Macbook Pro-t- a 2017 utániakat, ahol USB C/TB3 a tápcsatlakozó, lehetséges analóg táppal meghajtani, Thunderbolt 3 dockon keresztül. A My Reel Club felvételkészítéshez használt MBP-t én is így táplálom már vagy 4 éve, kifejezetten jól hallható hatása van. Van egy Filkor Józsi-féle 20V, 8,5A-es lineáris táp az Elgato TB3 dockhoz.suminator968 írta: ↑2024.10.30., szer. 06:53Pont annyiba kerül, mint a kifutó modell, ez jó.
Viszont nincs hozzá analóg táp egyenlőre, úgy hogy addig marad a régi :)
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Apple számítógépes zenehallgatáshoz
Re: Apple számítógépes zenehallgatáshoz
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8896
És nincs rajta USB A, C is csak az elején.suminator968 írta: ↑2024.10.30., szer. 06:53Pont annyiba kerül, mint a kifutó modell, ez jó.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- suminator968
- V.I.P.
- Értékelés: 1081
Pont annyiba kerül, mint a kifutó modell, ez jó.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8896
Megjelent az új M4-es mini. Erre vártam! Erre vártam?
.

.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Egy éve írtam ezt, akkor senki nem reagált rá, most megint van itt élet, megkérdem hát újra
Csak nálam ilyen?

Látod, látod. Maradtál volna az Audirvana Studionál...freongee írta: ↑2024.09.20., pén. 14:50Nálam is ez fut, de néha elkezd szaggatni a hang bizonyos eszközökön és nem jöttem rá még, hogy mi a pics@ baja lehet, mert csak ritkán csinálja. Gigabit ethernet kábelezve van minden, gigabit net fel/le, erre mégis 'Tidal media is loading slowly' üzeneteket szokott dobni, és skippeli a playlist que-ban a számokat.
Ilyenkor a roon core-ra nyomok egy quit-et screen sharingben aztán meg szokott javulni... teljesen random csinálja, van hogy hetekig nincs vele gond.![]()
(csak infó: nálam még a legacy 1.8 roon fut mindenen)

.
Nálam is ez fut, de néha elkezd szaggatni a hang bizonyos eszközökön és nem jöttem rá még, hogy mi a pics@ baja lehet, mert csak ritkán csinálja. Gigabit ethernet kábelezve van minden, gigabit net fel/le, erre mégis 'Tidal media is loading slowly' üzeneteket szokott dobni, és skippeli a playlist que-ban a számokat.
Ilyenkor a roon core-ra nyomok egy quit-et screen sharingben aztán meg szokott javulni... teljesen random csinálja, van hogy hetekig nincs vele gond.

(csak infó: nálam még a legacy 1.8 roon fut mindenen)
- suminator968
- V.I.P.
Kipróbáltam én is, tökéletes!
Nagyon köszönöm a gyors segítséget!
Valakinek van valós tapasztalata lineáris táp használatáról mininél? Valóban megéri a költségeket? Illetve valaki hasonlította már m1-es mini hangját 2018-as miniéhez? A mini nálam Roon server.
Megéri váltani?
Nagyon köszönöm a gyors segítséget!

Valakinek van valós tapasztalata lineáris táp használatáról mininél? Valóban megéri a költségeket? Illetve valaki hasonlította már m1-es mini hangját 2018-as miniéhez? A mini nálam Roon server.
Megéri váltani?
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5976
tizenvalahány éve mac-ezek, és megint tanultam valamit

