Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
Re: Általában a hifiről
Igen, de mennyi is egy eredeti "Hot Stamper" ? Állapota, beszerezhetősége?
Így a kérdés csak elméleti.
Különben is:
https://www.headphonesty.com/2024/04/mo ... ile-myths/
Így a kérdés csak elméleti.
Különben is:
https://www.headphonesty.com/2024/04/mo ... ile-myths/
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Jaj....tunerman írta: ↑2024.09.18., szer. 09:15Megint felfedezték a melegvizet - az eredeti első nyomású LP a legjobb hangzású![]()
https://www.headphonesty.com/2024/09/vi ... g-quality/
TJ.

Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2758
Megint felfedezték a melegvizet - az eredeti első nyomású LP a legjobb hangzású
TJ.

TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Legyőztem eredendő lustaságomat, és átmentem a másik szobába egy mérőszalaggal, és megmértem a JBL Charge 3 méreteit. 21 centi széles, és a körbetekerem körülötte a mérőszalagot, akkor az 27 centit ad ki.
)
(Poros a polc, mert takarítás előtt készítettem a képet az egyik kezembe a telóval, a másikban a portörlő ronggyal 
Nem keverem össze. A Flip az tényleg kisebb mint Charge, de az se olyan nagy. Most nincs nálam mérőszalag, nem mérem le, de nincs több 15 centinél szerintem a szélessége. A Bommbox az tényleg elég nagy. Amúgy lehet vele elég hangosan zenélni (a Charge-al), de azért nem viszi ki a falat. Tudom más kategória, de amikor pl. a Zeppelinnek odatolom (ezt általában akkor szoktam amikor a felső szomszéd rohadt hangos) még az ablaküveg is remeg.Aszpirin írta: ↑2024.09.14., szomb. 00:29A Charge már nem épp annyira "pici", mint ahogy írod, Te szerintem a Flip-pel téveszted. Az a legkisebb ebből a hengeres-hordós dizájnból. A Charge az valamivel nagyobb és kb kétszer nehezebb, a böszme pedig a "foganytús" Boombox. Meg van valami mini kocka, annak nem melékszem a nevére, na az tényleg kicsi, kb mint egy Rubik-kocka vagy még apróbb... De mindegyikre jellemző, hogy ki nem néznéd belőle, milyen hangos tud lenni... Még egy Flip-pel is simán lehet kertipartizni, és ez nem vicc, próbáltuk, sikerült.Snipi írta: ↑2024.09.09., hétf. 15:06Nem hiszem, hogy Charge volt. Az pici. Kb. 10-15 centi széles és mondjuk 7-8 centi vastag.Rock60 írta: ↑2024.09.09., hétf. 14:58A munkahelyemen vettek egy ilyen böszme műanyag JBL dobozt, avval " hangosítottam " a kerti partit, nem volt rossz...
Lehet, hogy pont az, amiről beszéltek, a Charge valahányas...
Telefonról lehetett vezérelni, szólt, mint a barom, ment rajta a " Boldog születésnapot " is.![]()
Nem ismerem ezeket a JBL Partybox-okat, de a "böszme műanyag" az tuti, hogy nem Charge.
Amúgy amire én böszme nagy JBL-nél gondoltam, az nem ez a Karaoke izé, hanem azok a tényleg brutál nagy álló színesen villogó ember nagyságú nemtudommianevük JBL-ek. Na azoktól tényleg meg lehet süketülni. Na megnéztem : pl. JBL Partybox Ultimate. Böszme nagy (több mint 1 méter magas kb. stb. stb.) No én ezekre gondoltam. Ezekhez képest a Charge (nekem még a 3-as van) egy picur.
Amire amúgy Te gondolsz a GO sorozat (abból egy Go2-esem van) az tényleg pici és hát nem is szól olyan túl nagyot. Én pl. arra használom, mivel víz és cseppálló, hogy furdés közben beviszem a fürdőszobába, és szól róla a zene (a bluetoothos mp3 lejátszó kint van az előszobában) és így nem hallom, hogy az az kényszerbeteg elemzavaros szomszéd 5 másodpercenként nyitja-zárja a vízcsapot (de tényleg egész nap ... egyszer összeszámoltam egy kb. 10 perces időintervallumban 47-szer nyitotta-zárta) , amitől megörülnék különben, így viszont zene mellett ami ezt elnyomja tudok nyugodtan pancsolni ...
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5998
A Charge már nem épp annyira "pici", mint ahogy írod, Te szerintem a Flip-pel téveszted. Az a legkisebb ebből a hengeres-hordós dizájnból. A Charge az valamivel nagyobb és kb kétszer nehezebb, a böszme pedig a "foganytús" Boombox. Meg van valami mini kocka, annak nem melékszem a nevére, na az tényleg kicsi, kb mint egy Rubik-kocka vagy még apróbb... De mindegyikre jellemző, hogy ki nem néznéd belőle, milyen hangos tud lenni... Még egy Flip-pel is simán lehet kertipartizni, és ez nem vicc, próbáltuk, sikerült.Snipi írta: ↑2024.09.09., hétf. 15:06Nem hiszem, hogy Charge volt. Az pici. Kb. 10-15 centi széles és mondjuk 7-8 centi vastag.Rock60 írta: ↑2024.09.09., hétf. 14:58A munkahelyemen vettek egy ilyen böszme műanyag JBL dobozt, avval " hangosítottam " a kerti partit, nem volt rossz...
Telefonról lehetett vezérelni, szólt, mint a barom, ment rajta a " Boldog születésnapot " is.![]()
Nem ismerem ezeket a JBL Partybox-okat, de a "böszme műanyag" az tuti, hogy nem Charge.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Na, előhalásztam ma...
Jbl PartyBox Encore Karaoke.
27 X 29 X 33 cm. 2 db 20 centis mélynyomó adagolja a ritmust.

