Grabs popcorn...
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...
Re: Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...
Tidal Connect "hangminőség" tapasztalatok érdekelnének, olyan szempontból, hogy érdemes-e külön lejátszóprogramot/egyéb hardver komponenseket használni a Tidal stream előállításhoz.
Pl. a Gustard LAN csatlakozóval ellátott modelljei alkalmasak a Tidal Connectre, de használhatóak a Roon vagy HQPlayer lejtszók hálózati végpontjaként is. Ez utóbbi esetben külön (audio) számítógépre/számítógépekre van szükség a lejátszáshoz, ezek állítják elő a dac-ba menő streamet közvetlenül/a helyi routeren keresztül. ( Meg persze lehetne táplálni a dacot USB/I2S/SPDIF alrendszeren keresztül is, de az még újabb tényezőket hoz be.)
Tehát a kétféle stream jelút-, és a stream előállítási módja jelentősen eltér. Csak bitekről van szó...
Pl. a Gustard LAN csatlakozóval ellátott modelljei alkalmasak a Tidal Connectre, de használhatóak a Roon vagy HQPlayer lejtszók hálózati végpontjaként is. Ez utóbbi esetben külön (audio) számítógépre/számítógépekre van szükség a lejátszáshoz, ezek állítják elő a dac-ba menő streamet közvetlenül/a helyi routeren keresztül. ( Meg persze lehetne táplálni a dacot USB/I2S/SPDIF alrendszeren keresztül is, de az még újabb tényezőket hoz be.)
Tehát a kétféle stream jelút-, és a stream előállítási módja jelentősen eltér. Csak bitekről van szó...

Amióta létezik az Apple Music, használom, és soha nem tapasztaltam hasonlót sem.Gabcsika írta: ↑2024.09.18., szer. 06:26Sziasztok. Lenne egy kis problémám, és érdekelne a véleményetek. Apple Music előfizum van már jópár éve. PC-ről megy a zene, összekötve egy sztereó erősítővel. Amióta váltottam az iTunes kliensről az Apple Music kliensre, azóta minden egyes track egy hallható, hangosabb sercegéssel, majd egy megakadással/megugrással kezdődik. Ez olyan 2-3 másodperc is lehet minden szám indulásakor. Rohadt idegesítő már. Tapasztaltatok hasonlót? Hogy tudnám ezt a hibát kiiktatni?
Az iTunes kliensre nem szeretnék visszaállni, nincs lossless lehetőség, meg olyan nyomorultul működik az egész applikáció.
Főképpen Macbook Pro, iMac Pro, iPhone 13 a gépek alatta, de használtam a Fiio R9-en futó Androidos klienssel is. Flottul működött mindegyiken.
Vagyis nem a streaming szolgáltatás lehet a ludas, hanem a PC.
A Windows környezetben lehet valami probléma, ott még nem próbáltam.
Sziasztok. Lenne egy kis problémám, és érdekelne a véleményetek. Apple Music előfizum van már jópár éve. PC-ről megy a zene, összekötve egy sztereó erősítővel. Amióta váltottam az iTunes kliensről az Apple Music kliensre, azóta minden egyes track egy hallható, hangosabb sercegéssel, majd egy megakadással/megugrással kezdődik. Ez olyan 2-3 másodperc is lehet minden szám indulásakor. Rohadt idegesítő már. Tapasztaltatok hasonlót? Hogy tudnám ezt a hibát kiiktatni?
Az iTunes kliensre nem szeretnék visszaállni, nincs lossless lehetőség, meg olyan nyomorultul működik az egész applikáció.
Dolgok amiket utálok:
1. fórumaláírások
2. irónia
3. listák
1. fórumaláírások
2. irónia
3. listák
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10970
- Kapcsolat:
Valójában ez nem a szolgáltatón, hanem a jogtulajdonoson múlik. Ettől még persze számunka bosszantó marad, ha eltűnik egy régebbi anyag és csak a remasterelt, sok esetben kicsicsázott, divatosított verzió érhető el belőle. Az off-line zenegyűjtemények még velünk maradnak egy ideig, valakinél 1-2 GB, valakinél 25. Bár az utóbbit inkább archívumnak mondanám.
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
Igen, köszönöm a megjegyzést, elírtam az értéket: a teljes szerverem tárhelye 60 TB, ebből a hanganyag körülbelül 25 TB.kargidje írta: ↑2024.09.14., szomb. 07:1960TB ha jól számolom ~150000 album FLAC-ban(400MB-al számolva), ennek jelentős része legyen ~130000 album, nekem kissé hihetetlen, hogy van ennyi egyedi, sehol nem fellelhető albumod ....Voyager írta: ↑2024.09.12., csüt. 17:53A számomra legértékesebb zenéket, ha tehetem, mindig megvásárolom (LP) hanglemezen. Amennyiben erre már nincs lehetőségem, akkor digitális formátumban tárolom őket, mert sajnos előfordul, hogy a streaming szolgáltatók meglepnek azzal, hogy az éppen keresett zene nem érhető el.
