Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Voyd 0.5 Reference lemezjátszó
Re: Voyd 0.5 Reference lemezjátszó
Mennyi volt egy ilyen voyd új ára plusz a kar? Csak kiváncsi vagyok, nekem csak voyd valdim volt ,szerettem a hangját. Mindig szerettem volna egy nagy voyd-ot akkor de a használt ára miatt elengettem..
Tisztelettel jelzem, hogy én a konkrét típus ismeretéről beszéltem, ha mindenki számára értelmezhetőek az általam leírtak. Nem csak általánosságban több lemezjátszó ismeretéről. NEM állítom, hogy én mindentudó vagyok. A kar pozíció esetében ,ha a kuplungcsavart kioldjuk nem csak felfelé lehet állítani a kart, hanem lefelé is. Ebben az esetben a " kardeszka " feljebb állítható. Az említett problematikát nem csak zeneszeretőként vetettem fel ,hanem műszaki szempontból is. Részemről a polémiát lezártam .Sikeres eladást kívánok az eladónak
- Smart845
- V.I.P.
- Értékelés: 209
Ezt nem is vonta kétségbe senki.
Azonban az ember "több tíz éves tapasztalattal"képes azt hinni magáról,hogy csak ő tudhatja és másnak erről fogalma sem lehet.
Láttam én már úgy beállítani lemezjátszót több tíz éves tapasztalattal rendelkező ember által,hogy csak fogtam a fejem és nem hittem a szememnek.
Egyébként én sem vagyok már fiatal,nálam is megfordult már elég sok lemezjátszó és nem csak ideig-óráig az olcsótól a millió Forint fölötti kategóriáig(volt HELIUS karral szerelt is),de nem kérkedek ezzel.A tapasztalatot,ha tudom és tehetem inkább mások segítésére használom.
Azonban az ember "több tíz éves tapasztalattal"képes azt hinni magáról,hogy csak ő tudhatja és másnak erről fogalma sem lehet.
Láttam én már úgy beállítani lemezjátszót több tíz éves tapasztalattal rendelkező ember által,hogy csak fogtam a fejem és nem hittem a szememnek.
Egyébként én sem vagyok már fiatal,nálam is megfordult már elég sok lemezjátszó és nem csak ideig-óráig az olcsótól a millió Forint fölötti kategóriáig(volt HELIUS karral szerelt is),de nem kérkedek ezzel.A tapasztalatot,ha tudom és tehetem inkább mások segítésére használom.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
Tisztelettel jeleztem, hogy anno minden Voyd típusú lemezjátszóm volt ,és ennek a példánynak is én voltam a tulajdonosa. A kar szintén tulajdonomban volt,és ebből a típusból egy időben volt 4 példány a tulajdonomban több Helius Orion példánnyal együtt. Aki ismer tudja, hogy amit mondok az a valóság. Tehát joggal gondolom, hogy " valamennyire " ismerem a Voyd-okat,és ezen hangkarokat ( úgy is mint gépész végzettségű ). Nem hinném ,hogy kis hazánkban bárkinek is lenne nagyobb rálátása ( tapasztalati úton is ) ezekre a karokra,és futóművekre.
- KCs
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 41
Természetesen nekem sem jutott eszembe, hogy bárki is nem jószándékkal szólt volna hozzá itt a skating témához.
És ezúton köszönöm is azt mindenkinek!
Az pedig, hogy megvalósítható-e , az már mellékes.
Úgy gondolom, hogy egy ilyen “brainstorming” hasznos lehet. A lényege egy ilyennek pedig az, hogy ha mindenki elmondja az ötletét, még akkor is ha az éppen nem vezet közvetlen eredményre , de el indíthat egy a megoldás irányába mozdító gondolatot!
És ezúton köszönöm is azt mindenkinek!
Az pedig, hogy megvalósítható-e , az már mellékes.
