A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Nem akartam, hogy valamilyen felreertes tortenjen a kepekkel es az "aramlassal" kapcsolatban.
Így elnézve a képeket - pl. a biztosítékházat - elgondolkodtató, hogy hány helyen dolgozik a kivitelezés és anyaghasználat a hifista ellen.
Nesze neked spéci tápkábel, dugó és biztosíték !
Ami nincsen szem előtt abból még a nagyobb gyártók is max az egyszerü tyúkbél kábelt teszik be a készülékbe. sajnos ..
Nem akartam, hogy valamilyen felreertes tortenjen a kepekkel es az "aramlassal" kapcsolatban.
Így elnézve a képeket - pl. a biztosítékházat - elgondolkodtató, hogy hány helyen dolgozik a kivitelezés és anyaghasználat a hifista ellen.
Akkor tessek az erosito ami benne van az ATC-ben, ezen megtobbet szornyulkodhetsz.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Tegnap utanamertem es tok veletlenul annak idejen jo iranyba raktam be a biztit az ATC dobozba. :)
A Synergistic Research Purple Fuses eseten balrol jobbra folyik az aram az iras szerint.
Már bocsánat, ha jól emlékszem, a váltakozó áram nem "folyik" semerre szerintem
Lehet arra gondolsz, hogy a fázissal kötöd sorba a biztit
Szinte biztos, hogy rosszul fejeztem ki magam ezert bemasolom az eredeti Synergistic Research oldalrol ajanlott biztositek behelyezeset a keszulekbe.
Viszont nem ertem, hogy nem lehet megerteni, hogy honnet jon az aram es melyik keszulekbe megy bele.
"A: Yes, fuses are directional. Electricity should flow from the left to the right when you view the fuse. If you do not know the direction of flow you should listen to the fuse inserted in both directions. One direction will sound more detailed. This is the correct way."
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Tegnap utanamertem es tok veletlenul annak idejen jo iranyba raktam be a biztit az ATC dobozba. :)
A Synergistic Research Purple Fuses eseten balrol jobbra folyik az aram az iras szerint.
Már bocsánat, ha jól emlékszem, a váltakozó áram nem "folyik" semerre szerintem
Lehet arra gondolsz, hogy a fázissal kötöd sorba a biztit
Nem biztos, hogy minden külső biztosítéktartó ugyanígy van bekötve, de nekem ez lenne a logikus, hogy a bizti iránya kintről-befelé.
Ugyanezt a logikát követve raktam be én is a biztiket az előfokba, de azért majd kipróbálom fordítva is.
220_fuse_12.jpg (115.68 KiB) Megtekintve 1461 alkalommal
220_fuse_13.jpg (70.92 KiB) Megtekintve 1461 alkalommal
220_fuse_11.jpg (63.54 KiB) Megtekintve 1461 alkalommal
220_fuse_14.jpg (93.03 KiB) Megtekintve 1446 alkalommal
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tottyi 2024.09.24., kedd 09:15-kor.
...Mikor kicseréltem minden biztit Orange-rá a változás nagyon pozitív volt de amikor mindegyik Purple lett ( csak 8 db ) na az hozott igazi jó hangot és képet. Sajnos Qsa biztit nem tudtam még kipróbálni még de előbb utóbb lesz hozzá szerencsém
Be...zna, ha 8 db. kellene...
Az erősítőbe kell három, minden máshol már ezüst drót figyel a biztosíték ház alatt...
/ Remélem jó irányba forrasztottam be. /
Kicsit jegelnem kell a bizti kérdést.
Van nálam kipróbálásra egy kedves fórumtársunktól egy Stealth Varidig coax kábel.
Három évig a fiókban pihent, most járódik...
Mióta a VZ megmutatta, hogy az eddigi nagyon jónak tartott coaxom milyen s...r, azóta vadászok egyre.
Ez most ígéretesnek tűnik...
Milyen érdekes lenne, ha a fogyasztó felől áramlana az energia a forrás felé.
Fizethetne nekem az ELMÜ.
Nekem szokott fizetni, de csak 5 Ft./kW-ot
Bruttó elszámolásban hálózatba termelt minden kWh-ért 5,25Ft-ot fizet az MVM a HMKKE tulajdonosnak évi max 12000kWh-ig. Azon felül rész már SZJA köteles és 20% adó levonás után már csak 4,2Ft-ot. De hogy egyáltalán fizessen egyébként ilyen szégyenteljes kis összeget, ezt kérelmezni kell. Nekem háromszor kellett beküldenem a kérelmet pontosan kitöltött ürlapon, mire hajlandók voltak fél év után valamit utalni.