Jelenleg mintegy 60 TB digitális zenei gyűjteményem van, amelynek jelentős része semmilyen streaming szolgáltatásban nem található meg, sőt, máshol sem érhető el. (1997-től gyűjtöm)
ui. ez csak az én preferenciám![]()
Ha, mint írod "sőt, máshol sem érhető el", akkor honnan szerezted őket, ennyi albumot megvettél és digitalizáltad?![]()
Én főleg nagyonrétegzenéket hallgatok, de még így sem tudom mondani, hogy jelentős részük nincs fent, persze van sok, ami nincs, de innen-onnan, máshol azért elérhetőek.
Ezek között leginkább vinyl, reel to reel másolatok, valamint nagy mennyiségű MC rip és számos CD másolat található. Leginkább WAV formátumban gyűjtöm a zenéket, és a népzenétől a rockon át a jazzig sokféle műfaj kiválóságai érdekelnek.
A mondanivalóm lényege valójában azzal kapcsolatos, hogy bármennyire is szeretem és használom a stremaing szolgáltatókat, sokszor "meglepnek" azzal, hogy eltüntetnek egy-egy kedvencemet.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
60TB ha jól számolom ~150000 album FLAC-ban(400MB-al számolva), ennek jelentős része legyen ~130000 album, nekem kissé hihetetlen, hogy van ennyi egyedi, sehol nem fellelhető albumod ....Voyager írta: ↑2024.09.12., csüt. 17:53
A számomra legértékesebb zenéket, ha tehetem, mindig megvásárolom (LP) hanglemezen. Amennyiben erre már nincs lehetőségem, akkor digitális formátumban tárolom őket, mert sajnos előfordul, hogy a streaming szolgáltatók meglepnek azzal, hogy az éppen keresett zene nem érhető el.
Jelenleg mintegy 60 TB digitális zenei gyűjteményem van, amelynek jelentős része semmilyen streaming szolgáltatásban nem található meg, sőt, máshol sem érhető el. (1997-től gyűjtöm)
ui. ez csak az én preferenciám

Ha, mint írod "sőt, máshol sem érhető el", akkor honnan szerezted őket, ennyi albumot megvettél és digitalizáltad?

Én főleg nagyonrétegzenéket hallgatok, de még így sem tudom mondani, hogy jelentős részük nincs fent, persze van sok, ami nincs, de innen-onnan, máshol azért elérhetőek.
Így van és őrülten nagyon nem is dolgoznak rajta, hogy jelen legyenek.mishow írta: ↑2024.09.13., pén. 15:59Tudomásom szerint a Qobuz azért nincs jelen a magyar piacon, mert nem tudott megállapodni a jogdíjak elszámolásáról az Artisjussal. Hivatalosan tehát itthon a Qobuz nem elérhető, mindannyian különféle trükkök segítségével hallgatjátok, jó esetben a jogi "szürke zónában", ezért érthető, ha a kiadója inkább a legnagyobb elérést biztosító Spotify és a jó hangminőséget biztosító Tidal jelenlétet preferálja. Szerintem ez ennyire egyszerű, bár a média piacon soha semmi sem biztos![]()
A MAHASZ pár éve beperelte a Deezert, a szerintük nem megfelelő jogdíj elszámolás miatt és peren kívül egyezséggel jelentős összegben sikerült megállapodniuk. A Qobuz kicsi francia cég és nem szeretne pereskedni, úgy tűnik. Az a max pár ezer előfizető, akik innen hivatalosan lennének, nem ér annyit, mint amit egy esetleges jogi hercehurca elvinne.
Ebben biztosan van igazság, még szerencse, hogy számos magyar előadó (vagy a kiadója) nem így gondolja. Barabás Lőrinc meg nem igazán magyaros zenét játszik, pláne nem magyar szöveggel, szóval akár jót is tenne neki, ha mindenhol lehetne hallgatni. Igaz, hogy a Tidal-en ott van szerencsére, csak csodálkoztam ezen a merev elzárkózáson.

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2529
Tudomásom szerint a Qobuz azért nincs jelen a magyar piacon, mert nem tudott megállapodni a jogdíjak elszámolásáról az Artisjussal. Hivatalosan tehát itthon a Qobuz nem elérhető, mindannyian különféle trükkök segítségével hallgatjátok, jó esetben a jogi "szürke zónában", ezért érthető, ha a kiadója inkább a legnagyobb elérést biztosító Spotify és a jó hangminőséget biztosító Tidal jelenlétet preferálja. Szerintem ez ennyire egyszerű, bár a média piacon soha semmi sem biztos

- Bodnapet
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 110
Érdekes hozzászólás... Egyébként a Tidalon 12 nagylemeze van fenn.
