Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Motoros topic motorosoknak
Re: Motoros topic motorosoknak
Nagyon nehéz úgy felöltözni, hogy valahol ne menjen be a cúg, vagy az ujjak ne fagyjanak le. Erre még markolatfűtést sem tudok tenni, mert speckó, elrondítani meg nem akarom.
Vagy ha sikerül is beöltözni vastagon, akkor is kényelmetlenné válik, folyik a könny, levesedik az orr, sok a ruha.
Nekem kb 8 fok a határ, ami alatt nem ülök motorra.
Vagy ha sikerül is beöltözni vastagon, akkor is kényelmetlenné válik, folyik a könny, levesedik az orr, sok a ruha.
Nekem kb 8 fok a határ, ami alatt nem ülök motorra.
Szerintem!
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 667
Írtam a 2023/24-et, mikor mentem, az idei tél hidegebb, mint a 2023-as, bár idén egyszer majdnem elindultam, mindent elkészítettem (ez jó pár napja volt), de aztán nem lett jó mégsem annyira az idő, hogy azt mondtam volna, gyerünk , pedig 10 fok körül volt.
2023-ban januártól - március 31-ig 14x mentem (itt 150-270 km-re kell gondolni alkalmanként, évvégi 45. motorozásom nov. 1, 311 km, és még az utolsó 47. dec 30, 245km.
2024 január/feb/márc/április a májusi tavaszi tréningig 12 alkalommal, de sajnos 10.27-én gurultam utoljára....
Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Ja és mostanában jönnek a mínuszok …igazi motoros szezon jön kb 2-3 hónap múlva

[/quote]
Igen, kb amikor egy hét leforgása alatt az 5 fokból 30 lesz....

AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Ja és mostanában jönnek a mínuszok …igazi motoros szezon jön kb 2-3 hónap múlva

"Az igazi barát szemből támad."
Hajrá! Szerintem pár nap és elolvad a hó....

AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Na elkészültem a vassal. A tank full rozsdás volt belül, benzincsap folyt, benzinszűrő tele dzsuvával. Ráadásul a tank levételekor a kormány ráfordulr és lebaxta a festéket. Azt hittem megőrülök. Tankfelújítás, gyantáztatás, karbi szét-össze, benzincsap csere, szűrő csere. A tankot a fényezőbarátom
mikrojavítással tökéletesen eltüntette, egy igazi művész.
Úgy jár mint egy safhauzen.
Kezdődhet a szezon.

Úgy jár mint egy safhauzen.
Kezdődhet a szezon.
Szerintem!
Igen, a Honda jellemzően Keihinnel szerelte a gépeit.
Nálam a Suzukin vákuumtolattyús Mikunik vannak, a kis Yamahán síktolattyús Mikuni, a Hondán D tolattyús (eredetileg körtolattyús) Keihin.
Életkép egy épp tisztuló Mikuniról (a Yamaháé)
:
Nálam a Suzukin vákuumtolattyús Mikunik vannak, a kis Yamahán síktolattyús Mikuni, a Hondán D tolattyús (eredetileg körtolattyús) Keihin.
Életkép egy épp tisztuló Mikuniról (a Yamaháé)

Igen Keihinek. A Shadow is, meg úgy a Hondákat általában ezzel szerelik. A 2 üteműeket nem tudom.
A Suzukin Mikunik vannak? Vákuumos tolattyús?
A Suzukin Mikunik vannak? Vákuumos tolattyús?
Szerintem!
Nocsak :), pedig nem egy elterjedt típus a nagy G. Amúgy én is szeretem, mondjuk nálunk családi ereklye szerepet is betölt, faterom vette még 93-ban nullkilométeresen, de ő már nem nagyon akar ráülni, úgyhogy megörököltem. 
Az X4-en ha jól sejtem Keihin karbik vannak. Tapasztalatom alapján a Mikuni porlasztók érzékenyebbek az üzemanyag megromlására.

Az X4-en ha jól sejtem Keihin karbik vannak. Tapasztalatom alapján a Mikuni porlasztók érzékenyebbek az üzemanyag megromlására.
Abba a GSX-be szerelmes voltam. De nagyon.

Nekem a 15 év alatt sosem kellett karbit szekálni az X4-en. Minden tavasszal picit hosszabb nyenyerézés után indult faxán.
Az elsőbe kellett két membránt cserélnem 100000-nél. Az utolsó X4-emet 50000-él akartam szinkronizálni, de mind a 4 egyforma volt. A Honda Jazzel szívtam a karbival, de végül kiderült, hogy a benzinpumpa nem gyári volt, és időnként nagy volt a nyomása, és átnyomta a tűszelepet.

Nekem a 15 év alatt sosem kellett karbit szekálni az X4-en. Minden tavasszal picit hosszabb nyenyerézés után indult faxán.
Az elsőbe kellett két membránt cserélnem 100000-nél. Az utolsó X4-emet 50000-él akartam szinkronizálni, de mind a 4 egyforma volt. A Honda Jazzel szívtam a karbival, de végül kiderült, hogy a benzinpumpa nem gyári volt, és időnként nagy volt a nyomása, és átnyomta a tűszelepet.
Szerintem!
Injektoros motoros ismerőstől még nem hallottam, hogy gondot okozott volna neki a romló benya, ellentétben a karbisokkal.
A paripák:
Yamaha SDR200
Honda CRM250R
Suzuki GSX1100G
Utóbbinál igazi élmény tavasszal karbisor pucolással kezdeni a szezont. Bár tavaly OMV maxxmotion 95-öt tankoltam bele télire, idén nem kellett szétszedni. De korábban volt, hogy ez a fajta benya is megkehesedett benne. 100-as talán picit jobb lehet (nem feltétlenül, illetve kútja is válogatja) ilyen szempontból, mint a normál 95, de azzal meg többet esznek a gépek, meg ugye jóval drágább is. Bár télire is elég lehet belerakni ilyet, de ez sem garancia, hogy nem rakódik ki belőle az adalék tavaszra, eltömítve az apró fúvókákat/járatokat.
A paripák:
Yamaha SDR200
Honda CRM250R
Suzuki GSX1100G
Utóbbinál igazi élmény tavasszal karbisor pucolással kezdeni a szezont. Bár tavaly OMV maxxmotion 95-öt tankoltam bele télire, idén nem kellett szétszedni. De korábban volt, hogy ez a fajta benya is megkehesedett benne. 100-as talán picit jobb lehet (nem feltétlenül, illetve kútja is válogatja) ilyen szempontból, mint a normál 95, de azzal meg többet esznek a gépek, meg ugye jóval drágább is. Bár télire is elég lehet belerakni ilyet, de ez sem garancia, hogy nem rakódik ki belőle az adalék tavaszra, eltömítve az apró fúvókákat/járatokat.
Ha döglik a benzin nagyobb szarban vagy az injektorossal.
100-assal kell eltenni.
Milyen vasaid vannak?
100-assal kell eltenni.
Milyen vasaid vannak?
Szerintem!
Ha csak annyi lenne, hogy kihúzzuk a szivatót! Aki nem motorozik karbis géppel manapság (vagy csak rövid ideje gurul ilyennel), az nem biztos, hogy találkozott azzal jelenséggel, amit a csodálatos mai benzinek tudnak művelni egy kis pihenő után.Lemmy9.1 írta: ↑2024.10.28., hétf. 07:45Ó jaj. Gondolom nem vagy mototos, vagy hozzáértő. Ki kell húzni a szivatót.![]()
Az injektor elött is volt élet, nekem sosem volt gond a karbival hosszabb állás után sem. Egyszerű, kevésalkatrészes analóg technika. Sok évet lehúztam ilyen motorral, amin 4 db is volt, indult pöccre.
Ugyanmár.

A mai napig karbis gépeim vannak (jelenleg 3), tudom miről beszélek. Persze nyilván egyes modellek kevésbé érzékeny lelkűek (karburátorúak) a romlott tápanyagra, mint mások.

Ó jaj. Gondolom nem vagy mototos, vagy hozzáértő. Ki kell húzni a szivatót.

