Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2911
Kapcsolat:

Re: DAC-olás

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

kaef2 írta:
2024.09.25., szer. 12:56
Mézga Aladár írta:
2024.09.25., szer. 11:17
Az az extractorok, amik jól hallhatóan jobbak, mint az átlag, az Apple TV árának a többszörösébe kerülnek sajnos.
Akkor ha lehet visszatérnék a kérdésemre.
Az olcsó extractorok végeznek újramintavételezést?
A HDMI CEC alapértelmezetten működik?
A felhasználás diagramja:
Kép, AppleTV - HDMI - extractor - HDMI - TV.
Hang, AppleTV - HDMI - extractor - Toslink - DAC

Egy másik eszközzel próbálva:
1, forrás - optika - dac.
2, forrás - HDMI - TV - optika - dac.
A 2. verzió hangosabb és csúszik a hang a képhez képest.
Sokféle olcsó van, de általában nem végeznek, de ha mégis, akkor jobb lenne, ha nem.
Most éppen nincs Apple TV-m otthon, de ha jól emlékszem csak 48 kHz jön ki rajta, nem tud mást.
Így van, abbol csak 48k
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2911
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

József1960 írta:
2024.09.26., csüt. 11:18
Egy kérdésem lenne a hozzáértők felé: RPi4+Volumio+USB Dac esetén hová érdemes másolni a FLAC állományokat? Az SD-kártyára, vagy egy pendrive-ra?
Köszönöm!
Az SD-t nem látja a Volumio meghajtóként, szoval USB-n kell
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6219

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

halce írta:
2024.09.26., csüt. 08:29
Aszpirin írta:
2024.09.25., szer. 11:44
Az Apple-polémiát áthelyeztem az Apple topikba Kérlek ott folytassátok, ha nagyon késztetést éreztek rá (bár szerintem eléggé parttalan vita, de nem semmi nem tiltja, hogy ott parttalan vitát folytassunk :rolleyes: )
Nem a konstruktív vita a parttalan, hanem a basáskodó moderálás, amit csináltok.
(Most már kitilthatsz, hadd legyen édes a bosszú.)
Óhajod számomra parancs.

(Nem volt abban semmiféle indulat sem ellened, sem más ellen, hogy - a fórumszabályzatnak érvényt szerezve - a DAC-os topikban teljesen offtopik gumicsont Apple-polémiát áthelyeztem az Apple topikba. Parttalannak parttalan a vita, az egész internet tele van vele, és sehol semmire nem jutottak, de ettől még itt is lehet csámcsogni rajta - a megfelelő topikban.
Ezt a hangnemet viszont nem viselem el, és szintén a szabályzat (ld 10.7-9) értelmében búcsút intek Neked.)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

József1960
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 126

Hozzászólás Szerző: József1960 »

Egy kérdésem lenne a hozzáértők felé: RPi4+Volumio+USB Dac esetén hová érdemes másolni a FLAC állományokat? Az SD-kártyára, vagy egy pendrive-ra?
Köszönöm!

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3331
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

La_Valse írta:
2024.09.26., csüt. 10:33
A napokban kaef2 nyomán írtam a FiiO K11 felbontásáról. Azóta itthon is lehet rendelni a K11 R2R változatot.
Viszont a gyártó ennek is visszavette a felbontását zajproblémák miatt.
Én is forgalmazom a K11-t. Ügyes kis kütyü, egészen hallgatható hangú (az árához képest), de hát ezzel csilliárd felbontású DSD-t vagy PCM-et hallgatni amúgy se lenne sok értelme.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

A napokban kaef2 nyomán írtam a FiiO K11 felbontásáról. Azóta itthon is lehet rendelni a K11 R2R változatot.
Viszont a gyártó ennek is visszavette a felbontását zajproblémák miatt.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

halce
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 19

Hozzászólás Szerző: halce »

Aszpirin írta:
2024.09.25., szer. 11:44
Az Apple-polémiát áthelyeztem az Apple topikba Kérlek ott folytassátok, ha nagyon késztetést éreztek rá (bár szerintem eléggé parttalan vita, de nem semmi nem tiltja, hogy ott parttalan vitát folytassunk :rolleyes: )
Nem a konstruktív vita a parttalan, hanem a basáskodó moderálás, amit csináltok.
(Most már kitilthatsz, hadd legyen édes a bosszú.)