- Voyager
- V.I.P.
A számomra legértékesebb zenéket, ha tehetem, mindig megvásárolom (LP) hanglemezen. Amennyiben erre már nincs lehetőségem, akkor digitális formátumban tárolom őket, mert sajnos előfordul, hogy a streaming szolgáltatók meglepnek azzal, hogy az éppen keresett zene nem érhető el.
ui. ez csak az én preferenciám
Ejjj, pedig leírták itt, hogy "...a tárolgatott zenéknek sincs értelme 2024-be, ha vki nem talál zenét magának a több millió szám közül tidalon, ne is hallgasson zenét inkább".
;-)
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10970
- Kapcsolat:
Ő rengeteg formációban játszott/játszik, közreműködőként sok kiadványon feltűnik, ezek egy része elérhető a Qobuzon is. A saját nevén kiadott lemezei valóban nincsenek fent sajnos. Én is kedvelem, ezért az albumai be vannak tárazva a Roon alá.
Jól látom, hogy a Qobuz kínálatában egyáltalán nem szerepel Barabás Lőrinc? Mindenféle formában próbáltam rátalálni, de nem sikerült.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- Voyager
- V.I.P.
Szerintem az ilyen nagyszámú ferrit gyűrű használata nem feltétlenül növeli tovább a hatékonyságot, sőt, túlzott használatuk akár káros is lehet a jelre.rTom írta: ↑2024.09.05., csüt. 20:00Egy másik cikkedben- ugyanitt- kifejted a LAN kábelek ferritezésének jótékony hatását a streamingre.kaef2 írta: ↑2024.09.04., szer. 06:50Talán érdemes elolvasni "Van-e a streaming szolgáltatóknak hangja?" című blog posztomat.pali923 írta: ↑2024.09.03., kedd 13:08Olyan 2 órás hallgatózás után az első benyomásom az, hogy kicsivel jobban szólnak a kedvenc zenéim itt, mint Tidalen. Dinamikusabbnak tűnnek, a mély tartomány meg egyértelműen hangsúlyosabb az én rendszeremen. Még azt kell kitalálnom, hogy megéri-e két streaming egyszerre, és ha nem, akkor melyik maradjon.
Ebben azt próbálom megfejteni, miért is lehetséges az, hogy más hangúnak hallhatják sokan ugyanazt a tracket a különböző szolgáltatóknál.
https://medium.com/@mediaengineering/va ... 82ed8cf701
https://mediaengineering.medium.com/van ... 1c394e01da
Az amúgy filléres kapszulákat szükséges teljes hosszban alkalmazni, v elégséges lehet a kábelcsatik közelében 1-1 darab is?
Táp ill. analóg v. digi IC is hasznosíthatják ezt a megoldást?
Screenshot_20240905_195916_Chrome.jpg
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 666
Eztetet a ferrit kockátot honnan érdemes rendelni?
Keresgéltem online, Conrad-ot dobja fel, meg egyéb más oldalt, de nem vagyok ebben okos.
Köszönöm a segítséget :)
Keresgéltem online, Conrad-ot dobja fel, meg egyéb más oldalt, de nem vagyok ebben okos.
Köszönöm a segítséget :)
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Lehet egy pár darabot érdemes felrakni azért a két végére a hosszú kábeleknek is.rTom írta: ↑2024.09.05., csüt. 23:22A legrövidebb kábelem is 5m, a tervezett de még be nem felyezett rejtett kábelcsatornás vezetés miatt. Emiatt se gazdaságos, se esztétikus nem lenne.kaef2 írta: ↑2024.09.05., csüt. 22:02A helyzet az, hogy én magam nem próbáltam a teljes hosszban ezt, mert akkoriban álltam át optikai, 9 mikronos összekötésre az otthoni informatikai rendszer szegmentálásakor. Most már van megint réz kábelezés is, lehet, hogy kipróbálom.rTom írta: ↑2024.09.05., csüt. 20:00
Egy másik cikkedben- ugyanitt- kifejted a LAN kábelek ferritezésének jótékony hatását a streamingre.
Az amúgy filléres kapszulákat szükséges teljes hosszban alkalmazni, v elégséges lehet a kábelcsatik közelében 1-1 darab is?
Szerintem sem a tápkábelnél, sem az SPDIF vagy AES összeköttetés esetén nem érdemes kipóbálni teljes hosszban, valószínűleg nem javul tőle a rendszer hangja, de ha kipróbálnád őszinte kiváncsisággal meghallgatnám a tapasztalatokat.
