Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Voyd 0.5 Reference lemezjátszó

Vinyl, Cd, Sacd, Dvd, Bluray, Vhs, Minidisc analóg és digitális lejátszók, futóművek, kazettás deckek, hordozható és multimedia playerek
KCs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 41

Re: Voyd 0.5 Reference lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: KCs »

Igen, marad! Ezért zárom is.

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 209

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

Már nincsen jelentősége, de mégis.
Azért működik nyilvánvalóan a szisztéma, mert a magasabb hangszedő miatt meg lehetett emelni a kartestet.
Az előző hangszedővel használva nem lehetett volna megemelni sem a kartestet, sem a kardeszkát.
A lényeg, hogy most jó. :smile53:
[/quote]
Ott a pont. 36_1_11.gif
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1346

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

rockdaddy írta:
2024.11.18., hétf. 12:24
Üdvözlöm azt, hogy azt a megoldást választottad ( a kétkedések ellenére ) amit javasoltam . Nevezetesen, hogy a kartestet meg kell emelni.
Már nincsen jelentősége, de mégis.
Azért működik nyilvánvalóan a szisztéma, mert a magasabb hangszedő miatt meg lehetett emelni a kartestet.
Az előző hangszedővel használva nem lehetett volna megemelni sem a kartestet, sem a kardeszkát.
A lényeg, hogy most jó. :smile53:

rockdaddy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 31

Hozzászólás Szerző: rockdaddy »

Üdvözlöm azt, hogy azt a megoldást választottad ( a kétkedések ellenére ) amit javasoltam . Nevezetesen, hogy a kartestet meg kell emelni. Egyébként emlékeim szerint ez egy AN-1S kar amit én szereltem bele ,ha csak azóta nem cseréltél kart.
A Helius Orion MK IV. típusú karból készült az Audio Note AN-1S karja.

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 705

Hozzászólás Szerző: tollact »

Volt Valdi lemezjátszóm évekig. Imádtam a hangját. Sokszor hallottam nagyobb modelleket is 3 motorral. Én egy régi Pink Triangle PT1-nél kötöttem ki, még a DC-motoros kivitelnél. Lényegesen jobb, mint a Valdi, szerintem a kisebb Voyd modellekkel is jó eséllyel versenyezhet. De ez azért komolyabb gép már....
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

KCs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

A lemezjátszón egy Helius Orion IV kar van.
Ami Mr Owen szerint is egy nagyon ritka és értékes kar.
Hangszedő csere következtében emelnem kellett a karon , így a skating súly “problematikája” is magától megoldódott.

Már megfogalmazódott bennem, de egyre biztosabb, hogy marad a lemezjátszó.

Rock60
Őslakos
Őslakos

Ez a Helius Cyalene AN adaptációja ?

rockdaddy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

A nemzetközi piacon sokszor van olyan példány amit nem pontosan jelölnek meg . A Reference modell csak a nagy 90 mm-es Papst motorokkal készült ,és a nagy tápegységekkel. A tápegységből volt több féle verzió ( nem a belső tartalmát illetően ) különféle rack fogantyúkkal, és a nélkül. A tied a legutolsó tápegység változat. Ez teljesen biztos. Láttam olyan eladó Reference példányt ami a Standart tápegységgel volt, és olyat is ami a " The Voyd " tápegységgel volt meghírdetve. Ezek teljesen téves meghatározások voltak. Fotón a Standart tápegysége.
Csatolmányok
EHEQjnn.jpg
3600836-a95743f1-voyd-the-voyd-turntable.jpg

KCs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Köszönöm a szakszerű kiegészítést a kérdésre!
Így kerek a történet.
Talán csak annyi, hogy én láttam a neten képet reference belsejéről, de abban ugyan ezek a motorok voltak. Létezik akkor olyan verzió is?