Úgy gondolom, hogy egy ilyen “brainstorming” hasznos lehet. A lényege egy ilyennek pedig az, hogy ha mindenki elmondja az ötletét, még akkor is ha az éppen nem vezet közvetlen eredményre , de el indíthat egy a megoldás irányába mozdító gondolatot!
- Smart845
- V.I.P.
Én is jó szándékből írtam amit.A rövidebb zsinórral is működik az antiskating hatás,viszont a kar megemelése nem megoldás mert " a VTA miatt ez a magasság kell."Ezt már az eladó is leírta.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
Úgy gondolom, és ebben van több évtizedes tapasztalatom ,hogy ennek a hangkarnak a megfelelő VTA magassághoz van másik állítási lehetősége is. A hangkar kuplungba van egy imbusz állítócsavar, aminek kioldásával le-fel lehet állítani magát a kartestet. a általam említett " kardeszka " alá így betehető a közgyűrű. Ezzel a megoldással nem fog beleverni az antiskating csapja a tetőlemezbe. Mindent jó szándékból mondtam. Sok minden mellett annak idején volt egy időben 4 db hangkarom ebből a típusból,és több régebbi 10 collos Helius is. A rövidebb zsinór nem megoldás,mert akkor nem érvényesül az antiskating hatás. De megismétlem az ár korrekt.
- KCs
- Kezdő Fórumlakó
[/quote]
Rövidebb zsinór kell az antiskating-hez és meg van oldva a "probléma"
[/quote]
Az skating zsinór mérete is adott némi tűtéshatáron belül persze. Mint mondottam átgondoltam sok mindent én is, de felesleges ennél nagyobb energiát belefektetni, főleg azért mert nincs is probléma.
A zsinór hossza úgy van belőve, hogy a működési tartományban a súly karja minnél közelebb legyen a vízszinteshez, ebben az esetben valasósul meg a skating erő legkisebb változása lejátszás közben. Így zsinórhossz változtatás nem megoldás .
Rövidebb zsinór kell az antiskating-hez és meg van oldva a "probléma"

[/quote]
Az skating zsinór mérete is adott némi tűtéshatáron belül persze. Mint mondottam átgondoltam sok mindent én is, de felesleges ennél nagyobb energiát belefektetni, főleg azért mert nincs is probléma.
A zsinór hossza úgy van belőve, hogy a működési tartományban a súly karja minnél közelebb legyen a vízszinteshez, ebben az esetben valasósul meg a skating erő legkisebb változása lejátszás közben. Így zsinórhossz változtatás nem megoldás .
- Smart845
- V.I.P.
Rövidebb zsinór kell az antiskating-hez és meg van oldva a "probléma"KCs írta: ↑2024.09.11., szer. 15:34Valóban, nem én vettem ezt Sopronban, az egy HiFi-s barátom volt.
Szerintem is korrekt az ár. Nehéz az árát korrekten belőni, de amiket én láttam külföldi eladási árakat, azok brutálisak voltak. Amúgy ennél nekem még anno is többe került, de nem akarok érte egy vagyont kérni, kb piacképes árat akartam megállapítani.
![]()
A karemelés azért nem megoldás, mert a VTA miatt ez a magasság kell. Én is gondolkoztam különböző megoldásokon, de nincs értelme mert ez az állapot csak parkoló állában van. Lejátszás közben természetesen már a megfelelő állapotban áll, semmilyen gondot nem jelent. Az átalakítás nem csak ezen a karon történt meg, ez Gyuribácsinak ez egy kidolgozott megoldása, amit sok karon meg is csinált. És sajnos szükséges, mert az a vacak gumizsinór egy vicc. A skating meg sajnos egy szükséges dolog.
Igen, a lemezjátszó alatt egy Nakamichi 600 MkII van, az is nagyon jó állaputú, és meglepően jó hangú készülék. Ha érdekes valakinek az is eladó lehet, mert nálam csak másodhegedűs, és elsődleges gép is csak ritkán van használatban.