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 119

Hozzászólás Szerző: Mézga Aladár »

[/quote]

Sokféle olcsó van, de általában nem végeznek, de ha mégis, akkor jobb lenne, ha nem.
Most éppen nincs Apple TV-m otthon, de ha jól emlékszem csak 48 kHz jön ki rajta, nem tud mást.
[/quote]

Nem tudom. A tv minden hangot 48khz konvertál ha kell ha nem. És ez jön ki belőle.
Mindig, mindennél van jobb!

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4122

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Mézga Aladár írta:
2024.09.25., szer. 11:17
Az az extractorok, amik jól hallhatóan jobbak, mint az átlag, az Apple TV árának a többszörösébe kerülnek sajnos.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6219

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4122

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Mézga Aladár írta:
2024.09.24., kedd 09:13
Rock60 írta:
2024.09.24., kedd 08:57
Mézga Aladár írta:
2024.09.24., kedd 08:28

Nem hifi használat hanem film. Itt is fontos a minél jobb hangminőség. Ez talán jobb megoldást kínál mint a forrás-tv-optika-dac jelenlegi felállás.
Nálam.
A kép : Forrás - HDMI - TV
A hang : Forrás - coax - dac - erősítő.
Ez a legegyszerűbb és legjobb, nem ?
Apple TV 4K a forrás. Csak HDMI van.

A még éppen megfizethető, jó hangúak, szerintem ezek:

https://www.avproshop.de/UHD-HDMI-Audio ... LUS-V11PE2
https://www.cypress.com.tw/en/Product/A ... LUS-V11PE2

Ebből ez az utolsó darab, kifutó ugyanis, az Apple Tv kompatibilitásra érdemes rákérdezni:
https://www.audiophonics.fr/en/hdmi-ext ... 11932.html

Ami már komoly igényeket is kieégíthet, és tényleg mindent tud, amire szükség lehet, ez:
https://www.audiophonics.fr/en/dac-with ... _search=fs

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Rock60 írta:
2024.09.24., kedd 08:57
Mézga Aladár írta:

Nem hifi használat hanem film. Itt is fontos a minél jobb hangminőség. Ez talán jobb megoldást kínál mint a forrás-tv-optika-dac jelenlegi felállás.
Nálam.
Apple TV 4K a forrás. Csak HDMI van.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1472

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Mézga Aladár írta:

Nálam.

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

halce írta:
2024.09.23., hétf. 19:34
Mézga Aladár írta:
2024.09.23., hétf. 15:39
Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy egy HDMI Extractor vajon végez valamilyen a hangot befolyásoló utófeldolgozást?
A kérdésem a HDMI bemenet és az optikai kimenet között értendő.
Azért itt tettem fel a kérdést mert a digitális hang miatt talán a DAC témához áll legközelebb.

A válaszokat előre is köszönöm.
Nem állítom, hogy mindentudó guru vagyok a témában, de személyes tapasztalatom, hogy az audiofil/high end audio és a videózás teljesen más szempontok szerint működik. Ugyan ma már a digitális audio-n is elhatalmasodott a káosz, ellenben a digitális videózásban viszont soha egy pillanatra sem volt "rend". A video anyagoknak a hangsávja mindig rommá van manipulálva, és sosem tudhatod, hogy milyen módo(ko)n tették ezt. Szóval, ha zenét hallgatnál, maradj a hifinél, ha meg néha elcsábulsz, pl. hogy megnézz egy koncertet, a hifis elvárásaidat jobb, ha olyankor félreteszed. (Meg kell mondjam, én már a hifiben is sokszor félreteszem, és többre értékelem, ha egy jó zene el tud vinni messzire, még ha nem is egy kiváló felvétel.) Az én választásom egyébként az optikai kimenet volt, ezen van egy DAC: HDMI extractorból nem is igen van más, mint gagyi kivitel, ami azért árulkodó.

