Szóval szombaton lezavartam kényelmesen a két Ferrari múzeumot, vasárnapra hagytam a Lamborghinit. De a sors közbeszólt. Modenában a Ferrari múzeumot keresve mit látok az egyik épület tetején : Mazareti. Mi a sz@r, ez is itt van? Nosza visszafelé jövet megközelítettem a gyárat azonnal rákerestem van-e múzeumuk. Sajnos nekik nincs viszont vagy egy u.n show room ahova be lehet menni regisztráció után és ami még szuperebb lehet regisztrálni factory tour-ra is. Piszok szerencsém volt mert pont azon a hétvégén Modena környékén valami turisztikai promo volt és Masareti-ék is csatlakoztak hozzá.
A lényeg a show-room on kívül sikerült beregisztrálnom és részt vennem egy gyárlátogatáson is. (Van nekik máskor is ilyen bárki mehet csak jó előre le kell foglalni a weboldalukon, annyiban volt szerencsém hogy konkrétan másnapra volt helyem) Itt szerelik össze az MC20 sportkocsijukat.
Sajnos fotókat tilos volt benn csinálni a gyárban ezt megmondták előre hogy szigorúan veszik, meg hétvége lévén a gyártósor is állt, de így is baromi érdekes volt. Gyártósor, motor összeszerelő sor, fényező sor, és fejlesztő részleg. Angol nyelvű vezetéssel 7-e voltunk összesen. Azt kell tudni, hogy a Masareti MC20 ból napi 6(!) db készül. Minden db kizárólag megrendelésre. Többször kihangsúlyozták, hogy szoros az együttműködés a Ferrarival és hogy mennyi mindent köszönhetnek nekik. (Talán egy V8 motort kaptak tőlük anno, amit aztán tovább fejlesztettek. +amikor a Masareti bajban volt a Ferrari segített nekik)
De amin az állam leesett, hogy a fejlesztő részlegen az egyik teremben volt jó pár autó, mindenféle. A sarokban letakarva egy Koenigsegg. Az idegenvezető hölgy elmondta, hogy teljesen megszokott hogy kibérelnek egy autót (jelen esetben egy Koenigsegg-et) és hónapokon át tesztelik. Ha kell szét-összeszerelik(!) Gondoltam hogy van ilyen, de nyíltan kimondva még sosem hallottam. Azt azért hozzátette, hogy a Masareti és a Koenigsegg nem egy ligában játszanak. (A jobbtól sose szégyen tanulni

) Szóval a szerencsének köszönhetően életem egyik legjobb 40 EUR befektetése volt.
Egy-két kép a Masaretiről.
folyt köv...
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."