- KCs
- Kezdő Fórumlakó
Valóban, nem én vettem ezt Sopronban, az egy HiFi-s barátom volt.
Szerintem is korrekt az ár. Nehéz az árát korrekten belőni, de amiket én láttam külföldi eladási árakat, azok brutálisak voltak. Amúgy ennél nekem még anno is többe került, de nem akarok érte egy vagyont kérni, kb piacképes árat akartam megállapítani.
A karemelés azért nem megoldás, mert a VTA miatt ez a magasság kell. Én is gondolkoztam különböző megoldásokon, de nincs értelme mert ez az állapot csak parkoló állában van. Lejátszás közben természetesen már a megfelelő állapotban áll, semmilyen gondot nem jelent. Az átalakítás nem csak ezen a karon történt meg, ez Gyuribácsinak ez egy kidolgozott megoldása, amit sok karon meg is csinált. És sajnos szükséges, mert az a vacak gumizsinór egy vicc. A skating meg sajnos egy szükséges dolog.
Igen, a lemezjátszó alatt egy Nakamichi 600 MkII van, az is nagyon jó állaputú, és meglepően jó hangú készülék. Ha érdekes valakinek az is eladó lehet, mert nálam csak másodhegedűs, és elsődleges gép is csak ritkán van használatban.
NEM ilyent ,hanem ezt hallgattátok Sopronban a Merlinben Bán Tamásnál. Ez a példány az enyém volt ,én adtam kölcsön egy estére Tamásnak. Ezt a példány 1998. április 17.-én vettem Bécsben az Audio Note képviselőnél. Vadonatúj volt a gyári Voyd szalaggal leragasztva, Vélhetőleg az utolsó Guy Adams által gyártott példány. Fájó szívvel adtam el 2005. március 12-én egy miskolci vevőnek aki Gyuri bácsival jött le hozzám Sopronba. Mindenképpen jobb lényegesen mint a Standart,és Plus verzió. Anno minden változat volt a tulajdonomban. Ennél a most már 27 éves példánynál a motorokra kell figyelni,bár ennél a tartókengyel bronz,ami stabilabb járást biztosít. Kettő főkapcsolója van ,és nem mindegy milyen sorrendben kapcsolod be .Nagyon sajnálom ezt a kar átalakítást. Ha a " kardeszka " alá hézagoló köz gyűrűket teszel,és megemeled a panelt ,nem ver bele a vázba. A hangkarban eredetileg Audio Note ezüstkábel volt a vastagabb verzió,és VX összekötő kabel. A mikor megláttam a hírdetést kicsit elszomorodtam,és komolyan elgondolkodtam ,hogy vissza vásárolom. Összegezve : ez a példány ( az ismert hibákkal ) megéri az árát . Az eladó nem ismerem,szerintem nem ő vette meg tőlem. Ha kérdés van saját e-mail címemen keressetek. Az ár korrekt.
- ottoisis
- Fórumlakó
- Értékelés: 87
A "Félreferenc"! - Ilyet hallgattunk Bán Tomival és Varga Csabival úgy jó húsz éve a soproni Merlinben egy éjszakán át és nem tudtuk abbahagyni! - Pedig azon nem Helius csak egy ezüstözött Rega "gyerek hangkar" volt. Narkotikus!
Ez a gép egy történelem. Sok sikert az eladáshoz!
Az ott alul egy Naka 600?
Ez a gép egy történelem. Sok sikert az eladáshoz!
Az ott alul egy Naka 600?
LPj: Townshend Elite Mk II Rock + Moth-RB-250/AN-Ai karkábel + Roksan Corus Blue
CD: Cyrus dAD-7, Erősítő: Palotás phono, TMP ANT, Dobozok: Audio Note AX-Two
Kábelek, kiegészítők: Fapaci, Belden 8402, Kondo KSL, YBA Glass, 47 Lab OTA Stratos
CD: Cyrus dAD-7, Erősítő: Palotás phono, TMP ANT, Dobozok: Audio Note AX-Two
Kábelek, kiegészítők: Fapaci, Belden 8402, Kondo KSL, YBA Glass, 47 Lab OTA Stratos
- KCs
- Kezdő Fórumlakó
Voyd 0.5 Reference lemezjátszó
Eladó fent nevezett lemezjátszó, ilyen nagyon ritkán kerül eladó sorba. Bajban is voltam ezért az árképzéssel mert az utóbbi jó pár évben 2 db ilyesmi gépet láttam a piacon egyet karral 8500 fontért, egyet kar nélkül 5500 fontért. Így ebből nem tudok kiindulni.
A lemezjátszóról annyit, hogy egy igazi High-End gép, nem véletlenül vette meg az Audio Note és lett a zászlóshajójuk!
Gyári dobozok mindenhez megvannak, de ennek ellenére sem szeretném postázni. Szerintem ez annál értékesebb dolog mint hogy futárok dobálják.
Annyi hibája van, hogy a 45-ös fordulat nem megy, azt gondolom, hogy a tápra egy szervízelés ráfér. Én is terveztem, de ezt vidéken körülményes megoldani, így elmaradt.
Plexitető sosem volt rá felszerelve, de minden meg van hozzá ha mégis szükség lenne rá.
A Helius karon ( ami most AN-1s néven fut ) az elhalálozós gumizsinóros antiskatingot Vassandrási Gyuribácsi súllyal múködőre csereélte. Egyben átkábelezte Kondo ezüst karkábelel, ill. Lemo csatlakozóval Kondo KSL-SPz kábelel csatklakoztatható, annak végén AN dugó.
Mind a táp mind a futómű alatt az elöregedő gumilábak helyére Superspike készüléklábak kerültek.
Nagyon jó allapotban van minden, szinte újszerű.
A készüléket Miskolcon lehet megtekinteni, és esetleg kipróbálni, bár hangszerő nincs benne.
Ára legyen 1,2MFt, figyelembe véve, hogy nem teljesen tökéletes így a 45-ős fordulat nélkül. De ha azt nézem hogy egy ilye minőségű kart főleg ilyen kábellel nem lehet 2000 euró alatt venni, akkor azt gondolom hogy bartáti az árképzés.
A lemezjátszóról annyit, hogy egy igazi High-End gép, nem véletlenül vette meg az Audio Note és lett a zászlóshajójuk!
Gyári dobozok mindenhez megvannak, de ennek ellenére sem szeretném postázni. Szerintem ez annál értékesebb dolog mint hogy futárok dobálják.
Annyi hibája van, hogy a 45-ös fordulat nem megy, azt gondolom, hogy a tápra egy szervízelés ráfér. Én is terveztem, de ezt vidéken körülményes megoldani, így elmaradt.
Plexitető sosem volt rá felszerelve, de minden meg van hozzá ha mégis szükség lenne rá.
A Helius karon ( ami most AN-1s néven fut ) az elhalálozós gumizsinóros antiskatingot Vassandrási Gyuribácsi súllyal múködőre csereélte. Egyben átkábelezte Kondo ezüst karkábelel, ill. Lemo csatlakozóval Kondo KSL-SPz kábelel csatklakoztatható, annak végén AN dugó.
Mind a táp mind a futómű alatt az elöregedő gumilábak helyére Superspike készüléklábak kerültek.
Nagyon jó allapotban van minden, szinte újszerű.
A készüléket Miskolcon lehet megtekinteni, és esetleg kipróbálni, bár hangszerő nincs benne.
Ára legyen 1,2MFt, figyelembe véve, hogy nem teljesen tökéletes így a 45-ős fordulat nélkül. De ha azt nézem hogy egy ilye minőségű kart főleg ilyen kábellel nem lehet 2000 euró alatt venni, akkor azt gondolom hogy bartáti az árképzés.