halce
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 19

Hozzászólás Szerző: halce »

Mézga Aladár írta:
2024.09.23., hétf. 15:39
Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy egy HDMI Extractor vajon végez valamilyen a hangot befolyásoló utófeldolgozást?
Azért itt tettem fel a kérdést mert a digitális hang miatt talán a DAC témához áll legközelebb.

Nem állítom, hogy mindentudó guru vagyok a témában, de személyes tapasztalatom, hogy az audiofil/high end audio és a videózás teljesen más szempontok szerint működik. Ugyan ma már a digitális audio-n is elhatalmasodott a káosz, ellenben a digitális videózásban viszont soha egy pillanatra sem volt "rend". A video anyagoknak a hangsávja mindig rommá van manipulálva, és sosem tudhatod, hogy milyen módo(ko)n tették ezt. Szóval, ha zenét hallgatnál, maradj a hifinél, ha meg néha elcsábulsz, pl. hogy megnézz egy koncertet, a hifis elvárásaidat jobb, ha olyankor félreteszed. (Meg kell mondjam, én már a hifiben is sokszor félreteszem, és többre értékelem, ha egy jó zene el tud vinni messzire, még ha nem is egy kiváló felvétel.) Az én választásom egyébként az optikai kimenet volt, ezen van egy DAC: HDMI extractorból nem is igen van más, mint gagyi kivitel, ami azért árulkodó.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

Két hete kaef2 hozta szóba a FiiO olcsó, létrás DAC-ját. Feltűnt, hogy a "hagyományos", Cypress chippel szerelt testvér
nem tud annyit. A gyártó meglepően őszinte magyarázatot adott, íme.
"A hibakeresési folyamat során azt tapasztaltuk, néhány DSD512 és 768k mintavételi frekvenciájú dal dekódolásakor
némi zaj keletkezik. Sokszor próbáltuk orvosolni ezt a problémát, de nem sikerült teljesen megoldani. Cégünk minőség-ellenőrzési követelményei, és a nem túl sok DSD512 és 768k mintavételezésű zene miatt, végül úgy döntöttünk, hogy nem támogatjuk a DSD512 és 768k mintavételezési frekvenciákat."

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sziasztok!

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2117

Hozzászólás Szerző: wittao »

shany írta:
2024.09.23., hétf. 09:28
wittao írta:
2024.09.23., hétf. 08:45
...Es ha ezek utan sem kerul fel a highendistak polcaira ez a csoda keszulek, akkor mi lesz a magyarazat?
1. A kinai mernokok annyira balfacanok, hogy 20-fele variacio is keves volt a jo hanghoz?
2. A 20-bol pont a rosszat valasztottak ki? Tehat mernokileg jok, csak a fuluk nem europai?
3. a marketingeseket lehet hibaztatni, mert… mert csak, es a kinai mernokok csodat alkottak
4. Mindenkinek rossz a fule, ez a dac mar a highend mezonyben van, csak sznobsag van es ezert nem rakjak be, tul olcso oda

(Kerdes: amugy mire tippelsz az a 20 valtozat egymastol mennyire tert el? Mennyire mas-mas topologia volt a 20-fele valtozat? Amugy neked nem santit a 20-as szam? Miert nem 19, vagy 21? A pont 20db eltero modell meg azt is sejttetne, hogy ez cel is volt tudatos alkatresz-valtozatokkal, amibol kivalasztottak a nekik tetszot)

