Szerintem akkor én félreértettem. Én elsőre arra gondoltam - amire most is gondolok - hogy a Zene miatt írta gomolalaci azt amit írt. Maga a "felvétel" eszembe se jutott.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
Re: Általában a hifiről
Attól teljesen függetlenül, hogy kinek mi a véleménye a felvételről.
Ezen túl semmi egyebet nem kell belegondolni a posztba.
A 65 évvel ezelőtti megjelenés olyan érdekesség, amiről azt gondoltam pár ember számára akár fontos is lehet tudni róla.Snipi írta: ↑2024.09.23., hétf. 12:19Egyet értve a Feriről írtakkal, az hogy a Take Five kinek mi, csupán ízlés kérdése. Van aki szereti van aki nem.
Igazából egyéni ízlés nem biztos, hogy igényt tart a nyilvánosságra.
Attól teljesen függetlenül, hogy kinek mi a véleménye a felvételről.
Ezen túl semmi egyebet nem kell belegondolni a posztba.
Egyet értve a Feriről írtakkal, az hogy a Take Five kinek mi, csupán ízlés kérdése. Van aki szereti van aki nem.BLX írta: ↑2024.09.23., hétf. 11:46Feri hozzászólásai zseniálisak, nagyon sok tudást és tapasztalatot ad át. Egyre kevesebben vannak itt ilyen kaliberű topiktársak, én értékelem.![]()
Igazából egyéni ízlés nem biztos, hogy igényt tart a nyilvánosságra.
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1018
Feri hozzászólásai zseniálisak, nagyon sok tudást és tapasztalatot ad át. Egyre kevesebben vannak itt ilyen kaliberű topiktársak, én értékelem.

Alább egy belinkelt riportban valaki a régi analog LPk minőségét dicséri és teljesen egyetértek vele.
A 90-es évek elején vettem először régi 60-as években nyomott LP-ket a PECSA bolhapiacán 200 Ft-ért. Akkor már volt többszáz akkoriban kiadott US nyomatú folk lemezem kis kiadóktól, amiket nagyon szerettem. Még a napra is emlékszek, amikor belehallgattam az első bolhapiaci lemezbe. Meleg nyár volt, nyitott erkélyajtó, kintről zaj, nem túl profi rendszer. Feltettem a lemezt, aztán ledőltem kényelmesen. Meghallottam az első hangokat... felültem... mi ez ilyen hang még nem jött le a hangszórókból. Attól kezdve minden szombat reggel irány a bolhapiac.
A 90-es évek elején vettem először régi 60-as években nyomott LP-ket a PECSA bolhapiacán 200 Ft-ért. Akkor már volt többszáz akkoriban kiadott US nyomatú folk lemezem kis kiadóktól, amiket nagyon szerettem. Még a napra is emlékszek, amikor belehallgattam az első bolhapiaci lemezbe. Meleg nyár volt, nyitott erkélyajtó, kintről zaj, nem túl profi rendszer. Feltettem a lemezt, aztán ledőltem kényelmesen. Meghallottam az első hangokat... felültem... mi ez ilyen hang még nem jött le a hangszórókból. Attól kezdve minden szombat reggel irány a bolhapiac.
Neked mi bajod van már megint ?

-
- Fórumlakó
- Értékelés: 362
Tegnap volt 65 éve, hogy a Dave Brubeck Quartet kiadta a Take Five kislemezt.

-
- Fórumlakó
- Értékelés: 362
" Megint felfedezték a melegvizet" Szerintem feltalálták. Bocstunerman írta: ↑2024.09.18., szer. 09:15Megint felfedezték a melegvizet - az eredeti első nyomású LP a legjobb hangzású![]()
https://www.headphonesty.com/2024/09/vi ... g-quality/
TJ.

