Szép estét mindenkinek!
Ha jól emlékszem, a készülékekben található biztosítékokról ebben a topicban szokás értekezni, ezért én is itt teszem.
Eddig a tuning biztosítékokkal szinte semmilyen tapasztalatom nincs, mindössze az előző végerősítőmben(Conrad Johnson MF 2250) próbáltam egy Furutech-et, majdnem teljesen eredménytelenűl. Talán valami, talán mert jobbnak akartam hallani, és a saját megnyugtatásomra benne hagytam, de nagy meggyőződés nem volt bennem. Talán ez a semmilyen, eredménytelen tapasztalat miatt nem léptem tovább ezen a vonalon, de most valahogy érzek némi késztetést. Sokkal inkább a kiváncsiság, a sikerélmény hajt, mintsem a jobb hang hajhászása, ez inkább csak bónusz. Az utóbbi napokban olvasgattam a témában, és mindenki csupa pozitív tapasztalatokról számol be(ez tényleg ennyire egyértelmű?), és ez ébresztette fel bennem a kiváncsiságot, az érdeklődést. Érdekes, többen említik, hogy úgy tapasztalják, hogy a biztosítékoknak van irányuk, az egyik irányban jobb hangot biztositanak, mint megforditva. Erről a jelenségről csak pár napja hallottam, olvastam. Tapasztalat esetleg?
Hirtelen felindulásból az ösvény elejére vettem egy tuning biztit(most mindegy, hogy milyen), a villanyszerelési boltban kapható, egyszerű helyett, de idő hiányában még nem cseréltem ki. Majd most a hétvégén sort kerítek rá.
A témában jártasabbaktól kérdezném, hogy a készülékeknél melyikben lévő biztosítékkal érdemes kezdeni? Erősítők? Forráskészülékek? Melyikben tettenérhető inkább a hatása? Ez teljesen készülékfüggő, vagy minden készüléknél egyöntetűen hallható a hatása?
Tudom, pénztárca függő, de milyen gyártmányok ajálottak ár/érték alapján?
Sokféle található az apróban is, az olcsótól az extrém drágáig kb. mindenféle, bár vannak számomra értelmezhetetlen értékűek(A) is, viszont az újonnan beszerzési forrást nem sokat találtam, legalábbis idehaza elég szűk a kínálat.
Köszönöm, ha megosztjátok velem a tapasztalataitokat!

MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech