ez egy hifi fórum. De van itt pár "sokatlátott", tapasztalt ember. Vannak itt olyanok,akik rendszeresen használnak e-autót. Ezért gondoltam, hogy tudnak valamit ezzel kapcsolatban. Persze tudom,ha valamire az van írva, hogy 20,akkor a 24-gyel elhajtanak nem rendeltetésszerű használat miatt. Na de akkor aki "hegyesebb" részen lakik vagy odajár kirándulni, az felejtse el az e-autókat?
BYD ETP 3

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

AAttila írta:
2024.09.26., csüt. 09:46
Tudom,hogy alapvetően ez egy hifi fórum. De van itt pár "sokatlátott", tapasztalt ember. Vannak itt olyanok,akik rendszeresen használnak e-autót. Ezért gondoltam, hogy tudnak valamit ezzel kapcsolatban. Persze tudom,ha valamire az van írva, hogy 20,akkor a 24-gyel elhajtanak nem rendeltetésszerű használat miatt. Na de akkor aki "hegyesebb" részen lakik vagy odajár kirándulni, az felejtse el az e-autókat?

feket663
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 265

Hozzászólás Szerző: feket663 »

Ismét egy unalmas nap...
tf0928.jpg
RPI4B-Allo BOSS V1.2, TPA3255, Canton CT1000

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Variációk egy témára. :D
Csatolmányok
20240928_083800.jpg
20240928_100017.jpg
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 736

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Tctronic írta:
2024.09.26., csüt. 10:22
BYD ETM6 furgonnál találtam 30% -os érteket, talán nem megugurhatatlan a 24% de mindenképpen kérdezz utana.
Ez már majdnem kisteherautó. Ennél az a prioritás többek közt, hogy nagy tömeget kell megindítani, tehát jobban bírja a terhelést.
Szerintem!

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Eleve felejtsd el az e-autót. :) Ha mindenáron töltögetni akarsz, akkor a Plug-in hybrid a jó választás szvsz.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Lemmy9.1 2024.09.26., csüt. 10:38-kor.
Szerintem!

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2711

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

BYD ETM6 furgonnál találtam 30% -os érteket, talán nem megugurhatatlan a 24% de mindenképpen kérdezz utana.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Azért írtam, hogy kérdezz rá a kereskedésben, hogy ezt mennyire bírja a vas.
De lutrizhatsz is, túlterhelés ellen mindegyik le van védve, + valószínű vízhűtéses az elektronika, az élettartamnak viszont tuti nem tesz jót.
Max eladod gari vége elött. :D
Ha használt gari nélküliben gondolkodsz, az oroszrulett, állandó emelkedőzéssel.
Szerintem!

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Amikor Szegeden laktam (ott ugye nincsenek hegyek,amik igényelnék az erőt,nyomatékot) egy Honda Civic TypeR autóm volt. Az eddigi kedvencem, ami saját volt.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

De, ha a gyártó azt mondja 20, akkor gyötörni fogod a 24-el, és várod a megerősítést egy hifi fórumon, hogy gyötörhesd?
Majd ha gond lesz ebből, jelentkezel a garis problémával a szervizbenl ártatlan arccal?
Irány a kereskedés és kérdezz rá konkrétan, hogy mennyire bírják.

Vagy keress olyan modellt ami több 24-nél. Ha van ilyen egyáltalán.
Szerintem!

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

ELEX írta:
2024.09.25., szer. 22:23
AAttila írta:
2024.09.25., szer. 14:33
Sziasztok,
Egy elektromos autó specifikációjában az van, hogy kapaszkodó képesség 20%. Ha az utcánk 24%, akkor ez már nem jó választás?
24%. Az nem rossz, de van rosszabb is:

Solymár Kökörcsin köz, Kökörcsin utca.
Az enyhébb szakaszt jelölik, az 30%. Utána a betonlapokat már nem ajánlják. Az valamivel meredekebb.
Sokat jártam arra. Száraz időben elment, de esőben már necces a dolog.
Télen havas úton már nem vállaltam be első kerék meghajtással.
Igen,ezek az utcák az időjárási körülményektől is tudnak nehezek vagy megoldhatatlanok lenni. De itt most a legfontosabb, hogy egy elektromos autó fel tud-e menni. (aminek a kapaszkodása 20%)

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: ELEX »

AAttila írta:
Sziasztok,
Egy elektromos autó specifikációjában az van, hogy kapaszkodó képesség 20%. Ha az utcánk 24%, akkor ez már nem jó választás?
24%. Az nem rossz, de van rosszabb is:

Solymár Kökörcsin köz, Kökörcsin utca.
Az enyhébb szakaszt jelölik, az 30%. Utána a betonlapokat már nem ajánlják. Az valamivel meredekebb.
Sokat jártam arra. Száraz időben elment, de esőben már necces a dolog.
Télen havas úton már nem vállaltam be első kerék meghajtással.
Csatolmányok
Solymár Kökörcsin köz 30%.jpg
Solymár Kökörcsin utca 30%.jpg
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára ELEX 2024.09.25., szer. 22:40-kor.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

AAttila írta:
Sziasztok,
Egy elektromos autó specifikációjában az van, hogy kapaszkodó képesség 20%. Ha az utcánk 24%, akkor ez már nem jó választás? Vagy eleinte párszor még felmegy, de mondjuk már jövőre nem? Vagy gyenge akksival. Nem értek hozzá, ezért kérdezem. Illetve hegyvidéki (Stelvio, Mortirollo) kirándulások kizárva?
Sanszos, hogy nem véletlenül írják le.
Nehogy az emelkedő felénél leégjen a terheléstől.
gondolkodik.gif
Szerintem!

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1165

Hozzászólás Szerző: violin »

Vinkler írta:
2024.09.24., kedd 09:28
Lemmy9.1 írta:
2024.09.24., kedd 08:35
Műszerfal alatti zörgés az autószerelők rémálma.
Álltalában nem vállalós, elzavarós. :D
Műszerfal párna kiszerel... 31_1_21.gif
PUR-hab befúj.... :rolleyes: .... zörgés megszűnik.... :D
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok,
Egy elektromos autó specifikációjában az van, hogy kapaszkodó képesség 20%. Ha az utcánk 24%, akkor ez már nem jó választás? Vagy eleinte párszor még felmegy, de mondjuk már jövőre nem? Vagy gyenge akksival. Nem értek hozzá, ezért kérdezem. Illetve hegyvidéki (Stelvio, Mortirollo) kirándulások kizárva?

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Lemmy9.1 írta:
2024.09.24., kedd 08:35
Műszerfal párna kiszerel... 31_1_21.gif

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Szerintem!

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Mi október végén megyünk megnézni a Ferrari múzeumot. Annyira vicces, hogy nem is engem érdekelt, hanem a 17 éves lányom forma1 imadata ihlette :D

Más: Nem tudtok egy szerelőt ajánlani aki kiszedné az anyósülés előtti légzsákot a műszerfalból és körbenézne alatta, hogy mi a szar nyikorog szegény kis nissanomon? Van jó autószerelőnk, de ezzel elkergetett.
Bár van szerszámom meg érzékem is, de én nem merek nekiállni, eldurrantom vagy ilyesmi aztán gtk lesz a kocsi :D
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Tctronic írta:
2024.09.23., hétf. 08:02
Snipi írta:
2024.09.23., hétf. 07:38
És Maranello és Santha Agata d' Bolognese között "félúton" ott van még Casterfranco Emiglia is.
És hogy ott mi van? Museo Horacio Pagani. :D (Az talán még kisebb de ... )
Majd legközelebb :D De ha jól látom nekik is van gyárlátogatási lehetőségük :smile32:

https://pagani.modenatur.it/en/
Lehet. Én ott nem voltam. Olaszország nem az én világom. Nekem Angelholm-ba volt szerencsém eljutni valamikor 2016, 2017-ben. (Ha jól emlékszem.) No az brutális! Ott is volt "showroom". (Még a régi telephelyen a repülőtér mellett ... )

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”