Annyira felkeltette a figyelmemet Zoli QSA tesztje - és persze a többiek egyetértése/helyeslése is - hogy még a végén kipróbálok egyet.
Kíváncsi vok, mit hallok az SR Orange-hoz képest...
Szerintem teljesen más hangot kapsz mint az Orange ..lehet, hogy jobbat vagy mást fogsz megtapasztalni..pl nálam mikor kicseréltem minden biztit Orange-rá a változás nagyon pozitív volt de amikor mindegyik Purple lett ( csak 8 db ) na az hozott igazi jó hangot és képet. Sajnos Qsa biztit nem tudtam még kipróbálni még de előbb utóbb lesz hozzá szerencsém
(Csak zárójelben merem megkérdezni hogy a váltakozó áram milyen irányba folyik?)
Nem szakmailag, csak úgy parasztosan úgy vélem, hogy az áramforrás felől folyik az áram a fogyasztó felé. / Energia áramlás. /
Talán azért hívják forrásnak.
Annyira felkeltette a figyelmemet Zoli QSA tesztje - és persze a többiek egyetértése/helyeslése is - hogy még a végén kipróbálok egyet.
(Csak zárójelben merem megkérdezni hogy a váltakozó áram milyen irányba folyik?)
Nem szakmailag, csak úgy parasztosan úgy vélem, hogy az áramforrás felől folyik az áram a fogyasztó felé. / Energia áramlás. /
Talán azért hívják forrásnak.
Szia, probaltad meforditani is a biztositekokat? Azt honnet lehet tudni, hogy a foglalatban merre folyik az aram?
A kérdés nagyon jó, de még erre nem volt időm. Mindenképpen kipróbálom, mert ahogy a másik topicban irtam is, az ösvény elején lévő biztosítéknál, jelentős változást tapasztaltam , a megfordítás után.
A biztosítéktartó iránya is jó kérdés, szerintem a készülék belsejében, ahová be van forrasztva, ott egy fázisceruza segítségével eldönthető, kívülről feszúltségmentes állapotban, összemérhető az IEC aljzattal.
Amelyik készüléknél belül van a panelen, az meg szintén mérhető, sőt, némely esetben még latható is.
Bevallom, még ezzel sem foglalkoztam, mert az állványban nem férek hozzá a készülékek hatuljához, kiszedni őket meg még nem volt időm/lusta voltam, de tervben van.
De ez a fazisceruza is jo otlet, hogy melyik iranybol jon az aram.
Ez az "áram irány" hifiben nagyon pongyola meghatározás, kivéve ha tisztán egyenáramról van szó. Viszont van energia/jel áramlás iránya, ami már minden kábel fajtánál egyértelmű. Generátor/forrás -> fogyasztó. 230V/50Hznél ez a közműhálózat mint generátor és az összes villamos készülék fogyasztó. Persze ez is egyszerűsítés, mert a fogyasztók is képesek visszatáplálni a generátor felé bizonyos spektrumban, reflexiós és zaj energiát, de ez az energia fajta is végül a közműhálózat/generátor forrásból ered.
Szia, probaltad meforditani is a biztositekokat? Azt honnet lehet tudni, hogy a foglalatban merre folyik az aram?
A készülék hátulja felől nézve az IEC aljzaton a bal oldali a fázis. / Amennyiben szabványosan van bekötve és beépítve, tehát felül van a föld./
A biztosítékot is annak megfelelően kell beletenni, balról jobbra folyik az áram.
Az én erősítőm biztosíték foglalatába bele is van nyomva egy kis piktogramm...
Ilyesmi : >
Nekem kicsit furfangosabb a biztositekhaz de viszont egyszeru dolgom van mert sima erintkezos sipolos merovel meg tudom merni, hogy melyik kabel megy a biztositekhaz-ba. Egy belso kep-bol jol lathato, hogy melyik az a kabel.
Bar en beletettem es azota sem forgattam, annak mar masfel eve, lehet igy jaratodott be. :) Szinten Synergistic Research
Purple Fuses.