https://elektrikstore.hu/spl/773482/Arn ... ikai-LiYCY
Szerettem volna megérteni, hogy mit gondol más arról amikor azt írja, hogy "mert veszélyes".
Nem is értem, hogy ezt miért firtatod? Mikor Te is tisztában vagy vele, hogy mit kockáztatsz, ha kiiktatod, áthidalod a biztosítékokat a készülékekben.
Miért, mire veszélyes?
Miért nem?
Sajnos, vagy nem, de én nem vagyok ilyen bátor, bevállalós, hogy kihagyjam, vagy kiváltsam a biztosítékot valami mással.Rock60 írta: ↑2024.09.28., szomb. 18:06Vagyunk így egy páran, azért hagyom ki ott, ahol tudom/merem...
Egyébként, amit múltkor írtál a Yello - ról, illetve a hatásáról, a saját tapasztalataim jutottak eszembe az áthidalt biztosítékházú készülékeim hangja kapcsán.
Simaság, természetesség, eszköztelenség, levegősség, térmegjelenítés - persze az adott készülék korlátain belül.
Vagyunk így egy páran, azért hagyom ki ott, ahol tudom/merem...
Olyat egy szóval sem mondtam, hogy a Purple rossz volna, más kérdés, hogy a QSA karaktere hozzám közelebb áll, ezért az jobban tetszik. A gyárilag a készülékekben lévő üvegbiztiknék, mindegyik kiemelkedően jobb, tehát bármelyiket is választjuk, javítunk a hangzáson, és ez a lényeg. Olyat viszont írtam, hogy az ilyen vélemények, megítélések ízlés, hallás, rendszer, akusztika, stb. függők, tehát semmiképpen sem tények.Rock60 írta: ↑2024.09.28., szomb. 17:09Örülök ennek a véleményednek.zoli73 írta: ↑2024.09.28., szomb. 16:07
Kalandozásaim a biztosítékokkal vol.2
Nem tudom, a Purple előző gazdája melyik irányban használta(és járatta be), de nálam fordítva, mint elsőre használtam, szinte teljesen más arcát mutatja.
Az előzőleg kritizált hidegség-ridegség teljesen eltűnt sőt, így inkább bársonyosan melegnek mondanám.
A QSA Yello azért még mindig egy kicsit jobban tetszik, mert van valami meghatározhatatlan természetesség, folyékonyság, símulékonyság a hangjában, amitől nagyon megnyerő, és bevonz a zenébe, ennek ellenére a Purple-t örömmel hallgatom az előfokban.
Múltkor rossz néven vetted, hogy túlzónak éreztem a korábbi összehasonlításod eredményét. Azért csodálkoztam azon, hogy a Purple olyan rossz lenne, mert egy - két jól eleresztett fórumtársunk rendszerében is stabil pontot képeznek - az Audio Magic biztikkel együtt.
Örülök ennek a véleményednek, hogy így árnyaltad a kérdést.zoli73 írta: ↑2024.09.28., szomb. 16:07
Nem tudom, a Purple előző gazdája melyik irányban használta(és járatta be), de nálam fordítva, mint elsőre használtam, szinte teljesen más arcát mutatja.
Az előzőleg kritizált hidegség-ridegség teljesen eltűnt sőt, így inkább bársonyosan melegnek mondanám.
A QSA Yello azért még mindig egy kicsit jobban tetszik, mert van valami meghatározhatatlan természetesség, folyékonyság, símulékonyság a hangjában, amitől nagyon megnyerő, és bevonz a zenébe, ennek ellenére a Purple-t örömmel hallgatom az előfokban.
Én hagynám a nagypapát. De vannak aki kötődnek a megszokott hangzáshoz. Igen van olyan, hogy a jobb hang, a több részlet, a nagyobb dinamika "sok" valakinek.
Azért a nagypapán kívül másokat is zavar a jobb hangzás. Én találkoztam olyan megjegyzéssel, hogy "Nekem ez sok!
Nem ellentmondva, kiegészítve...
Én ezt el sem hiszem.Azért a nagypapán kívül másokat is zavar a jobb hangzás. Én találkoztam olyan megjegyzéssel, hogy "Nekem ez sok!
Méltányolható a kifogás, de nem magyaráztad el nekünk, hogy miért jelent más Neked ez a kijelentés?Luxor Audio írta: ↑2024.09.27., pén. 19:04OK. Nekem a túlérzékenység kifejezés mást jelent, ezért firtattam a kijelentést.Voyager írta: ↑2024.09.27., pén. 17:35De hiszen kifejtette.
"Anno az erősen nagyothalló nagypapám csak középhullámon volt hajlandó rádiót hallgatni. Hiába állítottam be neki URH-n (mert volt az is a Pacsirta rádión) a "Jó ebédhez szól a nóta" műsorát, jobb hangzással neki az rosszabb volt. Valószínű ugyan nem hallotta, de érzékelte, és bántotta a hallott többlet hang."
OK. Nekem a túlérzékenység kifejezés mást jelent, ezért firtattam a kijelentést.Voyager írta: ↑2024.09.27., pén. 17:35De hiszen kifejtette.
"Anno az erősen nagyothalló nagypapám csak középhullámon volt hajlandó rádiót hallgatni. Hiába állítottam be neki URH-n (mert volt az is a Pacsirta rádión) a "Jó ebédhez szól a nóta" műsorát, jobb hangzással neki az rosszabb volt. Valószínű ugyan nem hallotta, de érzékelte, és bántotta a hallott többlet hang."
De hiszen kifejtette.Luxor Audio írta: ↑2024.09.27., pén. 14:15Ilyenről még nem hallottam. Kifejted, ha nem is ebben a topikban?
Ismerve @pjm fórumtársat, úgy hiszem, iróniának szánta
Ilyenről még nem hallottam. Kifejted, ha nem is ebben a topikban?