Mellesleg akkor annyira biztos nem allnak rosszul a tradicionalis dac-fejlesztok, mert mi csak a tema kicsi huszarjaikent is 7-8 verziot csinaltunk a mostani vegleges allapotig, akkor aki brutal komolyan veszi/veheti a fejlesztest ennel tobbet is keszithet btw
Én úgy képzelem, hogy a Topping ezeket a áramköri variációkat ( "more than 20 device" ) alapvetően csak műszaki alapon vizsgálta, és a befutó az lett, amelyik a vizsgált paraméterhalmaz legjobb kombinációját hozza, és a sorozatgyártásban is legstabilabb, legreprodukálhatóbb eredményt adja. ( azért itt durván jó/bajnok paraméterekről van szó, magas hatékonysággal kivitelezve, és a már szokásosan tökéletes pcb tervezésről, amely nagyon nem egyértelmű més gyártóknál )
Ez egyben az eredet jel leghűségesebb visszaadását is jelentheti a számukra. És valószínűleg ez a cél, nem pedig valamilyen európai "hangzás" létrehozása. Bár ebben az esetben és aspektusban nagyon lényeges lehet a szoftver maga, vélhetően jóval nagyobb mozgásteret biztosít a hangzás kialakításában...talán ezért is esett erre az architektúrára a választás...
Gyanítom, hogy meg sem fordul a fejükben Topping néven highend piacra menni, biztos bukás lenne - akármilyen készülékkel is próbálkoznának is - hiszen milyen highend gyártó az, amelyiknek 100$-ért is van készüléke ? Arra létre kellene hozniuk egy új márkanevet, és teljesen másféle módon bevezetni a piacra szvsz.

A honlapjuk szerint is a professzionális termékek irányába bővítettek, amely teljesen logikusnak tűnik.
( Mondjuk, milyen csúnya dolog lenne, ha egy felvételi láncba valamilyen Topping készülék keveredne ? )
Na igen, nagyon sok ilyen “bajnok” parameteru produktumhoz van szerencseje az embernek.
Ugy gondolom, hogy senki sem ellensege a penzenek. Szivesen vasarolnek 10-ed aru, bajnok parameterekkel rendelkezo keszulekeket (es rajtam kivul meg jo sokan), ha azoknak a kepessegeknek a birtokaban is lennenek, amikkel a zenehallgatokat nyugoznek le es nem a merolaborokat/amator merozseniket.
Minden evben 2x megeljuk a shenzen audio termekvaltasainal az oriasolo keszulekek varakozasat, majd hatalmas tesztek/teszteredmenyek, csucs keszulekeknek kikialtasa hangosan minden YT/TikTok influencer altal, meg persze a BestBuy plecsni es highendnek vege felszolalasok. Utana jon a rideg valosag, es a shenzen audio megallithatatlan gepezete kidobja az aktualis flagship modelljet 6-8 honap mulva, es hirtelen az eddig imadott gyongyszem el is tunik a sullyesztoben. Egyedul az aprohirdetesek arulkodnak meg letezesukrol es a kocsit feszkelodo eladok, akik meglattak az ujabb remenysugarat m, de most valahogy tul kellene adni ezen a mostanin fel ar alatt…

Egyebkent nem arrol beszeltem, hogy a Topping menjen-e highend piacra, hanem arrol, hogy a highend felhasznalok polcain elkezdenek-e gyulekezni ezek a vilagvero termekek? Ugy latom, hogy a legjobb bajnok meresi adatok sem kepesek atutni azt a kritikus kepesseget, hogy ugy szoljon, ahogy a konkurens termekek azon a piacon.
A studiofelhasznalast nezve pedig majd eldol, hogy ott hogyan fogadjak a termekeiket, legalabb a csucs meresi parameterekre ott felfigyelnek.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4178

Hozzászólás Szerző: juliush »

