Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábel készités házilag
- TomLeftiger
- Törzsvendég
- Értékelés: 497
Re: Kábel készités házilag
Nekem is szükségem lesz néhány DC kábelre a közeljövőben. Amit eddig próbáltam:
MzX alap, és valamivel jobb DC kábele. Utóbbi valami nem túl drága Canare kábelből készült. Szerintem nem rossz, ha olcsó alternatívát szeretnél.
Hydra DC kábelek, ebből is létezik alap verzió, és jobbféle is. Utóbbi talán 20-30K körül van, és tényleg jó, persze nem olcsó...
Illetve próbáltam többféle kínai kábelt is, ezek közül vannak nagyon jók. Nagyon sokféle van, konkrét típust nem tudok írni, nem emlékszem már. Viszont ezek voltak a legjobb ár/érték arányú kábelek. Szerintem most is ez lesz befutó nálam... Majd megírom a pontos típust is, ha berendeltem őket.
Az biztos, hogy érdemes foglalkozni a DC kábelekkel is, mert elég jól hallható különbségek vannak köztük.
MzX alap, és valamivel jobb DC kábele. Utóbbi valami nem túl drága Canare kábelből készült. Szerintem nem rossz, ha olcsó alternatívát szeretnél.
Hydra DC kábelek, ebből is létezik alap verzió, és jobbféle is. Utóbbi talán 20-30K körül van, és tényleg jó, persze nem olcsó...
Illetve próbáltam többféle kínai kábelt is, ezek közül vannak nagyon jók. Nagyon sokféle van, konkrét típust nem tudok írni, nem emlékszem már. Viszont ezek voltak a legjobb ár/érték arányú kábelek. Szerintem most is ez lesz befutó nálam... Majd megírom a pontos típust is, ha berendeltem őket.
Az biztos, hogy érdemes foglalkozni a DC kábelekkel is, mert elég jól hallható különbségek vannak köztük.
Látom nincs tömeges válasz de nekem is hamarosan kellene egy pár db…kinek mi a tapasztalata…

"Az igazi barát szemből támad."
Sziasztok!
Tápkábelt készítek nemsokára régi, tömör réz vezetékekből. A réz vezetők felszínét végigcsiszolom majd kereszt irányban. A felületen keresztben futó mikrokarcok állítólag a vezető felületén haladó nagyfrekvenciás zavaroknak képeznek majd akadályt. (Ér röhögni, sokmindent olvastam a témában. :) )
Szóval a kérdés: mielőtt új szilikoncső szigetelésbe bújtatom a rézszálakat, bekenjem őket pl. szilikonzsírral a későbbi oxidáció kialakulása ellen?
Köszi!
Tápkábelt készítek nemsokára régi, tömör réz vezetékekből. A réz vezetők felszínét végigcsiszolom majd kereszt irányban. A felületen keresztben futó mikrokarcok állítólag a vezető felületén haladó nagyfrekvenciás zavaroknak képeznek majd akadályt. (Ér röhögni, sokmindent olvastam a témában. :) )
Szóval a kérdés: mielőtt új szilikoncső szigetelésbe bújtatom a rézszálakat, bekenjem őket pl. szilikonzsírral a későbbi oxidáció kialakulása ellen?
Köszi!
Sziasztok!
DC kábelt szeretnék csinálni, kinek milyen vezetékkel van tapasztalata?
DC kábelt szeretnék csinálni, kinek milyen vezetékkel van tapasztalata?
- Drumagick
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 14
Azt hiszem, ahány konstruktőrt kérdezel, annyiféle választ kapsz.
A lemezjátszómhoz készített nekem Hegedűs Árpi új tápegységet, ahhoz pedig DC kábelt. Ő például az egyébként minden más kábeleinél is alkalmazott módon hármasfonatot készített, két ér a pozitívnak egy a negatívnak, további árnyékolás nélkül.
Ő erre esküszik, más meg másra.
A lemezjátszómhoz készített nekem Hegedűs Árpi új tápegységet, ahhoz pedig DC kábelt. Ő például az egyébként minden más kábeleinél is alkalmazott módon hármasfonatot készített, két ér a pozitívnak egy a negatívnak, további árnyékolás nélkül.
Ő erre esküszik, más meg másra.