-
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 90
A legrövidebb kábelem is 5m, a tervezett de még be nem felyezett rejtett kábelcsatornás vezetés miatt. Emiatt se gazdaságos, se esztétikus nem lenne.kaef2 írta: ↑2024.09.05., csüt. 22:02A helyzet az, hogy én magam nem próbáltam a teljes hosszban ezt, mert akkoriban álltam át optikai, 9 mikronos összekötésre az otthoni informatikai rendszer szegmentálásakor. Most már van megint réz kábelezés is, lehet, hogy kipróbálom.rTom írta: ↑2024.09.05., csüt. 20:00Egy másik cikkedben- ugyanitt- kifejted a LAN kábelek ferritezésének jótékony hatását a streamingre.kaef2 írta: ↑2024.09.04., szer. 06:50
Talán érdemes elolvasni "Van-e a streaming szolgáltatóknak hangja?" című blog posztomat.
Ebben azt próbálom megfejteni, miért is lehetséges az, hogy más hangúnak hallhatják sokan ugyanazt a tracket a különböző szolgáltatóknál.
Szerintem sem a tápkábelnél, sem az SPDIF vagy AES összeköttetés esetén nem érdemes kipóbálni teljes hosszban, valószínűleg nem javul tőle a rendszer hangja, de ha kipróbálnád őszinte kiváncsisággal meghallgatnám a tapasztalatokat.
A helyzet az, hogy én magam nem próbáltam a teljes hosszban ezt, mert akkoriban álltam át optikai, 9 mikronos összekötésre az otthoni informatikai rendszer szegmentálásakor. Most már van megint réz kábelezés is, lehet, hogy kipróbálom.rTom írta: ↑2024.09.05., csüt. 20:00Egy másik cikkedben- ugyanitt- kifejted a LAN kábelek ferritezésének jótékony hatását a streamingre.kaef2 írta: ↑2024.09.04., szer. 06:50Talán érdemes elolvasni "Van-e a streaming szolgáltatóknak hangja?" című blog posztomat.pali923 írta: ↑2024.09.03., kedd 13:08
Olyan 2 órás hallgatózás után az első benyomásom az, hogy kicsivel jobban szólnak a kedvenc zenéim itt, mint Tidalen. Dinamikusabbnak tűnnek, a mély tartomány meg egyértelműen hangsúlyosabb az én rendszeremen. Még azt kell kitalálnom, hogy megéri-e két streaming egyszerre, és ha nem, akkor melyik maradjon.
- andarson
- V.I.P.
- Értékelés: 580
Létre kell hozni ezen a sharesub oldalon egy regisztrációt, ahol megosztják a felhasználók a családi szolgáltatásokat. Ezzel van egy saját fiókod a sharesubon, ami nyilvántartja azokat az előfizetéseket amikhez csatlakoztál és kezeli a fizetési adataid. A sharesubnak fizetsz és itt tudod leállítani az előfizetés(eke)t is, amennyiben így döntenél.
Linn Majik DS
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333
-
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 90
Egy másik cikkedben- ugyanitt- kifejted a LAN kábelek ferritezésének jótékony hatását a streamingre.kaef2 írta: ↑2024.09.04., szer. 06:50Talán érdemes elolvasni "Van-e a streaming szolgáltatóknak hangja?" című blog posztomat.pali923 írta: ↑2024.09.03., kedd 13:08
Olyan 2 órás hallgatózás után az első benyomásom az, hogy kicsivel jobban szólnak a kedvenc zenéim itt, mint Tidalen. Dinamikusabbnak tűnnek, a mély tartomány meg egyértelműen hangsúlyosabb az én rendszeremen. Még azt kell kitalálnom, hogy megéri-e két streaming egyszerre, és ha nem, akkor melyik maradjon.
... és így kinek és hogyan fizetsz?andarson írta: ↑2024.09.04., szer. 18:20Én egy Anna nevű olasz felhasználótól kaptam regisztrációt aznap, amikor a chat falon írta hodyka ezt a lehetőséget. Tekintve, hogy nekem is olaszországban kellene élnem, a szolgáltatást megosztó Anna hozott létre nekem egy olasz accountot és adta meg a hozzá kapcsolotó emailt és jelszó párost, amivel tudom használni a Qobuzt. Magához az emailhez tartózó külön belépést nem kértem el, még ha ez kockázatosnak is tűnhet, de bármikor le lehet állítani a sharesubon a szolgáltatás előfizetésem.rTom írta: ↑2024.09.04., szer. 18:06
Jelenleg 9 ajánlat vann fennt Qobuz-ra.
Kettőt Angelo D + egyet Angelo G ( nekem gyanus) májusi, júniusi, szeptemberi regisztrációval.
Bartolomeo D kettőt jegyez januári, és májusi regisztrációval.
Maradtak bennem kérdések, de csak egyet tennék fel:
Egy személy hány családi előfizetést regisztrálhat legálisan a Qobuz-on?