Kép
Csak hogy jól értem-e, kizárólag a DSD útvonalra koncentrálva:
1. A 2,8224MHz-es, 1-bites DSD-t 6-od rendű Csebisev-szűrővel 3,125MHz-es, 32-bites formátumba felkonvertálja.
2. Ezt 32-szeres túlmintavételezésű szűrővel, noise-shaping alkalmazásával 100MHz-es, újra 1-bites jellé modulálja.
3. Ebből ellenállás mátrixban implementált FIR reprodukciós szűrővel végzi el a végső D/A átalakítást.
Ez a tökéletes megoldás, van benne minden, amire izgulunk, FPGA csakúgy, mind "diszkrét 1-bites" DAC.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

juliush írta:
2024.09.23., hétf. 08:35
Csak azt magyarázza már meg nekem valaki, hogy miért előnyösebb olyan, amilyen tűrésű, a környezeti tényezőktől, mint például a hőmérséklet befolyásolható ellenállásokból építeni digitális szűrőket FPGA helyett! Mármint azon kívül, hogy tenyérnyi áramköri lappal villantani kiállításokon, youtube videókban. gondolkodik.gif
Hasonló gondolatot fogalmaztam meg én is, amikor leégett a japán AKM gyár, majd ez fellendíti az FPGA
programozást, de nem. Alig van ilyen, Chord Electronics, PS Audio, iFi Audio hirtelenjében. Nem lehet,
hogy szabadalmi okok állnak a háttérben?

MOT64
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 129

Hozzászólás Szerző: MOT64 »

juliush írta:
Csak azt magyarázza már meg nekem valaki, hogy miért előnyösebb olyan, amilyen tűrésű, a környezeti tényezőktől, mint például a hőmérséklet befolyásolható ellenállásokból építeni digitális szűrőket FPGA helyett! Mármint azon kívül, hogy tenyérnyi áramköri lappal villantani kiállításokon, youtube videókban. gondolkodik.gif
Pontosan ráéreztél a lényegre. :tutiok:
Ennyi. Vevőcsalogató. Lehet róla sokat írogatni. A hozzá nem értők egyből beájulnak tőle, micsoda csodálatos új technika. Kettőt is vesznek. Ennyi, marketing. Technikai szinten előrelépés = -x.

shany
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 356

Hozzászólás Szerző: shany »

wittao írta:
2024.09.23., hétf. 08:45
...Es ha ezek utan sem kerul fel a highendistak polcaira ez a csoda keszulek, akkor mi lesz a magyarazat?
1. A kinai mernokok annyira balfacanok, hogy 20-fele variacio is keves volt a jo hanghoz?
2. A 20-bol pont a rosszat valasztottak ki? Tehat mernokileg jok, csak a fuluk nem europai?
3. a marketingeseket lehet hibaztatni, mert… mert csak, es a kinai mernokok csodat alkottak
4. Mindenkinek rossz a fule, ez a dac mar a highend mezonyben van, csak sznobsag van es ezert nem rakjak be, tul olcso oda

(Kerdes: amugy mire tippelsz az a 20 valtozat egymastol mennyire tert el? Mennyire mas-mas topologia volt a 20-fele valtozat? Amugy neked nem santit a 20-as szam? Miert nem 19, vagy 21? A pont 20db eltero modell meg azt is sejttetne, hogy ez cel is volt tudatos alkatresz-valtozatokkal, amibol kivalasztottak a nekik tetszot)