Nálam működik, egyetlen kérdés: ha a csatlakoztatott gépen több dektop van, ezek között hogy kell váltani?
A Control+nyíl szokás szerint a laptop desktopjai között váltogat.
(egyébként én a roon servert még soha nem kellett újraindítsam, pedig használom rendesen... /nálam nem a teljes roon van beállítva Roonn Core-nak, hanem csak a Roon Server, ami egyetlen menubar-beli ikonként manifesztálódik, és nincs neki saját felülete (iPad-ről Roon Remote.tal vagy laptopról sima Roon-nal csatlakozok rá). A vicces, hogy mellé fel lehet tenni a Roon-t is ugyanarra a gépre, és csatlakozni lehet vele az ugyanazon gépen futó Roon Serverre, illetve ekkor megjelenik a roon Server menüjében is egy "Open Roon" menüpont). Architekturálisan zseniális a Roon, ritka az ennyire jól átgondolt elosztott (distributed) alkalmazás...
SzerK.:
Közben megtaláltam a megoldást a "távoli" destop váltására: Fn + F10 -zel bejön a távoli Mission Control, és ott már lehet desktopot választani a meglévőkből vagy újat létrehozni...
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- suminator968
- V.I.P.
Köszönöm, holnap kipróbálom
Mac Screen Sharing ami neked kell. Natívban tudja az OSX.suminator968 írta: ↑2024.09.18., szer. 18:42Urak!
Egy láma kérdés. Mac Mini tudja valahogy használni képernyőnek egy MacBook Air kijelzőjét?
Olyan egyszerű lenne, ha lehetne…
System Settings › Sharingben engedélyezni kell a Mini-n a Screen Sharinget. Beállítod a jogosultságokat.
Utána az Air-en bemész a Network-be, ott fel kell jöjjön a Mini, katt rá, bejelentkezés és vezérled az Air-ről a Minit.
Így baxtatom a Roon Core-nak betett Minit, ha újra kell indítani a Roon Servert vagy zenét akarok rámásolni, stb.
- suminator968
- V.I.P.
Az a gondom, hogy a minin van egy lapos tv, tükrözne is a házban levő 3 apple tv-re, de a listában az air nem jelenik meg nálam.
- ViXi78
- Nincs visszaút
- Értékelés: 54
Viszont a Mini képernyőjét lehet tükrözni a MacBook képernyőjére. Ez működik és még csak kábel sem kell! De ehhez muszály legyen valamilyen saját monitor a Minihez, hogy át tudd kapcsolni.ViXi78 írta: ↑2024.09.18., szer. 20:04Én úgy gondolom, hogy nem tudja használni! Egészen véletlenül ki is tudtam próbálni.suminator968 írta: ↑2024.09.18., szer. 18:42Urak!
Egy láma kérdés. Mac Mini tudja valahogy használni képernyőnek egy MacBook Air kijelzőjét?
Olyan egyszerű lenne, ha lehetne…![]()
Mac Mini M1 és MacBook Air M1 van itthon. A MacBook töltőkábelével rácsatlakoztam a Minire. A lapost tölti a Mini, de semmi egyéb opció nem ugrott fel. A Mini beállításaiban semmi változás. Nekem egy monitor van rákötve és továbbra is csak az látszik. Van még egy Thunderbolt 3 kábelem is MQ4H2ZM/A, de ezt még csak ki sem bontottam mióta meg van. Erős a gyanúm, hogy ezzel sem fog elindulni a Mini képe a laposon...
Apple Mac Mini M1(Audirvana Studio, Tidal)- Questyle CMA Twelve - Hifiman Arya Stealth
- ViXi78
- Nincs visszaút
- Értékelés: 54
Én úgy gondolom, hogy nem tudja használni! Egészen véletlenül ki is tudtam próbálni.suminator968 írta: ↑2024.09.18., szer. 18:42Urak!