rockdaddy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Jelen lemezjátszóban 40 milliméter átmérőjű Papst 24 voltos 1500 f/perc-es egyenáramú motor van. Bronz kengyelben van, ami nagyon stabil járást biztosít. Szemben a kisebb modellekkel ( Standard,Valdi stb ) ahol kemény alumínium félkengyel van. Mindegyik alján teflon állítócsavar van, aminek a tetejét kipolírozva megszűnhet a pici kattogó hang. A Reference modellben 90 milliméter átmérőjű Papst motor van,és a subsasszé is perforált lemez. Egyebekben a 0.5 reference azonos a " nagyobb " testvérrel ( reference csapágy, lexan tányér stb.) . Ez a modell azért is különleges mert a 3 mm-es feszültségmentesített tetőlemez teljesen körül veszi a " kardeszkát ". Csatolok kettő képet ahol jól látható a Reference ,és 0.5 Reference motor közötti különbség.
Csatolmányok
Voyd-05_7.jpg
KbMsu32.jpg
KbMsu32.jpg (55.85 KiB) Megtekintve 1301 alkalommal

KCs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

A reference nagy bronz blokkba beépitett motorja van benne. Elég nagy. Azt hogy volt-e ennél nagyobb motor, azt nem tudom. Én nem vagyok nagy Voyd szakértő.
De pl itt van a korábbi tulajdonosa is, akinek nagyobb tapasztalata van a témában. Szerintem őt érdemes lehet megkeresni ha ez fontos kérdés.
Amit tudok, hogy ez a nagy fordulatú verzió ( 1500) nem a 750 -es fordulatú.

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 705

Hozzászólás Szerző: tollact »

KCs írta:
2024.10.04., pén. 17:46
Kardeszka valójában nem is kellene, azt meg fudom oldani. Rendes specifikációt nem találok sehol sem sajnos.
Ami érdekes, hogy egy ilyen ismert és elismert dologról ne legyen fent a neten információ.
Illetve senki sincs aki tudna ebben segíteni.
Főleg úgy ugye, hogy kimunkált kardeszka még eladó is van!
De akkor azok mi alapján készültek?
Na ez egy érdekes szitu!
Ebben a kisebb vagy már a nagyobb motorok vannak?
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

KCs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kardeszka valójában nem is kellene, azt meg fudom oldani. Rendes specifikációt nem találok sehol sem sajnos.
Ami érdekes, hogy egy ilyen ismert és elismert dologról ne legyen fent a neten információ.
Illetve senki sincs aki tudna ebben segíteni.
Főleg úgy ugye, hogy kimunkált kardeszka még eladó is van!
De akkor azok mi alapján készültek?
Na ez egy érdekes szitu!

Rock60
Őslakos
Őslakos

KCs írta:
2024.10.04., pén. 14:03

Nekem a kar specifikációi is elegek lennének, arra számítottam, hogy az összegyűlt tapasztalat mellett konkrék adatok is elérhetők.

Amúgy jelen pillanatban ott tart nálam a dolog, hogy inkább megtartom a lemezjátszót.
Igen, az árult kardeszkákkal nem mennél semmire, mert már ki vannak fúrva a kar optimális pozicionálásához.
Amit Te szeretnél, hogy arrébb tologatod a kart a kis csap miatt, ahhoz szűz kardeszka kellene, amin túlzottan balra és hátra kellene helyezni a kart.
Én biztosan nem kÍnlódnék vele, csak levágnám a csapból azt az 5 - 10 mm - t, a kar meg maradhatna a gyári helyén.

Jó döntés !

KCs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

rockdaddy írta:
2024.10.03., csüt. 11:11
Voyd karpaneleket árulok a " hifi és házimozi tartozékok " között. Itt minden verzióhoz van karpanel,és karkuplung. Az említett kérdéssel kapcsolatban már leírtam a véleményem, mint a lemezjátszó korábbi tulajdonosa ,és a Voyd lemezjátszók jó ismerője.
Nekem a kar specifikációi is elegek lennének, arra számítottam, hogy az összegyűlt tapasztalat mellett konkrék adatok is elérhetők. Ha ezek megvannak, akkor már a sablon elkészítése sem probléma.

