Egy kis élménybeszámoló, kedvcsináló, ajánló. (Kicsit hosszú lesz)
Múlt hétvégén feleségem utazott Olaszországba Formigine-be, (egy kiállításra saját hobbijának hódolva, de egyben kiállítóként) kérte kísérjem el, először repülővel mentünk volna, de aztán mivel a távolság nem volt veszélyes kb 1000 km, javasoltam inkább autóval menjünk. Mindenképpen előnyösebb volt, mindjárt több cuccot tudott pakolni

Mondtam hogy én elkísérem, segítek pakolni stb, de majd szétnézek inkább a környéken nem fogok egész nap mellette ücsörögni.
Amikor szétnéztem mik is vannak a környéken mindjárt nagyobb kedvel mentem

:
Modena : Enzo Ferrari múzeum
Maranello: Ferrari múzeum.
Sant 'Agata Bolognese: Lamborghini múzeum.
Plusz egy meglepetés (Kicsit később)
Mindez kb 50 km-en belül!
Két Ferrari múzeum nem messze van egymástól (pár euroért kérhető busz transzfer). A modenai múzeum inkább a Ferrari közúti palettáját mutatja be és Enzo F.-an állít emléket (volt látványos vetítés is) a maranelloi (itt van a gyár is) inkább a motorsportra van kihegyezve. Nem túl nagy egyik sem (1-2 óra alatt lehet végezni vele) de nagyon színvonalas, nagyon tetszett hogy testközelből lehet megnézni őket. Élőben , körbejárba számomra nagyon gyönyörűek voltak, nem vagyok nagy rajongó de a Dytona SP3 nagyon bejött. Minden szögből, minden négyzet-centimétere egyszerűen hibátlan. Aki kedvet kapott az Maranelloban a múzeum mellett több cég is foglalkozik Farrari "teszt vezetéssel" jöttek mentek a Ferrarik az utakon. Maranellóban és környékén egy kör kb 120 EUR. Zárt pályán 600-700 Eur-tól. Az azért tudni kell, hogy az olaszoknál iszonyatosan sok telepített trafipax van. Pályán kb 10-30 km-enként, autóutakon 5-10 km-enként. Plusz pályák egy részén átlagsebesség mérés is van! Na nem is száguldozik senki. Vaze-l mentem, de lehet így is belefutottam párba (ez még majd kiderül). Szóval nem éltem a tesztvezetéssel , 80-90-el gurulni egyszerűen vicces ezekkel az autókkal.
Pár szokásos gyenge modenai kép ízelítőnek:
Folyt. köv.....
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."