Megdöngettük a gyerekek ebédlőjében, jobbra emlékeztem.
Igaz, múltkor kültérben szerepelt, úgy látszik kell neki a tér...

Ja, akkor nem az, nem ismerem őket...
Ez kb. 25x25x25 - ös kocka, vagy egy picit nagyobb, gondolom 20 - as mély lehet benne, meglepően nagy hangerők képes kicsikarni magából.
Utána nézek majd pontosan, mi is ez...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11003
- Kapcsolat:
JBL Eon, Boombox, Charge... Ezek igencsak különböző termékek. Az első profi PA, a második hangos, a harmadik kicsi.
Ez úgy szokott lenni, hogy van fent vagy valami állványon két ilyen és aztán valahol a földön vagy a színpad alatt valahol még kettő (mondjuk) böszme nagy mélynyomó két-két brutál nagy membrános driver-el. Van egy kollégám az ilyen "villanycigány", nagy esküvőkön, búcsúkon, falunapokon stb. szokott fellépni JBL-Roland (szinti) összeállításban ő is ilyesmikkel dolgozik. Van két doboz fent, meg van két szekrény lent.
- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1214
A nagyobb, álló darabokban 30 centis mélyek vannak. Tavaly előtt a debreceni jazz napokon egy kisebb bulinegyedet hangosítottak 2-vel. Először nem tudtam összerakni a látványt a hallottakkal...Snipi írta: ↑2024.09.09., hétf. 15:06Nem hiszem, hogy Charge volt. Az pici. Kb. 10-15 centi széles és mondjuk 7-8 centi vastag.Rock60 írta: ↑2024.09.09., hétf. 14:58A munkahelyemen vettek egy ilyen böszme műanyag JBL dobozt, avval " hangosítottam " a kerti partit, nem volt rossz...
Nem hiszem, hogy Charge volt. Az pici. Kb. 10-15 centi széles és mondjuk 7-8 centi vastag.Rock60 írta: ↑2024.09.09., hétf. 14:58A munkahelyemen vettek egy ilyen böszme műanyag JBL dobozt, avval " hangosítottam " a kerti partit, nem volt rossz...
Megint sarkítod a kérdést.Luxor Audio írta: ↑2024.09.09., hétf. 13:26
A rendes hifisek nyugodtan fikázzák, én meg örömmel használom. A Charge 3-t is szerettem,a Charge 5 még jobb és ha jól el tudod helyezni akusztikailag, pláne ha kettőt párosítasz sztereóba, akkor egy kerti partihoz, vagy a kofferből elővéve egy szállodai szobában bőven jó. Na mindjárt megkapom, hogy megint támadom a hifistákat és a hifizést (pedig nem), úgyhogy gyorsan lépek is...
Az előbb én is arról írtam, hogy a kocsiban milyen jól döngött Marillion...
Otthon nem azt és nem így hallgatnám, de elfér a kettő egymás mellett.
A munkahelyemen vettek egy ilyen böszme műanyag JBL dobozt, avval " hangosítottam " a kerti partit, nem volt rossz...
Telefonról lehetett vezérelni, szólt, mint a barom, ment rajta a " Boldog születésnapot " is.