A gondolkodás nem megerőltető...
Ebből a listából nekem a "witches brew" van meg , igaz "csak" Classic Records 180g utánnyomásban, de elképesztően szól.
Egy eredeti meg több, mint ezer dollár. Ugyan már.
Egy eredeti meg több, mint ezer dollár. Ugyan már.
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Igen, de mennyi is egy eredeti "Hot Stamper" ? Állapota, beszerezhetősége?
Így a kérdés csak elméleti.
Különben is:
https://www.headphonesty.com/2024/04/mo ... ile-myths/
Így a kérdés csak elméleti.
Különben is:
https://www.headphonesty.com/2024/04/mo ... ile-myths/
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Jaj....tunerman írta: ↑2024.09.18., szer. 09:15Megint felfedezték a melegvizet - az eredeti első nyomású LP a legjobb hangzású![]()
TJ.

Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2742
Megint felfedezték a melegvizet - az eredeti első nyomású LP a legjobb hangzású
TJ.

TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3
Legyőztem eredendő lustaságomat, és átmentem a másik szobába egy mérőszalaggal, és megmértem a JBL Charge 3 méreteit. 21 centi széles, és a körbetekerem körülötte a mérőszalagot, akkor az 27 centit ad ki.
)
(Poros a polc, mert takarítás előtt készítettem a képet az egyik kezembe a telóval, a másikban a portörlő ronggyal 
Nem keverem össze. A Flip az tényleg kisebb mint Charge, de az se olyan nagy. Most nincs nálam mérőszalag, nem mérem le, de nincs több 15 centinél szerintem a szélessége. A Bommbox az tényleg elég nagy. Amúgy lehet vele elég hangosan zenélni (a Charge-al), de azért nem viszi ki a falat. Tudom más kategória, de amikor pl. a Zeppelinnek odatolom (ezt általában akkor szoktam amikor a felső szomszéd rohadt hangos) még az ablaküveg is remeg.Aszpirin írta: ↑2024.09.14., szomb. 00:29A Charge már nem épp annyira "pici", mint ahogy írod, Te szerintem a Flip-pel téveszted. Az a legkisebb ebből a hengeres-hordós dizájnból. A Charge az valamivel nagyobb és kb kétszer nehezebb, a böszme pedig a "foganytús" Boombox. Meg van valami mini kocka, annak nem melékszem a nevére, na az tényleg kicsi, kb mint egy Rubik-kocka vagy még apróbb... De mindegyikre jellemző, hogy ki nem néznéd belőle, milyen hangos tud lenni... Még egy Flip-pel is simán lehet kertipartizni, és ez nem vicc, próbáltuk, sikerült.Snipi írta: ↑2024.09.09., hétf. 15:06Nem hiszem, hogy Charge volt. Az pici. Kb. 10-15 centi széles és mondjuk 7-8 centi vastag.Rock60 írta: ↑2024.09.09., hétf. 14:58A munkahelyemen vettek egy ilyen böszme műanyag JBL dobozt, avval " hangosítottam " a kerti partit, nem volt rossz...
Lehet, hogy pont az, amiről beszéltek, a Charge valahányas...
Telefonról lehetett vezérelni, szólt, mint a barom, ment rajta a " Boldog születésnapot " is.![]()
Nem ismerem ezeket a JBL Partybox-okat, de a "böszme műanyag" az tuti, hogy nem Charge.
Amúgy amire én böszme nagy JBL-nél gondoltam, az nem ez a Karaoke izé, hanem azok a tényleg brutál nagy álló színesen villogó ember nagyságú nemtudommianevük JBL-ek. Na azoktól tényleg meg lehet süketülni. Na megnéztem : pl. JBL Partybox Ultimate. Böszme nagy (több mint 1 méter magas kb. stb. stb.) No én ezekre gondoltam. Ezekhez képest a Charge (nekem még a 3-as van) egy picur.
Amire amúgy Te gondolsz a GO sorozat (abból egy Go2-esem van) az tényleg pici és hát nem is szól olyan túl nagyot. Én pl. arra használom, mivel víz és cseppálló, hogy furdés közben beviszem a fürdőszobába, és szól róla a zene (a bluetoothos mp3 lejátszó kint van az előszobában) és így nem hallom, hogy az az kényszerbeteg elemzavaros szomszéd 5 másodpercenként nyitja-zárja a vízcsapot (de tényleg egész nap ... egyszer összeszámoltam egy kb. 10 perces időintervallumban 47-szer nyitotta-zárta) , amitől megörülnék különben, így viszont zene mellett ami ezt elnyomja tudok nyugodtan pancsolni ...
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5982
A Charge már nem épp annyira "pici", mint ahogy írod, Te szerintem a Flip-pel téveszted. Az a legkisebb ebből a hengeres-hordós dizájnból. A Charge az valamivel nagyobb és kb kétszer nehezebb, a böszme pedig a "foganytús" Boombox. Meg van valami mini kocka, annak nem melékszem a nevére, na az tényleg kicsi, kb mint egy Rubik-kocka vagy még apróbb... De mindegyikre jellemző, hogy ki nem néznéd belőle, milyen hangos tud lenni... Még egy Flip-pel is simán lehet kertipartizni, és ez nem vicc, próbáltuk, sikerült.Snipi írta: ↑2024.09.09., hétf. 15:06Nem hiszem, hogy Charge volt. Az pici. Kb. 10-15 centi széles és mondjuk 7-8 centi vastag.Rock60 írta: ↑2024.09.09., hétf. 14:58A munkahelyemen vettek egy ilyen böszme műanyag JBL dobozt, avval " hangosítottam " a kerti partit, nem volt rossz...
Telefonról lehetett vezérelni, szólt, mint a barom, ment rajta a " Boldog születésnapot " is.![]()
Nem ismerem ezeket a JBL Partybox-okat, de a "böszme műanyag" az tuti, hogy nem Charge.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Jbl PartyBox Encore Karaoke.
27 X 29 X 33 cm. 2 db 20 centis mélynyomó adagolja a ritmust.
Megdöngettük a gyerekek ebédlőjében, jobbra emlékeztem.
Igaz, múltkor kültérben szerepelt, úgy látszik kell neki a tér...
Na, előhalásztam ma...
Jbl PartyBox Encore Karaoke.
27 X 29 X 33 cm. 2 db 20 centis mélynyomó adagolja a ritmust.