Az injektor elött is volt élet, nekem sosem volt gond a karbival hosszabb állás után sem. Egyszerű, kevésalkatrészes analóg technika. Sok évet lehúztam ilyen motorral, amin 4 db is volt, indult pöccre.
Ugyanmár.
Szerintem!
Most be kell érni ennyivel...

És tényleg a sütit meg egy kávéscsészét kell néznünk!?violin írta: ↑2024.10.27., vas. 17:59Én is kihasználtam a mai (idén talán az utolsó) jó időt.... és kissé átmozgattam az olajat blokkban. Átgurultam Tápiószecsőre a Hisztéria cukrászdába egy Sacher-re és egy presszóra.... elég sok motorossal talákoztam.
462560379_912918916884229_1531558780283073862_n.jpg

Én is kihasználtam a mai (idén talán az utolsó) jó időt.... és kissé átmozgattam az olajat blokkban. Átgurultam Tápiószecsőre a Hisztéria cukrászdába egy Sacher-re és egy presszóra.... elég sok motorossal talákoztam.
Na beletoltam 600 kilit, és azt kell mondjam hamarabb kellett volna "traktort" vennem.
Másfél óra meg sem kottyan, 150 kili egyben szintén. (eddig 100-at is szenvedve toltam le)
Lett egy háttámlám, mert rengeteget kényelmesít és tehermentesít ahogy hátra lehet dőlni. Egész jól szedi a lábát, alulról meglódul faxán. A fék nem egy Cb1100, de megáll. :)
Kellemes az alacsonyfrekvenciás masszírozás. A forgóm sem fáj, úgyhogy öröm.
Másfél óra meg sem kottyan, 150 kili egyben szintén. (eddig 100-at is szenvedve toltam le)
Lett egy háttámlám, mert rengeteget kényelmesít és tehermentesít ahogy hátra lehet dőlni. Egész jól szedi a lábát, alulról meglódul faxán. A fék nem egy Cb1100, de megáll. :)
Kellemes az alacsonyfrekvenciás masszírozás. A forgóm sem fáj, úgyhogy öröm.

Szerintem!
Szoknom kell vadul, teljesen más pozitúra.
Egy igazi gépezet, csühög, csattog, nyenyeg, puffgog.
Kintről hozattam, egy céggel, mindent intéztek. (bitang korrektek) 8000 kili van benne, elsőgazdás bácsi. Gondos gazdi volt, minden évben ment vele egy házkört. Friss vizsga, új folyadékok, akku, gumik. Táskákat is kaptam, benne egy-egy :) nagy Milkával, amit az öreg küldött.
De ahogy látom a tank felső része rozsdás, mert nem volt fullra nyállal. Ezt meg kell csináltatni.
Egy igazi gépezet, csühög, csattog, nyenyeg, puffgog.

Kintről hozattam, egy céggel, mindent intéztek. (bitang korrektek) 8000 kili van benne, elsőgazdás bácsi. Gondos gazdi volt, minden évben ment vele egy házkört. Friss vizsga, új folyadékok, akku, gumik. Táskákat is kaptam, benne egy-egy :) nagy Milkával, amit az öreg küldött.
De ahogy látom a tank felső része rozsdás, mert nem volt fullra nyállal. Ezt meg kell csináltatni.
Szerintem!
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 667
Az nagyon x@r tud lenni, főleg ha közben még be is "áll" .
Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
VT1100 ACE. 95-99-ig.
Egyik Shadow sem tetszik, ezen kívül. Ez letisztult, szép, küllős, kardános, karbis.
És tökéletes az üléspozíció.
Egyik Shadow sem tetszik, ezen kívül. Ez letisztult, szép, küllős, kardános, karbis.

És tökéletes az üléspozíció.
Szerintem!
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3277
Azért szerintem ez elég nagy dolog, főleg, hogy 10 évig biztosan lesz ilyen rendezvény.
https://totalcar.hu/magazin/hirek/2024/ ... orszagon-/
https://totalcar.hu/magazin/hirek/2024/ ... orszagon-/
Csak a Marantz! :-D