Eladó: Core Audio prototípus monoblokkok
Gyuri barátomnak DIN - banán hangfalkábel kellett... mondtam neki, csinálok neked
csináltam :)
csináltam :)
RPI4B-Allo BOSS V1.2, TPA3255, Canton CT1000/JBL 250 TI Jubilee épülőfélben
- edzoba
- Fórumlakó
- Értékelés: 172
- Kapcsolat:
iFi audio Zen Stream+LHY Audio LPS ǀ Gustard R26+LHY Audio OCK-1 ǀ AUDIONET AMP I V2 ǀ Dynaudio Audience 40+REL T5i ǀ Perfect Acoustic elemek ǀ ENTREQ Vibbeater ǀ iFi audio DC Blocker ǀ Supra kábelek
- edzoba
- Fórumlakó
- Értékelés: 172
- Kapcsolat:
DC kábelnek milyen az optimális szerkezet? koszonom!
iFi audio Zen Stream+LHY Audio LPS ǀ Gustard R26+LHY Audio OCK-1 ǀ AUDIONET AMP I V2 ǀ Dynaudio Audience 40+REL T5i ǀ Perfect Acoustic elemek ǀ ENTREQ Vibbeater ǀ iFi audio DC Blocker ǀ Supra kábelek
- tibi62
- Törzsvendég
- Értékelés: 273
Szia,
Én innét rendeltem. Több színben, méretben is kapható.
https://rovidaruhaz.hu/lapos-pamut-zsin ... 0-mm-lapos
- Drumagick
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 14
Sziasztok!
Szeretnék venni pamut kábelharisnyát. Tudtok javasolni itthoni beszerzési forrást? Eddig csak az audiophonics oldalán találtam, de nem hiszem, hogy nincs közelebb.
8 mm átmérőjű kellene, összesen 8 méter.
Szeretnék venni pamut kábelharisnyát. Tudtok javasolni itthoni beszerzési forrást? Eddig csak az audiophonics oldalán találtam, de nem hiszem, hogy nincs közelebb.
8 mm átmérőjű kellene, összesen 8 méter.
Eladó: Core Audio prototípus monoblokkok
Nagymértékű hozzá nem értésem miatt elnézést, de hangfalkábelből készíthető ic kábel?
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE
Sziasztok,
tartozom a kábelekkel. Egy híján kész az első adag. Van közöttük szimpla kábel fonva és árnyékolva. És van OFC fonva, csavarva és árnyékolva. A csati nélküli CD lejátszóhoz lesz és várok még árnyékoló harisnyát. Valamit, látható a szent imbusz kulcs.
Első tesztek megkezdődtek, lesz mit hallgatnom a hosszú, hideg, téli estéken.
tartozom a kábelekkel. Egy híján kész az első adag. Van közöttük szimpla kábel fonva és árnyékolva. És van OFC fonva, csavarva és árnyékolva. A csati nélküli CD lejátszóhoz lesz és várok még árnyékoló harisnyát. Valamit, látható a szent imbusz kulcs.
Első tesztek megkezdődtek, lesz mit hallgatnom a hosszú, hideg, téli estéken.
Most érkezett meg szilikonos, OFC, awg13 kábel. Kipróbálom fonva és összecsavarva is.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3238
Az árnyékolást felejtsd el, a fonott szerkezet már magában úgyis ad némi árnyékolás, zavarszűrést, ez is az egyik oka, hogy közkedvelt ez a megoldás.
Javaslok még egy csavart belevinni, a fázis vezetőt duplázd meg.
Nekem ezzel nagyon jó tapasztalataim voltak. Jó fonogatást!

MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Rendben, akkor csinálok egy szett árnyékolatlan fonottat is.
- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1228
Nálam semmilyen kábel nem árnyékolt. Nyugodtan kezdd árnyékolás nélkül, aztán lehet azzal is variálni.
Sziasztok,
szeretnék készíteni pár tápkábelt meghallgatásra, próbára és fonottaknál elakadtam. Kérdésem ahhoz, aki látott vagy csinált már fonott kábelt: a fázis-nulla-föld egyenként van árnyékolva vagy lehet egyszerre, netán árnyékolás nélkül is jó?
szeretnék készíteni pár tápkábelt meghallgatásra, próbára és fonottaknál elakadtam. Kérdésem ahhoz, aki látott vagy csinált már fonott kábelt: a fázis-nulla-föld egyenként van árnyékolva vagy lehet egyszerre, netán árnyékolás nélkül is jó?