Megdöngettük a gyerekek ebédlőjében, jobbra emlékeztem.
Igaz, múltkor kültérben szerepelt, úgy látszik kell neki a tér...

Ez kb. 25x25x25 - ös kocka, vagy egy picit nagyobb, gondolom 20 - as mély lehet benne, meglepően nagy hangerők képes kicsikarni magából.
Utána nézek majd pontosan, mi is ez...
Ja, akkor nem az, nem ismerem őket...
Ez kb. 25x25x25 - ös kocka, vagy egy picit nagyobb, gondolom 20 - as mély lehet benne, meglepően nagy hangerők képes kicsikarni magából.
Utána nézek majd pontosan, mi is ez...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10999
- Kapcsolat:
JBL Eon, Boombox, Charge... Ezek igencsak különböző termékek. Az első profi PA, a második hangos, a harmadik kicsi.
Ez úgy szokott lenni, hogy van fent vagy valami állványon két ilyen és aztán valahol a földön vagy a színpad alatt valahol még kettő (mondjuk) böszme nagy mélynyomó két-két brutál nagy membrános driver-el. Van egy kollégám az ilyen "villanycigány", nagy esküvőkön, búcsúkon, falunapokon stb. szokott fellépni JBL-Roland (szinti) összeállításban ő is ilyesmikkel dolgozik. Van két doboz fent, meg van két szekrény lent.
- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1211
A nagyobb, álló darabokban 30 centis mélyek vannak. Tavaly előtt a debreceni jazz napokon egy kisebb bulinegyedet hangosítottak 2-vel. Először nem tudtam összerakni a látványt a hallottakkal...Snipi írta: ↑2024.09.09., hétf. 15:06Nem hiszem, hogy Charge volt. Az pici. Kb. 10-15 centi széles és mondjuk 7-8 centi vastag.Rock60 írta: ↑2024.09.09., hétf. 14:58A munkahelyemen vettek egy ilyen böszme műanyag JBL dobozt, avval " hangosítottam " a kerti partit, nem volt rossz...
Nem hiszem, hogy Charge volt. Az pici. Kb. 10-15 centi széles és mondjuk 7-8 centi vastag.Rock60 írta: ↑2024.09.09., hétf. 14:58A munkahelyemen vettek egy ilyen böszme műanyag JBL dobozt, avval " hangosítottam " a kerti partit, nem volt rossz...