Mac Mini M1 és MacBook Air M1 van itthon. A MacBook töltőkábelével rácsatlakoztam a Minire. A lapost tölti a Mini, de semmi egyéb opció nem ugrott fel. A Mini beállításaiban semmi változás. Nekem egy monitor van rákötve és továbbra is csak az látszik. Van még egy Thunderbolt 3 kábelem is MQ4H2ZM/A, de ezt még csak ki sem bontottam mióta meg van. Erős a gyanúm, hogy ezzel sem fog elindulni a Mini képe a laposon...
Apple Mac Mini M1(Audirvana Studio, Tidal)- Questyle CMA Twelve - Hifiman Arya Stealth
- suminator968
- V.I.P.
Urak!
- b4xter
- Nincs visszaút
- Értékelés: 104
Tökéletesen igazad van, főként, hogy az én gépemmel a lineáris tápolás meg sem valósítható. Szimplán kíváncsiság, ami motivált. Hogy ontopic is legyen: a külső audio interfészek (Behringer, Focusrite, Apogee, stb.) használata viszont szerintem DAC-ként használva is sokat dobhat egy alap Mac audio kimenetéhez képest, viszonylag olcsón. Értem, hogy nem erre találták ki alapvetően, nem hifi cuccok, de egy próbát megérhet, nálam nagyonis működött a dolog, egy nem alapszintű Mac mellett.Aszpirin írta: ↑2024.09.04., szer. 22:27
Most hirtelen nem tudom, ezenn a fórumon hol lenne ez ontopik, ezért merészkedtem közreműködni az offolásban
Egyébként én is Ableton-t használatm még amikor midi-billentyűzetem is volt, szokni kellett a kezelését, de az már profi szoftver(volt még 15+ évvel ezelőtt, gondolom ma is az...)
Az én prognózisom szerint a lineáris tápolással elérhető különbség igen bolhafaroknyi a Te amatőr setupoddal, hangszeres zenerögzítés felhasználásra, főleg gitárral. A lineáris tápolás a zajosság oldalán javít főleg, amit audiofülek audiofüleknek szánt profi felvételeken jól meghallanak, ugyanakkor egy amatőr hagszerportra dugott gitár már eleve több nagyságrenddel zajosabb, mintsem hogy egy ilyen megoldás által hozott javulás tetten érhető lenne vele. Tehát igen, szerintem feleslegesen. SZERINTEM. Ha nincs érdemben problémád a jelenlegi setuppal, akkor kár ezzel foglalkoznod. mégegyszer: SZERINTEM.
Még kicsit offolva, de talán megbocsátható: Behringer vonalon nekem még ilyen játékszereim is vannak:
Prophet VS klón miniatürizálva, és kb. mindent tud, amit a teljes méretű eredetije '86-ból. Behringerék senkitől nem kértek rá engedélyt, morálisan erősen megkérdőjelezhető, de jogilag rendben van... a magamfajta "zenészek" meg fillérekért jutnak olyan cucchoz, amiről egyébként nem is álmodhatnának.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Most hirtelen nem tudom, ezenn a fórumon hol lenne ez ontopik, ezért merészkedtem közreműködni az offolásbanb4xter írta: ↑2024.09.04., szer. 22:07Na most megyünk át offtopicba, admin közreműködéssel, elég durva :)
...
Egyelőre nem érzem a korlátait, mert nem nagyon volt még jobb holmi a birtokomban, szóval a thread nem arról szól, hogy bajom van, csak felkaptam a fejem a Mac-ek lineáris tápolása témakörre, mint érdekesség. Valószínűleg feleslegesen :)