Amúgy jelen pillanatban ott tart nálam a dolog, hogy inkább megtartom a lemezjátszót. Újra beüzementem és brutál jó hangja van. A piac is döcög.
Ennek ellenélre várok ajánlatokat, de nem tudom garantálni hogy eladás is lesz belőle! Kérem ezt figyelembe venni. Persze van az az ajánlat ami megváltoztatja az ember véleményét! :)

Rock60
Őslakos
Őslakos

rockdaddy írta:
2024.10.03., csüt. 11:11
Az említett kérdéssel kapcsolatban már leírtam a véleményem, mint a lemezjátszó korábbi tulajdonosa ,és a Voyd lemezjátszók jó ismerője.
Tisztelve a szakértelmedet, engedj meg egy észrevételt.

Ha a kardeszkát megemeljük - távtartóval - nyilván ugyanannyival lejjebb kell engedni a kart a kuplungban a VTA miatt.
Úgy tűnik, hogy az antiskating mechanikája a kartörzsre van szerelve - nem a kuplungra - így a kartörzs leengedésével az is süllyed vele együtt.
Amit nyernénk a réven, elveszítjuk a vámon.
Az antiskating súly kis csonkja pont abban a magasságban lesz mint eddig, alapállásban ugyan úgy felfekszik a tetőlemezre.

rockdaddy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Voyd karpaneleket árulok a " hifi és házimozi tartozékok " között. Itt minden verzióhoz van karpanel,és karkuplung. Az említett kérdéssel kapcsolatban már leírtam a véleményem, mint a lemezjátszó korábbi tulajdonosa ,és a Voyd lemezjátszók jó ismerője.

K/L
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 100

Hozzászólás Szerző: K/L »

Pár évvel ezelőtt leveleztem G. Owen úrral és készségesen válaszolt, minden felmerülő kérdésre.

Mr. Owen erről az email címről írt -contact@heliusdesigns.co.uk, érdemes lenne a sablonnal kapcsolatosan felvenni vele a kapcsolatot!

Valaki vigye el, mert ez egy nagyon szép és jó lemezjátszó, a kar szintén a legjobbak között. :tutiok:
Analóg: Technics SL1200mk2, Denon DL103, HANG MC transzformátor
Digitális: Philips CD 880
Erősítő: G. Rankin 2A3 Baby Ongaku, mod. HANG
Előerősítő: DIY M7, mod. HANG
Hangsugárzó: Orion PD256 mod.HANG
Kábelek: DIY, Audio Note Japan

Rock60
Őslakos
Őslakos

KCs írta:
2024.10.01., kedd 14:43
... Amúgy szeretnék helyesbíteni, mert valaki azt fogja gondolni, hogy valami így helytelenül működik a "felakad" definíció miatt. Az helyesen annyit jelent, hogy a kar parkoló állásában felül, így csak annyi történik, hogy tehermentesítődik a skating kar a mikor nincs használatban a lemezjátszó.
Az igazi megoldás, ha már mindenképpen akarna valaki, egy új kardeszka lenne. Ugyanis a kar a deszka jobb oldalán helyezkedik el. Szintem a kar kivágását a lemeztengelytől való távolság megtartásával arrébb lehetne mozgatni.
Egyértelmű, hogy a rendeltetésszerű használatban nem akadályoz a csap parkoló állásban való felülése.
Igen, a Helius kar felfúró sablonára lenne szükség az új kardeszka legyártásához.
Viszont szemre úgy tűnik, hogy annyival el kellene vinni a kart balra, hogy az túl sok hátrafelé húzással járna a helyes geometriához. Szerintem.
Azon túl, ha nem akad gyári eredeti, nem kis munka az új kardeszka megfelelő minőségű kivitelezése és kiszámíthatatlan hangbéli változással is járhat.
Én a csapból vágnék le egy kicsit, az a legegyszerűbb, vagy a damílt rövidíteném meg pár milliméterrel, hogy a kar alapállásában is megfeszülve álljon.
De, a legkézenfekvőbb, ha így marad, hiszen tökéletesen működik... :smile53:

KCs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Igen, ez lehetne egy megoldás. De mivel arra jutottam, hogy ez nekem valójában nem probléma, ezért nem csináltam ilyen módosítást. Amúgy szeretnék helyesbíteni, mert valaki azt fogja gondolni, hogy valami így helytelenül működik a "felakad" definíció miatt. Az helyesen annyit jelent, hogy a kar parkoló állásában felül, így csak annyi történik, hogy tehermentesítődik a skating kar a mikor nincs használatban a lemezjátszó.
Az igazi megoldás, ha már mindenképpen akarna valaki, egy új kardeszka lenne. Ugyanis a kar a deszka jobb oldalán helyezkedik el. Szintem a kar kivágását a lemeztengelytől való távolság megtartásával arrébb lehetne mozgatni.
Itt jön egy kérdés! Pont ezért anno kerestem a kar specifikációját, de nekem nem sikerült azt megtalálnom. ( Persze lehetne írni az AN cégnek, de ...)
Feltételezem, hogy akkor itt valaki rendelkezik ilyennel. Ha igen, azt nagyon megköszönném ha meg tudná osztani!

Rock60
Őslakos
Őslakos

Nagyon szép lemezjátszó, a Merlinben annak idején sok csodás órát töltöttem a társaságában.

Ha rockdaddy javaslata valamiért még sem lenne járható, hadd mondjam el az én megoldásomat az antiskating csapjának felakadására. :smile53:
Ahogy látszik, a kis súlyon kb. 10-15 mm -el túlnyúlik a csap.
Annak minimum 5, vagy szükség szerint több milliméterrel való rövidítése megszüntetné a felakadást.
Mivel ez nem gyári alkatrész, ez a kis modifikáció nem befolyásolja a lemezjátszó értékét. Azon túl a karcolást megakadályozó kis fólia is fölöslegessé válna.

KCs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Még lehet vinni.

KCs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sok értelme nincs, ugyan mit lehetne belőle megállapítani.
Nemrég láttam egy régi Datateam árlistát. Azon egy Oracle Delphi IV ára 258eFt. Most egy ilyen használtan 2MFt környékén van.
Szóval én nem tudom mennyi volt anno, de azt tudom ha közel 2x ennyire hirdettem volna meg, akkor sem rugaszkodtam volna el a nagyon valóságtól.
Mások szerint is korrekt ár , szerintem meg kifejezetten “akciós“! :)
Ma kicsit megjárattam! Nagyon erősen gondolkozom rajta, hogy inkább meg kellene tartani .
Ennek brutál jó hangja van!

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 209

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

KCs írta:
2024.09.13., pén. 17:40
azanyos írta:
2024.09.13., pén. 16:42
Mennyi volt egy ilyen voyd új ára plusz a kar? Csak kiváncsi vagyok, nekem csak voyd valdim volt ,szerettem a hangját. Mindig szerettem volna egy nagy voyd-ot akkor de a használt ára miatt elengettem..
Akkor most itt van a lehetőség egy nagy Voyd-ra jó áron.
Pontosan nem tudom mennyi volt, de kb annyira volt drága, hogy én anno még gondolni sem mertem rá! :)
Én tudom.
Ha a hirdetés feladója beleegyezik,akkor közzé tehetem.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

KCs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

azanyos írta:
2024.09.13., pén. 16:42
Mennyi volt egy ilyen voyd új ára plusz a kar? Csak kiváncsi vagyok, nekem csak voyd valdim volt ,szerettem a hangját. Mindig szerettem volna egy nagy voyd-ot akkor de a használt ára miatt elengettem..
Akkor most itt van a lehetőség egy nagy Voyd-ra jó áron.
Pontosan nem tudom mennyi volt, de kb annyira volt drága, hogy én anno még gondolni sem mertem rá! :)

Lezárt

Vissza: “Lejátszók, felvevők, tunerek, DAC-ok, konverterek”