- tibi62
- Törzsvendég
Ismeritek a Mundorf 110SGW, csupasz 1 mm-es ezüst/arany huzalt? Csináltatok már rca ill hangfalkábelt ebből a Mundorf kábelből? Leírnátok a tapasztalatotokat. Gondolom, hogy hangfalkábelnek és rca kábelnek is tökéletes lenne. Milyen szintű hangja lesz? Hangfalkábelként elég az egy szál oldalanként, vagy kell a két szál + ill. két szál - oldalra? Mi lesz a különbség? Testesebb lesz a megszólalás? Mélyebbre megy? Nő a felbontás?
- tibi62
- Törzsvendég
Szervusztok,
Ismeritek a Furutech FT-111/G/ rca dugót? Ha van tapasztalatotok a dugóról, akkor megírnátok. https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/furute ... gIC6_D_BwE
Ismeritek a Furutech FT-111/G/ rca dugót? Ha van tapasztalatotok a dugóról, akkor megírnátok. https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/furute ... gIC6_D_BwE
A vinyohoz kell 3.0zoli73 írta: ↑2024.09.14., szomb. 19:17Nem értek az usb kábelekhez(nálam ez csak telefon töltéshez kell), de erre nem lett volna elég kisebb keresztmetszet?nemtomm írta: ↑2024.09.14., szomb. 19:07zoli73 írta: ↑2024.09.14., szomb. 18:03
Szia!
Nekem az SOST-20-ból készültek a jumperek, duplán összesodorva. Messze a legjobb, amit eddig használtam. Meleg, átható, nagy felbontású, élettel teli és eleven, mint ahogy a jóféle ezüst kábelekre jellemző.
Nem olcsó, de szerintem magas minőségű, megérhet egy próbát mondjuk összekötő kábelnek, viszont amire rájöttem, hogy elég sok bejáratási időt igényel. A jumper esetében én minimum 100 órát mondanék, összekötő kábel esetében valószínüleg még több.
Távlati tervem, hogy ilyennel kábelezem át a hangsugárzóimat.
A sost-20-bol csináltattam usb kábelt nagyon megérte….sajnos igen hosszú a bejáratas idő de megérte![]()

- zoli73
- V.I.P.
Nem értek az usb kábelekhez(nálam ez csak telefon töltéshez kell), de erre nem lett volna elég kisebb keresztmetszet?nemtomm írta: ↑2024.09.14., szomb. 19:07zoli73 írta: ↑2024.09.14., szomb. 18:03Szia!tibi62 írta: ↑2024.09.14., szomb. 12:23Szervusztok,
Érdeklődöm, hogy Neotech SOST-22, Neotech SOST-20 kábelekből készítettek e rca, kábeleket? Esetleg hangfalkábelt? Mi a tapasztalatotok? Milyen a hangszín, felbontás, térleképzés stb.? Minden információnak örülnék? :)
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/neotec ... elso-kabel
Nekem az SOST-20-ból készültek a jumperek, duplán összesodorva. Messze a legjobb, amit eddig használtam. Meleg, átható, nagy felbontású, élettel teli és eleven, mint ahogy a jóféle ezüst kábelekre jellemző.
Nem olcsó, de szerintem magas minőségű, megérhet egy próbát mondjuk összekötő kábelnek, viszont amire rájöttem, hogy elég sok bejáratási időt igényel. A jumper esetében én minimum 100 órát mondanék, összekötő kábel esetében valószínüleg még több.
A sost-20-bol csináltattam usb kábelt nagyon megérte….sajnos igen hosszú a bejáratas idő de megérte![]()
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
zoli73 írta: ↑2024.09.14., szomb. 18:03Szia!tibi62 írta: ↑2024.09.14., szomb. 12:23Szervusztok,
Érdeklődöm, hogy Neotech SOST-22, Neotech SOST-20 kábelekből készítettek e rca, kábeleket? Esetleg hangfalkábelt? Mi a tapasztalatotok? Milyen a hangszín, felbontás, térleképzés stb.? Minden információnak örülnék? :)
A sost-20-bol csináltattam usb kábelt nagyon megérte….sajnos igen hosszú a bejáratas idő de megérte

- zoli73
- V.I.P.
Szia!tibi62 írta: ↑2024.09.14., szomb. 12:23Szervusztok,