Egyébként én is Ableton-t használatm még amikor midi-billentyűzetem is volt, szokni kellett a kezelését, de az már profi szoftver(volt még 15+ évvel ezelőtt, gondolom ma is az...)
Az én prognózisom szerint a lineáris tápolással elérhető különbség igen bolhafaroknyi a Te amatőr setupoddal, hangszeres zenerögzítés felhasználásra, főleg gitárral. A lineáris tápolás a zajosság oldalán javít főleg, amit audiofülek audiofüleknek szánt profi felvételeken jól meghallanak, ugyanakkor egy amatőr hagszerportra dugott gitár már eleve több nagyságrenddel zajosabb, mintsem hogy egy ilyen megoldás által hozott javulás tetten érhető lenne vele. Tehát igen, szerintem feleslegesen. SZERINTEM. Ha nincs érdemben problémád a jelenlegi setuppal, akkor kár ezzel foglalkoznod. mégegyszer: SZERINTEM.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- b4xter
- Nincs visszaút
Na most megyünk át offtopicba, admin közreműködéssel, elég durva :) A Behringernek valóban nem jó a megítélése, sok cuccuk elég pofátlan koppintása valaminek (főleg a szintetizátoraik). Ennek ellenére van pár holmim tőlük, mert nagyon olcsók, ahhoz képest meg nem rosszak... Ennek a kis interfésznek gitárokat és "audio over USB képtelen" hardver szintiket kötök a bemenetére (egyébként UMC 204HD, két audio bemenetes kis dobozka), és azokat veszem fel, többnyire Ableton Live-val. Egyelőre nem érzem a korlátait, mert nem nagyon volt még jobb holmi a birtokomban, szóval a thread nem arról szól, hogy bajom van, csak felkaptam a fejem a Mac-ek lineáris tápolása témakörre, mint érdekesség. Valószínűleg feleslegesen :)Aszpirin írta: ↑2024.09.04., szer. 21:45Gitáros fórumban nyomultam évekig, és ott a Behringerek nagyon nem voltak népszerűek. Heringernek nevezték őket, és senki nem kedvelte őket igazán. Én magam elég sok audio portot kipróbáltam (rég volt, és már csak a fontosabbakra emlékszem, amik a mai napig léteznek talán, ilyenek, mint Line6 TonePort stb, anno még a Mac-ek vonalbemenete sem volt teljesen elvetendő, de a "végre megérkeztem" feeling az egyszerű Apogee One-nal jött el az én kis amatőr "stúdiómba".
Szóval nem tudom, pontosan mire használod a Behringer audio portot, de szerintem, ha javulásra vágysz, lineáris tápolással kísérletezgetés helyett kezdetnek egyszerűen próbálj ki egy kis Apogee JAM+ -t. Szerintem.
Egyébként kösz az Apogee tippet.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Gitáros fórumban nyomultam évekig, és ott a Behringerek nagyon nem voltak népszerűek. Heringernek nevezték őket, és senki nem kedvelte őket igazán. Én magam elég sok audio portot kipróbáltam (rég volt, és már csak a fontosabbakra emlékszem, amik a mai napig léteznek talán, ilyenek, mint Line6 TonePort stb, anno még a Mac-ek vonalbemenete sem volt teljesen elvetendő /sajnos az Apple következetesen leépítette a 2010-es években a gépei ilyen irányú hardveres képességeit), de a "végre megérkeztem" feeling az egyszerű Apogee One-nal jött el az én kis amatőr "stúdiómba".b4xter írta: ↑2024.09.04., szer. 20:00Kár, hogy ez nem megy asztali gépeknél (Mac Studióm van), pedig kipróbálnám, hoz-e valami javulást. Persze így sincs okom panaszra, egy "egyszerű és olcsó" Behringer audio interface van rádugva USB tápolással, és nem rossz így se. Ezt használom felvételekhez, de azért motoszkál bennem, hogy mi lenne, ha nem a gép kapcsolóüzemű tápja adná a delejt...
Szóval nem tudom, pontosan mire használod a Behringer audio portot, de szerintem, ha javulásra vágysz és csak amatőrködsz akarsz, lineáris tápolással kísérletezgetés helyett kezdetnek egyszerűen próbálj ki egy kis Apogee JAM+ -t. Szerintem.
- b4xter
- Nincs visszaút
Szerintem az én képességeim jelentik leginkább a korlátot :) Ez a setup így is messze túlmutat egy magamfajta amatőr zenész igényein. Az érdekesség, - már hogy ontopic maradjunk - hogy a Behringer külső interface zenehallgatáskor, DAC-ként használva is mennyire jó (volt mihez hasonlítani). Persze minden relatív.
A Mac Studionak jó a belső tápja. Nem biztos, hogy nagyon drámai lenne a változás és persze a Behringer is némi korlátot jelent a javulás útjában.b4xter írta: ↑2024.09.04., szer. 20:00Kár, hogy ez nem megy asztali gépeknél (Mac Studióm van), pedig kipróbálnám, hoz-e valami javulást. Persze így sincs okom panaszra, egy "egyszerű és olcsó" Behringer audio interface van rádugva USB tápolással, és nem rossz így se. Ezt használom felvételekhez, de azért motoszkál bennem, hogy mi lenne, ha nem a gép kapcsolóüzemű tápja adná a delejt...