Erről egy haverom/volt kollégám mondása jut az eszembe, amit mondogatni szokott párhuzamot vonva a sztálini módszerek, és bizonyos emberekkel kapcsolatos vágyott eljárás között : "menekülés közben háromszor tarkón lőtte magát ... "

- -CB-
- Beköltözött
Igazából csak ki kellett volna véletlen ütni a kezéből...Snipi írta: ↑2024.09.09., hétf. 13:32A koncerteket nem is mond! Nem voltam "ott" (csak majdnem, és azt is akaratomon kívül) a házunk mögött lévő óriási parkban és közösségi téren szombaton (kb. délután 1-tól este 10-ig) "koncertek" voltak. Azt nem tudom milyen volt a hangosítás, de hangos az biztos. Egyszer hallgattam bele (kinyitottam az ablakot) és valami iszonyatos hamis hangú némber vernyogott ... szóval na. A hétvégém ezzel ment a levesbe. Amúgy is tök sz@rul voltam, mert már nagyon belefáradtam a nyárba, és akkor még ez. Ami meg a Müpában cukroszacskóval zörgő nyanyát illeti ... miért nem vágtad pofán a bunkó k...vát? Azért egy ilyen koncerten cukroszacskóval zörögni enyhén szóval is ízetlenség (mint a grízes tészta). Egy rockkoncerten még elmegy - sőt elvárt ... de még ennél meredekebb dolgok is -, de legy Müpás (gondolom komolyzenei vagy valami hasonló) koncerten ... ??? hát. Erre mondta volt anno szegény apám, hogy "nagy az Isten állatkertje, és sajnos alacsony a kerítés".
A másik oldalunkon egy másik fogyatékos fejhallgatón zenét hallgatott a koncert közben. Az mondjuk nem zavart, csak a büdössége. Mert sajnos az is tényező, és a túltolt parfümözés is orrfacsaró tud lenni. Meg amikor végigveszi az előtted ülő az egész koncertet a feltartott mobiljával....
A koncerteket nem is mond! Nem voltam "ott" (csak majdnem, és azt is akaratomon kívül) a házunk mögött lévő óriási parkban és közösségi téren szombaton (kb. délután 1-tól este 10-ig) "koncertek" voltak. Azt nem tudom milyen volt a hangosítás, de hangos az biztos. Egyszer hallgattam bele (kinyitottam az ablakot) és valami iszonyatos hamis hangú némber vernyogott ... szóval na. A hétvégém ezzel ment a levesbe. Amúgy is tök sz@rul voltam, mert már nagyon belefáradtam a nyárba, és akkor még ez. Ami meg a Müpában cukroszacskóval zörgő nyanyát illeti ... miért nem vágtad pofán a bunkó k...vát? Azért egy ilyen koncerten cukroszacskóval zörögni enyhén szóval is ízetlenség (mint a grízes tészta

- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11003
- Kapcsolat:
Hétvégén vidéken jártam autóval. A Bartók rádión éppen egy kiadós, 2 órás beszélgetés ment fúvós hangszerek fejlődéséről, használatáról, néhány szakavatott előadó is megszólalt vendégként, de a műsorvezető is beavatott muzsikus volt. Nyilván sok zenei betét is volt a műsorban és bár autóban hallgattam, így is tökéletesen hallható volt, amiről a beszélgetés szólt, hogy mennyire más pl. ugyanaz a mű és hangszer más-más kezekben, különböző korú hangszerekkel előadva, meg hogy a zenészek mitől tartanak szakmailag kiemelkedőnek egy trombita szólót. Otthon a nagy cuccon nyilván sokkal jobban szólt volna, de a műsor így is elérte a célját, nagy élmény volt. És már azt is tudom, mi az a Klappentrompete.
A rendes hifisek nyugodtan fikázzák, én meg örömmel használom. A Charge 3-t is szerettem,a Charge 5 még jobb és ha jól el tudod helyezni akusztikailag, pláne ha kettőt párosítasz sztereóba, akkor egy kerti partihoz, vagy a kofferből elővéve egy szállodai szobában bőven jó. Na mindjárt megkapom, hogy megint támadom a hifistákat és a hifizést (pedig nem), úgyhogy gyorsan lépek is...
- -CB-
- Beköltözött
Lehet azok voltak a boldog idők, amíg mindenhol minden jobban szólt, mint otthon. De ez a trend amikor megfordul, az elég lehangoló. A koncertekről meg ne is beszéljünk. Idejét nem tudom, mikor voltam jó hangosításon. Ja, de, a Müpában. Ott meg az öregasszony evett meg egy zacskó fóliázott cukrot mellettünk...GTomi írta: ↑2024.09.09., hétf. 12:50"Hifizésem" kezdetekor, sokszor jöttem el fórumtárs(ak)tól lehajtott fejjel, hogy b+, nem akarom az otthonit hallgatni.-CB- írta: ↑2024.09.09., hétf. 12:26
Viszont a tavalyi Hilton Hifi Show után nagyon el voltam keseredve, mikor hazajöttem és itthon szólt a legjobb rendszer :-) Most ezt nem nagyképűségből, de tényleg egy kezemen meg tudtam számolni, hány meghallgatásra alkalmas rendszer volt felállítva, aztán ott is voltak termek, ahol be sem tudtál ülni normális pozícióba. Ha igen, akkor meg épp szünet volt, vagy demózásra alkalmatlan zene...
Most már nem, de nyilván hallom, ha jobb, ha más egy rendszer, de most nem érzem magam fülileg rosszul :)
Tény, folyamatos tapasztalat kell, és hát van egy összeg, amit bizony el kell rá költeni, hogy az alapokat le lehessen tenni.
Aszpirin : ami az esztétikai beállítottságot illeti, még jobb is. Szép sötét ezüstszürke színűt választottam. Még klasszabb is mint az uncsi fekete.
(Volt még kék, zöld, narancssárga meg nem tudom milyen, de azok télleg ocsmányak ... ez viszont tényleg szép.)

Szerintem nem is olyan nagy baj, ha nem szól mindenhol olyan jól a zene, mint otthon.
Az otthoni zenehallgatásnak vagy egy kis ünnepi feelingje nekem és ugyebár Karácsony sincs minden nap.
Az autóhifi hallgatása nálam kicsit előhozza fiatalságom autó - hifis reflexeit.
Nem volt túl szofisztikált a cucc, a Pio deck után be volt kötve egy 150 wattosnak hazudott eq - s erősítő, az ajtókban két 20 centis 3 utas Pio lavór és hátul a kalaptartóban egy pár Orion HS 500 - as ! szétbontva.
Kb ez volt a teteje, mire kinőttem belőle, de azóta is fülembe cseng annak a szettnek a hangja.
Na, ezt próbáltam most a cég Vivaro - jában újraélni - mérsékelt sikerrel...
Az otthoni zenehallgatásnak vagy egy kis ünnepi feelingje nekem és ugyebár Karácsony sincs minden nap.
Az autóhifi hallgatása nálam kicsit előhozza fiatalságom autó - hifis reflexeit.
Nem volt túl szofisztikált a cucc, a Pio deck után be volt kötve egy 150 wattosnak hazudott eq - s erősítő, az ajtókban két 20 centis 3 utas Pio lavór és hátul a kalaptartóban egy pár Orion HS 500 - as ! szétbontva.
Kb ez volt a teteje, mire kinőttem belőle, de azóta is fülembe cseng annak a szettnek a hangja.
Na, ezt próbáltam most a cég Vivaro - jában újraélni - mérsékelt sikerrel...

- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Szerintem értetted az iróniát

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Háát... nem tudom, mert a vinyl színe az csak egy dolog... Én valószínűleg megvenném a színeset (bár konzervatív esztétikai beállítottságom miatt inkább fekete-párti vagyok), de azért elgondolkodnék azon, esetleg meg is kérdezném a kiadót, hogy ha már megvan és rendelhető a sztínes, miért kell még olyan sokat várni a feketére, hogy csak előrendelhető... illetve ugyanazokról a mesterlemezekről nyomják a feketét is? Mint mondtam, men hiszem, hogy a szín számít... önmagában.
Húha! Akkor én se vagyok "rendes" hifis! Nekem is van egy JBL Charge3-asom, és nagyon sokat szól. Munka mellett elég sokat. Szomszédelhárítónak kiváló ! És, hogy fikázni is lehessen, ha nem a Charge3 szól munka közben, akkor egy B&W Zeppelin.

Nekem sincs problémám autóban eleve megnövekedett alapzajban /az abroncsok autó-beltérebe beszűrődő zaja, szintén beszűrődő szélzaj, motorhang, egyéb jűárművek, pl előzött kamionok zaja, stb/ rosszab hangminőégben hallgatni, ennél sokkal fontosabb, hogy szóljon a zene - ami a már mások által is említett okokból egyre ritkábban rádió, cserébe szinte kizárólag ilyenkor hallgatom a Tidal "személyre szabott" automatikus lejátszási listáit (próbálkoztam Roon ARC-kal is, de feladtam, az én autómmal és AiPlay-jel katasztrofálisan megbízhatatlanul működött... talán azóta javítottak már rajta(?)). De saját MP3-gyűjtemény is nemritkán megszólal - ez az egyik olyn környezet, ahol hallgatok MP3-at.
Abban viszont egyetértünk, hogy nem mindenfajta zene hallgatható autóban. A nagy makrodinamikájú (nagyon halk és nagyon hangos részeket egyáltalán tartalmazó) művek szerintem nem autóba valók, a nagyzenekari művek ráadásul MP3-ba sem, ezért való igaz nálam is, hogy komolyzenét csak elvétve hallgatok autóban, és akkor sem pl. Mahlert...
A repülőgépen utazást is nehezen tudom elképzelni zene nélkül, és a telefonomon MP3 van, amit régebben vezetékes fülhallgatóval, újabban 2nd gen. Airpods Pro-val hallgatok. Mondjuk ez érdekes módon "elmélyültebb" zenehallgatás (olyannyira, hogy nemritkán bele is alszom
)
Végül nem ritka, hogy kertipartikon is szól a zene nálunk, ehhez van egy JBLCharge3-am, aminek a hangját minden "rendes" hifisnek illik fikázni, de ilyen alkalmakkor pont elmegy. :)
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Valószínűleg nem általános jelenségről van szó.
Nekem sincs problémám autóban eleve megnövekedett alapzajban /az abroncsok autó-beltérebe beszűrődő zaja, szintén beszűrődő szélzaj, motorhang, egyéb jűárművek, pl előzött kamionok zaja, stb/ rosszab hangminőégben hallgatni, ennél sokkal fontosabb, hogy szóljon a zene - ami a már mások által is említett okokból egyre ritkábban rádió, cserébe szinte kizárólag ilyenkor hallgatom a Tidal "személyre szabott" automatikus lejátszási listáit (próbálkoztam Roon ARC-kal is, de feladtam, az én autómmal és AiPlay-jel katasztrofálisan megbízhatatlanul működött... talán azóta javítottak már rajta(?)). De saját MP3-gyűjtemény is nemritkán megszólal - ez az egyik olyn környezet, ahol hallgatok MP3-at.
Abban viszont egyetértünk, hogy nem mindenfajta zene hallgatható autóban. A nagy makrodinamikájú (nagyon halk és nagyon hangos részeket egyáltalán tartalmazó) művek szerintem nem autóba valók, a nagyzenekari művek ráadásul MP3-ba sem, ezért való igaz nálam is, hogy komolyzenét csak elvétve hallgatok autóban, és akkor sem pl. Mahlert...
A repülőgépen utazást is nehezen tudom elképzelni zene nélkül, és a telefonomon MP3 van, amit régebben vezetékes fülhallgatóval, újabban 2nd gen. Airpods Pro-val hallgatok. Mondjuk ez érdekes módon "elmélyültebb" zenehallgatás (olyannyira, hogy nemritkán bele is alszom

Végül nem ritka, hogy kertipartikon is szól a zene nálunk, ehhez van egy JBLCharge3-am, aminek a hangját minden "rendes" hifisnek illik fikázni, de ilyen alkalmakkor pont elmegy. :)