Mellesleg akkor annyira biztos nem allnak rosszul a tradicionalis dac-fejlesztok, mert mi csak a tema kicsi huszarjaikent is 7-8 verziot csinaltunk a mostani vegleges allapotig, akkor aki brutal komolyan veszi/veheti a fejlesztest ennel tobbet is keszithet btw
Én úgy képzelem, hogy a Topping ezeket a áramköri variációkat ( "more than 20 device" ) alapvetően csak műszaki alapon vizsgálta, és a befutó az lett, amelyik a vizsgált paraméterhalmaz legjobb kombinációját hozza, és a sorozatgyártásban is legstabilabb, legreprodukálhatóbb eredményt adja. ( azért itt durván jó/bajnok paraméterekről van szó, magas hatékonysággal kivitelezve, és a már szokásosan tökéletes pcb tervezésről, amely nagyon nem egyértelmű més gyártóknál )
Ez egyben az eredet jel leghűségesebb visszaadását is jelentheti a számukra. És valószínűleg ez a cél, nem pedig valamilyen európai "hangzás" létrehozása. Bár ebben az esetben és aspektusban nagyon lényeges lehet a szoftver maga, vélhetően jóval nagyobb mozgásteret biztosít a hangzás kialakításában...talán ezért is esett erre az architektúrára a választás...
Gyanítom, hogy meg sem fordul a fejükben Topping néven highend piacra menni, biztos bukás lenne - akármilyen készülékkel is próbálkoznának is - hiszen milyen highend gyártó az, amelyiknek 100$-ért is van készüléke ? Arra létre kellene hozniuk egy új márkanevet, és teljesen másféle módon bevezetni a piacra szvsz.

A honlapjuk szerint is a professzionális termékek irányába bővítettek, amely teljesen logikusnak tűnik.
( Mondjuk, milyen csúnya dolog lenne, ha egy felvételi láncba valamilyen Topping készülék keveredne ? )

shany
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 356

Hozzászólás Szerző: shany »

juliush írta:
Bruno Putzeys ( Mola Mola ): "I think what we'll do is run this modulator at a PWM frequency of 3.125MHz quantized at 100MHz. A full PWM cycle then fits a 32-bit shift register. Summing the outputs through 32 equal resistors already eliminates most of the outband energy so we should be able to get away with a fairly standard I/V topology. Since each tap alone carries the full signal, resistor matching is not at all critical.
Writing a good asynchronous upsampler for a DSP should not be rocket science. The only seriously tough nut would be shoehorning the modulator, which integrates samples at 100MHz, into a 400MHz DSP. I have some ideas. Later."
( https://www.mola-mola.nl/history.php )
1710207575710.png
Mola-Mola.JPG
Mola-Mola.JPG (151.11 KiB) Megtekintve 2807 alkalommal
https://www.audiosciencereview.com/foru ... 865/page-9

De a reklám is alapvető fontosságú, hiszen hogy adnának el egy újabb típusú készüléket, ha ugyanúgy néz ki kívülről mint az előd/párhuzamos modell.

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2117

Hozzászólás Szerző: wittao »

shany írta:
2024.09.23., hétf. 07:38
La_Valse írta:
2024.09.22., vas. 21:02
A Topping egyáltalán nem úttörő ebben a műfajban. A Dsc1 panelt pont tíz éve publikálta a Signalyst, de a Sony is kb...
Ami miatt bedobtam ezt a témát, a következő mondat a "PSRM, Precision Stream Reconstruction Matrix" konverter leírásánál:
"After rigorous testing of more than 20 device types and configurations we selected the best version..."
Ez valami olyasmit jelent, hogy a Topping 20db különféle teszt áramkört épített meg, amelyek mindegyikét:
1. meg kellett tervezni, optimalizálni szimuláció szintjén
2. majd a gyakorlatban is meg kellett építeni, majd optimalizálni hardver és szoftver szintjén
3. teszteket/mérési procedurákat tervezni, kivitelezni, kiértékelni
Mindezt komplex 20 struktúra estén...
Ezt kb. úgy nevezik: fejlesztés. Annyi az eltérés a "komoly" gyártókhoz képest, hogy azok jó eséllyel nem foglalkoznak töredéke struktúrával sem.....nem fér bele

( Signalyst dsc1 dacom 2015 óta van: https://www.signalyst.eu/hardware.html )
Es ha ezek utan sem kerul fel a highendistak polcaira ez a csoda keszulek, akkor mi lesz a magyarazat?

Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”