- b4xter
- Nincs visszaút
Kár, hogy ez nem megy asztali gépeknél (Mac Studióm van), pedig kipróbálnám, hoz-e valami javulást. Persze így sincs okom panaszra, egy "egyszerű és olcsó" Behringer audio interface van rádugva USB tápolással, és nem rossz így se. Ezt használom felvételekhez, de azért motoszkál bennem, hogy mi lenne, ha nem a gép kapcsolóüzemű tápja adná a delejt...
A laptop akkus táplálása nálam nem volt annyira jó felvételkészítés közben, mint a lineáris tápos, a dokkon keresztül (szalagról történő digizalizálás esetében).Aszpirin írta: ↑2024.08.31., szomb. 15:12Mihez képest dob sokat a hangon? A dock saját kapcsitápjához képest, vagy az akkumulátorról működtetéshez képest?
A perifériák alatt mit értesz? (amúgy az ADC/DAC lineáris tápolásának előnye tiszta ügy számomra, ugyanakkor a saját akkumulátoros vs. lineárisan tápolt dokkolón keresztüli használat közti különbségeket (a dookolt javára) én nem tudtam utolérni - igaz, itt talán a "perifériák" nem mindegyek... szóval nem vitatván, hogy léteznek ezek a különbségek, kíváncsi lennék a miértekre is. Hacsak nem a jack kimenetről akarjuk direktben hallgatni, akkor dinamikai problémákat nem igazán okoz a laptop akkumulátoros táplálása, krdés, hogy zajosságban mi a helyzet...
Az akkus táplálás és a dokkon keresztüli lineáris táplálással készült felvételek hangjában érezhető különbség van számomra.
A periféria a Korg ADC, ami USB tápolt és a külső thunderbolt csatlakozós SSD, amire rögzítem a felvételt.
A miértekre nem tudom a választ. Kifejezetten ügyeltem arra, hogy minden az akkus táplálás esetében felmerülő energia takarékossági beállítás ki legyen kapcsolva. A Korg ADC/DAC beépített fejhallgató erősítőjén monitorozva, Fiio planár, Audio-Technica és Focal fejhallgatókkal monitorozva felvétel közben, illetve a kétféle módon készült DSD128-as felvétel utólagos meghallgatása során (Neumann KH310, Danley Studio 2 és Danley HRE1 aktiv 3 illetve 4 utas monitorokon meghallgatva).
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Mihez képest dob sokat a hangon? A dock saját kapcsitápjához képest, vagy az akkumulátorról működtetéshez képest?
A perifériák alatt mit értesz? (amúgy az ADC/DAC lineáris tápolásának előnye tiszta ügy számomra, ugyanakkor a saját akkumulátoros vs. lineárisan tápolt dokkolón keresztüli használat közti különbségeket (a dookolt javára) én nem tudtam utolérni - igaz, itt talán a "perifériák" nem mindegyek... szóval nem vitatván, hogy léteznek ezek a különbségek, kíváncsi lennék a miértekre is. Hacsak nem a jack kimenetről akarjuk direktben hallgatni, akkor dinamikai problémákat nem igazán okoz a laptop akkumulátoros táplálása, krdés, hogy zajosságban mi a helyzet...